AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1114

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 19 cze 2011, 16:15

Skoro Abate nauczył się taktyki to Taiwo też da radę:D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 16:21

Abate w ostatnim sezonie poprawił wszystkie aspekty swojej gry. Stał się bardziej dojrzały, w ofensywie zaczął grać inaczej niż "piłka do przodu a ja wyprzedzę obrońcę", lepiej ustawia się w defensywie, poprawił odbiór i dobrze współpracuje z resztą bloku obronnego. IMHO uczynił największy postęp z całego zespołu. Teraz tylko oczekuje, że wniesie się na troszkę wyższy poziom i ustabilizuje swoją pozycję w zespole tak jak to zrobił Silva.

Natomiast Tawio nie ma tak wiele do poprawy dlatego napawa mnie ten transfer optymizmem.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 19 cze 2011, 16:26

Czyli obronę i atak mamy kompletną i naprawdę na wysokim poziomie. Jeżeli chodzi o pomoc to na chwilę obecną potrzeba tylko jakiegoś kreatywnego gracza i będzie wszystko dobrze. Nie mogę się doczekać przed sezonowych meczy, aby zobaczyć i ocenić Palucha, El - Sharawego i być może chłopaków, którzy grali w Primaverze :afro:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 16:36

Jeżeli chcemy liczyć się w Europie to jeden pomocnik nie wystarczy(chyba, że byłby to Fabregas, co jest mało realne). Wszystko wskazuje na to, że zarząd i Allegri wiedzą o tym i odpowiednie kroki zostaną poczynione by uczynić Milan konkurencyjnym na arenie Europejskiej. Pisałem już to kilka razy i napiszę jeszcze raz: Jestem przekonany, że przyjdzie dwóch klasowych graczy do pomocy i osobiście obstawiam, że będzie to Ganso w lipcu i Hamsik w sierpniu. Spodziewam się, że po potencjalnym transferze Ganso usłyszymy magiczne słowa Łysego: "Nasze mercato jest zamknięte. Mamy kadrę pełną mistrzów i jesteśmy zdolni wygrać wszystko" :) A później niespodzianka od Berlusconiego na jego puchar. IMHO bardzo realistyczny scenariusz.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 19 cze 2011, 16:40

ja mówiłem o jednym do podstawowego składu. co do tej niespodzianki na puchar Berlusconiego będzie Ricardo Izakson de Santos Leite - Kaka. Tak mi się wydaję, nie byłbym tym zachwycony, ale mam takie przeczucie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 17:57

Kaka to narazie pobożne życzenie Tuttsportu i tyle. Sam piłkarz jak i Real narazie stanowczo zaprzecza i mam nadzieję, że tak będzie do 1 września.
ja mówiłem o jednym do podstawowego składu
I do tego się odniosłem. Nam teraz trzeba dwóch pomocników do pierwszego składu i możemy zaczynać sezon.
Ricardo Izakson de Santos Leite - Kaka
Ricardo Izecson dos Santos Leite jak już :)

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 19 cze 2011, 18:24

Dzięki za korektę :) mam czasami problemy z pisownią nazwisk, więc za wczasu przepraszam:)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 cze 2011, 0:25

Ciekawe info dotyczące spotkania agenta Cassano z prezesem Napoli, De Laurentisem.
Napoli to zdecydowanie najciekawszy zespół, z jakim ostatnio łączony jest Antek i myślę, że mógłby być zainteresowany przejściem do tej właśnie drużyny.
Oczywiście nasuwa się od razu wymiana Cassano - Hamsik z dopłatą 10-15 mln E z naszej strony, co wcale nie byłoby pozbawione sensu.
Cassano chyba nie przekonał do siebie Maxa, sama technika i kreatywność nie jest wystarczającym powodem, żeby odgrywać czołową rolę w Milanie.
Podobnie było z Dinho i myślę, że z Cassano będzie dokładnie tak samo, Max chce gracza aktywnego, potrafiącego biegać, a Antonio takim nie jest.
Do Hamsika nigdy nie byłem przekonany i w dalszym ciągu nie jestem, ale Allegri bardzo chce tego gracza, więc widocznie uważa go za istotne wzmocnienie.

Info odnośnie możliwej wymiany na linii Milan - Napoli potwierdził jeden z bardziej zorientowanych dziennikarzy we Włoszech, Di Marzio, pojawia się kwota 10 mln dopłaty. Jak dla mnie świetny deal.

Do końca miesiąca rozstrzygnie się kwestia 2 miejsca dla graczy z poza UE, ale sprawa wydaje się przesądzona i włoskie kluby znowu będą mogły zatrudniać co sezon 2 "obcokrajowców".
Wydaje się dosyć prawdopodobne, że zasilą nas Ganso i Hamsik, być może Astori, choć nie zdziwiłbym się, gdyby jeszcze jeden pomocnik dołączył do ekipy Witsel/Kucka.
Przyjście trzeciego pomocnika pociągnie za sobą transfer Flaminiego, co byłoby nam na rękę, zarobione pieniądze zrównoważyłyby transfer owego "trzeciego". Gdyby Milan ściągnął Witsela, to zapewne w drugą stronę powędrowałby Onyewu, co ma znaczenie przy odchudzaniu kadry.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2011, 0:29

Ciekawe co zrobi Galliani, gdy Taiwo otrzyma paszport, a federacja odblokuje drugi slot dla gracza non-UE.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 cze 2011, 7:57

Kupi kolejnego Brazylijczyka :)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 cze 2011, 9:15

Wydaje się dosyć prawdopodobne, że zasilą nas Ganso i Hamsik,
Bardzo mocno wierzysz chyba w fundusze Milanu i Silvio :wink: . Trzeba zdać sobie sprawę że koszt Ganso to około 30 milionów Euro. Za mniej w moim odczuciu nikt go z Brazylii nie wyciągnie. Za Hamsika będzie trzeba zapłacić podobnie a to koszt za samych 2 zawodników około 60 milionów Euro :!: Oczywiście wierze w dobre intencje Silvio podczas Mercato ale ciężko mi uwierzyć w przyjście 2 piłkarzy Top na swoich pozycjach. Bardziej oczekiwałbym Hamsika i przykładowo kogoś z trójki Witsel, Asamoah może Menez.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 cze 2011, 9:25

Nie ma pospiechu. Biorac pod uwage aktywnosc seksualna Silvio i to ile zyla jego matka mozna spokojnie zalozyc ze jeszcze pare okienek transferowych nam sfinansuje. Wiadomo ze na Ganso i Hamsika w tym mercato nikt sie z kibicow nie pogniewa ale obawiam sie ze bardziej realne jest pojawienie sie Benia XVI na bunga bunga.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 cze 2011, 9:33

ale obawiam sie ze bardziej realne jest pojawienie sie Benia XVI na bunga bunga.
Forma jest :wink:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 cze 2011, 9:42

Mówi się, że Hamsik, to 10 mln plus Cassano, a jeśli chodzi o Ganso, to pojawiają się kwoty rzędu 20-22 mln, więc być może obaj będą kosztować ok 30 mln ;)
Myślę, że Ganso będzie kosztował właśnie koło tych 20 mln, żaden europejski klub nie kupił z Brazylii piłkarza za taką kasę (Denilson to była inna epoka), nawet cyrki z Robinho w Realu, który kosztował bodajże 25 mln, także nie przesadzajmy z tą kwota za Ganso. To, że ma klauzulę wysoką, to nie ma znaczenia, Lucas ma 80 mln klauzulę i przecież nikt nawet 1/3 tego za niego nie zapłaci.

W rozliczeniu za Hamsika zawsze jeszcze Galiani może dorzucić kogoś (Emanuelsona, Coppola też jest podobno blisko Napoli), więc te 10 mln jest realne.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 cze 2011, 9:59

Jezeli Galliani uzyje swojej magii w polaczeniu z kasa Silvio to moze. Chociaz nie wydaje mi sie. W przypadku Napoli nie chodzi tylko o sprzedaz lidera rowniez o wzmocnienie rywala do mistrzostwa (mysle ze Napoli ma takie ambicje). Nie sadze zeby Hamsik postawil sprawe na ostrzu noza i poprosil o transfer. Jezeli Napoli naprawde interesuja sie Cassano to jakas szansa na wymiane za doplata sie pojawia poniewaz jest to zawodnik ktory moze w pewnym stopniu zrownowazyc odejscie Slowaka. Inne opcje nie wydaja mi dla De Laurentiisa kuszace bo co im po Emanuelsonie? Kto ich tam wie. Moim zdaniem w tym przypadku duzo wiecej zalezy od checi Napoli niz naszych.

Co do Ganso to zakladam ze w okolicach 25-28 milionow - tyle by trzeba bylo dac. Ciekawe jak Lysemu ida negocjacje (zakladajac ze sa prowadzone) bo jak wiemy prawa do Ganso nie posiada wylacznie Santos. Skomplikowana operacja dobrze ze Milan zabral sie za nia juz jakis czas temu zatem widze szanse na jej powodzenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”