Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 767

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 cze 2011, 21:27

Z tym Cavanim nie moge sie do konca zgodzic bo mielismy w skladzie na srodek ataku Eto'o i Milito. Nikt tez nie mogl przypuszczac, ze Argentynczyk zaliczy tak dolujacy sezon. Zreszta nadal nie ma dramatu na tej pozycji.

Na kupno Sancheza najlepszy byl moment rok temu po sprzedazy Balo, tyle, ze Chilijczyk to taki jezdziec bez glowy wowczas byl :P

Co do trenera to wypowiedzial sie MM. Podobno jest jakis faworyt. Mozna wywnioskowac, ze nie jest on aktualnie zawiazany z zadnym klubem.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 19 cze 2011, 23:17

a będę trzymał się twardo swojej opinii, że to przez Brance, był Oriali były transfery konkretne , odszedł i Branca sie gubi, nie ma żadnych zdolności do negocjacji, dowodem tego są transfery na ostatnią chwilę, w ostatni dzien mercato, Albo Spall obejmie tą drużyne i doprowadzi ją do ładu, albo kolejny sezon z mocniejszą kadrą niż reszta ekip w lidze, obejrzymy z innego miejsca niż podium.
Bzdury pleciesz. Brak transferów ma niewiele wspólnego z umiejętnościami negocjacyjnymi Brancy. No może poza tym, że nie potrafił przekonać działaczy takich drużyn jak Palermo (Cavani), Udinese (Sanchez) czy też Livepool (Masche) do sprzedaży swoich zawodników za półdarmo. Winę ponosi Pan MM, który zaspokoiwszy swoje poczucie próżności oraz zmazawszy stygmat frajera (na który swoimi czynami zapracował) przestał inwestować w zabawkę. Zawsze stałem na stanowisku, że jedyny pożytek z szejka, oligarchy czy też Morattiego jest taki, że łoży kasę. W momencie w którym zasoby się wyczerpują lub zabawka się znudzi należy właściciela zmienić, ponieważ każdy kolejny rok z szaleńcem może być niezwykle szkodliwy dla klubu - zaś ten jest czymś więcej niż tworzący go ludzie - choćby dlatego, że Włoch zasłużył na opinie człowieka niegospodarnego (klub nigdy nie wyszedł na plus) a w niezwykle surowych, włoskich warunkach poza hojnym inwestorem niezbędne jest przedsiębiorcze podejście.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 cze 2011, 9:31

Dosc ostra ocena Massimo. Nawolywanie do zmiany wlasciciela jest moim zdaniem nie na miejscu a korzysci z takiej zmiany watpliwe. Pare lat temu przerabialem to jaki kibic Milanu gdy niektorzy kibice mojego klubu glosno wnosili o wykopanie Gallianiego i odejscie Silvio. Teraz Galliani jest bogiem a i Berlusconi wrocil do lask.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 cze 2011, 9:51

Chlopaczek pisze:Dosc ostra ocena Massimo. Nawolywanie do zmiany wlasciciela jest moim zdaniem nie na miejscu a korzysci z takiej zmiany watpliwe.
Przecież to cały MarcinW :lol: Czytając jego posty czasem mi się wydaje, że jego aktualna przynależność klubowa jest fikcyjna i w domowym zaciszu sympatyzuje z jakimś innym włoskim klubem.

Wiele można zarzucić Morattiemu. Że zbyt niecierpliwy, rozrzutny, miękki. Ale nigdy nie będzie można go posądzić o brak zaangażowania w pracę na rzecz Interu. Choćby historia go do tego zobowiązuje. Jego następcą będzie syn - Angelomario, co oznacza że już trzecie pokolenie Morattich zarządzać będzie naszym klubem. Skoro zabawka mu się nudzi, czemu wciąż nie oddaje sterów w ręce potomka?

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 20 cze 2011, 13:40

Że zbyt niecierpliwy, rozrzutny, miękki. Ale nigdy nie będzie można go posądzić o brak zaangażowania w pracę na rzecz Interu.
O jakiej rozrzutności mówisz ? Przecież od momentu zatrudnienia Mourinho (poza transferami "podpisowymi") MM nie łoży pieniędzy na transfery chyba, że te pochodzą ze sprzedaży jakiegoś zawodnika (Ibra sfinansował nam okienko transferowe). Oczywiście ktoś może powiedzieć o transferze Pazziniego z tym, że ten odbył się niezwykłych okolicznościach, bowiem istnieło sporo ryzyko, że nie zakwalifikujemy się do LM, co wiąże się ze stratą ogromnej kaski. Poza tym piszesz coś o miękkości ? Chciałbym się dowiedzieć jakiej ? O tej, która pozwoliła mu wyśmiewać Beniteza na konferencji prasowej, chwalić Mourinho rzucającego się do gardeł oponentów, czy też tej która pozwalała mu na przedmiotowe traktowanie trenerów ?
go posądzić o brak zaangażowania w pracę na rzecz Interu.
Pierwszy lepszy kibic Interu z mediolańskiej speluny miałby podobne zaangażowanie. Poza tym jest to cecha niemierzalna z perspektywa kmiotka z polski nie działającego w strukturach klubu, więc z łaski swojej powiedz mi po czym wnosisz, że MM jest osobą zaangażowaną ? Liczbie wywiadów ? :) Liczbie składanych w tych wywiadach obietnic ? Obecności na meczu ? Obecności na meczach ?
Jego następcą będzie syn - Angelomario, co oznacza że już trzecie pokolenie Morattich zarządzać będzie naszym klubem.
Znalazł się zwolennik despotii dziedzicznych ...
Skoro zabawka mu się nudzi, czemu wciąż nie oddaje sterów w ręce potomka?
Nie napisałem, że zabawka się na pewno znudziła - podałem po prostu jedną z możliwych przyczyn. Równie dobrze mogły wyczerpać się zasoby. A tak poza tym jego potomek niewiele ma poza pewną posadką w radzie nadzorczej, więc jak miałby sfinansować zaniedbany, przynoszący ogromne straty klub ? Pomyśl od czasu do czasu.
Przecież to cały MarcinW :lol: Czytając jego posty czasem mi się wydaje, że jego aktualna przynależność klubowa jest fikcyjna i w domowym zaciszu sympatyzuje z jakimś innym włoskim klubem.
Mylisz pojęcie przynależności klubowej do terminu przynależności grupowej, bowiem przynajmniej we Włoszech bardzo wiele osób tak uważa, a to, że nie mogę się wstrzelić w myślenie jakiegoś szczyla z polski, którego jedynym argumentem jest poddawanie w wątpliwość mojej orientacji kibicowskiej zwisa mi jak koniowi ogon. Tym bardziej, że słowa są adresowana przez osobę, która ma ogromne problemy z poznawaniem rzeczywistości, mysli stereotypowo (przykład pisanie o rozrzutności MM - stereotyp)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 cze 2011, 13:48

O jakiej rozrzutności mówisz ? Przecież od momentu zatrudnienia Mourinho (poza transferami "podpisowymi") MM nie łoży pieniędzy na transfery chyba, że te pochodzą ze sprzedaży jakiegoś zawodnika
to sobie może poszukaj informacji ile Moratti dokładał w ostatnich sezonach do Interu. Jeśli dalej Inter będzie notował sezon w sezon takie straty, które pokrywa Moratti właśnie, to w pierwszym roku działania finansowego fair play się nie pozbieracie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 20 cze 2011, 13:53

to sobie może poszukaj informacji ile Moratti dokładał w ostatnich sezonach do Interu.
Pisałem już coś o myśleniu stereotypowym, więc z łaski swojej przeczytaj ostatnie zdanie poprzedniego posta. To, że kiedyś MM łożył na klub nie oznacza, że teraz to robi, a wystarczy być niewiele inteligentniejszym od udomowionej małpy żeby zaobserwować, że coś się w tej materii zmieniło. Można także zauważyć, że MM już z takim entuzjazmem nie kieruje klubem - coś mówił o nieprzyjemnym obowiązku itd.

Ach wybacz, przygotowywałem się do wyjścia i nie doczytałem do końca ... ile dokładał ? Zapewne dużo, ale o czym to świadczy ? O jego niegospodarności, nieumiejętności dostosowania klubu do wymogów rynkowych ? I jaki jest z niego użytek skoro nie chce wyłożyć więcej a jak zapewne każdy sobie zdaje aby klub zachował konkurencyjność potrzeba po pierwsze dobrego trenera, który dużo kosztuje i dużo wymaga oraz po drugie nie ma zamiaru wydawać na zawodników, których klub potrzebuje.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 14:04 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 cze 2011, 14:01

link podany przez kogoś w tym temacie:
http://bleacherreport.com/articles/4422 ... rs-success
The last available accounts are for the year ending June 30, 2009, and these report an enormous loss of €154 million (£132 million). Just a blip? Not a bit of it; the previous year’s loss was very nearly as bad at €148 million and the 2007 loss was even worse at €208 million.

That gives a cumulative loss of €509 million in just three years...over half a billion!
la gezzatta dello sport podała, że w 2009/2010 strata wyniosła 69 mln. Mimo sprzedaży Zlatana i wygrania CL! Za ten sezon danych nie ma, ale na bank tez nie będą wesołe. Jak myślisz kto pokrywa tak ogromne straty?

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 20 cze 2011, 14:08

la gezzatta dello sport podała, że w 2009/2010 strata wyniosła 69 mln. Mimo sprzedaży Zlatana i wygrania CL! Za ten sezon danych nie ma, ale na bank tez nie będą wesołe. Jak myślisz kto pokrywa tak ogromne straty?
ch wybacz, przygotowywałem się do wyjścia i nie doczytałem do końca ... ile dokładał ? Zapewne dużo, ale o czym to świadczy ? O jego niegospodarności, nieumiejętności dostosowania klubu do wymogów rynkowych ? I jaki jest z niego użytek skoro nie chce wyłożyć więcej a jak zapewne każdy sobie zdaje aby klub zachował konkurencyjność potrzeba po pierwsze dobrego trenera, który dużo kosztuje i dużo wymaga oraz po drugie (pośrednio wynika z pierwszego) zawodników, których klub potrzebuje.

Na koniec dodam, że jego zasranym obowiązkiem jest pokrywanie strat ponieważ .... są to jego straty, wynikającego z nieumiejętnego prowadzenia klubu (taki Juventus pokazywał, że jednak można wychodzić na plus) a po drugie jak nie będzie pokrywał z własnej woli to i tak zostanie to wyegzekwowane .... przez komorników :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 cze 2011, 14:10

MarcinW, idź się człowieku leczyć na łeb :shock: Pogorszyło Ci się? Wycieczki osobiste nie są tu zbyt cenionym argumentem. Kmiotkami nazywaj swoich znajomych, o ile Ci za to po ryju nie dadzą i o ile ze swą pokrętną naturą jakichkolwiek posiadasz. EOT i bez odbioru.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 20 cze 2011, 14:13

Pogorszyło Ci się? Wycieczki osobiste nie są tu zbyt cenionym argumentem. Kmiotkami nazywaj swoich znajomych, o ile Ci za to po ryju nie dadzą
Czy przypadkiem to nie ty pierwszy napisałeś, że :
Więc przestań tupać nogami i zamiast wstępów takich ja ten (mających zapewne na celu zdyskredytowanie oponenta) zacznij odnosić się do argumentów ...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 cze 2011, 14:14

facet w ostatnich 5 latach wyłożył na klub ponad 600 mln! DOCIERA TO DO CIEBIE!

Skoro teraz jest biedniej, to oznacza to tylko jedno. Przygotowujecie się do fair play. Powinieneś się z tego cieszyć. Wszak oznacza to, że Moratti walczy ze swoją niegospodarnością :lol:

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 20 cze 2011, 14:23

facet w ostatnich 5 latach wyłożył na klub ponad 600 mln! DOCIERA TO DO CIEBIE!
Gdy w tym samym czasie fani Milanu cieszyli się, gdy Berlusconi finalizował w skali rocznej transfer jednego Robinho wart około 18 milionów euro. A jednak to Moratti, a nie Berlusconi, jest krytykowany za brak angażowania się w kwestie klubu. Ciekawe...

MarcinW
Z taką retoryką, obrażaniem innych i ignorowaniem argumentów sprzecznych swojej tezie świetnie pasowałbyś do kącika wzajemnej adoracji w temacie politycznym. :twisted:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 cze 2011, 14:28

(L)oczkerson pisze:facet w ostatnich 5 latach wyłożył na klub ponad 600 mln! DOCIERA TO DO CIEBIE!
Wątpię. Właśnie poszerzyło się nieco grono osób, których wypowiedzi absolutnie nie można traktować poważnie.

Jeśli chodzi o Morattiego, za bardzo nas przez lata uzależnił od beztroskiego wydawania pieniędzy na piłkarzy. Przez to teraz, gdy zwyczajnie zaczął bardziej ekonomicznie myśleć, dla niektórych stało się to powodem, by wieszać na nim psy. Najlepsze jest jednak to, że mercato jeszcze się nie zaczęło. Mam nadzieję że pod koniec sierpnia ktoś głośno odszczeknie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 cze 2011, 14:34

Przeczytaj sobie artykuł, który wrzuciłem przed chwilą ja, a kiedyś Maciek (interista). Jest bardzo dokładny i dla mnie wiarygodny. A że w matematyce nic nie ginie wniosek jest prosty Morrati dalej ładuje w ostatnich latach ciężką kasę w Inter.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”