Polscy kibice - Strona 153

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8741
Kontakt:

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 cze 2011, 19:05

Wilmore pisze:Dlatego nieustannie śmieszy ten protest
Więc nie zajmuj się nim, on Ciebie nie dotyczy.
Wilmore pisze:Jako dziennik z dużą ilością politycznych artykułów, małą zawartością sportu, minimalną komiksów, nie jest zainteresowany takimi ludźmi.
Obawiam się że jest, bo sprzedaż spada, a co za tym idzie, także wpływy z reklam. Ale... skoro bojkot ich nie interesuje, to nie :haha:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 20 cze 2011, 19:58

Wilmore pisze:Jako dziennik z dużą ilością politycznych artykułów, małą zawartością sportu, minimalną komiksów, nie jest zainteresowany takimi ludźmi.
Trafiłeś kulą w płot.
Skoro GWno nie jest zainteresowane środowiskiem kibicowskim to czemu walczą z nim od dobrych paru lat ? I to nie, żeby małe wzmianki raz na miesiąc na ostatnich stronach (dajmy na to sportowych), ale niekiedy na pierwszej stronie głównego wydania na cały kraj !!! Powtórzę - pijany kibic, zostaje opluty na meczu reprezentacji wśród 40 tys innych osób a GW robi z tego aferę, (po sporym czasie zanim dotarli do nagrań z monitoringu) która przyćmiła gorące wydarzenia w Egipcie i plujący litar trafia na pierwszą stronę gazet. I to jest temat, który ich nie tyka ? Już nie wspominając o wielu nieścisłosciach związanych wówczas z tym wydarzeniem, jak opisała je GW.
Oczywiście początki bojktotu są min dlatego:

My chcemy prawdy o kibicach. Chcemy, aby na stadiony przychodziło jak najwięcej osób, nie obniżając przy tym jakości przeżywania i zabawy. Tymczasem jak spytasz się przechodnia, który nie był nigdy na meczu, czy poszedłby z tobą odpowie, że nie. Spytasz dlaczego. Odpowie, że tam można oberwać i umrzeć. Spytasz się skad to wie. Odpowie, że w telewizji i gazecie napisali. To jest właśnie ta IV władza, dla wielu nawet wiecej niż "IV"...

Wczoraj na antenie Radia Maryja :lol: była audycja prowadzona z członkami OZSK i nie tylko. Słucham dość uważnie i wiem jedno. Możemy się śmiać, że rozmowa była właśnie na RM. Tyle tylko, że to właśnie RM przeprowadziła taką rozmowę a w innych mediach (zwłaszcza w tv publicznej czy tvn) nieodważono się. Wielka szopka o kibicach, których się obraża a zaprasza się polityków, żeby uprawiali szopkę wyborczą, dzienniakrzyny z GWna i lize sie tyłki a kibiców nie... śmieszne.
Polecam
http://www.radiomaryja.pl/dzwieki/2011/ ... rn18tv.mp3
http://www.radiomaryja.pl/dzwieki/2011/ ... 9.rn22.mp3

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2011, 20:06

Skoro GWno nie jest zainteresowane środowiskiem kibicowskim to czemu walczą z nim od dobrych paru lat ?
Z tego samego względu, co każde inne medium - to jest nośny temat pokazujący patologie w społeczeństwie.
W Polityce, Wprost te artykuły również pojawiają się często (a to przecież tygodniki), a jestem przekonany, że w środowisku kibicowskim, a już zwłaszcza kibolskim, nikt tego nie czyta, choćby ze względu na zbyt skomplikowane zdania i trudne słowa (nie, nie kopytko).
Także ten protest wzbudza po prostu pusty śmiech. Jeszcze jakby to był poziom wzajemnego dyskursu politycznego na linii Gazeta Polska/Uważam Rze vs. Wyborcza, to ok, w tym dziale teksty są poniżej poziomu. Ale na temat kibiców nie ma nic, czego można by się doczepić, przynajmniej jeśli się nie reprezentuje pewnych interesów. Bo wiadomo, że jak ktoś atakuje własne środowisko, to niezależnie od zasadności zarzutów broni się swoich przyjaciół.
My chcemy prawdy o kibicach. Chcemy, aby na stadiony przychodziło jak najwięcej osób, nie obniżając przy tym jakości przeżywania i zabawy. Tymczasem jak spytasz się przechodnia, który nie był nigdy na meczu, czy poszedłby z tobą odpowie, że nie. Spytasz dlaczego. Odpowie, że tam można oberwać i umrzeć. Spytasz się skad to wie. Odpowie, że w telewizji i gazecie napisali. To jest właśnie ta IV władza, dla wielu nawet wiecej niż "IV"...
A nie można oberwać?
Chodzę na mecze od zawsze, ale im jestem starszy i im częściej chodzę na mecze z dzieckiem, tym bardziej się łamię, czy to ma jakiś sens. Nauczy się na stadionie tylko tego, co w South Park (albo i wiele więcej, ale wulgaryzmy niekoniecznie są pożądaną wiedzą), a przy okazji zelżą jego i mnie za to, że chcemy obejrzeć mecz i nie bawimy się w komiczne akcje z wychodzeniem ze stadionu czy przerywaniem dopingu.
Weź tłumacz kiedyś dziecku, jak będziesz miał takie szczęście, dlaczego wyzywają ludzi dookoła, skoro przyszliśmy tylko na mecz pooglądać, i spróbuj w tej sytuacji bydła nie nazwać bydłem, bo trzeba dbać o uszy dziecka.
Bardzo, bardzo długo kibice (i ja też w złotych latach 90) dbali o to, by ten wizerunek był absolutnie uzasadniony.
No ale to tak na marginesie.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 20 cze 2011, 20:42

Wilmore pisze:to jest nośny temat pokazujący patologie w społeczeństwie.
Oczywiście, że temat nośny. Zgadzam się. Dodajmy parę bzdur, przykoloryzujmy i mamy hot news. Jak sądzisz - czy nie lepiej byłoby walczyć z patologią (która jest wszędzie) pokazując i naświetlając to co kibole robią dobrego ? Pokazywać dobre postawy ? Pisać i rozmawiać o oprawach upamietniajacych powstania, rocznice ważne dla Polski, o świetnym dopingu (wg Ciebie piłkarze mają go w dupie, bo gra im się tak samo, choć ci wypowiadają sie inaczej ale to pewnie czysta kurtuazja z ich strony :) ), akcjach charytatywnych, pomoc dzieciom z domów dziecka, aukcje na rzecz niepełnosprawnych i chorych ? Czemu się o tym nie mówi i nie propaguje się tego stylu bycia kibolem ? Powiem więcej. Taki styl przeważa w oszałamiającej większości wśród kibiców.
Wilmore pisze:A nie można oberwać?
Odpowiem pytaniem: a gdzie nie można oberwać ? To tak swoją drogą. Z drugiej strony niech to będzie kontynuacja tego co napisałem powyżej. Otóż na polskich stadionach jest bardzo bezpiecznie. Jak nie szukasz zaczepki - nie oberwiesz. Jak nie szukasz wrażeń - nie znajdziesz. Byłem na wielu stadionach i nigdzie nie dostałem. Nie żebym miał farta i dobry refleks przed cegłą. Nigdzie nie dochodziło do zamieszek i przelania krwi. Wyjątkiem od spokoju niech będzie mecz w Bydgoszczy ale to już inna bajka, inne czynniki i były one już wałkowane. Statystyki policji nie kłamią. Z roku na rok jest coraz bezpieczniej. W mediach otoczka jest taka utworzona, że nijak, powtarzam nijak ma się do rzeczywistości.
Wilmore pisze:Chodzę na mecze od zawsze
Ok. Chodzisz na mecze. Nawet z dzieckiem. Zabierasz go w miejsce gdzie może oberwać ? :lol: To tak pytaniem retorycznym, gdyż widok kobiet i dzieci (3 tys na sektorze dzieciecym) nie jest dla mnie niczym niezwykłym (choć media nadal uważają, że nikt taki na mecz dla zdrowia nie chodzi). Zatem chodzisz na mecze. Czy w ciągu ostatnich lat byłeś świadkiem poważnej awantury ? Bitwy kibiców ?
Zapominamy często, że ustawki odbywają się z dala od stadionu. Ale to szczegół.

Wulgaryzmy. Fakt - to niewątpliwie stanowi często pięte achillesową. Szczególnie w przypadku gdy zabieramy małe dzieci. Ja powiem tak - zorganizowane wulgaryzmy nie są mi do niczego potrzebne zazwyczaj. Trzeba też pamiętać, że nie w każdym meczu do wulgaryzmów dochodzi. Nie uważałbym tego za jakis wielki problem, gdyż nie jest nagminny. Ale na różnych obiektach różnie bywa, na różnych meczach też.

Co do wychodzenia na parę minut z trybun. Byłeś z dzieckiem na takim meczu, czy jest to czyste gdybanie "co bym powiedział dziecku"? Szczerze wątpie, że zostałbyś wyzwany, że nie chcesz opóscić na parę minut trybun, gdybyś zajmował miejsce tam gdzie powinieneś z małym dzieckiem - sektor rodzinny lub okolice - byle nie Kocioł, młyn czy taj tam zwał. To jaką trybunę wybierasz zależne jest od Ciebie i jeżeli jest to trybuna gdzie doping jest prowadzony to musisz się dostosować do realiów tam panujących. I pretensje do tego, że musisz stać a nie siedzieć miej potem do siebie samego ;) 3 inne trybuny czekały z otwartymi ramionami.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 cze 2011, 20:50

Ok. Chodzisz na mecze. Nawet z dzieckiem. Zabierasz go w miejsce gdzie może oberwać ?
Nie, bo na sektorze rodzinnym czuję się bezpiecznie. Ale wejście na i wyjście z to dla mnie obawa o to, że się znajdą cwaniaczki, którym niewiele trzeba, żeby zrobić zadymę. Albo bezpośrednio względem mnie, albo przejdę po prostu w nieodpowiednim miejscu i w nieodpowiednim czasie.
Wulgaryzmy. Fakt - to niewątpliwie stanowi często pięte achillesową. Szczególnie w przypadku gdy zabieramy małe dzieci. Ja powiem tak - zorganizowane wulgaryzmy nie są mi do niczego potrzebne zazwyczaj. Trzeba też pamiętać, że nie w każdym meczu do wulgaryzmów dochodzi. Nie uważałbym tego za jakis wielki problem, gdyż nie jest nagminny. Ale na różnych obiektach różnie bywa, na różnych meczach też.
W polskim środowisku - i patrząc na to, jacy goście stanowią środowisko kibicowskie - wulgaryzmy są rzeczą absolutnie normalną. To mi nie przeszkadza. Ale gdy jakieś stado wymyśla sobie protest i wyzywa ludzi, którzy zapłacili za mecz i chcieli go obejrzeć, to coś jest zdecydowanie nie tak. Pozdrowienia dla PZPN są nudne i nijakie, ale niech sobie będą. Wulgaryzmy pod adresem ludzi, którzy się nie dołączają do śmiesznego protestu już są bardzo nie w porządku.
Czemu się o tym nie mówi i nie propaguje się tego stylu bycia kibolem ?
We Włoszech przy camorrze też nie mówi się o bardzo zorganizowanych akcjach charytatywnych dla biednych. Po prostu szkody przerastają korzyści, stąd wypowiedzi są negatywne.
Byłeś z dzieckiem na takim meczu, czy jest to czyste gdybanie "co bym powiedział dziecku"? Szczerze wątpie, że zostałbyś wyzwany, że nie chcesz opóscić na parę minut trybun, gdybyś zajmował miejsce tam gdzie powinieneś z małym dzieckiem - sektor rodzinny lub okolice - byle nie Kocioł, młyn czy taj tam zwał.
Wisła-Lech, 11.05.2011 r.
Śmieszny protest kibiców przeciwko rządowi, domaganie się przerwania dopingu, bo oni tak chcą, i wyjścia ze stadionu na jakiś czas, bo oni tego żądają. Wałkowałem to tu z piwusem, który z właściwym sobie rozsądkiem mi wmawiał, że nie miałem jak się dowiedzieć o proteście, który był zapowiadany i komentowany szeroko na forum Wisły kilka(naście?) godzin przed meczem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 cze 2011, 20:52

Wilmore, bądź pewien że na stadionie Twoje dziecko usłyszy mniej wulgaryzmów niż słuchając napotkanych przypadkowych 5 tys. osób.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 20 cze 2011, 21:07

Wilmore pisze:Wisła-Lech, 11.05.2011 r.
Śmieszny protest kibiców przeciwko rządowi, domaganie się przerwania dopingu, bo oni tak chcą, i wyjścia ze stadionu na jakiś czas, bo oni tego żądają. Wałkowałem to tu z piwusem, który z właściwym sobie rozsądkiem mi wmawiał, że nie miałem jak się dowiedzieć o proteście, który był zapowiadany i komentowany szeroko na forum Wisły kilka(naście?) godzin przed meczem.
Dla Ciebie może i śmieszny. Mniej dla osób, które za odpaloną racę dosatają zakazy. Mniej zabawne dla osób, które wywieszają transparenty niezgodne z meczem (nieważne czy upamiętniające powstanie, czy dotyczące walki rządu z kibicami - jako temat zastępszy - grzywna i zakazik mile widziane). Mało zabawne dla osób, które prowadzą doping. No i w końcu zupełnie nie zabawne dla wszystkich tych, którzy przychodzą na mecz nie tyle dla poziomu naszej ligi (który jest bardzo słaby) a dla atmosfery, zarówno ci, którzy chcą się powydzierać i bawić się, skakać, jak i ci, którzy przychodzą posłuchać dopingu, włączyć się od czasu do czasu i móc usiąść na swoim miejscu.

Jeśli nie widzisz tego, że GW i nie tylko oni chcą zrobić na naszych trybunach Premier League z "ochhhh, aahhhhh" zamiast dopingu i zabić tym samym ruch kibicowski to bardzi mi przykro. Nie mów mi, że chodzisz na mecze dla poziomu piłkarskiego wyłącznie :D GW wciska kit, że zmorą polskiej piłki są bandyci, kibole (którzy nabrali negatywnej konotacji). Tymczasem jak pisałem - statystki policji są sprzeczne z ich wersją problemu.

Reasumując bojkot. Można "bawić" się nadal i udawać, że nic się nie stało i czekać jak za byle rzecz (wylgaryzm, zmiana miejsca, stanie, bycie jedną nogą na schodach) każdy z nas dostanie zakazy i pinć stów za donald ma tole, ale można też podjąć rękawice i walczyć o swoje.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 21:08 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 cze 2011, 21:08

za mocni jestescie

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 cze 2011, 21:32

Wilmore pisze: Byłeś z dzieckiem na takim meczu, czy jest to czyste gdybanie "co bym powiedział dziecku"? Szczerze wątpie, że zostałbyś wyzwany, że nie chcesz opóscić na parę minut trybun, gdybyś zajmował miejsce tam gdzie powinieneś z małym dzieckiem - sektor rodzinny lub okolice - byle nie Kocioł, młyn czy taj tam zwał.

Wisła-Lech, 11.05.2011 r.
Nie poszedłeś na ten mecz, bo bałeś się, że ktoś będzie cię wzywał do opuszczenia stadionu (notabene na Wiśle nie możesz opuścić stadionu, bo już nie wejdziesz z powrotem, ale ok). Więc tyle wiesz, ile wymyślisz. Nikt nie kazał nikomu wychodzić, takie rzeczy robi sam młyn. Ty raczej tam nie zabłądzisz. Za to próby dopingu i teksty typu "kibice są od tego by dopingować" (jakby ktoś ludziom płacił za przychodzenie na stadion, nie odwrotnie) spotkały się z dużą dezaprobatą. Odnośnie wiedzy o proteście omawialiśmy to już, powtórzę: nie wiedziałem o którym proteście mówisz, ponieważ nie spodziewałem się, że przestraszysz się i nie przyjdziesz na mecz, bo ktoś z innej trybuny będzie krzyczał, by opuścić miejsca.

Tak jak teraz jestem zdumiony, że boisz się wchodzić na stadion razem z innymi kibicami na sektor rodzinny. Mam do ciebie jednak zwiększony szacunek, bo stosunkowo niewiele histerii w twoich postach, jak na tak chorą ze strachu osobę.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 cze 2011, 10:52

Od nowego sezonu kibice nie będą mogli zasłaniać twarzy
Żadnej pirotechniki, wszyscy siedzą na swoich miejscach i żadnego zasłaniania twarzy - takie mają panować porządku na polskich stadionach od sezonu 2011/2012.
Szefowie klubów dowiedzieli się o nich na poniedziałkowym spotkaniu z ministrem MSWiA - Jerzym Millerem.
Po spotkaniu ministra Jerzego Millera z klubami Ekstraklasy MSWiA poinformowało:

"Dziś (20 czerwca br.) odbyło się spotkanie dotyczące bezpieczeństwa podczas Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej UEFA Euro 2012 oraz każdych rozgrywek piłki nożnej z udziałem kibiców. Spotkanie z przedstawicielami Ekstraklasy odbyło się z inicjatywy Jerzego Millera szefa MSWiA. Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji przypomniało klubom piłkarskim o konieczności wprowadzenia elektronicznego systemu identyfikacji kibiców.

Jerzy Miller minister spraw wewnętrznych i administracji rozmawiał z przedstawicielami klubów piłkarskich na temat zwiększenia bezpieczeństwa kibiców piłki nożnej na polskich stadionach. W trakcie spotkania w MSWiA omawiano m.in. kwestie właściwych zabezpieczeń w trakcie trwania imprezy oraz podczas przejazdu kibiców oraz roli policji na stadionie. Szef MSWiA podkreślił znaczenie zintegrowanego systemu identyfikacji kibiców i przypomniał o konieczności jego stosowania podczas najbliższego jesiennego sezonu piłki nożnej.

Za bezpieczeństwo imprezy masowej odpowiada jej organizator. Minister spraw wewnętrznych i administracji przypomniał, że od organizatora wymagana jest skuteczność w dotrzymaniu wszelkich wymogów wynikających z ustawy. Za pracę kierownika ds. bezpieczeństwa, służb porządkowych i informacyjnych odpowiada organizator imprezy. Klub ponosi konsekwencje ich niewłaściwego funkcjonowania.

Od momentu rozgrywek jesiennych chcemy przystąpić do ścisłego przestrzegania przepisów o bezpieczeństwie imprez masowych. Bierne zachowanie służb porządkowych będzie oceniane niekorzystnie i wpłynie na przyznanie negatywnej opinii o stanie bezpieczeństwa na stadionie.

Szef MSWiA przypomniał, że w ramach przygotowań do zapewnienia bezpieczeństwa Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej EURO 2012 MSWiA opracowało projekty aktów prawnych, w tym projekt (tzw. ustawy Euro 2012) - ustawy o zmianie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych oraz o zmianie niektórych innych ustaw, a także o zapewnieniu bezpieczeństwa w związku z organizacją Turnieju Finałowego UEFA EURO 2012 oraz projekt Rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie wymogów, jakie powinni spełniać kierownik do spraw bezpieczeństwa, służby porządkowe i służby informacyjne.

Minister Jerzy Miller przyznał, że niektóre służby porządkowe nie w pełni wywiązują się ze swoich obowiązków podczas sprawdzania osób wchodzących na stadion. Tego typu zachowanie łamie ustawę o bezpieczeństwie imprez masowych. "Nie można także dopuszczać do sytuacji wnoszenia na teren imprezy przedmiotów niedozwolonych (materiałów pirotechnicznych) czy alkoholu" - zaznaczył minister. Nie mogą być także wpuszczane na teren imprezy osoby z zakazem stadionowym czy klubowym. Jak ważna jest to kwestia przypomniał minister spraw wewnętrznych i administracji podkreślając rolę elektronicznego systemu identyfikacji kibiców.

Organizatorzy imprez mają także obowiązek reagowania na zasłanianie twarzy przez kibiców. W projekcie przygotowanego m.in. przez MSWiA projektu tzw. ustawy Euro 2012 wprowadzono przepis, który nakłada karę ograniczenia wolności lub grzywnę nie mniejszą niż 2 tys. zł na osoby, która w miejscu i czasie trwania imprezy sportowej uniemożliwia służbom porządkowym identyfikację. "Po wejściu w życie ustawy zasłanianie twarzy będzie karane grzywną" - podkreślił w trakcie spotkania z klubami Ekstraklasy.

Służba porządkowa jest również zobowiązana do przestrzegania zasady zajmowania przez kibiców miejsca zgodnego z tym, jaki jest określony na bilecie.

Minister zaznaczył także, że podtrzymana będzie rekomendacja MSWiA dla klubów dotycząca rezygnacji z organizowania zbiorowych wyjazdów swoich kibiców na stadion gospodarza. "Chcielibyśmy, aby państwo przedłużyli tę zasadę także na rozgrywki jesienne" - powiedział minister Jerzy Miller zwracając się do przedstawicieli Ekstraklasy. Rezygnacja z organizacji wyjazdów na gościnne występy ma na celu omijanie niebezpieczeństw związanych z aktami wandalizmu kibiców klubu.

Andrzej Matejuk Komendant Główny Policji podczas spotkania z przedstawicielami klubów Ekstraklasy podkreślił, że komendanci wojewódzcy oraz miejscy policji otrzymali polecenie spotkania się z osobami odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo ze strony organizatorów imprez, aby omówić zasady pracy służb porządkowych organizatora oraz pracę policjantów na stadionach. "Policji bardzo zależy żeby na stadionach było spokojnie oraz żeby ten porządek i bezpieczeństwo wspólnie prowadzić" - podkreślił szef policji.

"MSWiA zależy na stworzenie wspólnego frontu, który pozwoli na poprawę bezpieczeństwa na stadionach" - powiedział Adam Rapacki podsekretarz stanu w MSWiA, obecny na spotkaniu z szefami największych klubów piłkarskich. "Wprowadzanie policji na stadiony ma pomóc w zapewnieniu bezpieczeństwa na stadionach, łagodzić zachowania kibiców i również dyscyplinować służby informacyjno-porządkowe oraz ułatwić podejmowanie szybkich i dobrych decyzji podczas sytuacji niebezpiecznych" - podkreślił wiceminister Adam Rapacki. Czasami zbyt spóźnione decyzje czy niewłaściwe zachowania powodują, że dochodzi niepotrzebnie do konfliktu.

W spotkaniu wziął udział także Adam Giersz minister sportu i turystyki oraz przedstawiciele klubów piłkarskich Ekstraklasy SA - MKS Cracovii, GKS Bełchatów, Górnika Zabrze, Jagiellonii Białystok, Korony SA, KKS Lecha Poznań, Lechii Gdańsk, Legii Warszawa, KSP Polonii Warszawa, Ruchu Chorzów, WKS Śląska Wrocław, RTS Widzewa Łódź, Wisły Kraków i Zagłębia Lubin. W rozmowach wzięli także udział szefowie Ekstraklasy oraz Polskiego Związku Piłki Nożnej".
Jeszcze jakieś wątpliwości kogo z trybun chcą usunąć ? Zakazy za stanie tuż, tuż.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 cze 2011, 20:31

Trailer filmu o kibicach dostępnego 29 czerwca z Gazetą Polską

Kilkudziesięciu kiboli Legii Warszawa zakłóciło mecz premiera z dziećmi z Ełku na warszawskiej Agrykoli. Stanęli za płotem, wywiesili czarne transparenty z hasłami: "Donek wróć do Pacanowa" oraz "Wolność słowa art. 54" i głośno krzyczeli.

Dobrze, że "doping" był przynajmniej kulturalny, nie było ani jednego bluzgu. To rzeczywiście postęp. Trochę udało nam się wychować widownię nawet tak niesforną - komentował Donald Tusk. - Ci, którzy odczuli jakoś tak dotkliwie to, że wzięliśmy się za walkę z chuliganką od czasu do czasu mi dokuczają, więc znaleźli kolejny pomysł - dodał premier.
Jak Donek w dwa miesiące wychował kiboli :).

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 cze 2011, 10:54

63-letnia kobieta ukarana zakazem stadionowym w Anglii
dzisiaj, 07:43
KM / PAP
Pierwszoligowy angielski klub piłkarski Leeds United ukarał rocznym zakazem stadionowym mającą trzynaścioro wnuków i troje prawnuków 63-letnią Margaret Musgrove. To kara za wejście na murawę stadionu - Elland Road.

Do incydentu doszło 30 kwietnia, tuż po zakończeniu meczu z Burnley, który był ostatnim w sezonie spotkaniem ligowym Leeds przed własną publicznością.

Musgrove została zatrzymana przez stewardów, gdy szła z wyciągniętymi do góry rękoma po murawie, tuż przy linii końcowej boiska, w kierunku piłkarzy. Została wtedy aresztowana przez policję, jednak wkrótce wypuszczono ją bez postawienia zarzutów.

Zapytana o powód wtargnięcia na murawę, odpowiedziała, że "chciała krzyknąć piłkarzom, że ich uwielbia".

- Jestem fanką drużyny od 40 lat. Klub to jest całe moje życie towarzyskie, nigdzie poza tym nie bywam. Trochę mnie poniosło, ale nie jestem chuliganem. Takie same kary otrzymują ludzie, którzy dopuścili się o wiele gorszych czynów. Ja miałam ze sobą tylko torbę z logo Leeds i flagę klubu. To nie było nic stwarzającego zagrożenie - zauważyła Musgrove.

Oprócz 12-miesięcznego zakazu wstępu na mecze na Elland Road, klub zablokował kobiecie także możliwość zakupu biletów na wyjazdowe spotkania. Odwołała się ona od tej decyzji, jednak postanowienie to zostało podtrzymane.

W obronie Musgrove stanęło wielu fanów Leeds. Założono nawet stronę na portalu społecznościowym Facebook, gdzie mogą oni dołączyć do apelu o przywrócenie kobiecie możliwości przychodzenia na mecze klubu.
W tej Anglii to dopiero są Chuligany :won:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 cze 2011, 8:42

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 cze 2011, 8:53

No to będą puste trybuny :haha:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 cze 2011, 9:09

Nie bedzie pustych trybun bo stowarzyszenia kibicicow boja sie ze jak opuszcza trybuny na sezon to moga wrocic w zupelnie inny swiat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”