Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1347

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2011, 11:03

A może nawet zostałby we Francji na jakimś wypożyczeniu. Tego nie wiadomo na pewno. Zresztą transfer nie jest potwierdzony.

Przy takich zawodnikach taka cena jeszcze IMO nie jest tragedią tylko z jednego względu: perspektywa długoterminowa. Chętnych dużo więc albo kupujesz teraz za te 10 mln powiedzmy albo zawodnik pójdzie gdzieś indziej i jak będzie się dobrze rozwijał (warunek niełatwy do spełnienia) to albo będzie już nie do kupienia albo w najlepszym wypadku będzie kosztował trzy-cztery razy tyle.

Nie znam go, ale coś musi w nim być, skoro Zidane go tak poleca. Ryzyko tak, ale Real może sobie na takie ryzyko pozwolić. Nie od dzisiaj widać, że budowany jest bardzo młody skład na wiele sezonów.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 22 cze 2011, 11:34

Ja wiem, ze Real moze sobie pozwolic, skoro nawet na Kake na ławce moze sobie pozwolic ;).

Napisałem tylko jaka jest realna wartość zawodnika.

Budowanie młodego zespołu to jedno, ale ważniejsze jest to, ze klasowi obroncy (czy zawodnicy na innych pozycjach) graja juz w klasowych zespołach i trudno ich wyciagnać, albo graja u nas :). Na środkowej obronie nie mamy jakiegoś pożaru, wiec na takie eksperymenty mozemy sobie na tym etapie pozwolić.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 cze 2011, 12:26

RealFan pisze:Obrońca Lens - Raphael Varane jest mocno łączony przez media z Realem, miałby przejść za 10 mln euro.
Arsenal też się interesuje. Ponoć nawet złożyli oficjalne zapytanie, ale się okazało, ze już go zaklepaliście :P

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 22 cze 2011, 14:44

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 cze 2011, 15:32

Widzialem tego Varane'a w meczu mlodziezowek Francji z Portugalia jezeli dobrze pamietam. Chlopak jest swietnie zbudowany,fizyke to ma chyba nawet lepsza od Lukaku :lol: Bedzie z niego kawal gracza. Oby tylko Merengues go nie zmarnowali jak to maja w zwyczaju :P

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 22 cze 2011, 16:50

Zmarnujemy go jak Ramosa,Marcelo, Higuaina, Ozila czy DI Marie (mam nadzieje) :D

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 cze 2011, 16:55

RealFan pisze:Nie jest istotne co woli prezydent Lens, tylko co woli sam zawodnik.
IMO jest lepszy od Sakho pod każdym względem mimo że jest od niego młodszy o 3 lata chyba. Dużo spokojniejszy, umie dobrze podać (nie wybija jak kretyn byle do przodu), ustawić się, szybki, do tego zajebiście zbudowany, wysoki - idealny obrońca.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 23 cze 2011, 12:46

A może nawet zostałby we Francji na jakimś wypożyczeniu.
Mówi się, że Mateos pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś słabszego zespołu, Varane od razu do pierwszego zespołu... Szczerze wolałbym, żeby było na odwrót, by Francuz gdzieś został wypożyczony, bo obaj są słabsi od naszych obecnych obrońców, jednak Mateos jako ostatni środkowy obrońca pasuje mi zdecydowanie bardziej.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 24 cze 2011, 15:45

Neymar, ależ ten chłopak musiał oczarować redaktorów Marki i Asa, zupełnie jak kiedyś Cristiano. Patrząc na doniesienia mówiące o poważnym zainteresowaniu Juve materacem, może się okazać prawdą,że kogucik trafi do stolicy Hiszpanii.

Coentrao, Neymar ,Varane - przy odejściu kilku piłkarzy znów średnia wieku spadnie. Oglądałem skróty spotkań z najlepszego moim zdaniem sezonu 2001-2002. Ciekaw jestem, czy tak utalentowana kadra, jaką już teraz posiadamy ,jest w stanie wskoczyć na ten poziom co Zizou i spółka.

Nie widzę mimo wszystko sensu wydawania 45 mln za Brazylijczyka, jakimkolwiek talentem by nie był.

Przygotowania tuż ,tuż. Czas sprzedawać.Pedro Leon, Garay, Gago to konieczność. Podobnie Drenthe i Mateos. Canales i Kaka. Jeden z nich musi odejść. Skłaniałbym się ku Brazylijczykowi. Za ciasno z przodu się robi

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 cze 2011, 14:08

Myślę że sytuacja 'Lady' Gago po ostatnich słowach jest jasna.
Takie rzeczy u nas nie przechodzą o czym przekonał się niegdyś pewien jasnowłosy Niemiec.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 cze 2011, 14:34

Jego sytuacja jest jasna już od dawna.

Może nawet lepiej, że był kontuzjowany, bo jakby z takim myśleniem, że się nie da, przypadkiem wyszedł na mecz z Barceloną, to Real grałby w 10-tkę od początku. Aczkolwiek patrząc na jego koślawą "grę" od jakiś trzech sezonów, to i bez takiego myślenia można by to tak określić.

45 mln za koguta jest dla mnie tak abstrakcyjne, że nadal traktuję to jako zorganizowany żenujący żart redaktorów. W to nie da się uwierzyć przed zobaczeniem.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 29 cze 2011, 1:02

Enrique Cerezo, prezes Atlético, przerwał milczenie w sprawie transferu Sergio Agüero dla portalu sportYou.es. - Zawsze mówiłem, że piłkarze grają tam, gdzie chcą i występują w danym klubie aż się zmęczą. Przyrzekam, że nie wiem, gdzie zagra Agüero. To wie tylko on i jego otoczenie. Jednak jeśli Kun przejdzie do Realu Madryt, pech; jeśli zagra w Sevilli, lepiej; a jeśli w Liverpoolu, dużo lepiej - stwierdził Hiszpan.
Niby nic wielkiego, ale jeżeli to już nie jest nastawienie pt. "Nigdy nie sprzedamy Aguero do Realu", to się pozostaje tylko cieszyć. Jeżeli Atletico będzie chciało rozmawiać i negocjować z Realem to nie ma takiej opcji, żeby Aguero nie poszedł do Realu. Wybierze Juventus ponad Madryt? Nie ma takiej opcji. Już abstrahując od wypowiedzi, że chciałby zostać w Hiszpanii, nie wyobrażam sobie, by Kun miał pójść do Turynu, nie teraz, gdy Juve to tylko "projekt". W Realu ma kolegów z reprezentacji, ma Hiszpanię, gdzie chciał zostać, ma bardzo dużą szansę na podstawową '11' wielkiego klubu, a już na pewno "z miejsca" będzie walczył o istotne trofea. Żadnej z tych rzeczy nie dostanie w Juventusie, bo Juve aktualnie na pewno nie jest wielkim klubem...

Szczerze mam nadzieję, że ostatecznie dojdzie do transferu Aguero i unikniemy pozyskania Neymara. Nie, żebym był przeciwnikiem talentu Brazylijczyka, jednak transfer Kuna jest dużo sensowniejszy, bezpieczniejszy, a ostatecznie ... na pewno nie gorszy i ... nie droższy. Nie sądzę, by Brazylijczyk mógł się rozwinąć na kogoś lepszego od Aguero, a jeżeli mamy sprowadzić któregoś z nich za taką samą cenę, pozyskanie Argentyńczyka to po prostu wyraźnie lepsza.

Na początku nie byłem za tym, by Varane został na następny sezon, ale teraz dochodzę do wniosku, że sporo meczów może w przyszłym sezonie Francuz dostać, więc czemu nie. Mecze ze słabszymi drużynami w La Liga + Copa Del Rey + ewentualne mecze ze słabszymi drużynami w LM = trochę tego może być. Nie wiem, jakie są plany wobec Varane, niby mówiło się o opcji wypożyczenia Francuza, ale czy obecnie jest ona realna? Nie wiem.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 29 cze 2011, 10:35

Varane na pewno nie został sprowadzony po to, by podzielić los Pedro Leona. Bedzie czwartym stoperem, bo Garay tym samym jest już na pewno na wylocie (bez transferu Francuza mowiło się o sprzedazy Ezeqiela).
Czwartym w sensie nominalnym, bo jeśli jest tak zdolny i posiada takie cechy jak sie go opisuje, to spokojnie po aklimatyzacji jest w stanie conajmniej wskoczyc na poziom Albiola i rywalizować z nim o miano pierwszego obroncy do zastepstwa dla dwoch podstawowych.
Okazji do zastepstwa bedzie bardzo duzo, ilość spotkan jaka zagramy w ciagu krotkiego sezonu (ok 60), wiek Carvalho czy podatnosc na kontuzje Pepe, to przesłanki do tego, ze ten trzeci stoper bedzie mial dużo okazji do gry.

Z czwórki sprowadzonych zawodników, Sahin i Varane to dla mnie kompletne zagadki, ale ze względu na opisywaną przez innych charakterystyke tych graczy, mam wielka nadzieje ze dadza rade, bo takich zawodnikow potrzebowal Real

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 29 cze 2011, 11:01

Trzecim stoperem u was równie dobrze może być( i pewnie będzie z mocniejszymi rywalami) Ramos.
Jak napisaleś, Varane to zagadka, może być jakimiś tam wzmocnieniem, albo mieć sezon jak Canales.
Ile on ma lata ? 19,20 ? Jak na środkowego obrońcę to bardzo mało
Powinien grać,a środkowy obrońca ma ograniczone możliwości nabijania minut. Poza tym Mou jak już ustali sobie 11 to ma tendencje to jej żyłowania.
Gdybyście mieli Castilię w segunda to moglibyście go to od czasu do czasu zsyłać, tzn dać mu numer drugiej drużyny.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 29 cze 2011, 11:22

Ile on ma lata ? 19,20 ? Jak na środkowego obrońcę to bardzo mało

Dwa miesiące temu skończył dopiero 18.

Varane jako trzeci obrońca rzeczywiście dostałby ponad 30 meczy w sezonie, ale szczerze nie wydaje mi się to piłkarz, który mógłby w szybkim czasie wskoczyć na poziom Albiola w formie. Nie wiem, może się mylę, ale Francuz, o ile to olbrzymi talent, o tyle na dziś jest to "tylko" solidny piłkarz. A Mourinho raczej nie lubi eksperymentować... Mateos mi idealnie pasuje na czwartego obrońcę, który jest tylko uzupełnieniem składu, solidny piłkarz, który w lidze jak wejdzie na boisko to nie będzie dramatu, a jak rozegra 10 spotkań w sezonie to nic się nie stanie. Varane potrzebuje gry, jeżeli ją dostanie, jak najbardziej, niech zostanie! Jak ma być czwartym obrońcą, to lepsze wypożyczenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”