Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 770

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 cze 2011, 9:50

Nadchodzący sezon może być ważniejszy niż się wydaje. Przypominam że nie startujemy już jako obrońcy mistrzostwa Włoch i nie będziemy już stawiani w roli głównego faworyta, o ile solidnie się nie wzmocnimy, a na to się niestety nie zanosi. Gasperini budzi wiele wątpliwości, ale Babel słusznie przedstawił sprawę w nieco innym świetle. Jakby nie patrzeć, większość (w tym ja) ocenia go przez pryzmat katastrofalnie grającej Genoi zapominając już, że ta sama drużyna pod wodzą tego samego trenera potrafiła dwa lata temu być rewelacją Serie A. W Interze bez wątpienia miałby lepsze warunki do pracy, aniżeli w systematycznie okrajanej z najlepszych graczy Genoi. Problem w tym że nie zanosi się na jakieś konkretne wzmocnienia w nadchodzącym mercato, a kadra jest stara. Średnia wieku przekroczyła już 30 lat (wliczając wypożyczonych Kharję i Nagatomo) Ciężko jest przewidzieć, jakie założenia na nadchodzące dwa miesiące ma Moratti. Jakiego formatu piłkarzy ma na celowniku i jak bardzo jest w stanie o nich zawalczyć.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2011, 9:53

Wiele może być uzależnione od ruchów transferowych w druga stronę, bo plotek jest wiele, a gdy nagle zniknie np. Lucio, Wes, to robi się inna sytuacja, wtedy na bank Gasperini będzie grał (jak zostanie trenerem Interu) 4 w defensywie, bo będzie mógł w ostateczności do lini z Walterem cofnąć Javiera Zanettiego - albo postawić w ciemno na 4 Macio - Ranocchia - Samuel - Zanetti.

Gasperini to bardzo nie doceniany trener, a ma fajna wizje gry Maciek (interista) słusznie zauważył że w Genui grał prawie non stop 3-4-3 z nie spełnionym Rafinią na boku pomocy, ale warto zwrócić uwagę na to że Genua fajnie potrafiła w czasie meczu zmieniać system z 3-4-3 po objęciu prowadzenia itd. Także to w serie A daje rade, mając odpowiednich wykonawców, na Luigi Ferrarisa przyjeżdżała Siena zaczynali 3-4-3, np. strzelali na 1:0 i mogli kontrolować grę w systemie 4-3-3 - Za tydzień mieli np. Milan zaczynali 4-3-3- z płynnym przejście na 3-4-3 w zależności od wydarzeń na boisku.

Innym tematem jest fakt ile bramek traciła Genua, bo fakt grali ofensywnie, i zawsze mieli snajpera na środku ataku :) na którego grali wcześniej Borriello, Floro Flores ale statystyki defensywy nie były imponujące. Wiele bramek trafili po kontrach, a to skutek często 3-4-3 i gry na zamkniecie rywala, a tu pach rach ciach dwie klepy i Di Natale na czystej pozycji oko w oko :)

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 cze 2011, 11:55

Zacznijmy od tego, ze Gasperini poczatek pracy w Genoi mial swietny i naprawde ich gra budzila szacunek.
Ze szczególnym uwzględnieniem defensywy, co zostało odnotowane.
który traktuje swoje klub jak sklep: tego kupie, tamtego sprzedam kwestia ceny
No to mamy wyjaśnienie dlaczego spośród reszty przeciętnych trenerów wybrano akurat jego, wszak doświadczenie w pracy z trudnymi działaczami może mieć kluczowe znaczenie, bowiem warunki w jakich pracował w poprzednim klubie niewiele różnią się od tych jakie panują obecnie w Interze.
Inter nie był w stanie zabulic za Boasa czy zerwac umowe Capello z FA, Spalla z Zenitem, Sinisy z Fiorentina, wiec musimy wziac kogos wolnego
Trudności z zerwaniem kontraktu Boasa potrafię zrozumieć, wszak 15 mln euro odstępnego może odstraszyć, ale nie uwiężę, że tacy trenerzy jak Spalleti czy też Deschamp kosztowaliby więcej niż 5 mln euro. A trzeba pamiętać, że na rynku transferowym jest również Dunga, który trenerem jest nieprzeciętnym. Kłopot polega na tym, że w przeciwieństwie do odpadków pokroju Sinisy czy też Gasperiniego wyżej wymienieni trenerzy oczekiwaliby pieniędzy na wzmocnienia i w tym należy upatrywać przyczyny gówna w którym jesteśmy (niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy).
Nie rozumiem pretesnji, poniewaz jest bida na rynku mamy zwlekac i narazac zespol na jeszcze wieksza destabilizacje
Wynika to z faktu, że jesteś za młody lub za bardzo zaniedbany (intelektualnie), zaś tego skutkiem są problemy z poznaniem rzeczywistości. No ale jesteś moderatorem, więc nie poddawaj się :) Nie bierz sobie tego serca :)
Jesli Gasperini zostanie trenerem to trzeba bedzie liczyc, ze mu sie powiedzie. Jeszcze nikt nie przegral tylko z powodu trenera, wszystko zalezy jaka prace wykona z zespolem.
Nie zdajesz sobie sprawy jak wielkie znaczenie ma zatrudnienie trenera i o ile nikt nie przegrał tylko z tego powodu to także nikomu nie udało się wygrać. Poza tym jak już pisałem zatrudnienie tego odpadka oznacza brak znacznych wzmocnień (wspomnicie moje słowa) o ile oczywiście nie uda nam się kogoś sprzedać za wysoką cenę oraz przede wszystkim czytelny sygnał dla świata ze szczególnym uwzględnieniem lokalnej konkurencji, że przestaliśmy być zespołem mogącym rywalizować na rynku transferowym z czołowymi drużynami (nawet na własnym podwórku), czego korelatem może być niższy poziom motywacji naszych najambitniejszych zawodników (takie coś podetnie skrzydła takiemu Eto'o, który w każdym sezonie chce walczyć o najwyższe cele) lub chęć odejścia/odejście.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2011, 12:15

Nie zauważa się tu jednej rzeczy.
Udinese większość zawodników, dzięki którym wygrywali ostatnio, sobie samo wychowało, a nowy trener wycisnął z nich maksimum, dodatkowo bardzo ciekawie ustawiając zespół w defensywie.
W Neapolu większość graczy przeżyło najlepszy sezon w karierze, taktycznie nic wielkiego nie grali, bili rywali na łeb agresją boiskową i większymi możliwościami od reszty rywali. Jak tej agresji brakowało (mecze z Milanem), to Napoli miało problem.
Genoa miała świetny start, bo wygrywali mecze sumą umiejętności indywidualnych graczy, taktyka im za bardzo nie przeszkadzała. Mieli bardzo solidny skład jak na ligę i osiągali takie wyniki, jakie osiągać musieli, ale bez żadnych niespodzianek. Gasperini wygrywał dzięki temu, że miał lepszych graczy, którzy w kluczowych momentach meczu nie dawali ciała. Ta taktyka była taką wartością dodaną, jak za Leonardo. Też wygrywał, też były wyniki, ale czy to było dzięki trenerowi i jego decyzjom?
Gasperini to trener, któremu we Włoszech faktycznie życzę tylko Interowi. Prosta droga do katastrofy, tym bardziej, że na kluczowej pozycji w jego taktyce Inter nie ma zawodników odpowiadających jego wymaganiom - tam będą grali boczni obrońcy, a nie pomocnicy, to ma bardzo, bardzo istotne znaczenie dla tego systemu. Pewnie będziecie dalej wygrywać ze Sieną czy Novarą, bo Eto'o się wkurzy i minie 10 rywali siekając dwie bramki, ale nie spodziewam się, by Gasperini dał ekipie cokolwiek w starciach z Napoli, Juventusem czy Milanem. Może nie będzie popełniał błędów Leonardo, ale osobiście chyba wolałbym Brazylijczyka na ławce, a nie Włocha.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 cze 2011, 12:19

MarcinW

Jakbys jeszcze byl tak madry, zebys nie napisal mi priva kilka miesiecy temu jaki jest Twój własciwy cel udziału w forum, moze bym ci nawet odpisał. Nie bierz tego do siebie, ale nie mam ani ochoty uczestnic w twoich forumowy gierkach ani odbijac pileczki przez kilka dni bez celu. Sorry winnetou, znajdz sobie innego adwersarza. Zeby nie bylo ci tak smutno to mam rade: jak nie zrozumiales o czym pisze to prawdopodbnie ten post nie byl adresowany do ciebie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 cze 2011, 13:14

Babel

Jakbyś się tak jeszcze odniósł do tego co napisałem to byłoby zacnie. Odnośnie celowości mojego działania to jak zapewne wiesz ten (czyt. cel) może się zmienić. Poza tym wracając do interesującej nas materii warto podkreślić, że sedes na którym się uzewnętrzniamy nazywa się forum dyskusyjnym, a zważywszy na fakt, że twoje odchody wydają się "dyskusyjne" to do nich się odnoszę. Czytając Twoją twórczość drogi Babelu można odnieść wrażenie, że klub nie wali gównem, odczuwalne są natomiast perfuma, zaś na tle mocarnej konkurencji jest kwiatkiem na kupie gówna. Czy oby na pewno ?
Prosta droga do katastrofy
Aż tak oczywiste to nie jest, ale faktycznie ryzyko jest duże. Tym bardziej, że konkurencja nie śpi.
w jego taktyce Inter nie ma zawodników odpowiadających jego wymaganiom
Nie sądzę, aby inter grał w systemie 3-4-3 bez względu na osobę trenera. Siła przetargowa naszego nowego "najprawdopodobniejszego" trenera jest tak mała, że szanse na przeforsowanie tego pomysłu wydają się znikome. Nie wiem czy to powinno nas cieszyć czy też nie, bo odpadek nie wydaje się osobą elastyczną zdolną do wprowadzenia odmiennej wizji od tej jaka była urzeczywistniania w poprzednim klubie.
ak nie zrozumiales o czym pisze to prawdopodbnie ten post nie byl adresowany do ciebie.
Towarzyszu Salas wystąp !

A właśnie na specjalnie przygotowanej konferencji trener Fiorentiny pseudonim "ślina" odmówił (ku wielkiemu niezadowoleniu obu klubów) Interowi. A teraz czas na pytanie konkursowe: czy jaśnie szanowny Franciszek Smuda także odmówił MM ?
Nie bawią mnie słowne gierki z Twoją osobą. Po prostu poczekam aż przegniesz na tyle, by ktoś ograniczył Ci dostęp do forum, lub sam zreflektujesz się, że swoją arogancką postawą nie zyskasz tu szacunku czy poparcia. Do Twoich postów przestaję się już odnosić, liczę że inni zareagują podobnie. Jest to zupełnie mi zbędna strata czasu i nerwów.
Smuci mnie to .... nie bardzo :)
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 13:42 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 cze 2011, 13:34

MarcinW pisze:Towarzyszu Salas wystąp !
Nie bawią mnie słowne gierki z Twoją osobą. Po prostu poczekam aż przegniesz na tyle, by ktoś ograniczył Ci dostęp do forum, lub sam zreflektujesz się, że swoją arogancką postawą nie zyskasz tu szacunku czy poparcia. Do Twoich postów przestaję się już odnosić, liczę że inni zareagują podobnie. Jest to zupełnie mi zbędna strata czasu i nerwów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2011, 14:30

A teraz czas na pytanie konkursowe: czy jaśnie szanowny Franciszek Smuda także odmówił MM ?
Aż tak nisko Inter nie upadł. Bierzecie Gaspariniego, porzucił Was Leonardo, to jeszcze nie ten etap. :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 cze 2011, 20:56

Z GdS (znalezione na Forza Inter Forums)

Obrazek

W sumie to troche niedopracowane te sklady. Samuel na lewej flance. Nagatomo w skladzie kosztem Maicona...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 cze 2011, 21:38

Ja wam życzę 3-5-2. To bardzo fajny system do którego macie bardzo dobrą kadrę. Wspomniałem o tym jak nie była pewna przyszłość Mazzarriego.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 24 cze 2011, 16:07

I stało się, Gasperini nowym trenejro Interu, póki co na rok, z opcją przedłużenia kontraktu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 cze 2011, 16:12

Chyba wraca stary dobry Inter... :mike:
Ten sprzed calciopoli

Wzieliby Guusa, Spalla i byloby w miare pewne a tak kolejna przecietnosc bedzie ciagnala w srodkowe rejony

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 cze 2011, 16:36

Chyba wraca stary dobry Inter... :mike:
Ten sprzed calciopoli
Obawiam się o to, że starsi kibice zatęsknią za starym, dobrym Interem, choćby dlatego, że w tamtym okresie towarzyszyła nam (kibicom) nadzieja, że kolejny sezon okaże się tym przełomowym. Wynikało to z ogromnych ambicji (dostrzegalne były tego wskaźniki) czego korelatem były szumne zapowiedzi oraz przede wszystkim ogromne pieniądze przelewane na rachunki klubów zbywających swoich graczy ... poza tym skutkiem owych ambicji były częste zmiany trenerów, wszak MM do najcierpliwszych działaczy nie należał. Tymczasem trenerzy się zmieniają z porównywalną regularnością z tą tylko różnicą, że sami odchodzą (Leo, Mourinho) lub mając czelność oczekiwać transferów (Benitez), zaś na stronach zagranicznych można odczuć atmosferę niepokoju. Ponadto jak mantre powtarza się formulę o tym, że klub musi się dostosować do nowych przepisów (skutków nie widać) stosując politykę będącą tego przeciwieństwem (kupowanie starych lub mało perspektywicznych zawodników).

Słowem podsumowania można powiedzieć, że jest gorzej, bowiem jak już pisałem w tamtym okresie były środki oraz motywacja (niekiedy za duża, czego wskaźnikiem były zmiany szkoleniowców) tymczasem mamy marnego trenera, brak środków oraz poczucie wszechogarniającego zaspokojenia i dlatego porównanie wydaje się nie tak trafne jakby mogło się wydawać.
Wzieliby Guusa, Spalla i byloby w miare pewne a tak kolejna przecietnosc bedzie ciagnala w srodkowe rejony
Po co ? Przecież MM osiągnął swoje cele - dorównał ojcu, zmazał łątkę frajera. Mam tylko nadzieje ze swoimi czynami zapracuje na kolejną (niemniej uwłaczającą i obraźliwa) ..... w nowym klubie rzecz jasna.

Na zakończenie podaje wyniki naszego nowego trenera przeciwko czołowym drużynom (żródło forzainterforums)

INTER
29/10/10 - Genoa 0 - 1 Internazionale
07/03/10 - Internazionale 0 - 0 Genoa
17/10/09 - Genoa 0 - 5 Internazionale
07/03/09 - Genoa 0 - 2 Internazionale
13/01/09 - Internazionale 3 - 1 Genoa
26/10/08 - Internazionale 0 - 0 Genoa
19/03/08 - Genoa 1 - 1 Internazionale
31/10/07 - Internazionale 4 - 1 Genoa

TOTAL: 0-3-5

MILAN
25/09/10 - Milan 1 - 0 Genoa
09/05/10 - Genoa 1 - 0 Milan
06/01/10 - Milan 5 - 2 Genoa
28/01/09 - Milan 1 - 1 Genoa
14/09/08 - Genoa 2 - 0 Milan
27/01/08 - Milan 2 - 0 Genoa
26/08/07 - Genoa 0 - 3 Milan

TOTAL: 2-1-4

JUVENTUS
30/11/06 - Genoa 1-1 Juventus
21/04/07 - Juventus 3-1 Genoa
14/02/10 - Juventus 3 - 2 Genoa
24/09/09 - Genoa 2 - 2 Juventus
11/04/09 - Genoa 3 - 2 Juventus
13/11/08 - Juventus 4 - 1 Genoa
09/03/08 - Genoa 0 - 2 Juventus

TOTAL: 1-2-4

ROMA
16/10/10 - Roma 2 - 1 Genoa
17/01/10 - Roma 3 - 0 Genoa
23/08/09 - Genoa 3 - 2 Roma
08/02/09 - Roma 3 - 0 Genoa
24/09/08 - Genoa 3 - 1 Roma
05/04/08 - Roma 3 - 2 Genoa
24/11/07 - Genoa 0 - 1 Roma

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 cze 2011, 17:12

(L)oczkerson pisze:Ja wam życzę 3-5-2. To bardzo fajny system do którego macie bardzo dobrą kadrę. Wspomniałem o tym jak nie była pewna przyszłość Mazzarriego.
Tez bym celowal na miejscu Gasperiniego w cos takiego:

----------------Cesar--------------------------
-----Lucio---Ranocchia---Samuel-----------
Macion--Cuchu---Motta/Stanko---Zanetti
----------------Sneijder----------------------
-----Milito/Pazzini------------Eto'o---------

Oczywsicie jezeli gramy trojka z tylu.

Ustawienie takie ma szereg zalet. Co wiecej wydaje mi sie, ze to jedne ustawienie do ktorego Inter nie potrzebuje transferow. Wszelakie ustawienia z trojka napastnikow obnazaja nasze braki skrzydlowych.
Tutaj warto zauwazyc mamy pewne zwolnienie Maicona z zadan defensywnych. co powoduje, ze drugi napastnik grajacy obok Eto'o moze scinac bardziej do srodka. Mam tu na mysli szczegolnie Pazziniego, ktory jednak wypchniety daleko od bramki staje sie kompletnie nieprzydatny. Mysle rowniez, ze Zanetti moze grywac w formacji trzyosobowej defensywy skrajnego obronce w pewnych sytuacjach.

Jest to ustawienie zblizone chocby do tego co grala Roma za Capello.

Gasperini stoi przed zyciowa szansa, ma rok na wykazanie sie. Nie podzielam zdaniu tutejszej wiekszosci i jestem umiarkowanym optymista wzgledem jego osoby.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 cze 2011, 17:20

Przy trójce obrońców Zanetti nie wytrzyma kondycyjnie sezonu jako lewy pomocnik w taktyce Gasperiniego, jeśli ten będzie stawiał cały czas na to, co preferował w Genoi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”