Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 cze 2011, 9:50
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2011, 9:53
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 cze 2011, 11:55
Ze szczególnym uwzględnieniem defensywy, co zostało odnotowane.Zacznijmy od tego, ze Gasperini poczatek pracy w Genoi mial swietny i naprawde ich gra budzila szacunek.
No to mamy wyjaśnienie dlaczego spośród reszty przeciętnych trenerów wybrano akurat jego, wszak doświadczenie w pracy z trudnymi działaczami może mieć kluczowe znaczenie, bowiem warunki w jakich pracował w poprzednim klubie niewiele różnią się od tych jakie panują obecnie w Interze.który traktuje swoje klub jak sklep: tego kupie, tamtego sprzedam kwestia ceny
Trudności z zerwaniem kontraktu Boasa potrafię zrozumieć, wszak 15 mln euro odstępnego może odstraszyć, ale nie uwiężę, że tacy trenerzy jak Spalleti czy też Deschamp kosztowaliby więcej niż 5 mln euro. A trzeba pamiętać, że na rynku transferowym jest również Dunga, który trenerem jest nieprzeciętnym. Kłopot polega na tym, że w przeciwieństwie do odpadków pokroju Sinisy czy też Gasperiniego wyżej wymienieni trenerzy oczekiwaliby pieniędzy na wzmocnienia i w tym należy upatrywać przyczyny gówna w którym jesteśmy (niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy).Inter nie był w stanie zabulic za Boasa czy zerwac umowe Capello z FA, Spalla z Zenitem, Sinisy z Fiorentina, wiec musimy wziac kogos wolnego
Wynika to z faktu, że jesteś za młody lub za bardzo zaniedbany (intelektualnie), zaś tego skutkiem są problemy z poznaniem rzeczywistości. No ale jesteś moderatorem, więc nie poddawaj sięNie rozumiem pretesnji, poniewaz jest bida na rynku mamy zwlekac i narazac zespol na jeszcze wieksza destabilizacje
Nie zdajesz sobie sprawy jak wielkie znaczenie ma zatrudnienie trenera i o ile nikt nie przegrał tylko z tego powodu to także nikomu nie udało się wygrać. Poza tym jak już pisałem zatrudnienie tego odpadka oznacza brak znacznych wzmocnień (wspomnicie moje słowa) o ile oczywiście nie uda nam się kogoś sprzedać za wysoką cenę oraz przede wszystkim czytelny sygnał dla świata ze szczególnym uwzględnieniem lokalnej konkurencji, że przestaliśmy być zespołem mogącym rywalizować na rynku transferowym z czołowymi drużynami (nawet na własnym podwórku), czego korelatem może być niższy poziom motywacji naszych najambitniejszych zawodników (takie coś podetnie skrzydła takiemu Eto'o, który w każdym sezonie chce walczyć o najwyższe cele) lub chęć odejścia/odejście.Jesli Gasperini zostanie trenerem to trzeba bedzie liczyc, ze mu sie powiedzie. Jeszcze nikt nie przegral tylko z powodu trenera, wszystko zalezy jaka prace wykona z zespolem.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2011, 12:15
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 cze 2011, 12:19
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 cze 2011, 13:14
Aż tak oczywiste to nie jest, ale faktycznie ryzyko jest duże. Tym bardziej, że konkurencja nie śpi.Prosta droga do katastrofy
Nie sądzę, aby inter grał w systemie 3-4-3 bez względu na osobę trenera. Siła przetargowa naszego nowego "najprawdopodobniejszego" trenera jest tak mała, że szanse na przeforsowanie tego pomysłu wydają się znikome. Nie wiem czy to powinno nas cieszyć czy też nie, bo odpadek nie wydaje się osobą elastyczną zdolną do wprowadzenia odmiennej wizji od tej jaka była urzeczywistniania w poprzednim klubie.w jego taktyce Inter nie ma zawodników odpowiadających jego wymaganiom
Towarzyszu Salas wystąp !ak nie zrozumiales o czym pisze to prawdopodbnie ten post nie byl adresowany do ciebie.
Smuci mnie to .... nie bardzoNie bawią mnie słowne gierki z Twoją osobą. Po prostu poczekam aż przegniesz na tyle, by ktoś ograniczył Ci dostęp do forum, lub sam zreflektujesz się, że swoją arogancką postawą nie zyskasz tu szacunku czy poparcia. Do Twoich postów przestaję się już odnosić, liczę że inni zareagują podobnie. Jest to zupełnie mi zbędna strata czasu i nerwów.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 cze 2011, 13:34
Nie bawią mnie słowne gierki z Twoją osobą. Po prostu poczekam aż przegniesz na tyle, by ktoś ograniczył Ci dostęp do forum, lub sam zreflektujesz się, że swoją arogancką postawą nie zyskasz tu szacunku czy poparcia. Do Twoich postów przestaję się już odnosić, liczę że inni zareagują podobnie. Jest to zupełnie mi zbędna strata czasu i nerwów.MarcinW pisze:Towarzyszu Salas wystąp !
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2011, 14:30
Aż tak nisko Inter nie upadł. Bierzecie Gaspariniego, porzucił Was Leonardo, to jeszcze nie ten etap.A teraz czas na pytanie konkursowe: czy jaśnie szanowny Franciszek Smuda także odmówił MM ?
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 cze 2011, 20:56

Maciek (interista)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 cze 2011, 21:38
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 24 cze 2011, 16:07
Nebula RN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 cze 2011, 16:12
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 cze 2011, 16:36
Obawiam się o to, że starsi kibice zatęsknią za starym, dobrym Interem, choćby dlatego, że w tamtym okresie towarzyszyła nam (kibicom) nadzieja, że kolejny sezon okaże się tym przełomowym. Wynikało to z ogromnych ambicji (dostrzegalne były tego wskaźniki) czego korelatem były szumne zapowiedzi oraz przede wszystkim ogromne pieniądze przelewane na rachunki klubów zbywających swoich graczy ... poza tym skutkiem owych ambicji były częste zmiany trenerów, wszak MM do najcierpliwszych działaczy nie należał. Tymczasem trenerzy się zmieniają z porównywalną regularnością z tą tylko różnicą, że sami odchodzą (Leo, Mourinho) lub mając czelność oczekiwać transferów (Benitez), zaś na stronach zagranicznych można odczuć atmosferę niepokoju. Ponadto jak mantre powtarza się formulę o tym, że klub musi się dostosować do nowych przepisów (skutków nie widać) stosując politykę będącą tego przeciwieństwem (kupowanie starych lub mało perspektywicznych zawodników).Chyba wraca stary dobry Inter...
Ten sprzed calciopoli
Po co ? Przecież MM osiągnął swoje cele - dorównał ojcu, zmazał łątkę frajera. Mam tylko nadzieje ze swoimi czynami zapracuje na kolejną (niemniej uwłaczającą i obraźliwa) ..... w nowym klubie rzecz jasna.Wzieliby Guusa, Spalla i byloby w miare pewne a tak kolejna przecietnosc bedzie ciagnala w srodkowe rejony
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 cze 2011, 17:12
Tez bym celowal na miejscu Gasperiniego w cos takiego:(L)oczkerson pisze:Ja wam życzę 3-5-2. To bardzo fajny system do którego macie bardzo dobrą kadrę. Wspomniałem o tym jak nie była pewna przyszłość Mazzarriego.
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 cze 2011, 17:20
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio