Liverpool (zbiorczy) - Strona 322

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 cze 2011, 17:18

Kurdupel szprycowany hormonami wzrostu ktory reklamuje majtki. Mysle że każdy już wie 8)

Young zacznie być doceniany dopiero teraz kiedy będzie smigał z Evra po lewej flance i wykładał piłk Roo czy Chicharito. Naprawde nie rozumiem dlaczego nikt go przez lata nie kupił.MU miało Ronaldo Giggsa Naniego potem LAV i nie było miejsca .Liverpool wolał sciągać wynalazki jak Riera czy Jovanovic zamiast bardzo dobrego gracza jakim jest Young.

Young ma świetne staty a grał tylko w Villi. Dla mnie gracz niedoceniany.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 cze 2011, 17:24

Cholera, Messi... :lol: Nie wiem co z mi tym Giggsem przyszło do głowy. Chyba to "M" w Twoim nicku mnie na niego naprowadziło. :P

Jovanović... Nic nie mów. Ten koleś dostaje ponoć ok. 100 tysięcy funtów tygodniowo.

Edit: Sprawdziłem. Serb zarabia 120 tysięcy funtów tygodniowo. :olaboga:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 cze 2011, 17:36

Vargas był kiedyś łączony z Liverpoolem, ale na szczęście do transferu nie doszło.
dlaczego na szczęście? Vargas jest bardzo dobrym zawodnikiem. Dla mnie nie gorszym od Younga czy Valencii

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 cze 2011, 18:08

(L)oczkerson - wynalazki z Seria A mało się sprawdzają w Prem.Vargas to bardzo fajny zawodnik ..tylko dlaczego nikt go jeszcze nie kupił z Flory?Jesli byłby na poziomie Valenci pewnie by odszedł i grał w lepszym klubie.

Jovanovic 120 tys?........ :roftl3:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 cze 2011, 18:25

W zeszłym sezonie Vargas grał świetnie i w związku z tym sporo kosztował, dla JUVE o parę baniek za dużo. W tym miał długi uraz, który zabrał mu parę miesięcy. W końcówce natomiast już grał na swoim poziomie i w ostatnich 10 kolejkach w zasadzie w każdym meczu albo strzelał, albo asystował.
Gol z Udine w jego stylu:

efektownie i udowadniając, że ma wspaniale ułożoną lewą nogę. Kapitalny strzał z dystansu, świetne dośrodkowanie, silny, szybki, agresywnie grający. On idealnie pasuje do Premier League, a umiejętności mu na pewno nie brakuje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 cze 2011, 18:31

Tzn zgadzam się że jest lepszy od wynalazków w Liverpoolu i graczy jak Jovanovic czy Downing. Widziałem go w zeszlym sezonie w Paru meczach Seria a i LM i gral bardzo dobrze i byl łączony z Realem. Czy poziom Younga czy LAV? Ci 2 byli sprawdzeni w Prem i to jest ich plus, bo tutaj gra się zupełnie inaczej niz w Seria A.
Z jednej strony podoba mi się że The Reds kupują Angoli ale jak widzie ceny w stosunku do jakości........
Naprawde nie rozumiem czemu nikt nie chce kupic N'Zogbi, facet jest swietny i da ekipie mase jakosci na skrzydle..

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 cze 2011, 18:37

Czy poziom Younga czy LAV? Ci 2 byli sprawdzeni w Prem i to jest ich plus, bo tutaj gra się zupełnie inaczej niz w Seria A.
wszystko zależy od perspektywy. Ja gdybym miał wybierać Vargas czy Young na lewej pomocy JUVE wybrałbym Vargasa. Z analogicznych powodów dla których ty byś wybrał Younga. Natomiast patrząc się ogólnie to są to zawodnicy na podobnym poziomie. Tylko grają w innych ligach i są w stosunku do nich inne oczekiwania. Przykładowo Vargas w tym sezonie grał w zasadzie jako pół-lewy box-to-box i jedynie schodził do skrzydła. Dlaczego? Bo Viola zdecydowała się grać najpopularniejszym ustawieniem w Serie A czyli 4-3-1-2, gdzie miejsca dla typowego skrzydłowego nie ma.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 cze 2011, 18:38

Daaaamian pisze:Sprawdziłem. Serb zarabia 120 tysięcy funtów tygodniowo.
No nie żartuj :o

Kutwa, jakiś pionek kasuje tyle pieniędzy a u nas toczy się dyskusja czy Nasri zasługuje na podwyżkę :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 cze 2011, 18:47

Tyle,ze Jovanovic kiedy przechodzil na Anfield mogl stawiac warunki,bo byl absolutna gwiazda Jupiler League,a o jego podpis na kontrakcie bily sie najlepsze kluby m.in. Milan. Kto by sie spodziewal,ze Serb po transferze az tak bardzo sie pogubi...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2011, 18:59

Przede wszystkim był za darmo, więc mógł oczekiwać przy kilkuletnim kontrakcie 40k tygodniowo więcej, niż gracze na jego poziomie, ale z ważnym kontraktem. Przecież odchodząc gdzieś Serb kosztowałby koło 10 milionów euro.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 cze 2011, 19:12

Dr.Football1 pisze:Tyle,ze Jovanovic kiedy przechodzil na Anfield mogl stawiac warunki,bo byl absolutna gwiazda Jupiler League,a o jego podpis na kontrakcie bily sie najlepsze kluby m.in. Milan
Ok, ja to wszystko doskonale wiem. Po prostu te 120 tysięcy funtów tygodniówki totalnie mnie powaliło, nawet jeśli weźmie się wszystkie czynniki pod uwagę (świetna forma w Belgii + wolny transfer). Jakby nie było to jest to już taka poprzeczka finansowa, którą przeskakiwać powinni jedynie najlepsi piłkarze w lidze.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 23 cze 2011, 19:46

nie zapominajmy, że wtedy w klubie rządzili inni ludzie. Ci, którzy obecnie pełnią podobne obowiązki, na pewno na takie ekstrawagancje by sobie nie pozwolili.

Downing jak dla mnie nie wchodzi w ogóle w rachubę. za takie pieniądze można ściągnąć innego, o klasę lepszego, zawodnika.

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 24 cze 2011, 14:02

Powracającdo Younga i Downinga, ten drugi napewno nie przejdie do The Reds za 19 mln! 15 max! Mowicie, ze nie ma go co porownywac do Younga, dziwi mnie tylko fakt dlaczego więc Downinga kibicie AV uznali najlepszym graczem sezonu, Young grać na skrzydle umie, i to cholernie dobrze ale większosć sezonu gral ofensywnego pomocnika a nie skrzydlowego(wtedy zrobilo sie znowu o nim glosno) więc niewiem czemu fani MU nstawieni jestescie, ze Downing to bd niewypal na skrzydle a Ashley bd wymiatał na lewej flance. A co do tygodniowki Jovy, tak jak powiedział moja_stopa, wtedy rządil kto inny.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 cze 2011, 14:11

Wystarczy spojrzeć na statsy Younga - jak ten facet rok w rok potrafi być pozyteczny dla drużyny. Fakt, Young nie grał ostatnio porywająca, ale potencjał gołym okiem widać kto ma większy.

ps Xabier musi robić pod siebie, bo jeszcze neidawno przekonyuwał, że Unietd nie mają kasy na transfery. A tutaj proszę - najważniejsze cele Liverpoolu sprzątneliśmy sprzed nosa pomimo nawet tego, że klub z Anfield chciał im więcej płacić.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 14:44 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 24 cze 2011, 14:17

Tak, Young od sezonu 2008/09 trzyma rowny poziom :) Chociaż 08/09 w jego wykonaniu byl wrecz swietny :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”