Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post autor: Asteniu » 28 cze 2011, 14:06

Arwin pisze:Ja bym raczej powiedział, że sam David ciężką pracą przyczynił się do transferu do United. Kibice mają tutaj niewielki udział.
Chyba nie masz pojęcia o czy mówię, go gdyby nie fani to dzisiaj pewnie między słupkami Atletico stał Asenjo, a David byłby jego zmiennikiem i wówczas nie było by mowy o transferze do MU.
RealFan pisze: Nie. Jak nie wszystko jest dopięte na ostatni guzik to nie może powiedzieć, że odchodzi.
Tylko oblane testy medyczne mogłyby zatrzymać go w Atletico, a na to się nie zanosi. Jak już zdecydował o odejściu to niech odchodzi, ja go już nie chcę w Atletico.
RealFan pisze:Tu nie ma miejsca na sentymenty. Albo chcesz się rozwijać albo nie.

I z pewnością gdyby został w Atletico jeszcze powiedzmy 2 sezony to by się nie rozwijał ? Żeby mu się noga w MU nie powinęła i nie wylądował na ławce, bo wówczas przestanie się rozwijać.
RealFan pisze:Odszedł przede wszystkim ważny Thiago i nie wiadomo, czy wróci. Odszedł Ufo i osłabił i tak beznadziejną obronę.

Jak coś to Tiago. Tiago był ważnym zawodnikiem. Nie wiadomo, bo być może wróci, ale na VC ma wylądować kreatywny pomocnik, takie były oczekiwania Manzano. Najwięcej mówi się o Valero. Wymienia się też inne kandydatury, jednak wychowanek Real'u byłby najlepszą opcją, bo świetnie zna się z Manzano. Co do odejścia Ufo to nie jest to osłabienie. Poprzedni sezon w jego wykonaniu był już średni. Zdecydowanie był za wolny na prawą obronę, a w środku grał słabo. W ofensywie fajnie się podłączał (głównie dzięki temu że genialne piłki grał mu Reyes), ale później prawie nigdy nic z tego nie wynikało. Silvio zdecydowanie będzie lepszy, choć on też mi do końca nie pasuje.
RealFan pisze:Odejście zapowiedział Kun, nie było wiadomo i nadal nie można być niczego pewnym, co z Forlanem, Reyes wygląda, że zostanie, ale też mógł odejść. Zmienił się trener, a Manzano nie jest lepszym fachowcem niż QSF. Czy drużyna będzie na papierze w przyszłym sezonie lepsza czy gorsza niż do tej pory? Nawet z Silvio/Piattim i powiedzmy Osvaldo po pewnych osłabieniach nie będzie wyglądała lepiej i znów szykuje się walka o miejsca 5-9.

Ja widzę mnóstwo pozytywów. Ty ich nie wymieniłeś. Silvio już jest oficjalnie nasz, jutro prezentacja. Przychodzi także Miranda. Godin może już grać tylko lepiej, a Filipę po ciężkiej kontuzji w końcówce sezonu prezentował się z meczu na mecz lepiej. Wraca z wypożyczenia Salvio (choć tutaj nie wiadomo jak z paszportami). Po drugie Atletico miało mieć na transfery 26 mln euro + sprzedani zawodnicy, czyli 20 mln De Gea, 45 mln Aguero i pewnie jeszcze z 15 znajdzie się po sprzedaży Ufo, Assuncao (choć on powinien zostać), RG czy Diego Costy. Za samego Aguero można mieć Rossi'ego (o którego w przypadku odejścia Argentyńczyka Atletico ma walczyć) oraz Borję Valero. Jeżeli nie uda się pozyskać Rossi'ego przyjdzie pewnie Osvaldo. Źle nie będzie.

Ogólnie wymarzone okno by było gdyby do Atletico trafili tak : Rossi, Osvaldo, Valero, Piatti i Gabi, oraz oczywiście Ci już zakontraktowani czyli Silvio, Miranda i zobaczymy co z Adrian;em, jak zdecyduje sąd. Wówczas Atletico będzie miało lepszą pakę niż w poprzednim sezonie. Choć wiem że pewnie wszyscy nie przyjdą, a może się okazać że nawet żaden, ale chcę tutaj tylko zaznaczyć że odejście De Gei i Aguero nie oznacza że Atletico się osłabi. Transfer Torres'a wyszedł nam na dobre i liczę że tym razem też tak będzie.
RealFan pisze:Dlaczego akurat De Gea miałby zostawać i ślepo liczyć, że może jednak ktoś dobry wzmocni środek pola, ktoś wzmocni słabą od naprawdę dawna obronę, a atak się nie rozpadnie?
A ty jesteś taki przekonany że nikt wartościowy nie wzmocni Atletico ?
RealFan pisze:A jak często klub pokroju Manchesteru United szuka bramkarza?
No w ostatnich latach paru się przewinęło, więc nie tak rzadko.

Wróć do „Hiszpania”