Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 592

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 cze 2011, 23:58

De Gea jak każdy bramkarz musi w młodości przypisaną mu ilość baboli zrobił, cześć już z nich zrobił w Atletico tym lepiej dla United :twisted:
To normalne, że młody piłkarz, także bramkarz ma wachania formy, na bramkarzach najlepiej to widać :wink:
Dobra gra na przedpolu to w dużej mierze obok predyspozycji fizycznych odwaga i zdecydowanie, tzn trzeba mieć jaja.
De Gea wyglada to dość twardego gościa.

MGiggs - 6 czy 7 lat temu wydziałem młodego Valdesa wychodzącego na 13,14 metr do dośrodkowania. Robił to wskakując niemal na głowy piłkarzy Celticu.
Specyfika ligi specyfika ligi ale jak ktoś ma cojones to da sobie radę z sytuacją "nietypową" dla niego.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 cze 2011, 1:31

Pepe Reina na temat nowego bramkarza United:
Pepe Reina pisze:- Te informacje mnie cieszą, gdyż David jest naprawdę bardzo dobrym bramkarzem.

- Kiedy wiadomości o transferze staną się oficjalne, szybko weźmie się do pracy i potwierdzi, że jest dostatecznie dobrym bramkarzem, by grać w tej lidze.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 cze 2011, 16:05

Jakiś czas mnie nie było a tu mamy prawie załatwione okienko. Wspaniale, że udało się zrealizować transfery (liczę, że De Gea jest już pewny) tak wcześnie i nowe nabytki przepracują z nami porządnie okres przygotowawczy. Ferguson obiecał 3 transfery, 3 już są ale nie ma co ukrywać, że czekamy jeszcze na jeden do środka choć transfer Modrica wydaje się w tej chwili niemożliwy.

Przyjście Davida cieszy. Kasa jak na bramkarza bardzo duża ale z opcji jakie mielismy na rynku to bez wątpienia była jedna z najlepszych. Czy chłopak sobie poradzi to już zupełnie inna kwestia. Warunki i predyspozycje do tego żeby budować swoją legendę ma ale sporo pracy przed nim. Podejrzewam, że jeszcze zatęsknimy za Edwinem nie raz i nie dwa razy ale liczę, że De Gea będzie naszym pewnym punktem w przyszłosci i będzie aż tak dobry jak go opisuje Doktorek.

O transferze Younga pisałem wcześniej. Na angielskich boiskach to na pewno będzie bardzo duże wzmocnienie dla naszych już mocnych skrzydeł. Nie zdziwię się jeśli Ashley w przyszłym sezonie okaże się najlepiej asystującym w lidze i już zacieram ręce na jego współpracę z Hernandezem. Kwota też nie wydaje się przesadzona, 2 lata temu życzyliśmy go sobie jako następcę Ronaldo a kwota jaką trzeba było włożyć była minimum 2 razy większa.

Cały czas obawiam się, że Ferguson odpuści wzmocnienie środka i uzna, że wystarczy to co mamy jak przez lata było z niektórymi innymi pozycjami. W sumie na rynku w chwili obecnej jedynie Sneijder wydaje się opcją trudną aczkolwiek do zrealizowania, nie wiem tylko czy Szkot byłby skłonny wywalać wielką kasę właśnie za Wesa. Czekam z niecierpliwością na to co się wydarzy i obym się nie rozczarował.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 28 cze 2011, 16:35

Szczerze za często De Gei nie oglądałem w akcji. Jednak w tej kwestii trzeba zaufać Fergusonowi, bowiem on nie raz przejechał sie na bramkarzach. Także skoro zdecydował sie na transfer takiego młodziana, wiec coś musi w nim być. Błędy napewno bedzie popełniał ale popełniał je także Van Der Sar. Teraz pozostaje czekać na znalezienie kogoś kto ogarne nasz środek pola.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 cze 2011, 18:18

Nawiązując do sytuacji z prześcieradłem
Obrazek
Oby :roll:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 cze 2011, 12:39

Obrazek

De Gea już oficjalnie.
“I feel very proud and I can’t wait to start playing here,” said De Gea in an exclusive interview with MUTV, to be shown on the channel at 18:30 BST today.

“When a club the size of Manchester United comes in for you it obviously makes you very, very happy.

"I saw their interest as an extra motivation to work even harder to show off my ability.

"It’s a great privilege to be part of a club like United and I'm keen to do my best and show what I can do.”
No to mamy bramkarza. Oby okazał się bramkarzem na lata i godnie zastąpił Edwina co będzie cholernie trudne. Pewny bramkarz to podstawa jeśli chodzi o sukcesy tego klubu. Będę trzymał kciuki za Davida.

To teraz jeszcze ktoś do środka i szykujemy się na nowy sezon.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 cze 2011, 12:43

Wiadomo kiedy prezentacja wszystkich trzech zawodników?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 cze 2011, 12:58

Raczej na pewno nie na dniach. De Gea ma dołączyć do składu w przyszłym miesiącu.

Ja tam liczę na jeszcze jeden transfer. Tak jak pisałem, w Modrica nie wierzę, zresztą, skoro woli grać dla Chelsea to w United go nie chcę. Transfer Nasriego mimo sporej ilości newsów też wydaje mi się nieprawdopodobny, Francuz zostanie na Emirates.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 cze 2011, 14:42

Mam tylko nadzieje że za pare lat nie wspomni mu się wielka ukrywana miłość do Barcelony czy Realu :mrgreen:

Fajna wypowiedz w stylu Ruuda, nie wchodzi kibicom w dupe wazelinarstwem co mi się osobiscie bardzo podoba. Klub stawia na niego,tutaj ma wspaniale mozliwosci rozwoju,osiągania sukcesu, to jego wybrał VDS. Był moim numerem 1 od początku i się cholernie ciesze z tego zakupu..

Teraz najważniejszy transfer- środkowy pomocnik...i tutaj zaczynają się schody. Modric chce odejsc ale levy nie puści go za mała kase a Chelsea ma wieksze fundusze od nas a sam Luka się nie chce ruszac z Londynu jak sam powiedział.Nasri gra wywiadem Evry i walczy o większy $ bo nie wierze by przyszedł do MU , dodatkowo nie pasuje do naszej taktyki.
Wesley też bardzo nie pasuje dodatkowo cholernie dużo by kosztował. Mam nadzieje że SAF coś wykąbinuje bo kolejnego sezonu Giggs w środku pola Fergusonowi nie uratuje.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 cze 2011, 17:16

MGiggs pisze:Mam tylko nadzieje że za pare lat nie wspomni mu się wielka ukrywana miłość do Barcelony czy Realu :mrgreen:
Już przyznał po finale LM że kibicował Barcelonie żeby pokonała United.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 29 cze 2011, 18:54

Gdyby te kilkalt temu przybył do nas Yaya Toure zamiast Hargo dziś może nie byłoby problemu ze środkowym, ale jasonowidzem nawet Ferg nie jest. Modrić raczej nie przejdzie, Wes i Nasri raczej nie pasują do taktyki. Czekamy na No Name jakiegoś.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 lip 2011, 16:42

Gadałem dzisiaj ze znajomym z Lizbony i mówił, że chodzi w Portugalii jakaś nieoficjalna plotka, że ktoś z United był w siedzibie Porto. Podobno tematem rozmów miał być Moutinho który stał się celem Fergusona nr 1 w kwestii wzmocnienia środka pola (swoją drogą zawodnik charakterystycznie w pewien sposób do was pasuje). Sir Alex z tego co pamiętam to mocno interesował się nim jak ten grał jeszcze w Sportingu więc faktycznie może być coś na rzeczy. Piszą coś o tym gdzieś na stronach MU czy innych angielskich portalach?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lip 2011, 16:58

Nic się nie mówi o Moutinho. Kiedyś owszem wspominano o nim jak grał jeszcze w Sportingu ale od czasu transferu do Porto cisza. Kiedyś go chciałem w MU, teraz już niekoniecznie. Pod względem charakterystyki, zgadza się, pasuje do United, ale jeśli chodzi o jakość to mam już bardzo poważne wątpliwości.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 04 lip 2011, 17:38

Akurat widziałem takiego newsa:

http://manusite.pl/?co=aktualnosci&id=28600

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 lip 2011, 13:17

Na jakiejś stronie widziałem że Owen H. wpadł na pomysł żeby nagrać video ze swoich treningów i wrzucić na YT z nadzieją że jakiś klub zdecyduję się go pozyskać :)
http://www.youtube.com/user/owenhargreavescb

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”