FMy - Strona 543

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 28 cze 2011, 21:08

klikasz na zawodnika i pokazuje ci sie jego profil, prawie na samej gorze jego karty musisz wybrac zakladke trzecia, ktora jest TRENING. Zobaczysz podglad treningu i w oknie lewym mniejwiecej po srodku prawozdania z treningu masz kilka opcji jak: program, ilosc trenujacych zawodnikow, obciazenie, NOWA POZYCJA

I wlasnie te pozycje musisz wybrac i kliknac na ktorej ma sie szkolic.

mam nadzieje ze to pomoze bo inaczej to tego nie potrafie opisac.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 28 cze 2011, 21:32

THEMANIEK dzięki wielkie znalazłem wkońcu :beer: :jupi:

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 30 cze 2011, 17:21

Rozgrywam obecnie trzeci sezon Malagą, walczę z Getafe o 4 miejsce, marzę o trzecim, ale dosyć sporo punktów mi do Atletico brakuje. Pierwsze to Real, który nie przegrał chyba żadnego meczu od bodaj pierwszego ligowego meczu w sezonie, drugie to Barcelona, która Real zawzięcie goni. No i jest pewna rzecz, która mi się nie podoba - zgarnąłem w zimie niesamowitego newgena (link do screena - http://imageshack.us/photo/my-images/215/amanz.jpg/) no i tutaj właśnie jest pewien problem - wykupiłem go za 4,4mln, bo taką miał klauzulę, teraz niestety ma taką samą u mnie, jego agent uparł się, że musi być taka i koniec. Podczas negocjacji próbowałem zwiększyć na większe to zawsze mi cofał do tych nieszczęsnych 4,4 mln. Ktoś wie co by tu zrobić żeby mi go w lecie nie podkupili? Druga rzecz, która w sumie mnie ciekawi, pisałem tutaj jakiś czas temu o pewnym brazylijskim newgenie, który miał do mnie dojść. No więc doszedł, strzela dużo bramek (nawet 10 na mundialu u20 nastrzelał) i to mnie właśnie ciekawi ( link do screena - http://imageshack.us/photo/my-images/191/rafinho.jpg/), nie przecież dobrego wykończenia akcji, a ładuje ostro. Orientuje się ktoś jak to dokładnie jest?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 cze 2011, 17:46

Minor pisze:no i tutaj właśnie jest pewien problem - wykupiłem go za 4,4mln, bo taką miał klauzulę, teraz niestety ma taką samą u mnie, jego agent uparł się, że musi być taka i koniec. Podczas negocjacji próbowałem zwiększyć na większe to zawsze mi cofał do tych nieszczęsnych 4,4 mln. Ktoś wie co by tu zrobić żeby mi go w lecie nie podkupili?
Spróbuj zaraz po sezonie podpisać z nim nowy kontrakt. Pewnie będzie chciał więcej zarabiać, ale wówczas możesz spróbować podnieść klauzulę do jakiejś zaporowej ceny (ja bym tak przynajmniej zrobił)
Inny sposób to wpisywanie w statusie ceny umownej (u mnie działa na galowo) Wpisujesz powiedzmy 50 milionów euro, czym odstraszasz potencjalnych nabywców. Dzięki takim zabiegom w moim Lazio zawsze udawało mi się zatrzymywać tych zawodników, których chciałem zatrzymać. Tylko Pandev poszedł do ManUnited za 40 baniek, bo uparł się że chce do dużego klubu. W sumie ja skorzystałem na tym lepiej :P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 cze 2011, 17:47

Minor, sprawdź czy jego agent ma wysoki atrybut 'wynagrodzenia' i czy jest łasy na pieniądze. Jeśli tak to możesz mu dać wielką gażę, a w zamian zgodzi się na niższą pensją i inną klauzulę.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2011, 18:15

W przypadku Amana - nowy kontrakt i większa kasa dla agenta lub/i zawodnika przy jednoczesnym zwiększeniu klauzuli odstępnego (zlikwidować jej nie możesz - grasz w Hiszpanii).Jeśli agent ma wysoki współczynnik 'żądane wynagrodzenie agenta' to...niestety tym gorzej (to do Damiena23) - trzeba będzie sypnąć groszem.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 cze 2011, 19:06

z tym Amanem bym ci polecił zrobić tak. Dać nowy kontrakt i zmienić klauzulę na znacznie wyższą i sypnąć agentowi znacznie więcej kasy niż chce dla siebie(piłkarzowi zwiększyć trochę kontrakt). Jeśli agent jest pazerny na kasę to ten myk ci jakoś przejdzie.

Nie ma to jak allegro. Płaci się za paczkę od razu po licytacji, a oni ją wysyłają po 3 dniach :| I poczekam sobie na FM 09 do poniedziałku.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 cze 2011, 19:11

Ale jedna rzecz jest lipna... prowadzisz sobie spokojnie klub, kasy dużej nie ma, budujesz skład z sezonu na sezon, aż tu nagle z pupy przychodzi nowy właściciel/prezes i rzuca na stół 150 mln. na transfery (około 10x więcej niż dotąd miałem). Pff, odpocznę sobie teraz pewnie jakiś czas i od nowa zacznę zabawę z Valencią.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 cze 2011, 19:17

Sammyy pisze:Ale jedna rzecz jest lipna... prowadzisz sobie spokojnie klub, kasy dużej nie ma, budujesz skład z sezonu na sezon, aż tu nagle z pupy przychodzi nowy właściciel/prezes i rzuca na stół 150 mln. na transfery (około 10x więcej niż dotąd miałem). Pff, odpocznę sobie teraz pewnie jakiś czas i od nowa zacznę zabawę z Valencią.
Konsorcjum Ci klub przejęło? :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 cze 2011, 19:17

Panowie, a ja mam problem z CM 03/04. Wiem, że jest do tego osobny temat, ale tutaj prędzej ktoś przeczyta. Otóż mam sezon 2070 któryś, nie pamiętam dokładnie. I na koncie 2 mld 200 mln. I nagle zobaczyłem, że nie mogę zawodnikom oferować normalnych pensji, tylko jakieś takie dziwne, mniejsze. Okazało się, że gra cały mój budżet przekształciła na dług i mam teraz 2 mld długu. System dochodów/strat działa normalnie jakbym miał budżet normalny, tzn. zyski zwiększają mi dług, a straty go pomniejszają. Niby rozwiązaniem jest kupić nagle 10 juniorów po 100 mln każdy, ale za długo te 70 kilka sezonów piłowałem, żeby sobie psuć teraz kwoty rekordów transferowych itp. Spotkaliście się z czymś takim?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 cze 2011, 19:19

Salas11 pisze:Konsorcjum Ci klub przejęło?
No tak jakby, jakiś bogacz i zarzucił siana i wszystkiego.
Odechciało mi się grać po tym :/

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 30 cze 2011, 19:28

Sammyy pisze:
Salas11 pisze:Konsorcjum Ci klub przejęło?
No tak jakby, jakiś bogacz i zarzucił siana i wszystkiego.
Odechciało mi się grać po tym :/
Sammyy, przecież jak rzucają kasą to chyba lepiej, nie? :lol: I tak nikt nie każe Ci jej wydawać. :) Kiedyś prowadziłem Middlesbrough w FMie tym, kiedy grali pierwszy sezon w drugiej lidze, awansowałem ale miałem olbrzymie tarapaty finansowe, myślałem, że nie dadzą mi budować drużyny na Premier League, a tu przyszedł jak z nieba jakiś prezes, sypnął na transferki z 10 mln :) Chociaż w sumie nie powinienem się odzywać, bo nigdy nie grałem więcej niż 5 sezonów :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 94

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 30 cze 2011, 19:34

Minor
Rafinho jest bardzo szybkim graczem, z dobrym dryblingiem, więc ma większą łatwość w dochodzeniu do dogodnych sytuacji, do tego jest niesamowicie zdeterminowany więc dużo tych szans wykorzystuje. Nie jest u niego wcale źle z opanowaniem, a wykańczanie akcji jeszcze wyćwiczy. Ja miałem identyczną sytuację w 09 bodajże z Gillesem Sunu (junior Arsenalu). Grał u mnie kiedy byłem w 3 lidze i był królem strzelców. Awansowałem do Championship i tam też był królem strzelców. Pierwszy sezon w Premiership i ponad 20 bramek na koncie :) Później jednak dorwałem dwóch genialnych napastników i Gilles siadł na ławce, ale gdy wchodził zawsze ukuł :)

Akarin
To już chyba czas żeby skończyć. Gra zaczęła wariować :)

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 30 cze 2011, 21:18

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jeśli chodzi o tą klauzulę to okazało się, że sprawa rozwiązała się mniej więcej sama. Ukończyłem sezon na 4 miejscu i przysiadłem do negocjacji, klauzula miała teraz zaproponowane ponad 21 milionów, chciałem zwiększyć to poprzez zwiększenie czegoś, ale okazało się, że klauzuli i tak nie chciał zmienić. No cóż, to i tak całkiem dużo, a po następnym sezonie znowu spróbuję zwiększyć. Inną sprawą jest to, że ciągle życzy sobie wysokich premii za bramki, ale jakoś to przeboleję. Sezon ukończony na czwartym miejscu także nie jest źle, a w przyszłym sezonie raczej lepiej nie będzie, bo jeszcze LM/LE dojdzie. Żal mi było odpadnięcia z pucharu krajowego z Atletico, bo było odpowiednio 2:2 u mnie i 1:1 u nich, tym bardziej, że u siebie prowadziłem 2:0, ale gdzieś w połowie wyleciał mój defensywny pomocnik i skończyło się jak skończyło.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 lip 2011, 17:01

Obrazek

8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”