Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 30 cze 2011, 17:42
Realista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 cze 2011, 18:11
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 cze 2011, 18:30
.....Mentor pisze:Ja początkowo miałem Mazurowi odpowiadać, że trudno jest nie doceniać Brazylii, ale potem zobaczyłem wpis SalasaRozumiem, że można mieć przeczucie, ale fragment "kompletnie mnie ta drużyna nie przekonuje względem faworytów z Argentyny czy Urugwaju" jest dla mnie cokolwiek zaskakujący. Moim zdaniem są bardzo silni i to Argentyna musi udowodnić, że jest na ich poziomie a nie na odwrót.
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2011, 18:34
A jak by się nie potykał to byłby lepszy w defensywie...no właśnie...Realista pisze: Marcelo w tej sytuacji z Afellayem się czasem nie potknął? No właśnie...
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 cze 2011, 18:41
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 18:46
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 30 cze 2011, 18:48
Oprócz tego jednego błędu, w czterech meczach z Barceloną grał bardzo dobrze, jak dla mnie wyraźnie lepiej od Arbeloi. Po prostu Marcelo kiepski w obronie był do tego sezonu, w tym roku pod względem obrony Brazylijczyk zanotował bardzo duży krok w przód. Nie daje się ogrywać jak dziecko Navasom jeden na jednego, nie popełnia banalnych błędów taktycznych... Jeżeli przez jeden błąd w czterech spotkaniach z Barceloną zamierzasz negować aktualne umiejętności Marcelo to po prostu to napisz, skończymy dyskusję.A jak by się nie potykał to byłby lepszy w defensywie...no właśnie...
Marcelo jest po prostu słaby w obronie (jeśli mówimy o pułapie klasa światowa) - tak jak przeważnie każdy ofensywny obrońca.Za to jest świetnym cofniętym skrzydłowym i dla drużyn grających ofensywnie przez 99% spotkań taki zawodnik to skarb.Przecież nie cenicie Brazylijczyka w tym sezonie za grę w defensywie tylko za grę w ataku i efektowne bramki...
Nie łapie się do reprezentacji z powodu konfliktu (czy coś w tym stylu...) z trenerem. Proszę Cie, myślisz, że Andre Santos to lepszy zawodnik i dlatego Marcelo nie gra w kadrze?W chwili kiedy trzeba się bronić (z Barcą) - nagle 'się potyka' ,albo jak rok temu nie potrafi nawet przykryć Pato - w oby przypadkach jego błędy kosztowały Real 1-3 pts...dajmy spokój z tym kreowaniem sympatycznego murzynka na najlepszego lewego obrońcę na świecie (nawet do repry się nie łapie ),skoro wy już nawet oficjalnie polujecie na Coentrao...
Realista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 cze 2011, 19:24
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2011, 19:32
.Specjalista od siedmiu boleści,który oglądał wszystkie mecze Realu w przerwach między oglądaniem powtórek meczów MU i wieczorynek najwyraźniej...tiaaa...bzdury kolego to ty wypisujesz,ale ci podpowiem - w meczach,w których Real się broni,a takie w sezonie można policzyć na placach jednej ręki.Rozumiesz do czego zmierzam,czy mam użyć capsa w wybranych wyrazach?BTW - spójrz co się dzieje teraz z waszym genialnym Berbatowem,wróć np.do dyskusji na temat tego zawodnika sprzed roku i nie denerwuj ludzi swoją 'wiedzą' i wszędobylskim 'bzdury piszesz'...albo się zastanów dlaczego Pique w Barcelonie jest gwiazdą a u was ponoć się nie sprawdzał.BTW - z innego tematu - jak ktoś pisze o skreślaniu Dżeko po pół roku to ja nie wiem czy śmiać się czy płakać...Wielka Wiedza,która nie rozróżnia pojęć linia obrony i bramkarz,Wielka Wiedza,która pomija coś tak trywialnego jak okres aklimatyzacjibzdury piszesz
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 30 cze 2011, 19:52
Trudno, żeby miał miejsce w reprezentacji za kadencji Dungi, w momencie, gdy był lewym skrzydłowym popełniającym katastrofalne błędy nawet za kadencji Pellegriniego. Piszesz, że każdy selekcjoner poszukuje lepszego gracza w defensywie. Ale Andre Santos, na ile się orientuje, który będzie podstawowym obrońcą Brazylii na Copa America, również jest raczej ofensywnym obrońcą, więc nawet jeśliby się sugerować przedstawioną przez Ciebie cechą, to trudno wskazywać Andre Santosa ponad Marcelo. Tak w ogóle Marcelo jest lepszym zawodnikiem od Andre Santosa i z pewnością powinien mieć pewne miejsce w reprezentacji. To, że pokłócił się z trenerem, wcale nie powinno negować jego klasy...MazurXIII pisze:Marcelo mimo pewnego placu w Realu - z tego co się orientuję to na boku obrony w reprezentacji nie ma i nie miał pewnego miejsca NIGDY.Dunga na niego nie stawiał i wygląda na to,że Menez teraz też nie będzie - z rożnych przyczyn.Każdy selekcjoner poszukuje gracza lepszego w defensywie.Ale jest młody (23 lata) i wiele przed nim.Analogiczna sytuacja z Alvesem - gdzie długo przegrywał rywalizację z Maiconem.
Okej, ale to co pisałem, odnosiło się do fragmentu "dajmy spokój z tym kreowaniem sympatycznego murzynka na najlepszego lewego obrońcę na świecie [...] skoro wy już nawet oficjalnie polujecie na Coentrao...". Nawet ewentualne odejście Benzemy wcale nie neguje tego, co ja napisałem. Mamy Higuaina, jednego z najlepszych napastników na świecie, a polujemy na Aguero. Jeden z nich będzie rezerwowym, bo zazwyczaj gramy jednym napastnikiem. Czy to neguje klasę Higuaina? Chyba nie. A co do odejścia Benzemy, Karim najprawdopodobniej nie odejdzie.Realista - jeśli przybędzie do was Neymar/Kun to raczej pożegnacie się z Benzemą,za którym nie przepada wasz trener.Bo Francuz chyba nie zaakceptuje roli napastnika nr 3...
Jak to dobrze, że na świecie są rozsądni kibice Barcelony...przez Mentor Cz 30.06.2011 19:24
Marcelo nie pojechał na CA bo trener się wściekł na rzekome symulowaniu urazu kiedyś tam. Gdyby się kierować umiejętnościami to byłby absolutnie podstawowym piłkarzem.
Realista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 cze 2011, 20:14
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 cze 2011, 20:20
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 cze 2011, 23:01
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2011, 23:42
I sam sobie odpowiedziałeś.Jedną sytuacją prawdopodobnie zawalił Realowi sezon.Bywa.Tak samo jak Vidic dymany przez Torresa przy każdej okazji.Dla niektórych klasa światowa mocno się obniżyła ostatnio...podejrzewam,że lewych obrońców lepszych w grze obronnej od Marcelo (pogrubiłem istotny txt,bo niektórzy skłonni później twierdzić,że Mazur widzi w Brazyli tysiące tych lewych) jest co najmniej kilku.No ale Mazur gówno wie,selekcjoner Canarinhos gówno wie,tylko nastolatki z filetowej i co niektórzy tutaj oburzeni.Bo ktoś śmiał zauważyć,że Marcelo to bardziej skrzydłowy niż obrońca i nie każdemu trenerowi musi pasować do koncepcji.Ba,niedługo przeczytam,że Marcelo jest tytanem defensywy w obronie lepszy od Maldiniego w prime time...Abstrahując od tego wszystkiego - za coś takiego jak 'symulowanie kontuzji' w jednym mało ważnym meczu to nie wywala się kluczowego gracza tuż przed wielkim turniejem...Jeszcze za chwile napiszesz,że to skandalem jest nie powołanie Ronaldinho czy Kaki...MGiggs pisze: Co zmajstrował złego Marcelo w ostatnich 4 meczach z Barcą gdzie Real się tylko broni? Bo ja poza sytuacja z Holendrem nie pamiętam i chętie bym chciał jakiś argumentów choć od Ciebie tego nie wymagam bo Twoj styl prowadzenia dyskusji jest nam znany.
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lip 2011, 0:09
Dr.Football1
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio