Copa America 2011 - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lip 2011, 18:08

Realista pisze: Co do Banegi, to chyba Batista chciał mieć rozgrywającego w drugiej linii. Trochę mnie to dziwi, bo Lavezzi, Pastore czy Messi też są w stanie kreować grę, choć też należy pamiętać, że z Banegą bardziej zbilansowana jest ta '11'.
Messiego trzeba ustawiać jak najbliżej bramki rywala a nie obciążać rozgrywaniem. To jest podstawowe założenie jeżeli chce się wyciągnąć z Leo jak najwięcej dobrego. Oczywiście czasem sam będzie się cofał i pomagał w zależności od tego jak będzie szło drużynie, ale domyślnie powinien być z rozgrywania odciążany.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 lip 2011, 18:11

Hmmm, a Pastore by się nie dublował za bardzo z Messim ?
Pastore to bardziej cofnięty napastnik niż pomocnik, a Messi dość często się cofa i jak dla mnie to by wpadali na siebie, podobna nieco sytuacja jak ze Zlatanem i Messim w poprzednim sezonie w Barcelonie mogła by być.

Mascherano---Cambiasso
---------Pastore-----------
----------Messi------------
--Tevez---------Lavezzi--

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 lip 2011, 18:25

Przyznam sie bez bicia, ze nie widze elementu w którym Di Maria bylby lepszy piłkarsko od Lavezziego. Wrecz przeciwnie.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 01 lip 2011, 18:35

Babel pisze:Przyznam sie bez bicia, ze nie widze elementu w którym Di Maria bylby lepszy piłkarsko od Lavezziego. Wrecz przeciwnie.
Lavezzi to również świetny piłkarz, więc kłócić się nie mam zamiaru :) Ale pozwolisz, że zapytam - czym lepszy wg Ciebie jest Lavezzi? A, i jak jest ustawiany Argentyńczyk w Napoli?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lip 2011, 18:46

i jak jest ustawiany Argentyńczyk w Napoli?
Na papierze jest ustawiony wraz z Hamsikiem za plecami Cavaniego. W praktyce jest wszedzie,czesto schodzi na skrzydlo,jest zawoodnikiem,ktory zazwyczaj ciagnie jedna z glownych broni Napoli - konratak. Gorszy od Di Marii nie jest moim zdaniem. Ja bym go przynajmniej na zawodnika RM nie wymienil.
Hmmm, a Pastore by się nie dublował za bardzo z Messim ?
Nie sadze. Jezeli na boisku przebywalby Pastore to Albicelestes graliby bardzo ciekawa wariacje 4-2-3-1 z dwojka falszywych skrzydlowych. Bardzo jestem ciekaw takiego ustawienia. Mam nadzieje,ze Batista bierze pod uwage taki wariant.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 01 lip 2011, 18:48

Dr.Football1 pisze:Na papierze jest ustawiony wraz z Hamsikiem za plecami Cavaniego. W praktyce jest wszedzie,czesto schodzi na skrzydlo,jest zawoodnikiem,ktory zazwyczaj ciagnie jedna z glownych broni Napoli - konratak.
Czyli tak jak mi się wydawało. Lavezzi bardzo podobnie gra w reprezentacji i do takiego schematu gry (bo Messi w tych meczach towarzyskich grał podobnie) pasuje na pewno lepiej od Di Marii. Brawo dla Batisty, że unika presji nazwisk i sadza Aguero na ławce.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 lip 2011, 18:57

Przede wszystkim w czym widze przewage Lavezziego to jego altruizm. Widze w nim goscia, który całkowicie podporzadkowuje sie pracy na konto zespołu. Jest równie dynamiczny co Di Maria, ale jest silniejszy fizycznie (nie kladzie sie tak czasto) i generalnie gra przeciw lepszym obroncom niz w Hiszpanii. W przeciwienstwie do Di Marii druga noga nie słuzy mu tylko do podpierania sie. Wg mnie ma tez zdecydowanie ciekawszy drybling i jest super spryciarzem (ten gol z Milanem gdzie Lavezzi po przymysowy przewrocie najszybciej zorientował sie gdzie jest piłka i jeszcze przelobował Abbiatiego). Umiejetnosci snajperskie tez zdecydownie wieksze w mojej opinii. Reasumujac jeden z moich ulubieńców w Serie A, moze dlatego jestem nieobiektywny :wink: .
Na papierze jest ustawiony wraz z Hamsikiem za plecami Cavaniego.
Na rozpiskach meczowych realizatorzy czesto wpisuja go na srodku, a Cavaniego z lewej. Zdecydowanie to jednak Argentyńczyk woli grac za plecami "9" czy atakowac od skrzydla, czyli gra wszedzie i wszedzie da sobie rade. Podobnie jak Dr jakbym mial mozliwosc wymiany Lavezzi - Di Maria to bym sie nawet nie zastanawiał.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 01 lip 2011, 19:10

Jestem świadomy klasy Lavezziego, być może nie doceniam go jednak bo raczej okazji do oglądania go za wielu to w ostatnim sezonie przykładowo nie miałem. I o ile obaj są graczami bardzo porównywalnej chyba klasy, o tyle zwróćcie jeszcze na jedno uwagę, Lavezzi już raczej lepszy nie będzie, Di Maria jest dopiero po jednym (!) sezonie w czołowej lidze w Europie. Zmierzam do tego, że jednak na dziś to Di Maria jest zawodnikiem o większym potencjale. No już mniejsza, bo tak coraz bardziej w tym wątku oddalamy się od tematu Copa America :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 lip 2011, 19:40

Fajnie to wyglada, na ta chwile, rezerwowy atak Argentyny: Di Maria - Higuain - Aguero :shock: Za to tak slabej linii pomocy w Brazylii (a raczej: malo kreatywnej), nie widzialem od lat.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 01 lip 2011, 20:12

Wie ktoś może czy będzie w ogóle Copa America pokazywany w polskiej ogólnodostępnej telewizji ?

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 01 lip 2011, 20:16

Tylko TVP Sport

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 01 lip 2011, 20:45

Ponadto ćwierćfinały , półfinały i finał w TVP2

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 01 lip 2011, 21:29

Dzięki za info :beer:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 lip 2011, 3:46

Gdzie wszyscy?

Póki co mecz jaj nie urywa jak to zwykle mecze otwarcia. Liczę na zmiany i to, że zobaczę Pastore i Aguero. Obaj walczą o transfery i nowe kontrakty, będą chcieli błysnąć. Czuję czerwo w tym meczu :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2011, 3:49

Na razie Argentyna strasznie bezplciowo... Niech wchodza Pastore i Aguero,bo jeszcze doczekamy sie pierwszej niespodzianki juz w meczu otwarcia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”