FMy - Strona 546

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 01 lip 2011, 23:44

Diamen23 pisze:
MaUser_FCI pisze:
Diamen23 pisze:50 albo 60 lat gralem w Udinese w FM 2007. Blisko 2 lata grania. Kiedyś wrzucałem screeny, wybudowali mi stadion na 100tys. miejsc mojego imienia :) . Gdyby się save nie zwalił to grałbym dłużej.
W tej wersji FMa to oczywistość. Też mam w Interze swoje stadium :) Save ma datę chyba na 2007 rok. Nie gram cały czas, to jest tak, że napadnie ochota i cisne przez 2 miechy a potem spokój. Gra ma kuriozalne błędy, a po takim czasie zna się ją już na pamięć ale i tak grywalność ciągle mega.

BTW budżet transferowy mam 2 mld z hakiem i ciągle rośnie (dlatego, że nie wydaje dużo - max 25 mln na rok, chyba, że jakieś talento sie trafi). Szalony skok miał miejsce po ustanowieniu sobie klubów filialnych z Japonii, Chin.
Pamiętam, że ja miałem jakieś 2 mld budżetu, zmienił się właściciel i nagle zostałem kilkaset na minusie :shock:
Oho, to już chyba wiem jak się skończy ma kariera w Interze. :D

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 01 lip 2011, 23:48

Ponawiam pytanie: Od czego zależy wykupienie klubu przez kogoś innego? Kilka lat już gram (tych w grze) i ani razu mi się to nie zdarzyło.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 01 lip 2011, 23:53

Mnie się to zdarzyło tylko raz, w Lechu Poznań. Nie było to generalnie w grze wyjaśnione ale można mniemać że ktoś chciał zrobić wielki biznes i zainwestował w najlepiej rozwijający się klub w Europie:D

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 lip 2011, 23:59

Arwin pisze:Ponawiam pytanie: Od czego zależy wykupienie klubu przez kogoś innego? Kilka lat już gram (tych w grze) i ani razu mi się to nie zdarzyło.
Od niczego nie zależy. Po prostu się tak czasami dzieje, gdy właściciel nie jest lojalny ;)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 lip 2011, 0:45

Arwin pisze:Ponawiam pytanie: Od czego zależy wykupienie klubu przez kogoś innego? Kilka lat już gram (tych w grze) i ani razu mi się to nie zdarzyło.
Od statusu prezesa(na początku przeważnie "jest kocha klub") lub od długów klubu(stan konta na minusie). Niestety Mnie nigdy bogacz nie przejął :|

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 lip 2011, 10:20

Z tym kochaniem klubu przez prezesa też bywa różnie. Przez nizliczoną ilość sezonów, jakie rozegrałem w FM-ie różnymi ekipami, właściciele potrafili zmieniać się ot tak. W Serie A niemal zawsze pierwszym klubem, który zostanie odkupiony jest Atalanta i... Inter :lol: W mojej obecnej karierze jednak obeszło się bez ingerencji wielkich pieniędzy, stanowiska zajmowali członkowie zarządu. Jedynie Brescię wykupiło argentyńskie konsorcjum, dzięki czemu pną się teraz w górę tabeli radośnie wydawając kasę na piłkarzy.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lip 2011, 12:56

Mam pytanie obecnie gram w FM10 któryś sezon Górnikiem i reprą PL..Da się znaturalizować 23-letniego Brazylijczyka który ma w profilu zadeklarowaną reprezentację? :P Jest już w klubie 3 lata(wiem potrzeba 5) no ale czy nawet jeśli będzie 5 lat wklubie to zmieni on decyzję bo niewiem czy jest sens trzymać kogoś takiego a zawsze można kupić młodego zdolnego :P

Odrazu uprzedząjac fakt że tylko w grze jestem za naturalizowaniem piłkarzy :D Arboledzie i Perquisowi mówię stanowcze NIE!! :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lip 2011, 14:25

Nie da się. Jeśli ma zadeklarowaną reprezentacje, to dla innych jest już tematem zamkniętym. Nie ma nawet możliwości, by z nim porozmawiać na ten temat.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 lip 2011, 10:37

Stało się :mrgreen: Odpaliłem w końcu tego FMa (wersje z 2007 roku), wybrałem Barcelonę ze względu, że mój rekord grania to ledwie 4 sezony, a że nigdy geniuszem Managera nie byłem (tzn nie wygrywałem meczów za każdym razem po 5:0, ale różnie bywało), to chcę zbudować zespół grający w stylu Barcy, w sparingach musiałem nanosić kilka poprawek, bo braki w kryciu często przyczyniały się do strat goli (już o to zadbałem, coś po prostu pojebałem zapominając dać stoperom krycia 1 na 1. Pewnie jeszcze będę starał się wszystko udoskonalać. Z transferami też fajnie. Trzeba szrotu się pozbyć więc pożegnałem się z Ezquerro (poszedł za 1 mln bodajże do Livorno lub kogoś w Hiszpanii) i Oleguerem za 3,5 mln nie pamiętam gdzie. Potrzebowałem DMa, bo miałem tylko Thiago Mottę (a wychodze z założenia że dwóch graczy na jedną pozycję to minimum), a Edmilson i Marquez będą wykorzystywani, ale na środku obrony. Sięgnąłem w takim razie po Lucasa Leivę z Gremio, skaut zresztą spodziewał się, że będę musiał zapłacić za niego więcej, oczywiście rzuciłem im nędzne 4 mln, a że brazylijczycy prawdopodobnie uznali, że to zaszczyt, że Barcelona składa im ofertę i że każdy będzie chciał u mnie grać, to nie robili przeszkód tylko od razu przyjęli, a Lucas dostał nędzny kontrakt z zarobkami w wysokości chyba 3000 lub 4000 euro tygodniowo :mrgreen: Widać, że chłopak szybko załapał styl gry Barcelony, miał być rezerwowym, ale chyba będzie grał w pierwszym składzie zamiast Thiago Motty :wink: Szukam w dalszym stopniu (nic się nie stanie jak nie znajdę) drugiego golkipera (trzecim będzie Albert Jorquera). Pierwotnie miałbyć Marcelo Grohe, ale jak na bramkarza na rezerwę za dużo sobie zażądali, więc powalczę o Tiago ze Sportingu, płacąc pewnie niewiele mniej niż milion.

Zresztą zobaczymy jak to będzie, może szybko mi się znudzi, a może w końcu pogram więcej niż marne rekordowe 4 sezony :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lip 2011, 10:51

Paweł, proszę Cię... :lol: Jedni katują Milany, inni Barcelony, jaka w tym frajda? :warrior: Dobrze że chociaż Loczek i Diameno robią coś fajnego z Blackburn choć mnie tam liga angielska odrzuca.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 lip 2011, 11:37

Salas11 pisze:Paweł, proszę Cię... :lol: Jedni katują Milany, inni Barcelony, jaka w tym frajda? :warrior: Dobrze że chociaż Loczek i Diameno robią coś fajnego z Blackburn choć mnie tam liga angielska odrzuca.
Widzisz, dla mnie wygrywanie każdego meczu to zupełna abstrakcja, te zajebiste rożne też choćbym próbował to małpować (sam zawsze robiłem, pewnie nie zadbałem o jakiś szczegół), od czasu do czasu udawało się defensorom strzelać bramki. Abstrakcja pewnie przez to, że małą wagę przywiązywałem do szczegółów. Wcześniej próbowałem grać Portsmouth, ale oni nie umieją wymienić więcej niż 3 podań więc pierdole taki zespół, może jeszcze rozważę Juventus (w celu wyciągania ich z Serie B), ale póki co będę grał Barceloną :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 03 lip 2011, 11:44

Pawel875 pisze:
Salas11 pisze:Paweł, proszę Cię... :lol: Jedni katują Milany, inni Barcelony, jaka w tym frajda? :warrior: Dobrze że chociaż Loczek i Diameno robią coś fajnego z Blackburn choć mnie tam liga angielska odrzuca.
Widzisz, dla mnie wygrywanie każdego meczu to zupełna abstrakcja, te zajebiste rożne też choćbym próbował to małpować (sam zawsze robiłem, pewnie nie zadbałem o jakiś szczegół), od czasu do czasu udawało się defensorom strzelać bramki. Abstrakcja pewnie przez to, że małą wagę przywiązywałem do szczegółów. Wcześniej próbowałem grać Portsmouth, ale oni nie umieją wymienić więcej niż 3 podań więc pierdole taki zespół, może jeszcze rozważę Juventus (w celu wyciągania ich z Serie B), ale póki co będę grał Barceloną :)
A pomyśl jak nieporównywalnie większym osiągnięciem było by wygrać ligę angielską i ligę mistrzów takim Portsmouth, niż Barceloną... :?

Ja np. teraz zacząłem grać Fulham, na początku dość ciężko... City wydało prawie 120 milionów na transfery, inne kluby też się uzbroiły.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lip 2011, 11:49

Pawel875 pisze:Widzisz, dla mnie wygrywanie każdego meczu to zupełna abstrakcja
Wygrywać wszystkiego się nie da, choćbyś miał nie wiadomo jak świetnie dopracowaną taktykę i nie wiadomo jak świetnych graczy, zawsze od czasu do czasu zbierzesz oklep. Przeważnie będzie to pechowa porażka w meczu, w którym oddasz 25 strzałów na bramkę, a rywal 1 celny z trzydziestu metrów :lol: Taki urok trenerki.
Pawel875 pisze:Abstrakcja pewnie przez to, że małą wagę przywiązywałem do szczegółów.
Diabeł tkwi w szczegółach :twisted: Powtórzę tylko to, co kiedyś już tu pisałem. Im mniej rzeczy pozostawi się przypadkowi, tym lepsze efekty pracy. Tak jest zresztą również w życiu :P
Pawel875 pisze:Wcześniej próbowałem grać Portsmouth, ale oni nie umieją wymienić więcej niż 3 podań więc pierdole taki zespół
Dobry menadżer się nie poddaje. Skoro nie umieją, to trzeba ich nauczyć. Ja obejmując Lazio wiedziałem na co się piszę i zdawałem sobie sprawę z tego, że przez pierwsze sezony będę zbierał włosy z klawiatury. Konsekwencja taktyczna i cierpliwość to cnoty w tej grze :wink:
Pawel875 pisze:może jeszcze rozważę Juventus (w celu wyciągania ich z Serie B)
Serie B z Juve nie różni się chyba zbytnio od Primera Division z Barceloną :lol:
Pawel875 pisze:ale póki co będę grał Barceloną :)
:red:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 lip 2011, 11:55

Chyba jeszcze przemyślę to co napisaliście :)

Wygrywać wszystkiego się nie da, choćbyś miał nie wiadomo jak świetnie dopracowaną taktykę i nie wiadomo jak świetnych graczy, zawsze od czasu do czasu zbierzesz oklep. Przeważnie będzie to pechowa porażka w meczu, w którym oddasz 25 strzałów na bramkę, a rywal 1 celny z trzydziestu metrów Taki urok trenerki.
Chodzi mi o to, że jak patrze na screeny z tabelami i bilansem 30-0-0 to nie wiem jak to możliwe. Ja nawet Juventusem kiedyś grałem w tego FMa i od czasu do czasu miałem wpadki w Serie B :lol:

Ale tak jak napisałem, rozważam zmianę na słabszy zespół, (może Championship lub coś w tym stylu)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lip 2011, 12:11

Pawel875 pisze:Chodzi mi o to, że jak patrze na screeny z tabelami i bilansem 30-0-0 to nie wiem jak to możliwe. Ja nawet Juventusem kiedyś grałem w tego FMa i od czasu do czasu miałem wpadki w Serie B :lol:
Nie patrz na screeny wrzucane w internet. Nie masz pewności że te wyniki są prawdziwe. Najbardziej kozacki sezon jaki kiedykolwiek miałem, grałem Interem kończąc sezon z bilansem 36-2-0. Pewnie jest możliwe, by zagrać sezon na samych zwycięstwach, ale mnie to osobiście jakoś nie pociąga. Tym bardziej że w końcówkach, gdy już wszystko rozstrzygnięte daję grać rozerwowym by podbudować im morale.
Pawel875 pisze:Ale tak jak napisałem, rozważam zmianę na słabszy zespół, (może Championship lub coś w tym stylu)
Proponuję przywrócenie chwały Leeds United :wink: Sam prawdopodobnie wkońcu się za to wezmę. Zbieram się chyba z rok :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”