Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 lip 2011, 14:06
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lip 2011, 14:29
Owszem, jest jednym z najlepszych, dlatego strasznie dziwne dla mnie jest, że tylko Juventus się nim interesuje. A Copa America ogląda cały świat, więc w końcu ktoś przejrzy na oczy i go sprzątnie.Realista pisze:Piszesz o Aguero jak o jakimś młodym talencie, który miałby udanymi występami na Copa America się mocno wypromowaćPrzecież Aguero przez wielu uważany jest za jednego z najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie, gracz po najlepszym sezonie w karierze w La Liga, gdzie obok Ronaldo i Messiego przynajmniej dla mnie był najlepszym zawodnikiem.
Też mi się wydaje, że to bardziej ofensywny pomocnik jest niż skrzydłowy, ale Conte podobno chce skrzydłowych ustawiać bardzo wysoko, coś na podobieństwo 4-2-4 więc myślę, że Japończyk jest jakąś opcją, zwłaszcza, że na tę pozycję przymierzany jest też Vucinić. Chociaż oczywiście wolałbym nominalnego lewego pomocnika np. Vargasa, o którym ucichło ostatnio. A tak w ogóle to był jakiś wywiad z Conte już?mete pisze:Honda raczej na lewe skrzydło nie pasuję. Dotego Japończyk trochę zgasł ostatnio i nie gra już tak dobrze jak na początku przygody z CSKA czy w Venlo.
Czyli na rezerwę się nada. Zmienników w takim razie mielibyśmy kompletnych, bo Pepe może też grać na lewej pomocy. Dodatkowo jeśli w obronie byłby przyzwoity to asekurowałby Mottę przed wchodzeniem na boisko. To mógłby być ciekawy ruch ten Danilo ale chyba trochę ryzykowny.mete pisze:Natomiast Danilo to jest piłkarz mogący grać na boku obrony lub na boku pomocy, ale po prawej stronie. Milan również go obserwuję i widziałby go grającego na pozycji, która teraz okupuje Gattuso. Wybiegany, poprawny w defensywie(do poprawy jak w przypadku Marcelo), lepszy w ofensywie. Materiał na dobrego gracza.
Bez przesady, Pepe może wirtuozem nie jest, ale jako rezerwowy nadaje się wyśmienicie. Po wejściu na boisko walczy i zostawia dużo zdrowia, robi trochę szumu, a to jest jego zadanie. Zdecydowanie byli słabsi od niego w minionym sezonie. A co do stałych fragmentów, to bez Alexa strzelał je będzie Pirlo (ale ja też o nim zawsze zapominamSalas11 pisze:Jestem pewien że spisałby się lepiej niż taki Pepe (choć to raczej żadne osiągnięcie) No i te jego wolne
W Juve po odejściu Del Piero nie będzie miał za bardzo kto wykonywać stałe fragmenty gry, więc pod tym względem Japończyk przyda się bardzo.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 lip 2011, 14:46
No tak, macie Pirlo. Przyznam że ujrzenie Andrei w czarno-białym trykocie Juve będzie nie lada egzotycznym doznaniemBoromir pisze:A co do stałych fragmentów, to bez Alexa strzelał je będzie Pirlo (ale ja też o nim zawsze zapominam)
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2011, 14:48
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lip 2011, 14:56
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2011, 14:56
Lubie Cie Realista. Jestes jednym z niewielu fanow RM,ktory twardo stapa po ziemi i nie pieprzy glupot jak to Higuain jest lepszy od Kuna.Przecież Aguero przez wielu uważany jest za jednego z najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie, gracz po najlepszym sezonie w karierze w La Liga, gdzie obok Ronaldo i Messiego przynajmniej dla mnie był najlepszym zawodnikiem.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 02 lip 2011, 14:58
Mi się wydaje po prostu, że Aguero natrafił na sytuację, gdzie topowe kluby nie szukają klasowego napastnika. Barcelona? Guardiola mówił, że nie chce Argentyńczyka. Real? Bardzo prawdopodobna opcja. Inter, Milan? Odpada. Juventus? Prawdopodobna opcja. ManU, Chelsea, Liverpool - nie szukają napastników, a już na pewno nie tego pułapu. Arsenal - Aguero za drogi, Manchester City - z nimi to wszystko jest możliwe... Widzisz jakieś inne opcje? Bo ja nie.Boromir pisze:Owszem, jest jednym z najlepszych, dlatego strasznie dziwne dla mnie jest, że tylko Juventus się nim interesuje. A Copa America ogląda cały świat, więc w końcu ktoś przejrzy na oczy i go sprzątnie.Realista pisze:Piszesz o Aguero jak o jakimś młodym talencie, który miałby udanymi występami na Copa America się mocno wypromowaćPrzecież Aguero przez wielu uważany jest za jednego z najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie, gracz po najlepszym sezonie w karierze w La Liga, gdzie obok Ronaldo i Messiego przynajmniej dla mnie był najlepszym zawodnikiem.
Realista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 14:58
Nie ma paszportu. Władze raczej zmienią limit. Bodajże od 6 lipca będzie można zatrudniać już dwóch graczy z poza UE na sezon.A ma on paszport UE? Jeżeli nie to i tak wszystko rozbije się o zmiany w przepisach ligi. Jeżeli utrzymają limit 1 zawodnika na okienko to nie przyjdzie on ani do Milanu ani do Juventusu.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lip 2011, 16:03
Fantastycznie, jeśli zmieni się limit graczy, bo cały czas wierzę w Vidala, zwłaszcza, że w Leverkusen chcą go wytransferować poza Niemcy.mete pisze:Nie ma paszportu. Władze raczej zmienią limit. Bodajże od 6 lipca będzie można zatrudniać już dwóch graczy z poza UE na sezon.
Jego agent stwierdził, że ten już podpisał kontrakt z Juventusem. Jak dla mnie to średni pomysł na podbicie płacy w Milanie, ale kto ich tam wie.Wilmore pisze:Co do Danilo - zainteresowanie Milanu nim jest tak zaawansowane, że nie zdziwię się, jeśli Juventus jest wykorzystywany do podbicia płacy przy negocjacjach kontraktowych.
Juventus już kupił kogoś spoza UE?maciek_88 pisze:A ma on paszport UE? Jeżeli nie to i tak wszystko rozbije się o zmiany w przepisach ligi. Jeżeli utrzymają limit 1 zawodnika na okienko to nie przyjdzie on ani do Milanu ani do Juventusu.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lip 2011, 16:06
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lip 2011, 16:11
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 lip 2011, 16:53
Ale dlaczego Vucinic miałby blokować miejsce dla gracz z poza Unii? Przecież transfer odbywa się między włoskimi klubami, więc ta zasada nie ma tu znaczenia.maciek_88 pisze:Nie, ale patrząc na walkę o Vidala czy Bastosa (choc tutaj ostatnio ta opcja schodzi na drugi plan kosztem Mirko) to nie pozwolą sobie na zablokowanie miejsca przez jakiegoś gówniarza z Brazylii.
Nebula RN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 lip 2011, 16:58
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 lip 2011, 17:10
Nebula RN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 lip 2011, 17:22
Sammyy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio