Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 576

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 lip 2011, 14:06

Honda na lewej dałby radę, choć nie jest oczywiście jego nominalna pozycja. Jestem pewien że spisałby się lepiej niż taki Pepe (choć to raczej żadne osiągnięcie :lol: ) No i te jego wolne :] W Juve po odejściu Del Piero nie będzie miał za bardzo kto wykonywać stałe fragmenty gry, więc pod tym względem Japończyk przyda się bardzo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lip 2011, 14:29

Realista pisze:Piszesz o Aguero jak o jakimś młodym talencie, który miałby udanymi występami na Copa America się mocno wypromować :) Przecież Aguero przez wielu uważany jest za jednego z najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie, gracz po najlepszym sezonie w karierze w La Liga, gdzie obok Ronaldo i Messiego przynajmniej dla mnie był najlepszym zawodnikiem.
Owszem, jest jednym z najlepszych, dlatego strasznie dziwne dla mnie jest, że tylko Juventus się nim interesuje. A Copa America ogląda cały świat, więc w końcu ktoś przejrzy na oczy i go sprzątnie.
mete pisze:Honda raczej na lewe skrzydło nie pasuję. Dotego Japończyk trochę zgasł ostatnio i nie gra już tak dobrze jak na początku przygody z CSKA czy w Venlo.
Też mi się wydaje, że to bardziej ofensywny pomocnik jest niż skrzydłowy, ale Conte podobno chce skrzydłowych ustawiać bardzo wysoko, coś na podobieństwo 4-2-4 więc myślę, że Japończyk jest jakąś opcją, zwłaszcza, że na tę pozycję przymierzany jest też Vucinić. Chociaż oczywiście wolałbym nominalnego lewego pomocnika np. Vargasa, o którym ucichło ostatnio. A tak w ogóle to był jakiś wywiad z Conte już?
mete pisze:Natomiast Danilo to jest piłkarz mogący grać na boku obrony lub na boku pomocy, ale po prawej stronie. Milan również go obserwuję i widziałby go grającego na pozycji, która teraz okupuje Gattuso. Wybiegany, poprawny w defensywie(do poprawy jak w przypadku Marcelo), lepszy w ofensywie. Materiał na dobrego gracza.
Czyli na rezerwę się nada. Zmienników w takim razie mielibyśmy kompletnych, bo Pepe może też grać na lewej pomocy. Dodatkowo jeśli w obronie byłby przyzwoity to asekurowałby Mottę przed wchodzeniem na boisko. To mógłby być ciekawy ruch ten Danilo ale chyba trochę ryzykowny.
Salas11 pisze:Jestem pewien że spisałby się lepiej niż taki Pepe (choć to raczej żadne osiągnięcie :lol: ) No i te jego wolne :] W Juve po odejściu Del Piero nie będzie miał za bardzo kto wykonywać stałe fragmenty gry, więc pod tym względem Japończyk przyda się bardzo.
Bez przesady, Pepe może wirtuozem nie jest, ale jako rezerwowy nadaje się wyśmienicie. Po wejściu na boisko walczy i zostawia dużo zdrowia, robi trochę szumu, a to jest jego zadanie. Zdecydowanie byli słabsi od niego w minionym sezonie. A co do stałych fragmentów, to bez Alexa strzelał je będzie Pirlo (ale ja też o nim zawsze zapominam :lol: )

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 lip 2011, 14:46

Boromir pisze:A co do stałych fragmentów, to bez Alexa strzelał je będzie Pirlo (ale ja też o nim zawsze zapominam :lol: )
No tak, macie Pirlo. Przyznam że ujrzenie Andrei w czarno-białym trykocie Juve będzie nie lada egzotycznym doznaniem :P Fakt, macie już speca od SFG. Swoją drogą ciekaw jestem ile będzie mu się chciało grać na poziomie, a po jakim czasie kibice Juve zaczną nerwowo szukać go na boisku :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2011, 14:48

Honda jest zbyt wolny, by efektywnie występować na pozycji skrzydłowego w 4-2-4, chyba że zostanie całkowicie zwolniony z zadań defensywnych i nie będzie się ruszał z narożnika boiska. ;)

Co do Danilo - zainteresowanie Milanu nim jest tak zaawansowane, że nie zdziwię się, jeśli Juventus jest wykorzystywany do podbicia płacy przy negocjacjach kontraktowych.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lip 2011, 14:56

A ma on paszport UE? Jeżeli nie to i tak wszystko rozbije się o zmiany w przepisach ligi. Jeżeli utrzymają limit 1 zawodnika na okienko to nie przyjdzie on ani do Milanu ani do Juventusu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2011, 14:56

Przecież Aguero przez wielu uważany jest za jednego z najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie, gracz po najlepszym sezonie w karierze w La Liga, gdzie obok Ronaldo i Messiego przynajmniej dla mnie był najlepszym zawodnikiem.
Lubie Cie Realista. Jestes jednym z niewielu fanow RM,ktory twardo stapa po ziemi i nie pieprzy glupot jak to Higuain jest lepszy od Kuna.

Jezeli Conte bedzie gral 4-4-2 to nie widze tam miejsca dla Hondy. Japonczyk to typowy AMC,a to,ze czesto schodzi na skrzydlo nie robi z niego skrzydlowego :wink: Zreszta wyciagniecie go z CSKA byloby niesamowicie trudne.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 02 lip 2011, 14:58

Boromir pisze:
Realista pisze:Piszesz o Aguero jak o jakimś młodym talencie, który miałby udanymi występami na Copa America się mocno wypromować :) Przecież Aguero przez wielu uważany jest za jednego z najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie, gracz po najlepszym sezonie w karierze w La Liga, gdzie obok Ronaldo i Messiego przynajmniej dla mnie był najlepszym zawodnikiem.
Owszem, jest jednym z najlepszych, dlatego strasznie dziwne dla mnie jest, że tylko Juventus się nim interesuje. A Copa America ogląda cały świat, więc w końcu ktoś przejrzy na oczy i go sprzątnie.
Mi się wydaje po prostu, że Aguero natrafił na sytuację, gdzie topowe kluby nie szukają klasowego napastnika. Barcelona? Guardiola mówił, że nie chce Argentyńczyka. Real? Bardzo prawdopodobna opcja. Inter, Milan? Odpada. Juventus? Prawdopodobna opcja. ManU, Chelsea, Liverpool - nie szukają napastników, a już na pewno nie tego pułapu. Arsenal - Aguero za drogi, Manchester City - z nimi to wszystko jest możliwe... Widzisz jakieś inne opcje? Bo ja nie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 14:58

A ma on paszport UE? Jeżeli nie to i tak wszystko rozbije się o zmiany w przepisach ligi. Jeżeli utrzymają limit 1 zawodnika na okienko to nie przyjdzie on ani do Milanu ani do Juventusu.
Nie ma paszportu. Władze raczej zmienią limit. Bodajże od 6 lipca będzie można zatrudniać już dwóch graczy z poza UE na sezon.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lip 2011, 16:03

mete pisze:Nie ma paszportu. Władze raczej zmienią limit. Bodajże od 6 lipca będzie można zatrudniać już dwóch graczy z poza UE na sezon.
Fantastycznie, jeśli zmieni się limit graczy, bo cały czas wierzę w Vidala, zwłaszcza, że w Leverkusen chcą go wytransferować poza Niemcy.
Wilmore pisze:Co do Danilo - zainteresowanie Milanu nim jest tak zaawansowane, że nie zdziwię się, jeśli Juventus jest wykorzystywany do podbicia płacy przy negocjacjach kontraktowych.
Jego agent stwierdził, że ten już podpisał kontrakt z Juventusem. Jak dla mnie to średni pomysł na podbicie płacy w Milanie, ale kto ich tam wie.
maciek_88 pisze:A ma on paszport UE? Jeżeli nie to i tak wszystko rozbije się o zmiany w przepisach ligi. Jeżeli utrzymają limit 1 zawodnika na okienko to nie przyjdzie on ani do Milanu ani do Juventusu.
Juventus już kupił kogoś spoza UE?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lip 2011, 16:06

Nie, ale patrząc na walkę o Vidala czy Bastosa (choc tutaj ostatnio ta opcja schodzi na drugi plan kosztem Mirko) to nie pozwolą sobie na zablokowanie miejsca przez jakiegoś gówniarza z Brazylii.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lip 2011, 16:11

Nie było mnie trochę czasu, więc mogłem przegapić kupno jakiegoś młodziaka, który by to zablokował. Chyba Inter w zeszłym sezonie się tak przejechał, ale wtedy jeszcze nie wiedzieli, że taki limit wejdzie :roll:

A z Bastosa chyba rezygnujemy, bo miał paszport francuski dostać na dniach, a nadal go nie ma. Conte aż tak parcia na niego nie ma, dlatego kusimy Vucinicia.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 lip 2011, 16:53

maciek_88 pisze:Nie, ale patrząc na walkę o Vidala czy Bastosa (choc tutaj ostatnio ta opcja schodzi na drugi plan kosztem Mirko) to nie pozwolą sobie na zablokowanie miejsca przez jakiegoś gówniarza z Brazylii.
Ale dlaczego Vucinic miałby blokować miejsce dla gracz z poza Unii? Przecież transfer odbywa się między włoskimi klubami, więc ta zasada nie ma tu znaczenia.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 lip 2011, 16:58

W którym miejscu zacytowanego zdania jest napisane, że Mirko miałby j zablokować ? :lol:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 lip 2011, 17:10

Vidal i Bastos to gracze bez paszportów UE. Vucinic również więc, skoro sprawa Bastosa schodzi na dalszy plan z powodu Vucinica to autorowi posta chodziło chyba o fakt braku paszportu, a nie pozycji na boisku obu graczy, bo one są różne i przyjście jedno z nich nie zmienia nic w próbach pozyskania drugiego.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 lip 2011, 17:22

Vidal i Bastos tak, ale odniesienie do Mirko jest ze względu na fakt, że Conte forsuje jego osobę kosztem Bastosa na lewą stronę.
W skrócie: Maćkowi nie chodziło o to, że tranfer Mirko zabiera miejsce non UE.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”