FMy - Strona 547

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lip 2011, 12:13

Pawel875 pisze:Chyba jeszcze przemyślę to co napisaliście :)

Wygrywać wszystkiego się nie da, choćbyś miał nie wiadomo jak świetnie dopracowaną taktykę i nie wiadomo jak świetnych graczy, zawsze od czasu do czasu zbierzesz oklep. Przeważnie będzie to pechowa porażka w meczu, w którym oddasz 25 strzałów na bramkę, a rywal 1 celny z trzydziestu metrów Taki urok trenerki.
Chodzi mi o to, że jak patrze na screeny z tabelami i bilansem 30-0-0 to nie wiem jak to możliwe. Ja nawet Juventusem kiedyś grałem w tego FMa i od czasu do czasu miałem wpadki w Serie B :lol:

Ale tak jak napisałem, rozważam zmianę na słabszy zespół, (może Championship lub coś w tym stylu)
Ludzie zapisują przed każdym meczem i grają :wink: . Nie ma idealnych ekip, zawsze są mecze w których ma się pecha i piłka nie wpada do bramki.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 lip 2011, 12:46

O nie nie nie! Wypraszam sobie! Ten bilans 30-0-0 Wbiłem Lechem bez wczytywania od nowa choćby jednego meczu! Miałem parę razy farta, np strzelając zwycięskie bramki w samej końcówce, ale nie powtórzyłem żadnego meczu!

Generalnie nigdy nie zapisuję rozgrywki przed meczami, nawet najważniejszymi. Oczywiście zdarzyło mi się ze 2 razy wczytać grę, np kiedy w sparingu presezonowym moja gwiazda doznała kontuzji która wyłączała go na 9 miesięcy :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lip 2011, 13:31

Obrazek
To jest to na co czekałem, moje Lazio 8)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 lip 2011, 13:35

Diamen23 pisze:Ludzie zapisują przed każdym meczem i grają :wink: . Nie ma idealnych ekip, zawsze są mecze w których ma się pecha i piłka nie wpada do bramki.
Nie mierz wszystkich swoją miarą :wink: Gra save&load nie ma sensu i jest najcięższym oszustwem.Większym niż korzystanie z np.Genie Scouta (wtedy rezygnujemy tylko ze scoutingu,a tu praktycznie z...przegrywania - gdzie tu sens?).Tą metodą spokojnie można zdobyć LM polskim klubem w pierwszym sezonie...Poza tym odpada wtedy najfajniejsza rzecz w FMach - czyli dreszczyk emocji - wyjście z 0-2 na 3-2 w finale LM albo zwycięstwo w takim meczu po karnych ,kiedy twój zawodnik pudłuje pierwsza 11-kę - kiedy stawką jest cały sezon i być może posada...to jest to co tygryski lubią najbardziej :P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lip 2011, 13:52

Ale ja nie zapisuję, bo nie byłoby zabawy i stresu :) . W Polsce ekipę zbudować, która leje wszystkich jest trochę łatwiej niż gdzie indziej, co nie znaczy że nie jestem pod wrażeniem BarcaQzYn :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2011, 13:58

Ja brzydze sie save&load,genie scoutami,cudzymi taktykami itp. Nigdy tego nie uzywalem i uzywac nie bede. Z tymi wszystkimi bajerami cala zabawa traci sens...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 lip 2011, 14:09

Jest jeszcze jeden sposób oszukiwania , dodanie nowego menadzera , przy tym nawet save and load sie chowa :lol:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 03 lip 2011, 16:51

Dodawanie nowego managera to naprawde jest niezly walek, kiedys chcialem zobaczyc jak to wyjdzie w CMie 4 i skladzik byl piekny, Figo, Zidane, Beckham, Buffon, Cassilas, Riquelme, Zanetti nazwij pilkarza on byl w skladzie, to bylo tylko do sprawdzenia ktory pilkarz jest naprawde najlepszy :P .

Gram teraz Fiorentina, strasznie bylem wkurwiony ze moja kariera Tottenhamem diabli wzieli ze wzgledu ze gralem w LE i LM naraz, screena wrzucalem wczesniej.

Fiorentina potencjal ogromny, niestety duzo kontuzji w pierwszym sezonie i do tego troche dlugow co lekko utrudnia wyciaganie perelek we wczesniejszych stadiach gry.

Pierwszy sezon ponizej moichoczekiwan, 6 miejsce tylko ale potem juz bylo lepiej i w drugim sezonie wygralem lige niespodziewanie tylko ze wzgledu ze we Wloszech licza sie mecze bezposrednie a nie roznica bramek i tak Inter oklepalem 2 razy a bilans bramek mialem gorszy o okolo 5 goli.

Wielka czwora u mnie wyglada tak Viola, Napoli, Palermo, Udinese i Inter dobija sie do nas.

sklad mam dosc ciekawy:

===================Cech=====================
De Silvestri==Papadopoulos==Varane===Coentrao===
=============================================
=======Asamoah=====Montolivo=================
==Ljajic======Paulo Henrique====Vargas=========
==============Neymar========================

dokupilem obecnie Machede i powiem szczerze, ze powoli zjada Neymara, Babacar swoje klepie takze.
Dwoch swietnych regenow napastnikow takze mam, moi wychowankowie, ale niestety atak to mam juz obsadzony.
Ogolni bardzo zadowolony jestem ze swojej kadry, nigdy nie mialem Cecha a i pierwszy raz mi sie promocja na niego zdarzyla to czemu nie mimo ze musze mu placic 550k ojro miesiecznie. :afro:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lip 2011, 17:12

Pisałem nie tak dawno o pechowo przegranych meczach... :roll:

Obrazek

Finał Ligi Mistrzów poszedł się trzaskać przez idiotyczny błąd Kameniego tuż przed końcem regulaminowego czasu gry :arrow:

Obrazek

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 03 lip 2011, 17:30

Zna ktoś jakieś sposoby (poza nowym kontraktem) na polepszenie morali kluczowemu zawodnikowi? Aman, którego tutaj jakiś czas temu wrzucałem do pewnego momentu był świetny, błyszczał i takie tam, ale coś w nim jakiś czas temu pękło i nie dość, że z bramkami gorzej to jeszcze morale bodaj bardzo niskie. Ostatnie 2 mecze wygrałem, ale nadal się smuci. Pewnie to dlatego, że nie strzela, ale kurcze, jak ma strzelać teraz? Próbowałem go motywować, gadałem z nim o jego formie i kurcze co dalej, bo ani do swojej niesamowitej dyspozycji nie wrócił ani morali wysokich nie ma. Ogólnie to zmieniałem mu pozycję i nadal nie strzela.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lip 2011, 17:34

Złapał po prostu dołek formy i musi z niego wyjść. Morale ma niskie, bo niepokoi go własna dyspozycja. Nie naciskaj go zbyt mocno przed kolejnymi meczami i czekaj, aż się wreszcie pozbiera. Zmiana pozycji nic nie da, jeśli forma jest kiepska.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lip 2011, 17:52

Z tym Paulo Henrique, Neymarem i resztą Brazylijczyków to są niezłe jaja w grze. Zacząłem teraz zabawę z doprowadzeniem na szczyt Montpellier i już w pierwszym sezonie mogę ich ściągnąć, kwestia dogadania się z klubem bo żądania mają małe (30k tygodniowo około). Problem w tym, że dostałem 0 na transfery więc odpada, ale po sezonie gdy już kasa będzie to można łatwo ściągnąć 2-3 perełki z kraju kawy, po sezonie czy dwóch sprzedać i mieć bańkę na zbudowanie zespołu, a za to można postawić skład niemal od zera.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 03 lip 2011, 18:07

Salas11 dzięki. Swoją drogą - awansowałem do fazy grupowej ligi mistrzów, z której odpadłem na trzecim miejscu (Grupa: Man Utd, OM, bodaj szkoccy Rangersi), wkrótce czeka mnie mecz z Napoli, którego szczerze mówiąc w sumie się obawiam, bo wydaje mi się, że jest to jedna z najgorszych możliwych opcji do trafienia już na tym etapie (gorszą na pewno byłby Man City). W lidze idzie mi całkiem ok, bo 4 miejsce, ale chciałbym wreszcie zdobyć jakiś puchar. Moja taktyka:
Obrazek
Skład całkiem niezły jak widać. Moją bolączką w tym sezonie była już stara obrona (mimo bodaj najmłodszego zespołu w lidze), ale sprowadziłem dwóch imo bardzo dobrych jak na mój zespół obrońców (inna sprawa, że obaj to obcokrajowcy spoza UE przez co mam ich w zespole już 5,a można mieć max 3). Fer i Meireles sprowadzeni za "darmo", bo kisili się bodaj w Liverpoolu II. Obecnie martwi mnie trochę sprawa mojego bramkarza, bo miałem imo świetnego, ale złapał kontuzję (bodaj 2 miesiące, wysłałem do specjalisty) i zanosi się na to, że w meczu z Napoli zagra goalkeeper, na którego stawiałem przed sprowadzeniem tego nowego do klubu, niby nic takiego, ale chciał odejść już z zespołu i to chyba niejednokrotnie.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 03 lip 2011, 18:19

Sammyy wydaje mi sie ze ty nie grasz na najnowszej latce ot co dlatego sa tani, ogolnie gra jest latwiejsza na nie kompletniej zpatchowanej grze.

Neymar i Paulo Henrique to w najmniejszym wypadku 25 mln euro za poszczegolnego.

spadzal ktos skrzydlowego z Sociedad Antoine Griezmanna ? obojetnie kiedy gralem nigdy nie mialem szczescia i mozliwosci go kupic a co widze to gdzieniegra to nawala po kilkanascie goli i asyst w kazdym sezonie, czyli chyba najlepszy skrzydlowy jakiego mozna miec.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lip 2011, 18:54

11.3. więc chyba najnowsza, ściągałem z cmrev.

Oczywiście że obaj kosztują koło 25 mln., ale to nie będzie problemem dla większości ekip po rozbiciu ceny na 48 miesięcy, a z PA na poziomie 186 i 181 to można ich sprzedać łatwo za ogromną kasę więc taka inwestycja jakby nie patrzeć jest opłacalna, nawet kosztem łatania 2-3 innych pozycji juniorami czy regenami. Jak bym się uparł to bym sprzedał 3-4 grajków i znalazła by się kasa na nich, tylko że to nie ma sensu. Dla mnie głupotą jest fakt, że takiego Neymara czy Ganso można ściągnąć do ekipy która w Ligue 1 przede wszystkim ma walczyć o utrzymanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”