AS Roma (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 kwie 2005, 0:21

No macie racje nie jest ciekawie !!! Otworzyli sie jak Milan i ta sam Siena ukuła na 2:0 to jest najgorsze że szczeście ma tyle w piłce do "gadania" Coś jest nie tak nie z grą ale druzyna czyli grupą... Nie wiem jak Wy ale ja po Contim obiecywałem właśnie sobie jednośc a to zaczyna coraz "gozej wyglada" Jedna wiesze że bedzie dobrze już nie bawem. Mam nadzieje że Totti pokaże po raz kolejny kto jest symbolem i kto musi ich "pociagnąć"

P.S. Przegrałem 100 złoty "przez Rome" ale nie martwie sie bo i ja i Roma odkujemy sie w nastepnej kolejce. Koleś namawiał bym nie stawiał ale zauwanie zaufanie a szacunek mam nadal. Teraz dzwonił i mówi że po kase do Francesco Tottiego on wypłaca... ale ja mu na to że mu w morde wypłacić bo

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 21 kwie 2005, 15:18

Hehe, nono :D.

Szkoda, że Roma wcześniej przegrywała tak "frajersko".Pierwsza strzelając gola i praktycznie nie zdobywała punktu.Zawiodłem się trochę na Contim, wolałem żeby został Gigi, bo on naprawdę wie coś o trenerce we Włoszech.Teraz można przypuszczać, kto może go zastąpić po sezonie.Chciałbym bardzo aby był to Prandelli.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 kwie 2005, 16:02

Wiesz Uchi_UfFy nie zawsze zmiana trenera jest lekiem na całe zło. Gigi odszeł bo wyników nie było pewnie jak by Sensini czuł że tak może być jak jest teraz to by nawet nie przyja dymisji Del Neriego. Ale skąd mógł wiedzieć ??...

Saądze że Conti może dostać jeszcze "swój czas" Tylko ze problemem jest to że na Prandeliego chrapke ma kilka klubów i trzeba szybko działać. Ale jak Bruno nie da rady i po sezonie podziekuje to nie bedzie problemów. Przeciesz jest kliku świetnych trenerów który Rome poprowadzą w dumą.....

P.S. Capello zostanie zwolniony z Juve po sezonie [ OBY a wcale wiele nie trzeba :D ] w wtedy Roma bedzie mogła mu sie śmiać w oczy. Prece znajdze pewnie ale to nie to :D

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 21 kwie 2005, 16:23

Heh, co jak co, ale Capellemu nie można zarzucać, że poleciał na kasę :P.W Romie miał wyższy kontrakt, ale wypłacany nie regularnie.Bodajże 4 mln €.W Juve ma 3 mln, ale bez zaległości.U mnie nie będzie miał i tak szacunku, tak jak Emerson.

Ale powiem Ci, że ciekawy jestem jak wyglądała by teraz Serie A, gdyby nie.......choroba żony Prandellego.Wydaje mi się, że on zrobił Grande Romę, na pierwszą 4, ale cóż zrezygnował i za to szacunek, że zrobił to dla żony.W sumie jak dla mnie Conti to trener "bez jaja".Teraz przydałby się człowiek który potrafiłby wmówić graczom, że nie wszystko stracone, że i tak są silną drużyną :!: Morale podupadają.To, że mają 12 miejsce, bo do Lacjo tracą tylko 2 pkt, ale to że przez 8 meczów zdobyli tylko 1 punkt, czyli czarna seria :(.W sumie sezon można spisać już na straty, oby udało się awansować do Uefa, to może być ważne przy letnim Mercato, i będzie dodatkowym plusem dla GialloRossich.A tak to szanse będą małe na "załatanie dziur" w składzie.

Obrazek

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 22 kwie 2005, 22:45

Mam news dotyczący Antonio Cassano, i jego ewentualnego pozostania w klubie ze stolicy Włoch.W sumie to nie wiem czy w niego wierzyć, ale na miejscu Cassano nie wypowiadał się w ten sposób, gdybym chciał zmienić barwy.

Napastnik AS Romy, Antonio Cassano, uspokoił swoich fanów, przekonując ich, że chce pozostać w Rzymie. Wściekli kibice, po kolejnej przegranej ekipy Giallorossi, wdarli się do ośrodka treningowego Romy, Trigoria, aby "porozmawiać" z piłkarzami swojej ukochanej drużyny. Chcieli w ten sposób zmobilizować zawodników Giallorossi do lepszej gry.

- Przyszedłem tu, porozmawiać z wami. Chcę zostać w Romie. Nie mam zamiaru słuchać tych plotek, które łączą mnie z Juventusem. - mówi Cassano.

Także Daniele De Rossi oraz Alessandro Mancini, rozmawiali z tifosi Romy, o fatalnej postawie drużyny.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 kwie 2005, 1:29

Wiesz Uchi_UfFy ostatnio chodziły ploty że dom sprzedał i szuka nowego nie koniecznie w Rzymie. Choć nie sądze by "rozmawiał" zTisofi i nagadał głupot tylko po to by jeszcze sie "uratować". Pewnie nie chodzi t to że chceli go bić czy cos. Ale wymagali zaangażowania w gre i walki.

Może coś w tym jest, bo tak jak mówie nie wierze że chciął wcisnąc ładna opowiastke kibicą. Tym bardzie że kiedys mówił jak to nie szuje sie Romanista wiec chyba by ich nie kłamał ?:!:

PS. Nie Alessandro Mancini jak prawdziwy Włoch tylko Amantinno z tego co pamietam :roll:

Pozdro !!!

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 23 kwie 2005, 10:03

Dokładnie :
:arrow: Alessandro Faiolhe Amantino Mancini

No właśnie.Niedawno jak sprzedał ten dom, to powiedział, że jego matka płacze, bo jest wiernym kibicem Romy i nie chce żeby Tosiek odchodził z niej.Naprawdę ciekawy kąsek z tego Cassano.Ale niestety aby wszystko było cacy to musi przedłużyć kontrakt, bo z takimi opowiastkami za rok odejdzie za darmo.Ja bym na jego miejscu, skoro chce być taką gwiazdą, to został jeszcze sezon w Romie...jak wszystko będzie git i okolice pierwszej 3 w Italii, to zostaje a jak nie to idę sobię do $Realu czy Juve.Oczywiście najpierw przedłuże kontrakt :!:

Pozdro :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 kwie 2005, 10:50

A no to chyba ze Alessandro na pierwsz imie ma choc zawsze mówia Amantinno :D o.k

Co to Cassano to tak jak piszesz tylko podpisanie nowej umowy bedzie znakiem że jest jak mówi i nie bedzie żadnych niespodzianek. Umowe ma jeszcze na następny sezon ale każdy klub w takiej sytuacji podpisuje nowa umowe w trakcie tego sezonu. Pewnie rozmowy trwają bo nie wierze że nie ale jak sie zakończą ?? Zobaczymy.

Teraz jak nie bedzie Tottiego w 5 meczach to na niego spada wiecej "obowiązków". Samo to że Derby przed Rzymem. Jak sie nie myle to mecz wyjazdowy z Udinese Roma grałe też bez Francesco i było kapitalne mecz - 3:3 co prawda ale Friuli to trudny teren... A dzisiaj Sampdoria i tez trudny mecz. Sadze że własnie pod nie obecnośc Tottiego któryś weżmi na siebie "kierowanie druzyną" i musza passe przerwać bo to juz nie chodzi o pkt. ale przełamanie.

Pozdro - 2:1 dla Romy !!!

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 23 kwie 2005, 11:27

Tak, masz rację...nie tak dawno Roma grała bez Tottiego.Tak wyglądała w tamtym meczu pomoc, oraz oceny od LGDS :

30 Mancini A. - 6
37 Marsili M. - 5
15 Dacourt O. - 6
23 Aquilani A. - 6

Jak pamiętamy Roma strzeliła wtedy 3 gole, czyli potencjał ofensywny bez Tottiego nie jest najgorszy.Szkoda aż 5 meczy, ale Fransesco złożył odwołanie od kary.Żeby chociaż na Derby d'Roma wrócił :!:

A jeszcze chciałem nawiązać do transferów, bo zapomniałem o niektórych.Pani Sensi powiedziała, że celem treansferowym na nowy sezon jest ... Claudio Pizzaro z Bayernu, za którego Roma jest gotowa wyłożyć ok. 7 mln €.Jak dla mnie strzał w dziesiątkę.Wtedy Ze Roberto czułby się raźniej u nas, nie było by takiego żalu po Cassano, ale to tylko spekulacje.Jeszcze prowadzone są rozmowy z agentem Samii Hyypii z Liverpoolu...ktoś taki by nam się przydał.Także inny z Pizzarów, David z Udine jest w orbicie zainteresować GialloRossich.Sam zawodnik jeszcze nie sprecyzował swoich planów na przyszłość. Są pogłoski o Johanie Vogelu z PSV, Bovo z Lecce, Corradim z Valenci, ale to narazie wszystko niepewne.Znajdą się pieniądze ze sprzedarzy Dacourcta i Dellasa, więc napewno Roma dokona jakiś transferów :!:

A co do meczu z Sampą...Oj ja po tym meczu nie liczę na wiele.Roma w kryzysie gra u drużyny która jest na miejscu premiowanym eLM.Jednak patrząc optymistycznie, to zremisowali z słabą w tym sezonie w Serie A Parmą, więc coś podpowiada, że Roma ma szansę na zwycięstwo.Jeśli nie teraz to kiedy ? Forza Roma :!:

Pozdro ZZ :).[/quote]

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 24 kwie 2005, 16:05

co sie dzieje z ta Roma jak narazie do przerwy przegywa z Sampa 1-0 (bramka Tonetto) mialo byc z Contim lepiej a wyszło gorzej niz Gigim trzeba było go zostawic do konca sezonu no ale coz 13 miejsce 39 pkt 5 punktow wiecej od druzyny zagrozonej spadkiem cos tu jest nie tak.Wierze w Rome i mam nadziej ze chociaz zremisuje.
A wlasnie nie wiecie jak padła bramka dla Sampy bo słyszałem ze Mexes troche pomogł

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 24 kwie 2005, 19:09

Moja rozpacz nie zna granic :(.Kolejna porażka :( :(.Idę chyba utopić smutki.Cieszy chociaż 21 gol Aeroplanino w sezonie, i mam nadzieje nikt Go nie doścignie :(

Forza e Magica Roma :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2005, 20:31

Nie no kur... jest gożej niz źle :( :evil: Co sie kurw..... dzieje ?? Sampdoria wysoko ale nie wierze że nie była do ogrania.

Nie wiem jak mecz wyglądał ale mam wode. Conti musi zrobić wstrząs bo źle jest :evil: :(

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 24 kwie 2005, 20:59

To już powoli przestaje być śmieszne.Roma ma tylko 5 pkt przewagi nad miejscem "premiowanym" spadkiem.Nie wiem, nie wiem co się dzieje.Teraz skupić się na Pucharze Włoch bo to jedyna szansa na Puchar Uefa.Oby Bóg był z Romą...Albo lepiej Go do tego nie mieszać.Conti...nie można go zwalniać, musi pokazać "jaja" i zrobić coś z drużyną.Bo jak narazie to zwykłe p ... sprawy :(. Forza Roma :!: Roma siamo Noi ! No Lazio :!:

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 24 kwie 2005, 21:14

Roma nie może wygrać od 8 spotkań.
Jest z nią tragicznie oby fatalna passa się jak najszybciej skończyła bo inaczej będzie bardzo niedobrze.
Roma już dawno nie była tak zagrożona jak jest teraz.
To klub z ambicjami na gre w pucharach, a nie na walke o utrzymanie.
Ja wierze że następny sezon będzie zdecydowanie lepszy od tego.
FORZA ROMA :!:

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 24 kwie 2005, 21:38

Nie myśl o jakis 5 pkt. Conti ma nie lada zadanie jeszcze gorsze niz po objeciu posady :( Teraz najgorsze by było spekulowanie i jakies dolewanie oliwy. Mam nadzieje że najbliszy mecz u siebie zagraja jak o zycie bo uwarzam że przełamanie było by lekiem na całe zło. Teraz trener nie może "o tak" robić zadnych gławtownych ruchów czy wypowiedz. Musi pokazac że są rodziną :!:

Teraz by sie przydał mecz Coppa by sie przełamać. Kiedy Roma gra w pucharze ??? Bo to bedzie "obowiazek" wygrać :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”