Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 776

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lip 2011, 15:46

Stankovic poza końcówka sezonu, gdzie miał wielkie problemy z urazami, to do momentu tychze kontuzji był jednym z najlepszych zawodnikow Interu (chyba tylko Eto'o prezentował wyzsza forme na przestrzeni calych rozgrywek). Zanetti jesli jeszcze gdzies gwarantuje jakość to tylko jak gracz stricte defensywny. Jest jeszcze Mariga, wiec wydaje mi sie zeby brakowało nam jakosci (ani ilosci) jesli chodzi aspekt gry defensywnej formacji środka pomocy naszej druzyny. Jesli natomiast napisałem ktos w rodzaju "defensywnego rozgrywajacego" to dlatego zeby mogł tworzyc pare srodkowych pomocników z Cambiasso, ale tez ze Stankoviciem, Motta, Mariga czy Zanettim. Chyba, ze ktos odejdzie bo 6 srodkowych pomocnikow na dwie pozycje to nie tak mało. Zeby wniesc nowa jakośc potrzeba kogoś, kto zagwarantuje inna jakość w organizacji gry, a nie kolejnego walczaka, który moze byc nawet lepszy jakosciwo od naszych obecnych pomocników, ale bedzie gral to samo.
Nie mam co prawda zdolności jak również odpowiedniego wykształcenia z zakresu pedagogiki, ale dla kolegi moderatora mogę zrobić wyjątek. Wszystko mu rozrysuje jak na kursie dla opóźnionej w rozwoju niepiszącej (i nieczytającej) młodzieży wiejskiej.
Jestes wielkim megalomanem i im szybciej sobie to uswiadomisz tym łatwiej bedzie ci w zyciu zawiazac jakies znajomosci tudziez tolerancje wsrod tych (jesli jednak jakies juz zawarłes) na głupoty jakie tworzysz i na które brakuje czasu by je prostowac. Naprawde nie jestes wcale taki madry, za jakiego sie uwazasz - swiadcza o tym chociaz to ze za kazdym razem gdy ktos wyrazi zdanie odmienne ucieksza jak zwykly netowy szczurek w inwektywy i docinki. Powodzenia we własnym swiecie.

Awatar użytkownika
Padik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 191

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padik » 03 lip 2011, 15:57

Dziwię się wam, że macie jeszcze w ogóle ochotę "dyskutować" z tym forumowym trollem MarcinemW. On żyje we własnym chorym świecie i co by się nie działo, on zawsze będzie na "nie". Był Benitez - to był zły. Przyszedł Leo - Benio stał się fajny a Leo be. Leo odszedł to nagle stał się fajny. Ten sam tok dyskusji odnośnie poszczególnych graczy. Jego obecność na forum sprowadza się do tego, aby tylko wdawać się w bezsensowne słowne gierki. Jest to typowy przykład knypka, która dostawszy się na pierwszy rok prawa myśli, że już wszystkie rozumy pozjadał. Do tego, żeby błysnąć elokwencją używa wyrażeń, których znaczenia sam nie zna, ale gdzieś je usłyszał na wykładzie i myśli, że jak coś napisze po łacinie, vide:
MarcinW pisze:wszak "ratio legis" tych wynurzeń jest takie, że do zdania opozycyjnego w stosunku do własnych odchodzin jesteś nieprzyzwyczajony, zaś skutkiem tego jest tupanie nogami takie jak teraz. Kontynuuj proszę :)
to już jest cool, trendy i ma rację. Myślę, że najlepszą metodą walki z nim, jest olanie go ciepłym moczem. Po paru tygodniach mu się znudzi i pójdzie szukać sobie innej piaskownicy. Dyskusje z nim i łapanie się za słówka jak i udowadnianie mu, że nie jest się słoniem większego sensu nie mają, chyba że ktoś lubi takie zabawy.

P.S. Nie odpisuj mi, bo nie mam zamiaru z Tobą "dyskutować".

P.S.2. Podobno kupujemy jakiegoś Alvareza, widział go ktoś na oczy, oprócz filmików na YT?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 lip 2011, 16:03

Padik pisze:P.S.2. Podobno kupujemy jakiegoś Alvareza, widział go ktoś na oczy, oprócz filmików na YT?
O Alvarezie pisano kilka postów przed tym :wink:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 03 lip 2011, 16:20

Powiem krótko, aby nie trzeba było konkretyzować. Serb jest zawodnikiem o innej charakterystyce (ustawiony wyżej, mniej zadań defensywnych, słabsza gra na pozycji DM-a) niż Lass, poza tym ma 33 (albo 34) lata, co do naszego kapitana to ten (w mojej ocenie) już się nie nadaje do gry w środku pola, można zaobserwować spadek umiejętności, a w nadchodzącym sezonie może być tylko gorzej. Mariga jak sam pisałeś jest zawodnikiem niewypróbowanym i raczej takiemu francuzowi mógłby buty czyścić, poza tym skoro dwóch trenerów nie przekonał do siebie to z kolejnym może być podobnie. Jedyny zawodnik, który prezentuje (jeszcze raz podkreślę w mojej ocenie, bo niektórzy tego nie rozumieją) bardzo wysoki poziom to Cambiasso, zaś pozycji do obsadzenia - w zależności od systemu w jakim będziemy grali - może być więcej.
bedzie ci w zyciu zawiazac jakies znajomosci tudziez tolerancje wsrod tych
Już kiedyś mówiłem, żebyś zaniechał fantazjowania na temat mojej osoby, a zamiast tego skupił na sobie. Do mojej twórczości na tym forum podchodzę w sposób raczej "rozrywkowy", co zdążyłeś mi już wypomnieć, Ty natomiast podchodzisz bardzo poważnie a na szacunek nie zapracowałeś, czego wskaźnikiem mogą być oceny twojej osoby jako moderatora. Oczywiście możesz z tego grona wyłączyć kolegów po szalu, bo ci charakteryzują się jednomyślnością jak na pospolite owce przystało.
Jest to typowy przykład knypka, która dostawszy się na pierwszy rok prawa myśli, że już wszystkie rozumy pozjadał.
Kolejny bajkopisarz, a tak poza tym sprawiasz mi ogromną radochę swoimi wypocinami. Napisz cały życiorys.
"ratio legis"
Jak zapewne zauważyłeś pojęcie ratio legis znalazło się w cudzysłowu, co miało zasygnalizować, że zmodyfikowałem lekko zakres tego pojęcia tak, aby było spójne z resztą zdania. Ale skoro już z taką dokładnością interpretujesz moje słowa to zapewne wiesz, że istnieje różnica pomiędzy językiem naukowym a potocznym, zaś w tym drugim pojęcie ratio legis jest niekiedy (w niektórych zbiorowościach) używane jako odpowiednik "uzasadnienia" (bez ustawy). Zważywszy na fakt, że znajdujemy się na forum piłkarskim a nie wykładowej sali to operujemy językiem POTOCZNYM.
jest olanie go ciepłym moczem.
W niektórych wspólnotach pierwotnych olewanie moczem było równoznaczne z okazywaniem szacunku, zaś w nam współczesnych kulturach (tzw. dzikich) jest po prostu wyrazem chamstwa i prostoty. Jak zakładam to do tej drugiej grupy przynależysz ?
Nie odpisuj mi, bo nie mam zamiaru z Tobą "dyskutować".
Cieszy mnie to :)
widział go ktoś na oczy, oprócz filmików na YT?
Wnioskując po poziomie wypowiedz twoi koledzy wywodzą się z klas niższych, co oznacza tyle, że poza polskim Bałtykiem oraz Mediolanem za dwie dychy niewiele widzieli a już na pewno nie było ich w Buenos Aires.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lip 2011, 16:39

Nie zmienia to jednak ogolnego faktu, ze Inter bedzie miał 2 miejsca (maksymalnie do trzech miejsc) w srodku pola + dwóch zmiennikow (ewentualnie Zanetti łatajacy dziury z boków obrony) i ustawienia Cambiasso - Diarra bedzie powodowac lament kibiców, ze druga linia jest za mało kreatywna. Zanetti, Stankovic, Cambiasso zostaja na pewno, Motta tez raczej zostanie i mamy miejsce raczej tylko na jednego zawodnika. Oczywiscie mozna kupic wiecej, ale posiadanie 30-osobowej kadry tez nie jest najlepszym rozwiazaniem.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 03 lip 2011, 16:49

Oczywiscie mozna kupic wiecej, ale posiadanie 30-osobowej kadry tez nie jest najlepszym rozwiazaniem.
Ale ja nigdzie nie pisałem, że należy go kupić. Po prostu zaznaczyłem, że w przeciwieństwie do naszych zawodników (występujących na pozycji DM-a) ten prezentuje znacznie wyższy poziom wtajemniczenia. Zresztą dyskusja na temat systemu gry ma także charakter spekulatywny, bo tak naprawdę nikt nie wie jak będzie wyglądał Inter w następnym sezonie i ile będzie miejsc do obsadzenia. Mam tylko nadzieje, że nie będziemy grali trzema obrońcami i na tym moje życzenia się kończą. Ciężko mi to przyszło, ale mimo ogromnego wkur**** jakie mi towarzyszyło w chwili zatrudnienia Gasperiniego zdążyłem się już z tym pogodzić.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 10:38

Wygląda na to, że Ricardo Alvarez jest już praktycznie nasz. Transfer ma się zamknąć w kwocie 11 milionów euro. Trudno mi cokolwiek na jego temat powiedzieć, nie widziałem go w żadnym meczu, a nie chcę opinii opierać o filmiki z YouTube. Czekamy zatem na oficjalne potwierdzenie (ma nadejść najpóźniej wieczorem) a potem witamy na San Siro :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 lip 2011, 14:04

Crespo twierdzi, ze Alvarez to aktualnie najbardziej utalentowany zawodnik gracy w Argentynie. Musze przyznac, ze czekam z niecierpliwoscia na potwierdzenie transferu (podobno zostalo juz tylko osiagnac porozuminienie z agentem pilkarza) i bede zawiedziony jezeli cos nie wypali.

Do zawodnikow rodem z Argentyny mamy szczescie i praktycznie w ostatnich latach chyba tylko Solari okazal sie rozczarowniem.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 04 lip 2011, 14:32

Skoro miejscowi z takim entuzjazmem podchodzą do transferu Argentyńczyka to nie pozostaje mi nic innego jak ten entuzjazm troszeczkę przykrócić. Po pierwsze i najważniejsze jest to zawodnik, który z powodu poważnych kontuzji rozegrał tylko 14 spotkań w poprzednim sezonie. Po drugie jego przyjście może być równoznaczne z odejściem Sneijdera (takie informacje napływają z Włoch), co akurat może być dla nas korzystne, wszak wiąże się z dopływem gotówki, która komu jak komu ale nam jest potrzebna. Po trzecie jest to zawodnik wybitnie lewonożny, co także może stanowić pewne utrudnienie. Oczywiście żaden z wymienionych argumentów nie dyskredytuje tego zawodników i nie oznacza, że ten nie osiągnie sukcesu, ale mimo wszystko z hurraoptymizmem bym nie przesadzał, bo na ten moment jest to jedna wielka niewiadoma.
tylko Solari okazal sie rozczarowniem.
Biorąc pod uwagę cene raczej nikt nie powinien być rozczarowany.. Solidny rezerwowy.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2011, 14:36 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 14:33

Maciek (interista) pisze:Do zawodnikow rodem z Argentyny mamy szczescie i praktycznie w ostatnich latach chyba tylko Solari okazal sie rozczarowniem.
Kily :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lip 2011, 14:37

O a ja muszę się w 100% zgodzić z Marcinem! Dokładnie to samo chciałem napisać. Jakoś ciężko mi wkomponować w Inter ofensywnego środkowego pomocnika, a jeśli wydajecie 14 mln to raczej nie na rezerwowego skoro wolnej kasy za wiele nie ma.
No, chyba, że Gasperini widzi go na jakieś innej pozycji niż OPS lub chce grać z więcej niż jednym graczem na tej pozycji.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 lip 2011, 14:59

Alvarez z cala pewnoscia nie przyjdzie tylko jako zawodnik na lawke, ja go caly czas widze na skrzydle. zreszta na kompliacjach widac, ze czesto rozpoczyna akcje od linii bocznej.

Trzeba czekac na konferencje Gasperiniego powinien rozwiac taktyczne watpliwosci.

Co do Sneijder wszysko jest mozliwe, ale oferta musi byc bardzo satysfakcjonujaca. Jedyna nietykalna gwiazda powinien byc Eto'o.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lip 2011, 15:01

Wszyscy jestesmy zdania, ze Coutinho powinien grac i wszyscy pomimo nadzieji na dobry transfer zdajemy sobie sprawe, ze Alvarez nie musi z miejsca stac sie liderem czy nawet pożytecznym graczem dla Interu. Nasuwa sie pytanie czy logika nie powinna podpowiadac, ze Coutinho zostanie wypożyczony, a Alvarez zostanie zmiennikiem Wesleya? Jedyna dwa fakty jakie naplywaja odnosnie Holendra, o których mozna spokojnie powiedziec ze sa faktami to: a) Wesley jest na wakacjach b) za niedługo powroci do Mediolanu.

Jedyny motyw jaki przemawia za odejsciem Sneijdera sa pieniadze. Trzeba jednak sobie zdawac sprawe, ze jego odejscie i nie załatanie dziur kims pewniejszym niz Alvarez (nawet tanszym niz cała wartość transferu czyli pieniadze zapewne w ratach i zarobki samego zawodnika do 2015) moze spowodowac jeszcze wieksze straty w postaci braku wynikow. Wydaje sie, ze Moratti juz w ubieglym roku popełnił podopne zaniechanie po odejsciu SuperMario i skonczylo sie to wydanie około 50 milionow w oknie zimowym (takze z pwoodu kontuzji). Chytry traci dwa razy.

Jutro konferencja Gasperiniego i kilka rzeczy powinno sie wyjasnic.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 04 lip 2011, 15:16

Jedyna nietykalna gwiazda powinien byc Eto'o.
Akurat przyjmując kryteria ekonomiczne, a te jak wiemy powinny być obecnie decydujące to mimo ogromnego talentu i szacunku jakim darze Kameruńczyka ten powinien być sprzedany. Po pierwsze dlatego, że jest to ostatni moment, aby uzyskać za niego dobre pieniądze, a po drugie, aby trochę odciążyć budżet. A po trzecie i najważniejsze w jego cenie można uzyskać zawodnika zdecydowanie młodszego (nie tak dobrego rzecz jasna) i co najważniejsze mniej zarabiającego, co umożliwiłoby nam sprowadzenie kogoś jeszcze. Uzyskując 40 mln euro, co wydaje się kwotą osiągalną można włączyć się ponownie do walki o Sancheza, który prawdopodobnie byłby do wyrwania za mniej więcej 30-35 mln euro w gotówce oraz kupić jeszcze jednego zawodnika w cenie 15 mln euro a i tak dzięki oszczędnością uzyskanym z tytułu wysokich zarobków wychodzimy na plus.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 15:20

Ja w transferze Alvareza upatrywałbym szybciej zluzowania Coutinho (wypożyczenie) aniżeli odejścia Sneijdera. Jeżeli ktoś twierdzi, że 23-letni Argentyńczyk z miejsca stanie się podstawowym zawodnikiem, jest w błędzie, a kwota za jaką przyjdzie do Interu nie jest na tyle wysoka, by stać się argumentem. W klubie walczącym o najwyższe cele należy się wzmacniać odpowiedniej klasy zawodnikami (inaczej nie są to wzmocnienia) A że ci też swoje kosztują, co poradzić? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”