FMy - Strona 550

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 22:53

Ja zaś po wyjazdowym 4:0 z Milanem poczułem taki przesyt, że muszę nieco odpocząć od Lazio :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lip 2011, 22:56

Ja miałem Messiego gdy miał 32 lub 33 lat w Boston Utd. Grał tak beznadziejnie, że po roku zdecydował skończyć karierę. U mnie też zdobył 4 razy z rzędu złotą piłkę(nie licząć tych w rzeczywistości[czyli nawet 5]).
Nie wiem czemu liczyłeś na 60 mln euro :?
Salas11 pisze:Ja zaś po wyjazdowym 4:0 z Milanem poczułem taki przesyt, że muszę nieco odpocząć od Lazio :lol:
Jak twój skład wygląda :?:

PS. Mogłem mieć Neymara za 120tys zł, ale oczywiście nie mogę nikogo sprowadzić spoza UE do Serie B

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 lip 2011, 23:15

Wstyd przyznać, ale w nowym FM 2011 zagrałem raptem kilka sezonów. Ale zamierzam na wakacje sobie to odrobić i tu moje pytanie do Was, czy system reputacji lig faktycznie działa tak jak w zapowiedziach? Jak będę wygrywał to reputacja ligi będzie rosła?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 23:17

Mirek15 pisze:Jak twój skład wygląda :?:
O ile coś Ci to powie :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 lip 2011, 23:22

Też gram Salas teraz Lazio, z tym że dopiero zacząłem. Własnie wygrałem 8:1 z Bari :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 23:48

O proszę :) Daj znać, gdy scudetto trafi do błękitnej części Rzymu :wink: Też spłacasz tą cholerną pożyczkę rządową? (wyliczyłem że przez 15 lat klub na spłatę kredytu przeznaczy ponad 160 milionów euro)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 lip 2011, 23:54

No spłacam, spłacam.. Przez to nie zrobiłem żadnego transferu ;) Póki co idzie mi średnio bo po zwycięstwie z Bari miałem remis 3:3 z Romą i porażkę z Milanem 0:2.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 0:04

Nie dostałeś żadnej kasy na transfery? Ja w pierwszym sezonie miałem 6,5 bańki. Sprzedałem trochę szrotu i dozbierało się na Vukcevicia i Thiago Silvę :P Porażkami się nie przejmuj, ja też na początku zbierałem oklep od najlepszych ekip. Na początku kariery zająłem z Lazio dziewiąte miejsce i nikt nie robił mi z tego powodu problemów, zarządowi obiecałem górną połowę tabeli żeby drużyna nie grała pod zbytnią presją w okresie gruntownej przebudowy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 lip 2011, 1:21

Potrzebuję kogoś na obronę i bramkę.
Cholernie piłkarze na tej pozycji kuleją u Mnie. Dostanie któryś czerwoną lub jeszcze inny wejdzie z piłką do bramki :lol:
Ściągnąłem Lewandowskiego teraz 8) Może zacznie iść lepiej.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 lip 2011, 1:33

Obrazek

Tabela przed chwilą zakończonego sezonu. Walka o drugie miejsce była toczona aż do ostatniej kolejki, gdzie przegrałem u siebie 2-4 z Barceloną [wcześniej wygrywając u nich 4-0...] ale trudno. Założenia były takie, by zająć miejsce w środku :spoko: Teraz tylko się wzmocnić i dobrze... (Asenjo nie chce ze mną rozmawiać na temat kontraktu :roll: )

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 05 lip 2011, 1:42

Ta gra mnie wykończy :hardkor2: Zacząłem grać Romą w fm11, zagrałem juz prawie cały pierwszy sezon, ale.. Czy normalnym jest że w pierwszym sezonie, prowadząc Romę ( co by nie było zespół jak na Włoską ligę dośc mocny ) zdarzają mi się wyniki jak 0=5 z Sampdorią, 0-3 z Brescia czy Bari itp. Strasznie ta gra idzie. W Lm odpadłem już w grupie, w LE juz w pierwszej potyczce z AstonV. Nie wiem jakim cudem z taką grą cały czas zajmuje 3 miejsce w SERIE A. Roma ma całkiem dobry skład i liczyłem że jakoś ta gra będzie wyglądać... Taktyke układałem sobie sam, pózniej sciagłem jakieś tam z neta zobaczyć jak na nich pójdzie,ale zero efektu.
Wiec pytam się was spece czy normalnym jest takie popaprane granie w pierwszym sezonie? Transferów nie robiłem jak na razie żadnych. Czy ten zespol musi sie zgrać czy poprostu z tymi taktykami nie trafiam :| Czasem po takim meczu z Sampą aż mi piana z gęby leci i ciśnienie skacze :roll:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 lip 2011, 2:29

powiem szczerze zeJestemhardcorem musiales dac za przeproszeniem dupy z taktyka, tzn calkowicie ja pozmieniac na poczatku jaka byla przystosowana dla nich, a do tego calkowicie odmienna do jakiej zalecal ci asystent, dlatego twoi ludzie nie potrafili grac, tempo prawdopodobnie tez zle, patrz czesto na zebrania zaradu w ktorych to daja ci wskazowki ze grasz slabo pressingiem, albo zbyt szybko i twoi sie gubia z pilka, albo masz ustawionych niepotrzebnie odgrywajacych ( w Romie jak Romie ale tam to chyba nikt za bardzo glowa w przodzie nie gra oprocz Borriello) musisz patrzyc na wlasne atuty, Swietnego De Rossiego i Pizarro, sietne wolne u Tottiego i Riise itp. dziwi mnie to bo kadra tam jest naprawde swietna i z reka w wiesz gdzie dasz rade ugrac 4 miejsce.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 2:35

JestemHardcorem pisze:czy normalnym jest takie popaprane granie w pierwszym sezonie?
I to jak :lol: Ja już się nauczyłem nie patrzeć na pierwszy sezon poważnie. Drużyna dopiero się zgrywa, przyswaja narzuconą taktykę itd. Przeważnie jest tak, że albo gra się poniżej oczekiwań, albo powyżej. Rzadko przedsezonowe założenia się spełniają (przynajmniej ja tak mam) Niemniej 0:5 z Sampdorią trochę mi podpierdala jakimiś grubszymi błędami taktycznymi (za późno jest żebym mógł się już odpowiednio skupić i wymyśleć jakimi) Jeszcze żeby to było z Milanem, Interem, nawet Juve... ale nie z Sampą :lol:

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 05 lip 2011, 4:23

THEMANIEK pisze:patrz czesto na zebrania zaradu w ktorych to daja ci wskazowki ze grasz slabo pressingiem, albo zbyt szybko i twoi sie gubia z pilka
Co zebranie to samo 'Problem z zespolami grajacymi w ustawieniu 4-4-2' i nie wiem gdzie i jak to poprawić. Czytałem troche na innych stronach na ten temat, ale jakoś słabo wyjasnione co w tej sytuacji robic..
Salas11 pisze:Drużyna dopiero się zgrywa, przyswaja narzuconą taktykę itd.
Pewnie w tym też coś było bo zmieniałem taktyke co 4-5 spotkań. Nie ogarniałem tez czemu piłkarze mają pretensje o to że w zespole jest mało dyscypliny. Przeczytałem gdzieś że trzeba ich karac za kartki itp. Na razie siedzą cicho :P Swoją drogą jeśli już przy kartkach. Dosteje tego mase. Prowadze w statystykach ligowych w kategorii żółtych i czerwonych odpowiednio 96-11. A mam chyba dopiero merzec.. Jakaś rada na to?

Rozmowy przed meczem i w czasie meczu powierzacie asystentowi? Mój problem słabej gry jak na razie się rozwiązał. Postawiłem na jedną taktyke którą gram dłuższy czas, a poza tym i to chyba to sprawiło że gra wygląda inaczej, własnie owe rozmowy przed i w czasie meczu powierzyłem asystentowi. Trochę zgłupiałem jak popatrzyłem co on im gada, ale najwyrazniej coś to pomogło. Ja jako że w FM.a grałem głownie w wersje 2006 i 2007 ( do nowszych roczników nie mogłem się przekonac... ) na razie powoli stąpam w tych unowoczesnieniach obecnej wersji. W starszej wersji przed meczem życzyłem szczęscia, a piłkarze grali jak z nut. Teraz w ogóle to się nie sprawdzało. Powoli i może coś z tego bedzie, dopiero się zaznajamiam z tą grą :P Na razie w SERIE A mam 2 miejsce, pierwszego Interu raczej nie dogonie bo w tym sezonie Inter panuje w lidze. Byle znależć się w tej 4 i powinno być ok. W nowym sezonie musze znaleźć jakiegoś prawego obrońce bo Cassetti już jest za stary, a i umiejetnościami nie powala. Cicinho to tez nie ta półka. Z tego co spojrzałem na liste prawych obrońców którzy by byli dla mnie realnym zakupem to Srna jest ciekawą opcją i najprawdopodobnie na niego się zdecyduje bo potrzebny mi piłkarz od zaraz , a nie talent który się rozwinie za 3 sezony.
Pasuje też znaleźć na prawą pomoc kogoś lepszego niź Menez bo franzuc szału nie robi..
No i pasuje też się ogarnąc z tą grą bo już drugą noc z rzędu zawalam gapiąc się w te pierdoły :hardkor2:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 05 lip 2011, 9:26

Znudziła mi sie gra PSG po 7 czy 8 sezonach (Dlatego ze nie mogłem za wiele zdziałać w Europie raz udało mi się wygrać Puchar Europy oraz dojść do półfinału ligi mistrzów )i dlatego właśnie trzeba było poszukać czegoś nowego a że nie grałem w tym FM jeszcze żadną drużyną z Hiszpani i tak właśnie zacząłem gre Atletico Madryt. Przed 1 sezonem udało mi się za gotówkę sprowadzić dwóch graczy czyli Lichstainera z Lazio za 7 mln oraz Ramiego z Lille równierz za 7 mln Euro i przyszło 3 czy 4 graczy za darmo (Yakubu,Akram,Vittek i ktoś tam jeszcze nie pamiętam) natomiast w styczniowym okienku przyszedł za 4 mln Varane z Lens a co do samego sezonu to 5 miejsce na koniec w Lidze ,w Lidze Europy był pólfinał natomiast Puchar Hiszpani udało mi się wygrać w 1 sezonie :D i to by bylo na tyle.
Sezon Drugi póki co jestem liderem z 1 pkt. przewagi nad Realem ,czeka mnie finał Pucharu Hiszpani a w Lidze Europy jestem póki co w 1/8 i w dwumeczu zmierzę się z Totenhamem,co do transferów to tak zaklepani zostali przed sezonem za darmo Taiwo,Mexes,Machedilidze (czy jak sie to pisze Gruzin tak czy siak)Steinson a za gotówke przed sezonem sprowadziłem Arturo Vidala z Leverkusen za 12,5 mln Euro w styczniu przyszedł z promocji za 2,1 mln z Sportingu L. białorusin (Niewiem jak sie to pisze ale zaczyna sie na N :lol: ) i póki co to by było na tyle :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”