FMy - Strona 551

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 lip 2011, 12:47

Obrazek

Irek jest niesamowity. Jeszcze rok i będą o niego walczyć Barca i Real :lol:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 05 lip 2011, 12:52

Arwin co to za skin??

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 lip 2011, 12:57

Sinik1988 pisze:Arwin co to za skin??
FM Crowd. Polecam bo idealnie wszystko jest dopracowane.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 05 lip 2011, 13:02

A masz może linka do tego?? :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 lip 2011, 13:06

Sinik1988 pisze:A masz może linka do tego?? :)
http://www.truefootballmanager.com/2011 ... crowd.html

ok. 2 sekundy szukania :|

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 13:32

JestemHardcorem pisze:Pewnie w tym też coś było bo zmieniałem taktyke co 4-5 spotkań.
Absolutnie nie masz się zatem czemu dziwić. Jeśli przeprowadzałeś jakieś głębsze modyfikacje w taktyce + zmieniałeś ustawienie, piłkarze zwyczajnie zgłupieli stąd takie wyniki jak 0:5 z Sampdoria.
JestemHardcorem pisze:Nie ogarniałem tez czemu piłkarze mają pretensje o to że w zespole jest mało dyscypliny
Z różnych przyczyn tak się dzieje, ale głównie na skutek kiepskich wyników. Jak obiecuje się przed sezonem coś, czego później nie da się spełnić, piłkarzom spada morale, tracą wiarę w trenera i zniechęcają się do gry bo zespół gra poniżej oczekiwań. Z takiej sytuacji czasem ciężko wyjść i dużo ciężej jest wówczas o dobrą, równą formę drużyny i odpowiednie wyniki.
JestemHardcorem pisze:Przeczytałem gdzieś że trzeba ich karac za kartki itp
Za brutalne faule, po których delikwent dostaje czerwoną kartkę zawsze daję karę dwóch tygodni bez pensji, bo zwyczajnie nie toleruję takich zachowań i szlag mnie trafia, gdy za głupie wejście z tyłu na nogi wyaltuje mi zawodnik. Działa to o tyle skutecznie, że piłkarzom grającym zbyt agresywnie (u Ciebie na pewno kilku takich jest jak De Rossi) spada ów atrybut. Za czerwoną kartkę po dwóch żółtych daję upomnienia.
Pamiętaj też by dawać upomnienia za słabe występy, tj mecze, w których zawodnik dostał notę 5.5 lub niżej. Skutkuje to wzrostem atrybutów determinacji i pracowitości (o ile są one poniżej 15) Nie jest to jednak regułą, czasem piłkarz strzeli focha, ale szybko mu przechodzi :wink:
Jestem Hardcorem pisze:Swoją drogą jeśli już przy kartkach. Dosteje tego mase. Prowadze w statystykach ligowych w kategorii żółtych i czerwonych odpowiednio 96-11. A mam chyba dopiero merzec.. Jakaś rada na to?
Zakładam że nie grasz agresywnym odbiorem? :> Tak jak pisałem wcześniej, to dopiero pierwszy sezon gry na który naprawdę należy patrzeć z przymróżeniem oka pod wieloma względami. Piłkarze dopiero chłoną Twoją myśl taktyczną i uczą się co im wolno a czego nie. Roma to akurat drużyna (przynajmniej w mojej wersji FM-a) w której agresywnych graczy jest sporo (De Rossi, Mexes, Juan czy Cassetti) i to po części usprawiedliwia tak ogromną ilość kartek. Z każdym kolejnym sezonie to liczba powinna spadać, jeśli będziesz konsekwentnie dawał po łapach za brutalną grę (tak jak pisałem wyżej) Radzę również zerknąć w zakładkę 'podpowiedź asystenta' -> 'opinia o rozmowach motywacyjnych'. Znajdziesz tam informacje na temat ogólnego morale zespołu oraz poziomu zrozumienia na boisku. To ważna sprawa w kontekście dobrych wyników prowadzonego zespołu.
JestemHardcorem pisze:Rozmowy przed meczem i w czasie meczu powierzacie asystentowi?
Od kiedy wiem co i w jakich okolicznościach mówić piłkarzom robię to sam :P
JestemHardcorem pisze:Mój problem słabej gry jak na razie się rozwiązał. Postawiłem na jedną taktyke którą gram dłuższy czas, a poza tym i to chyba to sprawiło że gra wygląda inaczej, własnie owe rozmowy przed i w czasie meczu powierzyłem asystentowi.
Pamiętaj, że asystent motywuje graczy w sposób arkadowy, co nie zawsze przyniesie pożądany efekt. Ale skoro zacząłeś trzymać się jednej określonej taktyki, to już plus i to duży :ok: Ucz się jednak samemu rozmawiać z drużyną :wink:
JestemHardcorem pisze:W starszej wersji przed meczem życzyłem szczęscia, a piłkarze grali jak z nut.
:hardkor: W nowszych szczęścia się życzy tylko w meczach, w którym drużyna jest skazana na pożarcie. Piłkarze wówczas nie wychodzą na mecz zbyt spięci i czasem mile zaskoczą. Generalnie jednak odradzam takich praktyk :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 lip 2011, 13:45

Salas11 pisze:Za brutalne faule, po których delikwent dostaje czerwoną kartkę zawsze daję karę dwóch tygodni bez pensji, bo zwyczajnie nie toleruję takich zachowań i szlag mnie trafia, gdy za głupie wejście z tyłu na nogi wyaltuje mi zawodnik.
W wersji 11 takie karanie najczęściej kończy się na tym, że piłkarz czuje się wyalienowany, chce odejść, ogólnie robi się niefajnie. Ja wolę dawać same upomnienia, skutkują przynajmniej tym, że piłkarz przyznaje mi rację :wink:

PS,
Ja właśnie zacząłem PSG. Mam ambitny plan stworzyć zespół złożony niemal wyłącznie z Francuzów, na tę chwilę skład przedstawia się następująco:

----------------------------------------------------Gameiro

-------------------Nene----------------------------Bodmer---------------------------------Giuly

-----------------------------------------Clement-------------Chantome

------------------- Tiene---------------Sakho------------------Camara-------------------Jallet

----------------------------------------------------Douchez

Czyli na tę chwilę mam 9 Francuzów w pierwszym składzie. Na ławce kilku ciekawych zawodników (Armand, Makonda, Hoarau - wszyscy Francuzi), Gameiro już miałem, bo gram na uaktualnieniu z 24.06 (De Gea jeszcze w Atletico :P ). Tiene niedługo zostanie zluzowany, mam nadzieję, przez Makondę, Nene jest zbyt dobry, żeby go jakiś Francuz wygryzł, ale już ma rywala znad Sekwany (wypożyczyłem Traore z Arsenalu). Moja lista życzeń zawiera nazwiska M'Vili, Sissoko, Corchii (mój ulubieniec z wersji '11), Varane'a, więc kilku Francuzów jeszcze chciałbym ściągnąć. Oczywiście nie od razu, ale po sezonie mam nadzieję na jeszcze bardziej francuskie PSG niż obecnie. Marzy mi się wysoka wartość atrybutu "stosunek do krajowych piłkarzy", ponieważ zawsze mam niskie wartości (teraz chciałbym tak 75%) :D Spróbuję sprzedać jeszcze Lyundiulę, Erdinca, Santosa, zarobię, mam nadzieję jakieś 5-7 mln, a że mam już ok 7 do wydania, to może na jakiś ruch z listy życzeń już starczy. Szczególnie chciałbym kogoś do środka pola, bo ta formacja trochę kuleje. I poszukam fajnego ofensywnego pomocnika (Francuza oczywiście), bo Bodmer mnie jakoś nie przekonuje.
Pora podbić Ligue Une :D
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 14:02 przez piotrcies, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 14:01

piotrcies pisze:W wersji 11 takie karanie najczęściej kończy się na tym, że piłkarz czuje się wyalienowany, chce odejść, ogólnie robi się niefajnie. Ja wolę dawać same upomnienia, skutkują przynajmniej tym, że piłkarz przyznaje mi rację :wink:
Bazuję na wersji 09. Nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek zawodnik zbulwersował się na mnie za to, że dostał zjeby za brutalną grę. Zawsze ta sama kara, zawsze ta sama reakcja czyli skrucha i obietnica poprawy na lepsze :P

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 05 lip 2011, 14:07

Za czerwo bardzo brutalne można spokojnie dawać tydzień/dwa zawieszenia pensji zaś jeśli da się zawieszenie pensji za dwie żółte kartki to najczęściej wąty ma i wtedy niestety trzeba mu lizać dupę, bo bardzo ciężko z tego wyjść. Co do życzenia szczęścia to lol, bo sam niemalże zawsze tak robię (chyba, że gramy z jakimś rywalem to wtedy dla kibiców, szczególnie jak mają słabe morale, no i jeszcze granie na luzie z Realem/Barcą).

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 05 lip 2011, 14:13

piotrcies a skąd masz to uaktualnienie??

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 lip 2011, 14:40

Salas11 pisze:Bazuję na wersji 09. Nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek zawodnik zbulwersował się na mnie za to, że dostał zjeby za brutalną grę. Zawsze ta sama kara, zawsze ta sama reakcja czyli skrucha i obietnica poprawy na lepsze :P
Też bazowałem na wcześniejszych wersjach i się trochę zaskoczyłem, gdy kilkukrotnie piłkarze byli zszokowani moimi karami :P
Minor pisze:Za czerwo bardzo brutalne można spokojnie dawać tydzień/dwa zawieszenia pensji zaś jeśli da się zawieszenie pensji za dwie żółte kartki to najczęściej wąty ma i wtedy niestety trzeba mu lizać dupę, bo bardzo ciężko z tego wyjść.
Widocznie to zależy od piłkarza, jakichś jego atrybutów (ambicja(?), determinacja(?)), niektórzy po prostu nie znoszą surowszych kar. Co do odbierania pensji po dwóch żółtych, to wiadomo, nie ma opcji, żeby delikwent ją spokojnie przyjął :roll:
Sinik1988 pisze:piotrcies a skąd masz to uaktualnienie??
Stąd :wink: http://www.cmrev.com/fileplanet/plik/FM ... -v_01.html Pliczek wrzucasz do folderu (..../Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2011/Editor data). I pamiętaj, żeby jedynie to uaktualnienie wybrać przy nowej grze, bo mogą być problemy (przy wyborze bazy danych masz tam jakieś pliki, wciskasz "zmień" odznaczasz pozostałe pliczki, o ile jakieś masz zaznaczone :wink: )

Taktyki pod PSG powstają, druga to 4-3-3 (w FMie 4-5-1, coś a'la Barca, bez ofensywnego pomocnika, gram, jak zwykle z 1 napastnikiem - oczywiście mam 2 wersje każdej taktyki - pod Gameiro i pod Hoarau, nie bawię się w ofensywne-defensywne warianty, to robię w każdym meczu w zależności od wyniku, gram bardzo wyważonymi ustawieniami, z dość przeciętną mentalnością i, co wydaje mi się podstawą, niezbyt dużymi wahaniami tejże mentalności - od 8 do 18 :D ) Idę po majstra! :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 14:58

Dziś postanowiłem zaszaleć i zmieniłem skórkę na Blackin09, zawsze konserwatywnie stawiałem na default :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lip 2011, 15:08

Do FM 09 najlepsza skorka jest zdecydowanie Flex imho :)

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 lip 2011, 15:14

Wlasnie sciagnalem skorke tego FM CROWD, skorka prezentuje sie bardzo ladnie,

Ma ktos moze jakas ogromna paczke facepackow? bo nie interesuja mnie poszczegolne tylko jakis wiekszy zbior tych lepszych klubow europy i niektorych z Ameryki Poludniowej. Powinna juz wyjsc takowa.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 lip 2011, 15:17

THEMANIEK pisze:Wlasnie sciagnalem skorke tego FM CROWD, skorka prezentuje sie bardzo ladnie,

Ma ktos moze jakas ogromna paczke facepackow? bo nie interesuja mnie poszczegolne tylko jakis wiekszy zbior tych lepszych klubow europy i niektorych z Ameryki Poludniowej. Powinna juz wyjsc takowa.
http://thepiratebay.org/torrent/5968135 ... s_Megapack

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”