Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1354

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 05 lip 2011, 19:18

Real czeka w nadchodzącym sezonie jakieś 60 spotkań, więc Coentrao na pewno dostanie dużo czasu gry, nawet jak rozpocznie sezon na ławce. Zresztą spodziewam się, że Mourinho będzie rotować składem i Marcelo, jak Coentrao, dostaną mniej więcej równo meczów w pierwszym składzie. Z tych celów transferowych to pozostało sprowadzenie napastnika, ale tutaj będziemy musieli czekać na zakończenie Copa America. Swoją drogą - czy Real kiedykolwiek miał lepszą kadrę (mówię, nie wiem, o ostatnich piętnastu latach)? Wydaje mi się, że nie.

P.S

Podobno Drenthe miałby jeszcze pójść na wypożyczenie do Benfici, oprócz Garaya :D

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 05 lip 2011, 19:35

Coentrao jest bdb zawodnikiem i lubię go, ale nie za 30 mln, jeszcze jako niepotrzebny zawodnik.
Przecież w poprzednim sezonie rewelacyjnie Marcelo był zastępowany przez Arbeloe.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lip 2011, 21:59

Niepotrzebny zawodnik? Ja rozumiem, że drogo. Aczkolwiek można już było przywyknąć do tego, że Porto i Benfica swoje gwiazdy sprzedają drogo. Nie rozumiem jednak, dlaczego niepotrzebny. Real od dawna potrzebował lewego obrońcy, właściwie odkąd odszedł Heinze cały czas jest tam tylko jeden zawodnik. Arbeloa to przede wszystkim prawy obrońca, na lewej to zawodnik zadaniowy lub grający z konieczności. Zresztą przy Alvaro grającym na lewej automatycznie Ramos pozostawał jedynym prawym obrońcą. No dobra był/jest od biedy Lass, ale to nie to. Wiadomo, Marcelo zagrał wspaniały sezon, ale to jeszcze nie jest równoznaczne z tym, że się rozdwoił. :) Ktoś przyjść musiał. Mógł wcześniej przyjść za mniejsze pieniądze chociażby Monreal, to też byłaby spoko opcja, ale Mou chciał Coentrao, który jest młody i bardzo dobry (choć musi to jeszcze udowodnić w Realu) i dostał właśnie Coentrao. Nic złego w tym nie widzę. :)

Doktorku - Ja to widzę jako coś na wzór przeciwległej strony boiska. Tam są Ramos i Arbeloa, obaj grają dużo. Oczywiście część z tych minut Alvaro grał na lewej, jakąś część także Ramos na środku, ale wiadomo o co chodzi. Duża wymienność w zależności od formy, zmęczenia, kontuzji etc. Czasem na pewno któryś zagra w pomocy, zwłaszcza w tych najtrudniejszych meczach, ale nie wydaje mi się, aby to było super częste. Przekonamy się w praktyce.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 lip 2011, 22:56

Niektorzy chyba zapominaja o tym, ze slowa 'wymiennosc' i 'rotacja' nie dzialaja za dobrze w odniesieniu do graczy tzw. klasowych, czyli powiedzmy wartych 20mln i wiecej. Przyjdzie polfinal LM czy Gran Derby, i zagra tylko jeden z dwojki - juz widze jaki ten drugi bedzie szczesliwy. Wymiennosc dziala fajnie kiedy jest zawodnik z topu i tzw. solidny zmiennik - jak Ramos i Arbeloa. Nie sadze, zeby dzialala fajnie w przypadku Marcelo i Coentrao, ale obym sie mylil.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lip 2011, 23:45

Przecież w Realu prawie wszyscy zawodnicy zaliczają się do takiej grupy. :) Ja myślę, że Coentrao zdaje sobie sprawę z tego gdzie przeszedł, z kim będzie rywalizował, oraz że nie może grać w każdym meczu. Mając takie wymagania zostałby w Lizbonie albo znalazł sobie inny klub, ale mimo świadomości rywalizacji z Marcelo jego silna wola gry w Realu nie budziła wątpliwości. :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 lip 2011, 0:34

Pamiętam Fabio sprzed 4 lat...z MS u20 w Kanadzie. Wiele gwiazd z tego turnieju robi karierę...Pato, Marcelo, Rafael, Ustari?, Aguero, Zarate, Di Maria, Coentrao...Altidore, Krychowiak niestety się spalił :wink:

Gdy pirwszy raz zobaczyłem Fabio grał na lewym skrzydle i wizualnie to białowłosy Luis Figo...na tamtym turnieju sztuczkami czarował jak...Figo. Dziś jest jednak obrońcą, widziałem go tylko na tej pozycji na MŚ rok temu i grał fajnie... Myślę, że się sprawdzi, zawodnik porównywalny umiejętnościami do Marcelo...

Cena dość wysoka, ale to gracz, który w wielu klubach mógłby być pewniakiem, tu musi walczyć z rywalem równorzędnym, i widać, że Mou chce mieć bardzo silną jedenastkę i zmienników takich, którzy nie zawiodą, i w razie W dadzą skok jakościowy.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 lip 2011, 0:43

Toudinho pisze:widać, że Mou chce mieć bardzo silną jedenastkę i zmienników takich, którzy nie zawiodą, i w razie W dadzą skok jakościowy.
to zes ameryke odkryl. a wymienin jednego trenera, obojenie z jakiej ligi, z jakiego kraju, ktory chce miec "słabą jedenastkę i zmienników takich, którzy zawiodą, i w razie W(?) nie dadzą skoku jakościowego".

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 lip 2011, 0:45

Każdy chce mieć nie każdy ma możliwości... ot co.

Dawniej trenerzy Realu grali w obronie Meija, Pavonem i innymi wynalazkami dziś grają tam gracze klasy światowej...czaisz to ? :wink: :roll:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 lip 2011, 0:51

no czaje. i pavon ma na koncie lige mistrzow, obecni jakos tego sukcesu nie maja.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 lip 2011, 0:59

No i co z tego ze ma na koncie LM? kumaj ze taki Pinto tez ma... :rotfl:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 lip 2011, 1:02

nic, tylko tyle ze za mocno jestes podnieciony a niekoniecznie jest zdrowe o tej porze dnia.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 06 lip 2011, 10:03

Obrazek

niezly plantillón (kadrzysko,ekipsko) jak to dzis nazwala marca
55 mln wydane teraz
73 rok temu
254 gdy perez wrocil drugi raz
razem: 382

zdjecie to nie zawiera oczywiscie juz odpadow typu drenthe,pedro leon,canales

mourinho dostal najbardziej kompletna ekipe w historii realu
teraz nie bedzie juz tlumaczen
mysle,ze nawet wygranie ligi ,superpucharu czy znowy pucharu krola to bedzie za malo
ta ekipa MUSI wygrac lm

na ogorkow ligowych nie potrzebaby tylu mln na wzmocnienia

problem jest tylko 1- bardziej od siebie samego madryt zalezy od barcelony-to na jej slaba forme trzeba liczyc,bo pokonac ja bedzie mega ciezko
a nie wierze,ze jakims ofensywnym skladem bedzie chcala to zrobic

znowu w najwazniejszych meczach (grand derby,jakis polfinal lm z mu czy chelsea) w srodku pola wyjdzie el trivote z pepe i khedira- a w ataku bedzie hasal coentrao z di maria i cr na srodku

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 lip 2011, 10:38

Biedny Real...Gdyby nie ta Barcelona to by golili wszystkich na świecie jak leci. :boje się: W Manchesterze, czy Londynie już się modlą, żeby nie trafić na Galaktycznych bo rzeź bedzie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 06 lip 2011, 10:57

A Mou dalej chce trzeciego napastnika , czy dwóch plus CR czy Callejon z doskoku mu wystarczy ?
Bo na tej grafice atak przy scisku na innych pozycjach wygląda mało imponująco :wink:

Jestem ciekaw jak Mou będzie tym "kadrzyskiem" :lol: zarządzał. Musiałby ostro rotować, że utrzymać większość graczy w miarę dobrej dyspozycji.
Coś mi się wydaje, że Mou niedocenia(znowu) gejligi :P

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 06 lip 2011, 11:14

No wlasnie... odnoszac sie do tej kadry, ktora zamiescil jordan20... Jaki bedzie sukces Mourinho jesli udam mu sie wywalczyc LM czy PD z taka kadra na ktorej budowe wydano prawie 400 mln euro?

Faktycznie gdyby nie Barca to Real juz w zeszlym roku wygralby LM, no i mam wrazenie, ze w tym roku bedzie podobnie... zobaczymy, czy cos wyjdzie z tych wzmocnien Blaugrany i jak bedzie wygladac Chelsea czy MU w przyszlym sezonie, ale mimo wszystko Real i Barca wydaja sie byc niesamowicie silne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”