Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 869

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 06 lip 2011, 13:48

Nie wtajemniczeni nie wiedzieliby, że chodzi mu o Gervinho :D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lip 2011, 16:55

fieldy
Na pewno nie mamy tyle ile Chelsea, United, City, czy Liverpool. Arsenalu nie stać na transfery po 30-50 mln i gigantyczne pensje, więc też nie jest łatwo walczyć o wygraną w lidze chociażby.
Aż tak źle z waszymi finansami? Przecież kwestie stadionowe miały być dawno temu zamknięte (dokładniej mówiąc, miały już nie wpływać na stan budżetu transferowego).

Swoją drogą ile zapłaciliście za tego młodzika od Świętych?

Dziwi mnie, że jeszcze nie zakontraktowaliście Cahila/Samby i Parkera. Oni i Gervinho i odejście Cesca i Arshavina byłoby praktycznie niezauważone.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 16:59

Odejście Ceska niezauważone ? :lol: Cesc miał słaby poprzedni sezon, cały czas się leczył, a i tak był najlepszym asystującym. Jego nie da się tak po prostu zastąpić.
czarny_samael pisze:Aż tak źle z waszymi finansami?
chyba wystarczy porównać transfery jakie ww kluby dokonują. Chelsea płaci za Torresa 50 mln. United już wydali ponad 50 tego lata. Liverpool za Carrolla daje 35. Arsenal negocjuje od kilku tygodni transfer Gervinho byle jak najtaniej go wyciągnąć i chyba koło 11 ma kosztować.

Nikogo od świętych nie kupiliśmy. Pewnie o Alexa ci chodzi, saga trwa, ostatnio powiedzieli, że żadnej oferty nie było.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 lip 2011, 17:24

fieldy pisze:chyba wystarczy porównać transfery jakie ww kluby dokonują. Chelsea płaci za Torresa 50 mln. United już wydali ponad 50 tego lata. Liverpool za Carrolla daje 35. Arsenal negocjuje od kilku tygodni transfer Gervinho byle jak najtaniej go wyciągnąć i chyba koło 11 ma kosztować.
Nie jest jednak tak tragicznie jak na to wskazują wydawane przez nas kwoty. Tzn. myślę, że Wenger mógłby śmiało wydać na jednego zawodnika kwotę rzędu 20 milionów funtów, ale... no właśnie to jest cały Wenger. Chce kupić jak najtaniej i na swoich warunkach a podczas tego okna łatwo raczej mu nie będzie bo wszyscy wiedzą, że musimy się wzmocnić i będą chcieli wyciągnąć ile się da.

Swoją drogą te całe zamieszanie wokół transferów strasznie się ciągnie. Zaraz lipiec będzie na półmetku a my tak na dobrą sprawę jeszcze nic nie wiemy... poza tym, że odszedł Gael i na 99 proc. Gervinho jest nasz. Przyszłość Cesca i Samira niepewna choć wydaje się, że przesądzona. Alvareza zgarnął nam Inter a inne wzmocnienia to tylko i wyłącznie jakieś większe lub mniejsze plotki. Cholera, liczyłem na szybkie i zdecydowane działania tak żeby zacząć przygotowania na spokojnie a tu się okazuje, że czeka nas dość długa zabawa :roll:

http://www.losc.fr/equipes-losc/joueur/ ... =2011/2012

Nasz człowiek :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 17:30

chyba wystarczy porównać transfery jakie ww kluby dokonują. Chelsea płaci za Torresa 50 mln. United już wydali ponad 50 tego lata. Liverpool za Carrolla daje 35. Arsenal negocjuje od kilku tygodni transfer Gervinho byle jak najtaniej go wyciągnąć i chyba koło 11 ma kosztować.
A mi się wydaje, że lepiej ponegocjować i załatwić transfer taniej i nie przepłacić. Raz przepłacicie i później kluby będą z Was ciągnąć jak najwięcej. Galliani zazwyczaj potrafi po kilka miesięcy negocjować transfer(Choćby Ibra dla przykładu) i większość ważniejszych transferów Milanu jest zazwyczaj przeprowadzana pod koniec meracato, ale są to zakupy nieprzepłacone.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lip 2011, 20:22

Tak sobie czytam niektóre newsy i komentarze na portalach Barcy i...oni na poważnie z tymi 29mln € + 6,gdzie szóstkę już zapłacili - dwóch graczy,których LEGALNIE pozyskaliście za darmo? :haha: Niezłe...
Ale jeszcze lepsze to - Cesc zastrajkował i odmówił treningów (w rzeczywistości ma drobny uraz) :shock: To przebija wszystkie newsy,którymi karmili się kibice Realu polując na Kakę,kiedy był w formie...
Niedługo Barcelona będzie pozyskiwać zawodników na zasadzie kto zapłaci im więcej,a gracze będą mieli umowy wolontariackie :haha:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 21:02

MazurXIII pisze:Ale jeszcze lepsze to - Cesc zastrajkował i odmówił treningów (w rzeczywistości ma drobny uraz) To przebija wszystkie newsy,którymi karmili się kibice Realu polując na Kakę,kiedy był w formie...
wkleiłem to w temacie o transferach w Anglii, ale chyba nikt tam nie wyczuł sarkazmu :lol:
W Hiszpanii ogólnie dziennikarze piszą, że Cesc strajkuje i że jest to jasny sygnał, że chce odejść, a Cesc najzwyczajniej w świecie nie jest w pełni zdrowy i trenuje na siłowni :lol: Ale dla niektórych jest to jasny sygnał, że Cesc się postawił.
Dobre jest też to, że niektórzy kibice Barcy oburzają się na Wengera, bo ten ponoć rozważa także oferty Realu, czy Manchesteru City, którzy (ponoć) dają 45 mln, czy 60. Wenger ma ich zdaniem przyjąć ofertę 29 mln. Wiadomo oczywiście, że Cesc nie odejdzie do City, ani Realu, no ale sam taki news wystarczy by sobie poużywać i pobluzgać na złodzieja z Francji.
Ostatnio nawet na blaugranie, która chce uchodzić za wiecej niż portal :lol: w samych newsach piszą teksty w stylu "ten pan, który lubuje się w małych chłopcach"

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lip 2011, 21:17

Dla mnie kwestia jest następująca, Hiszpan ma kontrakt do 2015(jesli mowie zle prosze poprawic) a kwoty które podaje prasa i o których mówil sam prezes Barcy(40mln ojro) ocierają się o komizm.Ja nie wiem czy Barcelona widzi tendencje rynku,bo oferta mniejsza niż Sancheza to obraza.Milnery idą za 30 mln,połamany Torres za 50,Karole za 35 mln a Arsenal ma sprzedać genialnego Cesca za ok 40 mln ojro? :roll: Ja mysle ze dobra oferta i Cesca nie ma,problem w tym ze ofert Barcy są idiotyczne i ciągle mysle że liczą na bunt Fabregasa. Jesli miałbym sprzedać Hiszpana to licytacje zaczynam od 50 mln funtów bo taka jest dla mnie wartość Fabregasa.O Modricu sie mówi że ma kosztować ok 35-40 mln funtów, więc cholera ile ma kosztować Hiszpan?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 lip 2011, 21:24

na stronie glownej pisza ze united chce zaplacic 39mln euro za snajdera. czy ta oferta (jesli takowa istnieje) jest komiczna? pytam z ciekawosci.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lip 2011, 21:26

Co ma Wes do tematu Arsenalu? To ile podają gazety można włozyć między bajki,ja się powołalem na słowa Waszego prezesa ktory powiedział że nie zapłaci wiecej za Fabregasa niz 40 mln euro.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 lip 2011, 21:29

powiedzmy ze wes i cesc to pilkarze podobnej jakosci. chyba sie zgodzimy? a nawet zaryzykuje ze wes jest jednak lepszym pilkarzem - sprawdzony w ciezkich bojach, gdzie wielokrotnie nie zawodzil (w przeciwienstwie do cesca).
moje pytanie dotyczy tylko tego czy jesli united faktycznie zlozylby oferte 39mln za snajdera uznalbys ja jako komiczną? o to mi tylko chodzi.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 lip 2011, 21:37

MGiggs pisze:Ja mysle ze dobra oferta i Cesca nie ma,problem w tym ze ofert Barcy są idiotyczne i ciągle mysle że liczą na bunt Fabregasa
To niech liczą dalej. Kibice Arsenalu (nie tylko tutaj) od początku dość jasno stawiają sprawę. Wpłynie do klubu porządna oferta to Cesc dostanie zielone światło i wróci do domu. Inną sprawą jest, że Barcelona każdą kolejną ofertą się ośmiesza i w sumie nie wiem czego się spodziewają. Wenger mimo różnych wad nie jest idiotą i za kilka euro nie sprzeda jednego z najlepszych rozgrywających świata. Musiałby chyba naprawdę na główkę skoczyć z tego jachtu, na którym się bawi i jebnąć porządnie w jakąś skałę.

Arsenal naprawdę nie musi sprzedawać Fabregasa. Pewnie z Laportą prędzej by doszło się do jakiegoś sensownego porozumienia. Śmieszne oferty Rosella pewnie od razu lądują w koszu a Arsene i spółka muszą mieć niezły ubaw.
"Fabregas has the most assists out of any player across Europe over the last 5 seasons with 89. £29 million might buy you his right leg!"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 21:45

Duch pisze:. Musiałby chyba naprawdę na główkę skoczyć z tego jachtu, na którym się bawi i jebnąć porządnie w jakąś skałę.
Obrazek
:lol:

p.s. Gervinho już dogadany, fotki mu dziś robili, ogłosić mają do piątku.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 lip 2011, 21:53

Obrazek

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lip 2011, 22:08

miguel indurain
powiedzmy ze wes i cesc to pilkarze podobnej jakosci. chyba sie zgodzimy? a nawet zaryzykuje ze wes jest jednak lepszym pilkarzem - sprawdzony w ciezkich bojach, gdzie wielokrotnie nie zawodzil (w przeciwienstwie do cesca).
moje pytanie dotyczy tylko tego czy jesli united faktycznie zlozylby oferte 39mln za snajdera uznalbys ja jako komiczną? o to mi tylko chodzi.
Zakładam, że nie, bo w obu krajach są kompletnie różne kwoty transferowe za najlepszych graczy wewnątrz ligi.

Co Arsenal zrobi z 30-40 mln w Anglii, a co Inter z 40 we Włoszech? Do tego wpływy tych klubów też są różne, jak i to że AFC ma choćby (prawie) własny nowoczesny stadion i nie będzie za parę lat musiał czegoś z tym zrobić. Moratti doskonale zdaje sobie sprawę ze swoich problemów finansowych, a od takich klubów łatwiej wyciągnąć zawodnika. Poza tym Moratti nie mówił, że 40 to mało, a Wenger i reszta ludzi z AFC tak o ofertach FCB się wypowiadała.

fieldy
Odejście Ceska niezauważone ? :lol: Cesc miał słaby poprzedni sezon, cały czas się leczył, a i tak był najlepszym asystującym. Jego nie da się tak po prostu zastąpić.
czarny_samael napisał(a):Aż tak źle z waszymi finansami?

Nikogo od świętych nie kupiliśmy. Pewnie o Alexa ci chodzi, saga trwa, ostatnio powiedzieli, że żadnej oferty nie było.
Sam mnie jakiś rok -pół roku temu przekonywałeś, że AFC już tak mocno nie będzie odczuwać kwestii stadionowej, stąd tym większe moje zdziwienie.

Co asyst, nie wiedziałem, że był najlepszy.

IMO to sam Wenger jest nie chętny takim transferom. SAF też zawsze skąpi. Teraz jest postawiony pod ścianą (bo przecież on ciągle wierzył w to że Giggs, Neville i Scholes podbiją dla niego Europę), więc to wygląda trochę inaczej. Poza tym, wasz przypadek jest podobny do naszego. Nasri zachowuje się jak Rooney, a Cesc jak CR7. I dziwi mnie, że Wenger nie zrobi autentycznie wszystkiego, żeby zakończyć szybko sagę z Ceskiem i kupić ze 3 zawodników (powiedzmy Gervinho, Parkera i Cahila), żeby pokazać Nasriemu, że City wcale nie jest nowym Arsenalem (Adebayor, Toure, Clichy, o kimś zapomniałem?) i że wciąż można walczyć o najwyższe cele, a Cesc to po prostu taki przypadek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”