Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 06 lip 2011, 13:48
Sensitive

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lip 2011, 16:55
Aż tak źle z waszymi finansami? Przecież kwestie stadionowe miały być dawno temu zamknięte (dokładniej mówiąc, miały już nie wpływać na stan budżetu transferowego).Na pewno nie mamy tyle ile Chelsea, United, City, czy Liverpool. Arsenalu nie stać na transfery po 30-50 mln i gigantyczne pensje, więc też nie jest łatwo walczyć o wygraną w lidze chociażby.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 16:59
chyba wystarczy porównać transfery jakie ww kluby dokonują. Chelsea płaci za Torresa 50 mln. United już wydali ponad 50 tego lata. Liverpool za Carrolla daje 35. Arsenal negocjuje od kilku tygodni transfer Gervinho byle jak najtaniej go wyciągnąć i chyba koło 11 ma kosztować.czarny_samael pisze:Aż tak źle z waszymi finansami?
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 lip 2011, 17:24
Nie jest jednak tak tragicznie jak na to wskazują wydawane przez nas kwoty. Tzn. myślę, że Wenger mógłby śmiało wydać na jednego zawodnika kwotę rzędu 20 milionów funtów, ale... no właśnie to jest cały Wenger. Chce kupić jak najtaniej i na swoich warunkach a podczas tego okna łatwo raczej mu nie będzie bo wszyscy wiedzą, że musimy się wzmocnić i będą chcieli wyciągnąć ile się da.fieldy pisze:chyba wystarczy porównać transfery jakie ww kluby dokonują. Chelsea płaci za Torresa 50 mln. United już wydali ponad 50 tego lata. Liverpool za Carrolla daje 35. Arsenal negocjuje od kilku tygodni transfer Gervinho byle jak najtaniej go wyciągnąć i chyba koło 11 ma kosztować.
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 17:30
A mi się wydaje, że lepiej ponegocjować i załatwić transfer taniej i nie przepłacić. Raz przepłacicie i później kluby będą z Was ciągnąć jak najwięcej. Galliani zazwyczaj potrafi po kilka miesięcy negocjować transfer(Choćby Ibra dla przykładu) i większość ważniejszych transferów Milanu jest zazwyczaj przeprowadzana pod koniec meracato, ale są to zakupy nieprzepłacone.chyba wystarczy porównać transfery jakie ww kluby dokonują. Chelsea płaci za Torresa 50 mln. United już wydali ponad 50 tego lata. Liverpool za Carrolla daje 35. Arsenal negocjuje od kilku tygodni transfer Gervinho byle jak najtaniej go wyciągnąć i chyba koło 11 ma kosztować.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lip 2011, 20:22
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 21:02
wkleiłem to w temacie o transferach w Anglii, ale chyba nikt tam nie wyczuł sarkazmuMazurXIII pisze:Ale jeszcze lepsze to - Cesc zastrajkował i odmówił treningów (w rzeczywistości ma drobny uraz) To przebija wszystkie newsy,którymi karmili się kibice Realu polując na Kakę,kiedy był w formie...
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lip 2011, 21:17
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 lip 2011, 21:24
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lip 2011, 21:26
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 lip 2011, 21:29
miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 lip 2011, 21:37
To niech liczą dalej. Kibice Arsenalu (nie tylko tutaj) od początku dość jasno stawiają sprawę. Wpłynie do klubu porządna oferta to Cesc dostanie zielone światło i wróci do domu. Inną sprawą jest, że Barcelona każdą kolejną ofertą się ośmiesza i w sumie nie wiem czego się spodziewają. Wenger mimo różnych wad nie jest idiotą i za kilka euro nie sprzeda jednego z najlepszych rozgrywających świata. Musiałby chyba naprawdę na główkę skoczyć z tego jachtu, na którym się bawi i jebnąć porządnie w jakąś skałę.MGiggs pisze:Ja mysle ze dobra oferta i Cesca nie ma,problem w tym ze ofert Barcy są idiotyczne i ciągle mysle że liczą na bunt Fabregasa
"Fabregas has the most assists out of any player across Europe over the last 5 seasons with 89. £29 million might buy you his right leg!"
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2011, 21:45
Duch pisze:. Musiałby chyba naprawdę na główkę skoczyć z tego jachtu, na którym się bawi i jebnąć porządnie w jakąś skałę.

fieldy

miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lip 2011, 22:08
Zakładam, że nie, bo w obu krajach są kompletnie różne kwoty transferowe za najlepszych graczy wewnątrz ligi.powiedzmy ze wes i cesc to pilkarze podobnej jakosci. chyba sie zgodzimy? a nawet zaryzykuje ze wes jest jednak lepszym pilkarzem - sprawdzony w ciezkich bojach, gdzie wielokrotnie nie zawodzil (w przeciwienstwie do cesca).
moje pytanie dotyczy tylko tego czy jesli united faktycznie zlozylby oferte 39mln za snajdera uznalbys ja jako komiczną? o to mi tylko chodzi.
Sam mnie jakiś rok -pół roku temu przekonywałeś, że AFC już tak mocno nie będzie odczuwać kwestii stadionowej, stąd tym większe moje zdziwienie.Odejście Ceska niezauważone ?Cesc miał słaby poprzedni sezon, cały czas się leczył, a i tak był najlepszym asystującym. Jego nie da się tak po prostu zastąpić.
czarny_samael napisał(a):Aż tak źle z waszymi finansami?
chyba wystarczy porównać transfery jakie ww kluby dokonują. Chelsea płaci za Torresa 50 mln. United już wydali ponad 50 tego lata. Liverpool za Carrolla daje 35. Arsenal negocjuje od kilku tygodni transfer Gervinho byle jak najtaniej go wyciągnąć i chyba koło 11 ma kosztować.
Nikogo od świętych nie kupiliśmy. Pewnie o Alexa ci chodzi, saga trwa, ostatnio powiedzieli, że żadnej oferty nie było.
czarny samael
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio