Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 587

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 lip 2011, 22:05

jeśli przyjdzie Rossi to mi to nie sprawia problemu. Ale jak skończy się bez Kuna i Rossiego Marotta da dupy po całości.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 07 lip 2011, 9:46

(L)oczkerson pisze:jeśli przyjdzie Rossi to mi to nie sprawia problemu. Ale jak skończy się bez Kuna i Rossiego Marotta da dupy po całości.
Jak dla mnie nawet jak nie bedzie ani Kuna ani Rossiego to tragedi nie bedzie (tylko troche wstyd)...

Tragedia bedzie jak nie bedzie lewego skrzydlowego! (no chyba, ze Conte bedzie gral bez skrzydel...)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2011, 10:07

Lewa pomoc teraz jest najważniejsza to jasne, ale potrzebujemy też kogoś kto będzie robił różnicę. Kto choć troszkę będzie w stanie robić w JUVE to co robi Eto'o w Interze, Zlatan w Milanie, Cavani w Napoli, Rooney w Man Utd, Tevez w City, Messi w Barcelonie, Ronaldo w Realu....
Bez zawodnika zapewniającego masę punktów w sezonie ciężko nam będzie wskoczyć na najwyższy poziom.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 07 lip 2011, 10:28

No, ok, ok... chociaz wydaje mi sie, ze takim zawodnikiem moze byc lewy skrzydlowy :)

Zwlaszcza w sytuacji kiedy atak jest naprawde dobrze obsadzony... takwiec gdyby sie okazalo, ze nie ma Kuna ani Rossiego to moznaby sie postarac o jakies MEGA skrzydlo typu Riberry...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2011, 10:49

W zasadzie tak, ale łatwiej wyrwać Rossiego z Villarealu (inna sprawa, że właśnie ich prezes powiedział, że jest nie na sprzedaż :x ) niz Riberiego z Bayernu czy Naniego z Man Utd.

Zresztą mi na lewą w zupełności by wystarczył Vargas. Cały czas liczę, że to na nim się skończy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6624

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lip 2011, 12:43

(L)oczkerson pisze:Lewa pomoc teraz jest najważniejsza to jasne, ale potrzebujemy też kogoś kto będzie robił różnicę. Kto choć troszkę będzie w stanie robić w JUVE to co robi Eto'o w Interze, Zlatan w Milanie, Cavani w Napoli, Rooney w Man Utd, Tevez w City, Messi w Barcelonie, Ronaldo w Realu....
Ależ my mieliśmy kogoś takiego, kto nam w pojedynkę punkty zdobywał. Tylko, że w styczniu doznał kontuzji i potem wszystko nagle, jak za dotknięciem magicznej różdżki, się sypnęło. Cały czas liczę, że Fabio będzie jeszcze silniejszy niż w poprzednim sezonie. Fajnie byłoby mieć Rossiego czy Aguero w składzie, ale zgadzam się z Emeraldem, lewe skrzydło to pozycja, w której mamy duże większe braki niż atak. Matri - Quagliarella może aż tak medialnie wrażenia nie robi, ale oni łącznie w poprzednim sezonie puknęli w lidze 29 bramek, a przecież Fabio pół roku nie grał.
(L)oczkerson pisze:Zresztą mi na lewą w zupełności by wystarczył Vargas. Cały czas liczę, że to na nim się skończy.
Skoro przyznano dodatkowe miejsce spoza Unii, nic nie stoi na przeszkodzie ponownie zwrócić się w stronę Bastosa. A jeszcze lepiej byłoby wyciągnąć Vargasa i ściągnąć na rezerwę Danilo. Wtedy mielibyśmy skrzydła kompletne.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2011, 13:00

Fabio uważam za świetnego gracza, ale po pierwsze nie można mieć jedynie 2 dobrych napastników, a po drugi co jak co, ale Quagliarella to inny poziom niż liderzy drużyn z którymi w przyszłości chcemy rywalizować. Potrzebujemy po prostu jeszcze jednego napastnika by mieć pewność, że kontuzja czy słaba forma znów nam nie rozwali sezonu. Zresztą gdybyśmy mieli 3 graczy o różnej charakterystyce w ataku walczących o dwa miejsca by było cudnie. Zarówno układ Rossi-Quagliarella czy Rossi-Matri mógłby wyglądać świetnie, a funkcjonowałyby zupełnie inaczej.

A Bastos, Vargas, Quagliarella czy Matri to wszystko są dobrzy zawodnicy mogący z Krasiciem zrobić świetny kolektyw. Tyle, że jeśli mamy kasę to koniecznie musi przyjść ktoś mogący dać coś więcej. Spytajcie kibiców Interu czy Milanu czy zamieniliby Eto'o lub Zlatana na dwóch dobrych zawodników.

Ten Danilo jest podobno cholernie utalentowany. Przynajmniej tak mówi jakiś spec od Am Płd. Jeśli byśmy sprowadzili jego Vargasa i Vidala to by było ślicznie. Jakbyśmy sprowadzili jeszcze Rossiego to bym popadł w ekstazę :D

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 07 lip 2011, 13:08

No tak... tylko pytanie brzmi czy faktycznie problemem Juve nie jest to, ze nie gra w pucharach (naprawde myslalem, ze to nie powinno byc problemem dla zawodnikow).

W takiej sytuacji mozliwe, ze trzeba bedzie sie skupic na zbudowaniu skladu, dzieki ktoremu w nastepnym sezonie Stara Dama bedzie grala w LM, bez dokupywania na sile jakiejs gwiazdy.
Natomiast jesli juz uda sie wywalczyc miejsce premiowane gra w LM bedzie mozna wydac zaoszczedzona w tym roku kase na jakiegos Cracka z prawdziwego zdarzenia...
A do skladu, ktory powinien umozliwic Juve walke o LM w przyszlym roku brakuje lewego skrzydla (a nawet dwuch zawodnikow na ta pozycje...) i w zasadzie tyle...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lip 2011, 13:12

(L)oczkerson pisze:Ten Danilo jest podobno cholernie utalentowany. Przynajmniej tak mówi jakiś spec od Am Płd. Jeśli byśmy sprowadzili jego Vargasa i Vidala to by było ślicznie. Jakbyśmy sprowadzili jeszcze Rossiego to bym popadł w ekstazę :D
Sprowadzenie dwóch z tej czwórki jest jak najbardziej realne, bo mamy środki do tego no i jak widać renoma klubu jest jeszcze dosyć silna. Vidal chce grać u nas, Aguero też, Rossi nie wiadomo ale jak się dogadamy z Villarrealem to myślę, że nie będzie robił problemu. Danilo podobno już jest dogadany. Marotta może tego dokonać, ale może też wszystko spieprzyć bo jak powiedział Agnelii "neocjujemy tylko na naszych warunkach". I tego się najbardziej boję, bo nie wierzę, że Marotta jest tak twardy w negocjacjach jak Galliani czy Moggi. Gdyby był Lucek, jestem pewny, że Aguero grałby u nas, a Motta z Tiago trenowaliby z Atletico.
(L)oczkerson pisze:Fabio uważam za świetnego gracza, ale po pierwsze nie można mieć jedynie 2 dobrych napastników, a po drugi co jak co, ale Quagliarella to inny poziom niż liderzy drużyn z którymi w przyszłości chcemy rywalizować. Potrzebujemy po prostu jeszcze jednego napastnika by mieć pewność, że kontuzja czy słaba forma znów nam nie rozwali sezonu. Zresztą gdybyśmy mieli 3 graczy o różnej charakterystyce w ataku walczących o dwa miejsca by było cudnie. Zarówno układ Rossi-Quagliarella czy Rossi-Matri mógłby wyglądać świetnie, a funkcjonowałyby zupełnie inaczej.
Dodatkowy napastnik musi przyjść, ale jestem zdania, że lepiej wydać 40 mln na lewe skrzydło i 15 na atak, niż odwrotnie. Z tym, że o lewoskrzydłowych nic nie słychać za to taki Aguero sam się do nas pcha. Nie dziwię się Marotcie, że w takim razie woli iść na łatwiznę i dopina transfer Argentyńczyka. Jak będzie Kun czy Rossi, będę zachwycony, owszem. Ale i tak to wszystko nie będzie miało sensu jeśli po lewej stronie będzie biegał Marchisio z Martinezem lub Lanzafame :hardkor: .
Emerald pisze:W takiej sytuacji mozliwe, ze trzeba bedzie sie skupic na zbudowaniu skladu, dzieki ktoremu w nastepnym sezonie Stara Dama bedzie grala w LM, bez dokupywania na sile jakiejs gwiazdy.
To już było w zeszłym roku, nie wypaliło. Nie powtarza się dwa razy tych samych błędów.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2011, 13:20

A do skladu, ktory powinien umozliwic Juve walke o LM w przyszlym roku brakuje lewego skrzydla (a nawet dwuch zawodnikow na ta pozycje...) i w zasadzie tyle...
Jesteś tego pewien? Jeśli w Interze nie będzie katastrofy to tylko z Napoli możemy walczyć, a oni byli od nas wyraźnie mocniejsi w zeszłym roku. Czy sprowadzając niezłych bocznych obrońców i dobrego lewego pomocnika (bo Pirlo pewnie nieporównywalnie lepiej od Aquilaniego grać nie będzie) nadrobimy całą stratę? Napoli przecież też planuje wzmocnienia na swojej najsłabszej pozycji (środek pomocy).
Dla mnie to jest balansowanie nad przepaścią. Jak 3 sezon z rzędu nie zakwalifikujemy się do CL to o klasowym zawodniku możemy pomarzyć. Skoro teraz Aguero czy Rossi są skłonni trafić do JUVE to trzeba z tego korzystać. My nie jesteśmy na etapie: eee gwiazdę można kupić za rok, nie jest nam koniecznie potrzebna.
Dodatkowy napastnik musi przyjść, ale jestem zdania, że lepiej wydać 40 mln na lewe skrzydło i 15 na atak
To znajdź tak dobrego napastnika za 15 mln jak Vargas i lewego pomocnika za 30-40, który by do nas chciał przyjść. Bo ja kandydatów nie widzę za bardzo. Nawet za chcącego odejść Vucinica czy co jeszcze lepsze za Zarate Rzymskie kluby krzyczą 20 mln :hardkor:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 07 lip 2011, 13:37

Boromir pisze:Emerald napisał(a):
W takiej sytuacji mozliwe, ze trzeba bedzie sie skupic na zbudowaniu skladu, dzieki ktoremu w nastepnym sezonie Stara Dama bedzie grala w LM, bez dokupywania na sile jakiejs gwiazdy.
To już było w zeszłym roku, nie wypaliło. Nie powtarza się dwa razy tych samych błędów.
Nie prawda bo w tym sezonie jesli wzmocnia sklad o lewoskrzydlowego (a najlepiej dwuch) to druzyna bedzie kompletna a w zeszlym do sezonu przystepowala bez rozgrywajacego, lewego skrzydla i bokow obrony...to powazna roznica.
(L)oczkerson pisze:Skoro teraz Aguero czy Rossi są skłonni trafić do JUVE to trzeba z tego korzystać. My nie jesteśmy na etapie: eee gwiazdę można kupić za rok, nie jest nam koniecznie potrzebna.
Oczywiscie zgadzam sie z Toba! Ja mowie o sytuacji kiedy nie uda sie sprowadzic Aguero (z jednej strony niby takie to jest pewne a z drugiej caly czas nic nie wiadomo) ani Rossiego.
Uwazam, ze jesli sie nie uda to nie bedzie katastrowfy. Owszem skoro jest szansa to trzeba sprobowac.

A z gwiazdami jest zawsze tak samo... zawodnik jest gwiazda bo ma umiejetnosci... wiec jak sie juz 'gwiazde' sprowadza to najlepiej jak jest to gwiazda na pozycje najslabiej obsadzona, czyli w Juve treaz lewe skrzydlo, czy lewa pomoc i o to mi chodzi.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lip 2011, 13:52

(L)oczkerson pisze:To znajdź tak dobrego napastnika za 15 mln jak Vargas i lewego pomocnika za 30-40, który by do nas chciał przyjść. Bo ja kandydatów nie widzę za bardzo. Nawet za chcącego odejść Vucinica czy co jeszcze lepsze za Zarate Rzymskie kluby krzyczą 20 mln :hardkor:
Nie wiem, kto mógłby do nas przyjść, od tego jest Marotta. Ja na jego miejscu nie zaczynałbym podchodów pod Aguero, a tymczasem nie dość, że on to zrobił, to jeszcze jest bardzo bliski dopięcia tego transferu. On się na tym zna, a ja mam wrażenie, że jednak nad pozycję lewego skrzydła przekłada ściągnięcie napastnika. Oczywiście może to mieć odbicie w tym czego oczekuje Conte, albo, tak jak piszesz, że żadnego sensownego gracza na lewą stronę nie ma w naszym zasięgu. Martwi mnie jednak fakt całkowitego porzucenia starań o Bastosa czy Vargasa, którzy są w naszym zasięgu, na rzecz Aguero i Rossiego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2011, 14:00

Ja gdzieś czytałem po dopięciu transferu Lichtsteinera, że teraz jest kolej na transfer napastnika. Czy to odzwierciedla nasze priorytety czy jest to po prostu plan pracy tego nie wiemy

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 07 lip 2011, 14:19

Priorytetem powinno być teraz pozbycie się kilku piłkarzy. Moje typy to Motta, Iaquinta, Melo albo Sissoko i Amauri. Jak to widzi Conte nie wiem, ale przy planowanych transferach (Aguero/Rossi, Bastos, Vidal/Inler) trzeba zrobić miejsce.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lip 2011, 23:33

Zrugałem Marottę i od razu sprawa z Bastosem ruszyła :D
juvepoland pisze:Negocjacje z Juventusem prą do przodu. Nie jest prawdą, że coś stanęło im na przeszkodzie, jak to czytałem jakiś czas temu.
Ktoś wie co się dzieje z Grosso? Bo nie pojechał na zgrupowanie, a kontrakt chyba ma ważny jeszcze przez rok? Może już go gdzieś opchnęli :pray:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”