Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 595

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 lip 2011, 15:59

Co jak co, ale cena to na prawdę z dupy... Oczekiwałem czegoś raczej w przedziale cenowym 5-7. Szkoda Wesa, może nie był podstawowym zawodnikiem ale gdy już wchodził to robił to co do niego należało. O ile stratę Browna i ew. Gibsona przeboleje, to jeżeli O'Shea pójdzie też do Sunderlandu to się ostro zdenerwuję :?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 lip 2011, 16:02

Był rezerwowym w United i w ostatnim czasie dużo nie grywał więc nie oczekuj milionów.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 lip 2011, 16:05

KajoFC pisze:Był rezerwowym w United i w ostatnim czasie dużo nie grywał więc nie oczekuj milionów.
Ale jednak jakąś tam markę miał. Nie uważasz, że milion to trochę za mało?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 lip 2011, 16:07

1 mln...? 5 to powinno być minimum.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 lip 2011, 16:09

Rozumiem ze mln funtów za byłego kadrowicza,swego czasu podstawowego obronce MU ktory potrafił grac na środku i na boku to odpowiednia suma?
Wielu słabszych obronców kosztuje więcej... nie oczekiwalem kokosów ale 4-5 mln to w sam raz za klase i umiejstnosci Wesa. Jestesmy mistrzami,Forlana też za 1 mln sprzedalismy :mrgreen: jeszcze pewnie Oshea upchniemy za 1-2 mln i będzie bosko.Poza Ronaldo bardzo tanio sprzedajemy graczy.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 16:13 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 07 lip 2011, 16:13

Nie no, ta kwota 12 milionów funtów za trójkę Brown-O'Shea-Gibson wygląda na wiarygodną. Podaje się ją wszędzie w brytyjskiej prasie. Poczatkowo wydawało się, że 12:3 to wychodzi po 4 miliony funtów za każdego. Ale z drugiej strony O'Shea mógł kosztować nawet z 7, Gibson te 4, a Brown 1.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 lip 2011, 16:17

Nie wiem może z 2,5m w porywach do 3m powinniście za niego wytargać, ale jak widać nie był za bardzo potrzebny Manchesterowi więc klub za bardzo nie naciskał na wyższą cenę. Ja już się przyzwyczaiłem że Chelsea oddaję piłkarzy (rezerwowych) po 30 za pól darmo jak nie darmo. Do dziś mam żal że ten burak Scolari oddał Cudicini'ego za darmo do Spurs a my zostaliśmy z Hilario i jeszcze gorszym ale młodszym Turnbull'em :maruda: Deco zwolniliśmy jeszcze rok przed końcem kontraktu żeby mógł se do Brazyli wrócić.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 lip 2011, 16:19

Tak a za gówniarza ktory meczu w Prem nie rozegrał Bruce płaci 14 mln :mrgreen:
Ferguson ma jakis sentyment do Bruca i dlatego takie kwoty.Gibson sam powinien kosztowac 6-8 mln funtów,Wes spokojnie 4-5,Oshea spokojnie 8. Naprawde rozdajemy graczy za darmo,Wes kosztuje tyle samo co wypozyczenie Bebe :evil: . Sprzedajemy 2 obronców którzy beda podstawowymi graczami SUn, niezle to sobie Bruce wymyslił, za 1 mln dostał Bramblego i widział co go spotkało.

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 07 lip 2011, 17:01

Ktoś coś słyszał na temat rzekomego oburzenia Samira o odrzuceniu oferty United przez Arsenal? Zgodnie z football365(nie mam pojęcia, czy to wiarygodne źródło) Nasri jest zdeterminowany by odejść do MU, o czym powiedział samemu Wengerowi.
Boję się o ten transfer. Samir jest dobrym zawodnikiem ale zapewne jego transfer wykluczny inny-Sneijdera. Ten drugi IMO jest Diabłom bardziej potrzebny.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lip 2011, 17:29

A wg. mnie to jeden krzok, jeden i drugi będą pełnić zajmować rolę Giggsa z koncówki tego sezonu, czyli środkowego pomocnika właczającego się mocno w akcje ofensywnego co też pociągnie z piłeczką, wbiegnie w pole karne i dostanie jakieś prostopadłą piłę od Roo vide. gol z Schalke Giggsa :P Itd. sam też będzie bombardował obronę prostopadłymi piłkami.
Jeden i drugi się do tego bardzo dobrze nadaje, nie pogardę ani jednym ani drugim 8)

Takiego Scholesa czyli cofniętego rozgrywacza na rynku nie ma, bo Modric jest nie do wyciąniecią, więc obaj są jedynymi godnymi opcjami.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 lip 2011, 17:36

MGiggs pisze:Tak a za gówniarza ktory meczu w Prem nie rozegrał Bruce płaci 14 mln :mrgreen:
Ferguson ma jakis sentyment do Bruca i dlatego takie kwoty.Gibson sam powinien kosztowac 6-8 mln funtów,Wes spokojnie 4-5,Oshea spokojnie 8. Naprawde rozdajemy graczy za darmo,Wes kosztuje tyle samo co wypozyczenie Bebe :evil: . Sprzedajemy 2 obronców którzy beda podstawowymi graczami SUn, niezle to sobie Bruce wymyslił, za 1 mln dostał Bramblego i widział co go spotkało.
W końcu grał pod Fergusonem 9 lat więc SAF ze swoich nie będzie zdzierał ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 lip 2011, 18:37

Tak własnie się chciałem zastanowić ile zarobimy za sprzedawaniu ale suma za Wesa mnie zabiła.Diouf spokojnie 6-7 mln,pokazał sie z dobrej strony w Black które gra najmniej techniczna piłke na wyspach a facet najgorszy w tym nie jest.
Kajo znajomosc znajomosciami ale mln funtów za Wesa to przesada bo to naprawde dobry obronca.Boje sie ceny za Oshea. Dobrze wychodzi Bruce na znajomosci z SAF.Ktory to już gracz w SUN z MU?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 lip 2011, 19:29

Ładna grupka piłkarzy się tam nagromadziła z United :) Wes będzie wzmocnieniem dla Sunderlandu i na pewno będą zadowoleni z tego transferu. Cena trochę mała ale jak widzisz United zbytnio nie protestowało bo w końcu Bruce cały pakiet wykupił i w dodatku teraz jak będziecie mieli nie potrzebnych piłkarzy to wiadomo gdzie spłyną :)
Właśnie mnie zastanawia czemu SAF pozbywa się O'Shea wg mnie to dobry zawodnik zawsze grał równo i był tam przez lata na jego miejscu zatrzymał bym go ale jak już go sprzedaję to bym wziął najwięcej za niego.
Czyli Dioufa chcecie się pozbyć, tak ? A co z Berbą, Kiko i Welback'iem ? Jakieś wypożyczenia dla jednego z dwójki młodych napastników ??

E: I stało się ...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 19:38 przez KajoFC, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 lip 2011, 19:38

Obrazek
Widać radość w oczach Dzona....dla mnie to cholernie smutne zdjęcie....

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 lip 2011, 19:39

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”