FMy - Strona 555

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 lip 2011, 14:22

Obrazek

Do wygrania LM na drodze stoi Totthenham - drużyna, która pokonała w dwumeczu Manchester United 5-3.

Edit: Real chce dać 33 mln za Ganso? Akceptować? :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 lip 2011, 15:42

Sergek pisze:Real chce dać 33 mln za Ganso? Akceptować? :mrgreen:
Wewnątrz ligi to min. 50mln
Ja dalej gram Udinese. Ściągnąłem Witsela(miał go ktoś :?: ) za 13 mln zł i Demichelis przyjdzie po sezonie.
Miałem serie 13 meczów wygranych z rzędu i zremisowałem z Sampą i teraz pokonałem Milan na wyjeździe :D Całą "czwórkę" ograłem. Jedyny taki problem jest, że w ogóle nie mam dobrych rezerwowych(tylko Pinzi i Denis), a potwierdzeniem tego jest porażka 1:4 na Frulli z Livorno w CI.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 lip 2011, 16:04

Jezu Mirek, zmień sobie walutę na euro, bo piszesz o 13 bańkach za Witsela, a ja drapię w głowę czy to dużo czy mało :lol:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 07 lip 2011, 16:15

Przepraszam, jak ktoś prowadził polski klub przez kilkanaście sezonów, to udało się zbudować drużynę na miarę europejskich pucharów z wieloma Polakami w składzie?
Ja zawsze próbowałem, ale newgeni, którzy mają wysokie PA zdarzają się niezwykle rzadko... Wie ktoś może czy istnieje jakiś patch, czy nie wiem, jakaś poprawka losująca talenty-newgenów?

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 07 lip 2011, 16:15

Sergek co za potwora w jeden sezon stworzyłeś? Ja obecnie czwarty sezon Malagą i ledwo na 4 miejscu, a Barca-Real-Atletico to mnie łoją ostro (szczególnie Real, od którego mam kosmiczne baty zawsze), nie ogarniam kompletnie tego systemu rat :P, zawsze jak coś komuś proponuję w ratach to się kłócą, że w gotówce mam dawać, albo część w tym, część w tym z czego wychodzi, że dużo się nie zyskuje (wręcz traci). Ogólnie mam takie pytanie - ustawianie moim 3 napastnikom opcji kompletny napastnik ma sens czy może lepiej im zmienić, bo nie mam pojęcia jaki to może mieć wpływ na grę (a pasują raczej na kompletnych wszyscy)?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 lip 2011, 16:22

Żeby nie było - s/l użyłem tylko raz, gdy Piatti na początku sezonu wyleciał na 6 miechów. Nic więcej - jestem tylko małym oszustem. Jak? Nie wiem, mam rękę do mniejszych klubów. :lol: Nawet kiedyś z Hoffenheim w dwa sezony zrobiłem to samo. Nie martw się - Real też mnie łoi. Znaczy nie zawsze, ale więcej razy niż inni - z Barcą remisuję/wygrywam (4-0 na CN w pierwszym sezonie) Na dodatek chyba trafiłem z transferami - Piatti wyrósł na lidera drużyny, to samo Kadlec. Nie zdziwię się jak teraz będą mi chcieli ich zabrać, o.

@Down
No to aż raz.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 21:10 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 lip 2011, 16:54

Nie przyzwyczaję się już do innej waluty. Dziel każda sumę przez 4 :lol:
Mogłem mieć Vukcevica za 6,5mln zł lecz nie miałem kasy na kontrakt, gdy już była kasa na kontrakt chcieli za niego 22mln zł.
Lazio mistrza zdobyło :shock:
Sergek pisze:Żeby nie było - s/l użyłem tylko raz
Aż raz :roll:

Król Sanchez I
Załączniki
san.png
san.png (98.01 KiB) Przejrzano 804 razy

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 07 lip 2011, 20:19

Rozpocząłem 3 sezon i to jak Zwycięstwo w Superpucharze Hiszpani !!! :P w dwumeczu pokonałem słynną Barcelone w pierwszym mecz na Camp Nou wygrałem 4:2 natomiast u siebie przegrałem 1:2 ,teras czeka mnie 1 mecz w Lidze :)

Transfery Jakie Przeprowadziłem

Obrazek

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lip 2011, 21:06

Pany pomoże ktoś wykminić taksę ala Fergie
Coś ala to
Obrazek

Chodzi mi oto jakie przydzielić rolę, kminię i nie mogę wykminić. No bo tak Evrze dają boczny wysunięty obrońca atak to jest chyba ok, Giggsowi daje skrzydłowy wsparcie i daje mu: gra szeroko zejście do środka, Nani to skrzydłowy atak, Roo cofniety napastnik wsparcie(ew. kompletny napastnik ale to nie clu problemu) no i Hernandez lis pola karnego. Ale mam problem z tymi środkowymi pomocnikami daje Scholesowi cofniety rozgrywajcy wsparcie, a Carrickowi środkowy pomocnik obrona. No i nie trybi :lol: Jest dziura w środku, jak ustawię jak na obrazku czyli Scholes po lewej stronie srodka pomocy i Roo cofnięy napastnik po lewej stronie napadu to robi się dziura po prawej stronie bo tam jest Lis pola karnego, Skrzydłowy Atak i pod nimi środkowy pomocnik obrona. No z kolei jak dam mieszane czyli np. Scholes po prawej stronie Roo po lewej to cieżko im wyprowadzić piłkę bo Scholes jest tam sam Nani gra wysoko. Próbowałem na tą dziurę wykminić innę rolę dla partnera Scholes czyli np. dać Carrickowi środkowy pomocnik wsparcie, albo Fletchowi box to box, no to jest poprawa bo oni wówczas grają wyżej i wychodzą w to puste miejsce, tyle, że wówczas nie mam dm, bo Scholes jako cof. rozgrywacz nie broni tak dobrze i szczególnie z zespołami które grają trójką pomocy jak miją mi linię pomocy to ich of. pomocnik staje sam przed obrońcami gdy mam środkowy pomocnik obrona to ten problem nie występuje.
Więc jak połączyć jedno z drugim? Bo chcę dokłądnie grać tak samo jak Fergie :D czyli Scholes jako ten który wyprowadza piłkę z linni obrony i potem kapitalnymi przerzutami dryguję grą, Carrick który ogarnia tyłu i asekruje i Giggs który schodzi do środka i pomaga w rozegraniu no i Roo na cofnięym napastniku. Ktoś coś doradzi? :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 lip 2011, 22:09

Ok, zakończyłem I sezon moim Lazio na 3 miejscu. Początek sezonu miałem słaby, później jednak chłopaki zaczęli ładnie grać. Stracilem bardzo dużo bramek, więc pora trochę pogrzebać w taktyce aby zdobyć mistrzostwo Włoch w następnym sezonie, kilka screenów:

Tabela:

http://imageshack.us/photo/my-images/37/tabelarf.jpg/

Statystyki zawodników:

http://imageshack.us/photo/my-images/135/zawodnicy.jpg/

Zarate w meczu z Lecce, dobry jest skubany ;):

http://imageshack.us/photo/my-images/52/zarate.jpg/

Trochę muszę składu wymienić, szczególnie pomoc.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 lip 2011, 23:48

Skończyłem sezon na 3. miejscu Udine. Lazio z mistrzem. Na rynku transferowym była wielka aktywność z mojej strony. Około 180 ofert transferowych było za moich piłkarzy było.Sprzedałem wszystkich co wrócili z wypożyczenia. Kupiłem Affelaya, Borje Valero, Bochettiego i Boubacara(Jak go wystawiacie :?: Jako środkowy napastnik :?: ) I to by było na tyle 8)
Oto skład
Załączniki
Udinese (Udinese_ Piłkarze)-2.png
Udinese (Udinese_ Piłkarze)-2.png (235.42 KiB) Przejrzano 617 razy

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 lip 2011, 23:56

Mirek15 pisze:Lazio z mistrzem.
Bez mojej pomocy? :lol: Przejął ich jakiś bogol, czy sami z siebie postanowili wreszcie zawojować Serie A?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 lip 2011, 15:54

Salas11 pisze:Bez mojej pomocy? :lol: Przejął ich jakiś bogol, czy sami z siebie postanowili wreszcie zawojować Serie A?
Prowadzi ich Reja. Nie zrobili ciekawych transferów. Mieli farta po prostu. Myślę, że nawet ja mogłem zdobyć mistrza tylko po prostu nie miałem ławki rezerwowych.
Często moimi jedynymi zmianami były zmiany taktyczne w 90 min. Nie zdziwię się jak Lazio ten sezon skończy poza pierwszą piątką.

Mam pytanie(a nawet kilka)co do Babacara z Fiorentiny :D

Gdzie go ustawiacie :?: Lewy czy prawy atak :?: Słyszałem, że najlepiej gra jako odgrywający - prawda to :?: Ja osobiście ustawiam zawsze napastników na "srodkowy napastnik". I jeszcze jedno 8) Od którego sezonu zaczyna strzelać często bramy :?: Zaczynam obecnie drugi.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 lip 2011, 23:56

Postanowiłem przenieść forumowych użytkowników na FM :lol: Gram ostatnią ligę Angielską - cel zdobycie LM w drugim sezonie.

Kadra
Obrazek

Pierwszy sparing
Obrazek

Doktorek :lol:
Obrazek

Nie bardzo wiem jak zmienić nazwę zespołu...

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 08 lip 2011, 23:57

nazwy zespolu chyba nie zmienisz. :)

Ale zobacz, strzeliłem gola, a dodatkowo budze zainteresowanie (pewnie Chelsea :afro: ) :D :lol:

A i dobra pozycja, uwielbiam lewe skrzydło , moja ulubiona pozycja na boisku 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”