Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1359

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lip 2011, 19:50

cru nie żartuj sobie bo zdrowy Fletcher jest poza zasięgiem Lassa który nie ma piłkarskich argumentów by Szkota wywalić ze składu.O Ile w odbiorze Lass sie dobrze prezentuje tak z gra do przodu,podaniami,bramkami Fletcher go wciąga nosem.Lass sie nawet nie otarł o poziom Fletchera gdy ten notował 3 asysty w dwumeczu z Milanem.Nikt za niego nie da takiej kasy,jedynie City ktore w srodku pola ma za duzo graczy.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 09 lip 2011, 20:34

Lass chce odejsc bo nie chce pogodzic sie z rola rezerwowego. W tym sezonie rozegral mniej wiecej tyle samo meczów co Khedira. Zliczając minuty to napewno ma ich mniej od niego, wiec po transferze Sahina cos mu odbilo. Wczesniej deklarowal ze chce zostac. Mysle ze wie ze Mou bd stawiac na Sahina i Khedire w wiekszym stopniu niz na niego. A wedle jego opinii, rola zmiennika Khediry i Sahina nie wchodzi w gre. Xabi ofc jest nie do ruszenia ;p

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 09 lip 2011, 21:34

dobry epizod Lassa w Realu , na pewno lepszy niż w poprzednich klubach ale żeby robić z niego jakiegoś rzeźnika środka pola to przesada, jak był w formie to podobał mi się (pierwsze pół roku , ostatnie pół roku) ale były też okresy że patrzyło się z niedowierzaniem że gra aż taką padake.Ja tam płakać nie będę , może Khedira zrobi jakieś postępy i oprócz biegania i przeszkadzania będzie notować dużo odbiorów.

Ciekawe czy zostaniemy z tą czwórką czy Mou jednak kogoś bd chciał ściągnąć , może Javi Garcia z Benfiki ? dobre noty tam zbierał ponoć :p

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 09 lip 2011, 21:41

Po prostu nie mogę w to uwierzyć ;( Poza tym, że Lass był moim ulubionym zawodnikiem to jeszcze zawsze gryzł trawę ( w przeciwieństwie do innych) a grał pupilek mou kheidira. Też bym się wkurw... Ale z 2 stromy nikogo na siłę nie będziemy trzymać, ciekawe gdzie odejdzie. Anglia lub Francja według mnie.
Ale już to widzę ten środek na mecze z Barcą ;/ Alonso - Kheidira. Jak zagrają będą tak grać jak w poprzednim sezonie to znów środek będzie należał do Barcelony.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 09 lip 2011, 22:02

Z przodu rozkurwu nigdy nie robil, ale jesli chodzi o pozycje typowego DMF to dawno takiego gracza nie widzialem - zelazne pluca, odbior, sila, agresja, doliczony czas meczu a on ciagle zapierd... po calej szerokosci boiska. No i chyba niektorzy nie pamietaja, ze to byl chyba jedyny przypadek srodka pola Realu w ostatnich latach ustawionego 'normalnie', ktory ogarnial srodek Barcy w GD - przegrane 0:1 za Pellegriniego, srodek Lass - Xabi, radzili sobie zajebiscie. Szkoda mi go o tyle ze to material na typowego big game playera, tylko cholera z glowa ma jednak jakies problemy, musi dostac 100% gwarancji gry bo sie lamie chlopak. Szkoda.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2011, 1:15

Trochę już zaczyna mnie drażnić to ciągłe umniejszanie umiejętności Khediry.

Lassowi jak się w Realu nie podoba to niech idzie. Jasne, trochę szkoda takiego zawodnika, ale bez niego Real też sobie poradzi. Wyciągnąć od kupca tyle, ile jest wart i wszystko. Pozostanie czterech zawodników na dwie pozycje w środku pola, czyli jak by nie patrzeć optymalnie. W razie konieczności ma kto zagrać na pivocie.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 lip 2011, 11:32

Lass ogarniał? 2-6 pamiętają? Lass miał 1 poważną wadę, zawadzał Xabiemu, który jest mózgiem tej drużyny. Poza tym jego zalety jednocześnie nie rekompensowały fatalnego podawania i głupich strat. przywiązanie do klubu żadne. Khedira jest materiałem na lepszego piłkarza i niech tak zostanie.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 lip 2011, 9:54

No tak bo spotkaine, w ktorym wszyscy zawodnicy oprocz oze Robbena i Igly sie zblaznili jest wymierna ocena :)
Pragne zauwazyc, ze od przyjscia Mou te grozne straty w srodku pola zostały bardzo zminimalizowane, taktycznie i siłowo gorszy od Khediry, ale w pozostałych elemntach zdecydowanie przed nim, przeszkadzał Xabiemu? kiedy, gdzie, jak?

Niestety nie ma głowy do graia na poziomie, i zarzad nie mógł w tej sprawie nic zrobic (skąd te pretennsje do dyrekcji?), sprzedać za dobrą cenę i niech Mou ogarnie sam czy potrzebny mu jakis M'Villa czy inny młody zdolny.

Tylko zeby nie skonczyło sie na pozostaniu Gago. pls :D

Dzisiaj wylot do LA, chyba w sobote pierwszy sparing z LA Galaxy

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 11 lip 2011, 13:57

Popatrz na mecze, w których grał Lass. To jeździec bez głowy,problem w tym,że gra na najbardziej odpowiedzialnej pozycji na boisku. Kółeczka, starty,brutalne wejścia,podania do przeciwnika. Co z tego,że potrafi zapieprzać,skoro w głowie pusto.Więcej czasu spędzonego w Realu grał słabo. Początek i koniec jego przygody podnoszą ocenę.Sam lubiłem tego chłopaka, ale patrząc na chłodno,Khedira to dużo lepsze rozwiązanie.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 lip 2011, 14:26

Pelart pisze:Popatrz na mecze, w których grał Lass. To jeździec bez głowy,.

Dlatego napisałem, ze taktycznie jest słabszy od Khediry, straty pod okiem Mou jak napisałem ograniczył do minimum średniej dla każdego klasowego DMa, brutalne faule? sorry, zdarzyło mu sie kilka ostrych wejśc, ale koleś ma taką charakterystykę, ze faulował raczej "taktycznie", badzo rzadko wchodzi wslizgiem. Wiekszośc grał słabo? IMO zagrał tak dosłownie kilka spotkań, reszta była na poziomie przecietny, dobry, bardzo dobry, gidze wiekszosc na dwoch ostatnich levelach.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2011, 14:40

Nie rozumiem tego podejścia Pelart. Dopóki nie było mowy o odejściu Lassa to było super, a gdy nagle ma odejść, to nagle uwypukla się jego wady, a nie liczne zalety. Nie od dzisiaj wiadomo, że Lass nie ma najlepszej głowy, ale piłkarzem jest świetnym i raczej nie pójdzie grać do zespołu pokroju jego poprzedniego klubu.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 11 lip 2011, 15:27

Strach sie bac co sie bedzie dzialo, gdy pojawi sie standardowe: Xabi pauzuje za zolte, Khedira kontuzja. Srodek Sahin - Granero na np. cwiercfinal LM? Czy wrzucanie Pepe awaryjnie na DMF, i wtedy w obronie bryluje Raul "zapewniam Barcelonie bramki w GD" Albiol? Bo ze Varane wystrzeli z talentem w takim wieku, nie wierze.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 lip 2011, 15:51

a ja nie rozumiem robienie z niego (Lassa) jakiegoś boga środka pola , miał dobre pierwsze pół roku i trochę ostatnio grał na poziomie ale jego czasu dobrego/złego u nas było mniej więcej po połowie i nagle wielki lament bo odchodzi i nagle okazuje się że wszyscy go uważacie za niezastąpionego. Zarobimy na transferze tych co będą odchodzić i wątpie by Mou zostawił 4 zawodników na 2/3 pozycje chyba że zrobi z Marcelo albo Conterao DMF ale bardziej wierze w opcje z kupieniem jakiegoś M'Villi czy Sisoko na środek.

co do Albiola to myślę że jeżeli młody Verane nie okaże się jakimś nowym Hierro to w ważnych meczach Ramos będzie grać na środku , a na prawej Arbeloa (gdyby trzeba było przenieść Pepe do ataku)

wyklaruje się to w przed sezonowych przygotowaniach , dużo bardziej interesuje mnie podział minut Marcelo i Conterao niż jakiś wyimaginowany problem w środku pola po odeściu wielce nie zadowolonego Lassa.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 11 lip 2011, 16:10

RealFan, zawsze silisz się na spokój. Ja wprost przeciwnie. Doceniałem Lassa wcześniej, nie chciałem jego odejścia. Ale robienie z niego Cracka gdy odchodzi i martwienie się o przyszłość to popadanie w przeciwną skrajność. Tylko czekać na porównania Lassa do odejścia Makelele. Real poradzi sobie bez niego i trzeba przygodę Francuza w Stolicy Hiszpanii oceniać obiektywnie. Ja przypominam tę negatywną stronę, bo lamentujących jest tutaj dość.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 lip 2011, 16:13

Nie wiem czy bylo, plan presezonu/Touru 2011

Raz: Lass jeszcze nie odszedł (wg mediów ma przyjśc naprawdę konkretna oferta), dwa: dostanie/dostał pewnie ultimatum (o tym tez pisały media), ze albo znajdzie ekipe w odpowiednim czasie, albo zostaje, trzy: patrz na dwa, odpowiedni czas potrzebny bedzie byc moze aby poszukac zastępstwa (mamy 50 dni ! do konca okienka), cztery: w przypadku wyimaginowanej katastrofy po stronie kontuzji zadna ekipa nic nie poradzi, poza tym na DMie omze grac Pepe, a nawet Ramos, Albiol, Varane, ewentualnie Mou moze zawsze ustawic inaczej zespoł, pięc: mamy poki co Gago :boruta:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”