Copa America 2011 - Strona 28

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 lip 2011, 1:55

jaca911 pisze:Kto by pomyslał, że po dwóch kolejkach praktycznie pewne awansu będą Peru, Kolumbia i Wenezuela...
Z Peru i Wenezuelą mogę się zgodzić, ale Kolumbia była druga po Argentynie do wyjścia z grupy, zatem mnie w żadnym stopniu ich sytuacja w tabeli nie dziwi.

Przeczucia się sprawdziły co do małej ilości bramek (amerykę odkryłem :lol: ) Strzał Gonzaleza był kapitalny, wreszcie doczekaliśmy się ładnej bramki na CA. Caicedo... :lol: Jak wkręcał dwójkę obrońców Wenezueli wychodząc sam na sam z bramkarzem, już machałem na dowidzenia mojemu kuponowi. Strzelił najgorzej jak mógł, a do bramki miał góra dwa metry. Mógł nawet walić na pałę, ale wolał podać do bramkarza. Brawo dla Wenezueli, z przebiegu spotkania zasłużyli na zwycięstwo. Zagrali dobry mecz jak na poziom umiejętności tej drużyny. Teraz czeka na nich Paragwaj, który pokazał w meczu z Brazylią zęby pechowo tracąc bramkę w końcówce spotkania. Na Canarinhos pewnie już czyszczą flinty, ostatnia gra z Ekwadorem musi być ich, choć kurna jakoś tego nie widzę :lol:
Robinho dziś ani minuty... Uraz? Sprzeczka z Menezesem? :think:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 10 lip 2011, 1:58

Unista pisze:zarąbisty turniej a nie klapa. To, że faworyci sobie nie radzą to jest najlepsze. Od początku byłem za Chile, czarnym koniem była dla mnie Kolumbia i z sympati trzymam kciuki za Wenezuele. Jestem zadowolony na razie ze wszystkich wyników.
Kto liderem jest, kto liderem jest? Kolumbia, Wenezuela i Chile. :beer: :beer: :jupi: Chile albo Kolumbia muszą być w finale, bo tak ładnie układający sie turniej pójdzie na marne...

Każdy ogląda to co lubi. Ja nie oglądam w ogóle nud Barcelony gdzie wiadomo jakim rezultatem zakończy się 90% jej meczów. Ligi angielskiej nie oglądam w ogóle. Ta kamercyjna, za arabskie i ruskie pieniądze szopka mnie nie kręci, a reprezentacja Anglii to przereklamowana miernota. :D

Meczu Paragwaju z Brazylią szkoda bo porażka gwiazdorów była blisko. Dwa punkty to aż za dość dla nich. Szkoda, że pewnie poradzą sobie z Ekwadorem.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 10 lip 2011, 2:29

Tu jest temat Copa America, kogo obchodzi co lubisz, oglądasz, czego nie oglądasz, co cię nudzi i czego reklamy oglądasz ? Takie rzeczy może Drzyzgę zainteresują, ale nikogo po za tym.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lip 2011, 11:46

a ja jednak utwierdzam sie w przekonaniu, ze on nic nie oglada... a jest kibicem livescorowym przez to turniej moze mu sie podobac, bowiem kopciuszki a raczej nizej rozstawione zespoly maja swa szanse

jak nie chcesz komercjalizacji to na wyspy salomona albo A-B klasy, ew okregowki

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 10 lip 2011, 12:03

Salas11 pisze: ale Kolumbia była druga po Argentynie do wyjścia z grupy, zatem mnie w żadnym stopniu ich sytuacja w tabeli nie dziwi. :think:
[/quote]
chodziło mi, że jako pierwsza sobie zapewniła awans. Jednak myslę, że każdy jakby miał obstawić-kto pierwszy wyjdzie z poszczególnej grupy- by powiedział Argentyna, Brazylia, Urugwaj ewentalnie Chile, a to, że Kolumbia zapewniła sobie pierwsza awans, jest moim zdaniem niespodzianką.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lip 2011, 17:55

Rezus pisze:Tobie się to coś podobało Przecież ten mecz to tragedyja straszna
Hehe... Zapominacie o jednym. To piłka południowoamerykańska, więc 90% z Was się nie spodoba.

Brazylia? Brzydal! Argentyna? Brzydal. Właśnie w tym jest piękno. W tym roku ktoś może się zdziwić. Tak nędznej obrony w obu ekipach nie widziałem. Z takim podejściem i zapałem zastanawiam się, czy warto organizować CA w przerwie letniej, a nie wzorem PNA w zimę...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 lip 2011, 19:25

bartbuks pisze:Zapominacie o jednym. To piłka południowoamerykańska, więc 90% z Was się nie spodoba.
Ja odnoszę wrażenie, że spada ogólnie zainteresowanie piłką reprezentacyjną bez względu na to, czy to jest CA, ME, PNA czy wkońcu nawet MŚ. Ludzie wolą oglądać Ligę Mistrzów, bo gwiazdy, bo edycja co rok, bo więcej spotkań, bo ulubione zespoły...
bartbuks pisze:Brazylia? Brzydal!
To akurat dało się przewidzieć. Jak przed turniejem pisałem, że mnie ta drużyny kompletnie nie przekonuje, większość dziwiła się czemu. Jak widać do Canarinhos miałem czuja :P
bartbuks pisze:Argentyna? Brzydal.
I tego się nie spodziewałem. Nawet z kulawą obroną, nawet z mało kreatywną pomocą, ale do licha, oni w ataku mają takie tuzy, graczy o tak wielkiej skali umiejętności, że bramki przeciwko Kostarykom i Boliwiom powinny padać od niechcenia :roll: Ile jednak złego potrafi wyrządzić brak umiejętności wykorzystania potencjału tej drużyny sami widzimy.
bartbuks pisze:Z takim podejściem i zapałem zastanawiam się, czy warto organizować CA w przerwie letniej, a nie wzorem PNA w zimę...
Już widzę to oburzenie europejskich klubów, petycje do FIFA, kręcenie nosem trenerów najlepszych ekip, którzy musieliby w styczniu puszczać swoich Messich, Tevezów czy Robinhów :lol: Projekt zostałby rozstrzelany i dla pewności jeszcze spalony.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 10 lip 2011, 21:52

bartbuks pisze: To piłka południowoamerykańska, więc 90% z Was się nie spodoba.
Trochę chyba mylisz pojęcia. Ja uwielbiam piłkę południowoamerykańską, turniej mi się bardzo podoba i z przyjemnością go oglądam, ale nie można powiedzieć, aby stał na jakimś niebotycznie wysokim poziomie sportowym. Brak jest zawrotnego tempa czy finezyjnych akcji i o to chyba chodziło.

Oj, mocna jest ta Kolumbia. Trafiają w ćwierćfinale na drużynę z 3 miejsca, więc będą mieć relatywnie łatwą droge do półfinału.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 lip 2011, 21:56

Nie oglądam (limity) Streści ktoś co i jak?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lip 2011, 22:00

Salas11 pisze:Nie oglądam (limity) Streści ktoś co i jak?
A co Ty myślisz, że to forum piłkarskie i ktoś Ci relację będzie robił? Napisz PW do Ubeka, to Ci może teczkę z meczu podrzuci.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 lip 2011, 22:17

Ogólnie poziom jest ochłapiasty. Zresztą jak ktoś zauważył wczśniej, wydaje się że zainteresowanie spada imprezami reprezentacji.

Spada, ponieważ i poziom spada, więc te dwa czynniki wydają się w jakiś sposób współzależne. Wszystko jest proste - goście grają w klubach więcej, i mają coraz większą kasę. Przyjeżdżają tacy w wakacje na repre to dla nich jak piknik, szczególnie jeśli w zespole jest więcej "gwiazd" to się rozumieją w tym względzie. Tym samym oglądalność jednych imprez spada a komercja rośnie w siłe z prostej przyczyny, koniunktórę klubową nabijają imprezy przez cały rok/sezon. Natomiast repry jedynie przy dużych imprezach czyli co 2 lub 4 lata (przykładem oddzielając lub łącząc różnice ME/MŚ). Trenerzy też mało ochoczo powołują jakieś nowe talenty, bo i tych za dużo nie ma, do tego biorą "sprawdzonych" w klubach nawet jeśli ci nie bardzo się nadają na repre.

PS
Oglądałem dziś mecze MŚ pań :lol: Poziom jak za starych dobrych czasów turniejów mistrzowskich mężczyzn początków lat 90-tych. Tzn. może nie jeśli chodzi o jakość tamtych, ale przynajmniej do oglądania b. dobre widowisko. Nie to co ta żenada, copa cośtam :mrgreen:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lip 2011, 22:24

bartbuks pisze:
Salas11 pisze:Nie oglądam (limity) Streści ktoś co i jak?
A co Ty myślisz, że to forum piłkarskie i ktoś Ci relację będzie robił? Napisz PW do Ubeka, to Ci może teczkę z meczu podrzuci.
Chyba Salas rzucił urok, bo w ciągu kilku minut posypał mi się i sopcast i vettle... Super...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 lip 2011, 23:20

Kolumbia zgodnie z planem pokonała Boliwię 2:0 i z pierwszego miejsca wychodzi z grupy A. Meczu nie oglądałem, więc o przebiegu nic tym razem nie napiszę. Kolumbijczycy czekają na rywala, którym będzie drużyna z trzeciego miejsca z najlepszym bilansem punktowym/bramkowym. Z układu tabel pozostałych grup można wywnioskować tylko, iż może być to ktokolwiek :lol:
We wtorek o 02:45 ostatni mecz grupy A. Argentynie pozostała walka o drugą lokatę, ale by ją zająć muszą wygrać (Kostaryka ich na tą chwilę wyprzedza :lol: ) Młody zespół z Ameryki Środkowej zapewne zagra klasyczną murarkę, co na fatalnie dysponowany atak Argentyny może wystarczyć. W dodatku obrona Albicelestes bardzo lubi na tym turnieju dawać prezenty, niewykluczone że Milito lub Burdisso znów obsłużą dobrym podaniem kogoś z ataku Kostaryki i zacznie się cyrk na całego :lol: Może się dziać.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 11 lip 2011, 15:15

http://playfutbol.infobae.com/notas/592 ... ar-a-Messi

Być może 18-letni student będzie musiał dziś powstrzymać Messiego.

Argentyna z wieloma zmianami:

Romero; Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti; Mascherano, Gago; Messi; Aguero, Higuain, Di Maria

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 lip 2011, 15:19

Romero; Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti; Mascherano, Gago; Messi; Aguero, Higuain, Di Maria
Nareszcie jakies zmiany,choc nie wiem po jaka cholere tam Gago. Albicelestes zagraja pewnie 4-2-2-2. Ciekawe kto wyjdzie na srodku ataku obok Igly ? Kun czy Leo ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”