Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1360

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2011, 16:21

Ale gdzie ja robię z Lassa "boga", "cracka", zawodnika "niezastąpionego"? Gdzie sieję panikę, że Real sobie bez niego nie poradzi czy coś w tym stylu? :shock:

Z mojego wcześniejszego postu napisanego wczoraj:
RealFan pisze:Lassowi jak się w Realu nie podoba to niech idzie. Jasne, trochę szkoda takiego zawodnika, ale bez niego Real też sobie poradzi. Wyciągnąć od kupca tyle, ile jest wart i wszystko. Pozostanie czterech zawodników na dwie pozycje w środku pola, czyli jak by nie patrzeć optymalnie. W razie konieczności ma kto zagrać na pivocie.
To po prostu bardzo dobry i przydatny piłkarz.

Tyler - Jeśli Lass nie poleciał do LA i nie będzie się przygotowywał z drużyną to chyba można spokojnie założyć, że jednak odejdzie?

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 lip 2011, 17:45

Szkoda, że Lass chce odejść, jestem fanem tego zawodnika. Cóż, jego wybór. Ciekawe kto da 20 mln za niego. Chociaż nie zdziwiłbym się jeśli odszedłby za grosze.

Może warto dać szansę Gago i nie rozstawać się z nim? Jeśli omijałby go kontuzje mógłby być istotnym uzupełnieniem składu. W sam raz na rezerwę :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 lip 2011, 18:50

Swoją drogą to nie wiem czy oglądał ktoś wczoraj Argentynę... Gago zagrał naprawdę świetne zawody :o

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 lip 2011, 19:24

brylancik pisze:Swoją drogą to nie wiem czy oglądał ktoś wczoraj Argentynę... Gago zagrał naprawdę świetne zawody :o
Oglądałem Argentynę i jak dla mnie do świetnych zawodów trochę mu brakowało, choć jak na oczekiwania względem niego zagrał naprawdę przyzwoicie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 lip 2011, 21:20

Czy z jakimś klubem jest już łączony L. Diarra czy tylko powiedział że chce odjeść ?
Wg mnie jak w Realu mu nie pasuję to zostały mu już tylko 2 kierunki tzn Ligue 1 oraz Seria A. Wątpię żeby spróbował po raz 3 wejść do tej samej rzeki i chciał wrócić do EPL.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 12 lip 2011, 22:13

Pójdzie tam, gdzie będzie miał podstawowy skład/dobre zarobki bądź pierwszy skład i dobre zarobki. Może PSG? Szczerze liczę na taki ruch, skoro mamy już sprzedać za odpowiednią kwotę Lassa.

Tak patrząc na wypowiedzi agenta Neymara, Wagnera Ribeiro, to jak Neymar zdecyduje się tylko odejść z Santosu, to trafi do Realu. Ponoć porozumienie między klubami jeżeli chodzi o transfer jest już zawarte, teraz trzeba czekać na decyzję Neymara. Niby on coś mówił, że chce zagrać w grudniowych Klubowych Mistrzostwach Świata, ale pewnie chłopak wygrał Copa Libertadores i się podniecił, tyle by było. Mam mimo wszystko nadzieję, że Neymar dołączy do Realu przed sezonem a nie w styczniu - bo nie dość, że mamy zapłacić za niewiadomą - 19-latka 45 milionów ojro, nie dość, że nie pasuje do taktyki najbardziej wysuniętego napastnika, nie dość, że na razie wszystko, żeby być drugim Robinho, to Real będzie musiał na niego czekać do stycznia... Nie podoba mi się to, no ale może Neymar odpuści już sobie ten Santos.

Ciekawe, czy Barcelona faktycznie jest tak mocno zainteresowana Neymarem (patrząc na wypowiedzi Ribeiro to tak), jakoś nie czuję zagrożenia, agent wolałby negocjacje z Realem, Neymar zdaniem swojego agenta również preferuje Real, swoją drogą pierwszy punkt testu na prawidłową moralność zdany :P

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 13 lip 2011, 10:04

KajoFC pisze:Czy z jakimś klubem jest już łączony L. Diarra czy tylko powiedział że chce odjeść ?
Wg mnie jak w Realu mu nie pasuję to zostały mu już tylko 2 kierunki tzn Ligue 1 oraz Seria A. Wątpię żeby spróbował po raz 3 wejść do tej samej rzeki i chciał wrócić do EPL.
Media donosiły (choć była chyba też wypowiedz jego agenta), ze Lass chce własnie wrócić do PL, bo tą ligę zna i mu odpowiada, ale znając go może za kasą do takiego PSG pojsc.

Realista
Przestań sugerować się plotkami mediów, czy wypowiedziami agentów, najważneijsze jest to co mowią przedstawiciele klubu bezpośrednio lub miedzy wierszami.

Odnośnie napastnika
Ta drużyna jest spełnieniem marzeń José Mourinho?
Jestem zadowolony. Poza tym brakuje nam jeszcze Higuaína i Di Maríi, którzy są dla tego zespołu bardzo ważni. Jednak według mnie, a także całej dyrekcji brakuje nam jeszcze jednego zawodnika - napastnika.
W tej kwestii najgłośniej mówi się o Neymarze i Agüero.
Wiem jedynie tyle, że Neymar jest zawodnikiem Santosu, a Agüero - Atlético... Ale nie jest wykluczone, że najbliżej transferu jest Adebayor. Jest piłkarzem Manchesteru City, ale spędził z nami ostatnie sześć miesięcy i możliwe, że to właśnie jego transfer jest najbliżej realizacji.
Odnośnie mediów
Zapewne tęsknił pan także za kapitanem Casillasem.
Tak dużo mówiło się o jego podróżach i wakacjach, że nie miałem nawet czasu się za nim stęsknić. Jednak wiem, że zdążyła się pojawić głupia historia, według której chciałbym zmienić kapitana. Wiem, że gazety trzeba jakoś sprzedawać i gdy nie ma futbolu i trzeba skłamać, to się kłamie. Ale takie kłamstwo mogło wyrządzić poważniejszą szkodę. Gdyby nie fakt, że Iker bardzo dobrze wie, że nie mam wobec niego żadnych wątpliwości, to mogłoby się to skończyć jakimś nieporozumieniem. Jeśli Iker pojawia się na boisku, to zawsze w roli kapitana.
Klub poinformował dzisiaj o nowych kontraktach dla Sergio Ramosa i Pepego. Co pan o tym sądzi?
Już od dawna o tym wiedziałem. Wydaje się, że Real Madryt się powoli zmienia, ponieważ teraz dziennikarze dowiadują się o wszystkim dopiero wtedy, gdy my tego zechcemy. Wcześniej było na odwrót - najpierw dowiadywała się prasa, a dopiero później sam zawodnik. Teraz wiecie tylko to, na co wam pozwalamy.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 13 lip 2011, 11:15

To jak panowie, Mou przypadkowo wspomniał o Adebayorze czy rzeczywiście może być coś na rzeczy.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 13 lip 2011, 11:28

Szczerze to wydaje mi sie ze ten transfer jest jak najbardziej prawdopodobny. Taki piłkarz jest obecnie dla Realu Mourinho bardzo potrzebny. Jose go bardzo ceni, kolo jest lubiany w szatni, z łatwością pogodzi się że nie będzie rozpoczynać większości meczów w pierwszym składzie. Nie widze lepszej kandydatury na czwartego napastnika. Gdyby przepracował cały sezon przygotowawczy z klubem, to pewnie jego forma byłaby wyższa niż to co pokazał przez pół roku, bo potencjał chłopak ma. Podoba mi się jego oddanie i przywiązanie do klubu, w którym grał poł roku. Pogodził się z rolą rezerwowego i nie marudził. Takich zawodników nam potrzeba, dla których zaszczytem jest przywdziewanie królewskiej bieli ( Lass - :twisted: )

Aguero ze wzgledu na kwote odpada, a Neymar jest cienki jak barszcz, nie potrzebujemy teraz rozkapryszonej gwiazdeczki która będzie się fochała jak tylko usiądzie na ławce, tylko potrzeba kogoś takiego jak Ade

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 lip 2011, 11:41

Jak chcecie miec 3 napstników, to ten trzeci powiniem grać w innym stylu i mieć inne atuty niż Benzema i Higuain, bo w innym wypadku to lepiej wystawiać w ataku Cristiano.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 13 lip 2011, 12:22

propsuje Ade , ewentualnie naszego starego znajomego Raula który ponoć nie przedłuży kontraktu z Schalke ;P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2011, 23:13

Chyba nie będzie wielkiej obrazy, jeśli OT z tematu Chelsea przeniosę tutaj. :)
czarny_samael pisze:Ok, ale jak tak t ona jaką pozycję niby został zakupiony Altintop?
Altintop teoretycznie może grać na wielu pozycjach (skrzydło, środek pola, bok obrony) i chyba tylko dlatego przyszedł. Osobiście ze względu na szerokość kadry nie widzę w tym transferze dużo sensu, zwłaszcza po przyjściu Coentrao. Raczej spodziewam się, że będzie walczył z Callejonem o rolę zmiennika nr. 1 dla Di Marii/Cristiano, a gra na innych pozycjach to moim zdaniem będą epizody, ale zobaczymy w trakcie sezonu, jak to Mou widzi.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 lip 2011, 23:38

Garay oficjalnie w Benfie. Kwota transferu 5-10 mln euro. Szkoda, gorszy od Albiola nie jest na pewno, czy gorszy od Varane'a - nie wiem.

- jego jedyna bramka w RM, ale za to jaka ważna :beer:

A o 4 polskiego czasu zaczynamy preseason meczem z LA Galaxy. 8)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 lip 2011, 5:11

Ogląda ktoś mecz. Na razie świetnie to wygląda jak na preseason. Kaka , Marcelo czy Coentrao ogarniają przyzwoicie. Miło znów popatrzeć na chłopaków.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 lip 2011, 10:13

Widziałem tylko skrót, i fajnie się Ronaldo zabawił. Coentrao się kilka razy pokazał i chyba zaliczył nawet asystę. Wychowankowie również strzelają. Trzeba czekać na mocniejszych przeciwników, i jakieś mecze o punkty ;) bądź puchar :] ale już niedługo El Clasico ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”