Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 131

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 lip 2011, 21:25

Ja bym zaczął od pytania kto ma te bramki dla Jagiellonii strzelać? Frankowski nie będzie wiecznie skuteczny, a i coraz młodszy na pewno nie jest. A poza nim w kadrze są tacy napastnicy jak: Maycon ("aż" 5 goli na zapleczu ekstraklasy), połamany Grzelak i chłopaki z ME. Co za kompromitacja. 7. lipca, a Jagi już nie ma w pucharach!

P.S. Zapewne tym pięciu kibicom za dojazd nie zwrócą, ale by ich chociaż mogli ze sobą do domu zabrać. :lol:

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 07 lip 2011, 21:51

Czas Probierz się poprostu skończył. Uważam, że jest on najlepszym polskim trenerem ale poprostu jego czas w Jadze się skończył, tam już nic nie zrobi.
Wieszcze, że wyleci po 5 kolejce i pójdzie prosto do Lecha :) w dzisiejszym meczu:
Plizga-dno nie dało się patrzeć
Bartczak, Kupisz, Grzyb-żenada
Cionek-niepewny słabo
Burkhardt-wszedł i rozruszał trochę zesół
Franek-brak piłek
Skerla-trener Irtysza na tablicy w szatni swojego zespoły przy składach napisał przy nim "Skerla-słaby"-coś w tym było
Sandomierski-trudno go winić za gole, choć przy drugiej był przyspawany do ziemi i nawet nie wyskoczył, obronił by to.
Alexis-poprzedni mecz super dziś dramat.
Seratlić- już pokazał, że najlepiej mu wychodzi kładzenie się w polu karnym.
Maycon-jestem kibicem Piasta, więc go znam i powiem, że on jest słaby jak na Polską 2 ligę, a co dopiero na ekstraklase i europejskie puchary, niech lepiej wraca na tą swoją Białoruś.
Nie napisałem o 2 zawodnikach, bo nie pokazali nic więc co komentować.

Dobrze, że Jaga odpadała, bo przynajmniej obejdzie się bez stresów i zaoszczędzą na podróżach oraz jak powiedział Kascelan "skupią się na lidze i pucharze polski".

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 lip 2011, 22:34

Mam pytanie. Jaka była by różnica gdyby zawieszono drużyny tak jak kiedyś straszono jak tam ministerstwo się mieszało? Ojej ojej, przecież i tak "nasze" drużyny w wyższych (wyższych - za mocno powiedziane :rotfl: ) fazach zazwyczaj nie grają.
:haha:

Ja jestem w stanie "przeboleć" nieobejrzenie raz na 10lat drużyn które awansują ledwo do fazy pucharowej i kończą swój udział w zawodach. Bo przez 10 lat regułą są kłopoty z awansem w konfrontacjach nawet z dołem rankingu.

Naprawdę, to jest jakaś kpina ze mnie jako kibica. W pucharach kibicuję różnym drużynom które PL w jakiś tam sposób reprezentują, no ale za takie mierne występy to już wolałbym w ogóle żeby nie brali w tym udziału.

Ściąganie zagranicznych partaczy (bo jak inaczej nazwać coraz niższy poziom?), przy których liga i tak z roku na rok w kontekście pucharów wygląda coraz słabiej - szkoda gadać.

Szkoda mi tylko Frankowskiego. On chyba nawet jednego dobrego podania nie dostał w tym dzisiejszym meczu. Co ja mówię, w ogóle chyba nie dostał żadnego podania.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 136

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 07 lip 2011, 23:46

Dno i metr mułu. Plizga w koncu piłkarz profesjonalny nie potrafił celnie na bramke strzelić. I za taką grę dostaje jeszcze kupę kasy. W ogóle to ciężar zdobywania bramek w Jagiellonii wciaż zależy tylko od formy 37-letniego Frankowskiego, który teraz gral po kontuzji.

Teraz czekaja nas mecze Wisły i Śląska w II rundzie LM/LE. Ciężko powiedzieć, czego się spodziewać, ale na pewno wyjdzie na jaw prawda, jaki jest poziom naszego footballu. :roll:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 lip 2011, 23:58

Kiedy tak w ogóle gra Śląsk i Wisła?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2011, 0:01

Za tydzien

Skonto Ryga - Wisła Kraków [Polska] 13 lipca, 20:30

Śląsk Wrocław - Dundee United FC [Szkocja] 14 lipca, 16:45

Stawiam jednak na polskie teamy :!: Licze b ardzo na slask

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 08 lip 2011, 0:03

Arwin pisze:Kiedy tak w ogóle gra Śląsk i Wisła?
Sląsk gra pierwszy mecz 14 a Wisła gra 13 lipca
Ostatnio zmieniony 13 lip 2011, 15:37 przez Shlubb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 13 lip 2011, 15:33

Dzisiaj ważny mecz dla naszej piłki. Zobaczymy, czy piłkarsko upadliśmy do amatorki, czy jeszcze desperacko trzymamy się profesjonalizmu. Fakty mówią, że Wisła Kraków nie powinna mieć żadnych problemów z pokonaniem dzisiejszych rywali, jednakże z polskimi ekipami nigdy nie można być niczego pewien. Postaram się obejrzeć dzisiejsze spotkanie. Jeśli podołają i wysoko wygrają, będę zadowolony i prawdopodobnie jakoś wysiedzę do końca spotkania. W innych wypadkach będzie ciężko. Samo męczenie się i zwycięstwo jednym golem będzie uznane przeze mnie jako porażka. To musi być okazałe upokorzenie rywala.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 13 lip 2011, 15:45

Ja nie widze innego wyjścia jak pokananie Łotyszy, ale potrzeba dzisiaj profesjanalnie podejść do Skonto czyli nie lekceważyć rywala, przejąć inicjatywę i wygrać. Inaczej czeka nas kompromitacja.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2011, 16:51 przez Shlubb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 13 lip 2011, 16:49

Pogromu, ani tym bardziej pięknej o porywającej gry to bym się raczej nie spodziewał. Raczej walki i zaangażowania, i to raczej ze strony Łotyszy. Nie chcę być złym prorokiem, ale nie zdziwię się, jeśli Wiślacy podejdą do tego meczu tak, jakby był już wygrany. Mam nadzieję, że Maaskant nie da piłkarzom choć przez chwilę tak pomyśleć.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 13 lip 2011, 16:53

Skonto Ryga kiedyś zespół grający na jakimś tam poziomie.

Dziś jak czytam, piłkarz z Skonto najlepiej zarabiający niecałe 5tyś zł(?), w Wiśle gość z rezerw który nie łapie się do pierwszego składu... 25tyś zł(?), to ja nie mam więcej pytań.

Kupa kasy płacona pseudo gwiazdkom porównywalne sumy do prezesów firm które generują setki milionów dochodu oraz tysiące miejsc pracy, a tu kopacz autokarem poleci na wycieczkę, dwa mecze + 30 w sezonie i taka kasa. Żałosne. Sprzedać wszystkich tych partaczy i kupić amatorów za grosze może, jedną rundę mniej awansują lub nawet wcale. Ale w sumie różnica sportowa będzie praktycznie żadna :lol:

Wisła jak chce coś pokazać, to niech awansuje do LM, tak samo inne zespoły. Legia też dobra, jak widzę Borussia wygrywa sparing 6-1 z kimś tam, a Legia dostaje łomot też w sparingu, z czwartoligowcami 3-1, to ja już nie chce nawet tego komentować.

A nie się podniecać rundami eliminacyjnymi. O ile kiedyś kasy było mniej to przeciwnikami nie do przejścia była czołówka światowa typu FCB i inne. A teraz od paru lat zazwyczaj nawet dół eliminacji jest barierą bardzo ciężką czy wręcz zaporową dla naszych zespołów.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 13 lip 2011, 17:05

I jeszcze ciekawostka: W drużynie Skonto jest jeden zawodnik, który pamięta dwumecz z Wisłą. Jest to Vladimirs Kolesničenko.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 13 lip 2011, 17:17

petrdcm, cholernie dobrze gadasz :D

My (Polacy, kibice), będziemy przez kilka dni rozpamiętywać zakładany awans do kolejnej fazy eliminacji. A tak jak mówisz, nie ma się czym podniecać. Powiedzmy sobie szczerze: gramy dzisiaj z zespołem, z którym trzeba myśleć tylko o tym, ile mu dzisiaj bramek strzelić. Nie możemy się zastanawiać nad tym, czy w ogóle awansujemy, bo to znaczy, że nie mamy drużyny na Ligę Mistrzów.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 13 lip 2011, 17:18

niente pisze:Pogromu, ani tym bardziej pięknej o porywającej gry to bym się raczej nie spodziewał. Raczej walki i zaangażowania, i to raczej ze strony Łotyszy. Nie chcę być złym prorokiem, ale nie zdziwię się, jeśli Wiślacy podejdą do tego meczu tak, jakby był już wygrany. Mam nadzieję, że Maaskant nie da piłkarzom choć przez chwilę tak pomyśleć.
Zainspirowałeś mnie więc sprawdziłem że gra Wisła dziś na wyjeździe (bo to mnie tak te rundy ciekawią że nawet tego nie wiedziałem :lol: ). W każdym razie przychylam się do Twojej wypowiedzi, jak jakiegoś zrywu nie będzie i Wiślacy nie strzelą seryjnie ze dwóch bramek, to mecz może być w stylu tego co grała Jagiellonia ostatnio na wyjeździe.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lip 2011, 17:23

Powiedzmy sobie szczerze: gramy dzisiaj z zespołem, z którym trzeba myśleć tylko o tym, ile mu dzisiaj bramek strzelić.
Ile lat musi upłynąć, ile Karabachów, Levadii, Tereków i innych muszą polskie ekipy spotkać na swojej drodze, w ilu kolejnych meczach kadra Smudy musi się skompromitować, żeby wreszcie kibice przestali żyć takimi złudzeniami, jak to powyższe?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”