Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 132

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 13 lip 2011, 17:24

Polscy kibice powinni się interesować losem Wisły dopiero w IV rundzie eliminacji, kiedy to czekają nas decydujące starcia o awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Ale że polskie kluby są jakie są, to trzeba się zacząć interesować ich losem już od pierwszych rund eliminacyjnych (patrz--> Jagiellonia).

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 lip 2011, 18:02

Tak ostatnio się zastanawiałem na tym meczem i wszyscy oczekiwali (włącznie ze mną), że Wisła siądzie na rywalu, ale biorac pod uwagę jaką wagę przykłada do tego spotkania Maaskant i jak wyglądały mecze w rundzie wiosennej będące przetarciami przed grą o stawkę, to gra może wyglądać jak np. z Cracovią. Bynajmniej nie ofensywnie :).
Osobiście dalej mam nadzieję na ciekawą grę, ale wiem, że dla Roberta ważne sa teraz wyniki, a nie styl.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 lip 2011, 18:39

petrdcm pisze:Legia dostaje łomot też w sparingu, z czwartoligowcami 3-1, to ja już nie chce nawet tego komentować.
Legia przegrała sparingi z Duisburgiem i Mainz. Który z tych zespołów to czwartoligowiec?

Ja dziś szału nie oczekuję. Wystarczy mi nawet skromna, jednobramkowa zaliczka na terenie rywala, by mieć dobrą sytuację wyjściową przed rewanżem w Krakowie. Problem w tym, że Skonto jest w rytmie meczowym (zawsze to jakaś wymówka w razie niepowodzenia) i z ostatnich dziewięciu spotkań wygrało osiem. Ale należy oczekiwać od Wisły wyeliminowania zespołu, który nie potrafił przejść Portadown czy Rabotnicki.

Przewidywany skład: Pareiko – Lamey, Chavez, Jaliens, Paljić – Sobolewski, Wilk, Melikson, Iliew, Małecki – Genkow..

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 13 lip 2011, 18:45

emdżej pisze:
petrdcm pisze:Legia dostaje łomot też w sparingu, z czwartoligowcami 3-1, to ja już nie chce nawet tego komentować.
Legia przegrała sparingi z Duisburgiem i Mainz. Który z tych zespołów to czwartoligowiec?
Czytałem kilka dni temu że grali parę meczów w tym czwartoligowiec z którym przegrali. Nie wnikam bo mnie aż tak to nie interesuje. Może to jakieś wcześniejsze mecze były, niemniej też sparingi. Chyba że to co czytałem to przedruk jakaś piąta woda po kisielu bo to nie było na oficjalnych stronkach tylko któraś tematyczno sportowa ogólnie.
emdżej pisze:Ale należy oczekiwać od Wisły wyeliminowania zespołu, który nie potrafił przejść Portadown czy Rabotnicki.
Rabotnicki może nie jest super drużyną ale to solidny rywal szczególnie dla tych niższych półek.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 lip 2011, 18:52

Wiem, że Rabotnicki to solidny rywal dla tych z niższych półek, ale porażka Skonto z nimi 0:6 to już blamaż.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 13 lip 2011, 18:55

emdżej pisze:Wiem, że Rabotnicki to solidny rywal dla tych z niższych półek, ale porażka Skonto z nimi 0:6 to już blamaż.
No troszkę tak. Ale z perspektywy Rabotnicki swoje zrobili :)

Jeszcze wrócę tu:
emdżej pisze:Problem w tym, że Skonto jest w rytmie meczowym (zawsze to jakaś wymówka w razie niepowodzenia) i z ostatnich dziewięciu spotkań wygrało osiem.
No tak, ale jakby grali kilka sparingów to by tłumaczyli że nie o punkty. Jakby zagrali kilka o punkty to by pewnie byli zmęczeni sezonem. Teraz grali mało nie są w rytmie ale są wypoczęci. Także nie powinni się tak za bardzo tym tłumaczyć.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 lip 2011, 22:18

Wisła tradycyjnie żenująco, mogli przegrać ten mecz ;) Jaliens :beer: :haha:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 13 lip 2011, 22:24

Słabizna. 0:1 to mierny wynik, w dodatku w końcówce zamiast przycisnąć, piłkarze Wisły zachowywali się, jakby pierwszy raz grali w piłkę. W dodatku powinniśmy podziękować, że Skonto nie wykorzystało błędu środkowych obrońców. W rewanżu dopiero byłoby gorąco. No cóż, tragicznie nie jest, zobaczymy, co będą grać u siebie :roll:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 lip 2011, 22:29

głupoty gadacie, owszem słaby mecz, ale Wisła nie jest w trakcie sezonu no i jest wiele nowych twarzy, brakuje zgrania, po za tym Genkow i Mały dziś słabizna. Wynik bardzo dobry wiec nie było spiny by jakoś specjalnie walczyć o lepszy, moim zdaniem awans przesądzony a u siebie wygramy 2 lub 3 do zera :) Słaba gra dziś, tak jak pisałem brakuej zgrania ale czas pracuje na korzyść Wisły

PS nie wiem lisek gdzie w tym meczu widziałeś, że Wisła mogła przegrać, prędzej by było 3-0 niż by Wisła przegrała

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 13 lip 2011, 22:46

Małecki dziś wyglądał żałośnie. Wolny, ociężały, holował piłkę...bardzo słaby jego występ moim zdaniem. Na plus wiadomo-jak zawsze-Maor, fajnie też wypadł Iliev-widać, że będzie to wzmocnienie, a także Lamey, choć fizycznie także wyglądał średnio. Słabo zagrali też gracze defensywni-Pareiko 2 wyjścia straszne, Chavez i Jaliens niepewni, a Palijc niby grał ofensywnie ale bardzo dużo tracił, także z defensywy jedynie solidny występ Lamey'a.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 13 lip 2011, 22:47

Aker pisze:głupoty gadacie, owszem słaby mecz, ale Wisła nie jest w trakcie sezonu no i jest wiele nowych twarzy, brakuje zgrania, po za tym Genkow i Mały dziś słabizna. Wynik bardzo dobry wiec nie było spiny by jakoś specjalnie walczyć o lepszy, moim zdaniem awans przesądzony a u siebie wygramy 2 lub 3 do zera :) Słaba gra dziś, tak jak pisałem brakuej zgrania ale czas pracuje na korzyść Wisły

PS nie wiem lisek gdzie w tym meczu widziałeś, że Wisła mogła przegrać, prędzej by było 3-0 niż by Wisła przegrała
Wiele nowych twarzy ? W wyjściowym składzie dwie . Akurat Iliev pokazywał że jest najlepiej zgrany z Meliksonem , reszta powinna te zgranie mieć . W obronie nie grała Wisła za rewelacyjnie , Chavez i Jaliens popełnili pare głupich błedów . Myślę , że Skonto przejdą , ale co będzie dalej to czas pokaże

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 lip 2011, 22:52

Na Skonto taka gra wystarczy, ale w następnych rundach musi być lepiej. Dziś kiepsko przede wszystkim Małecki i Chavez. Iliev jak dla mnie zbyt mało widoczny jak na skrzydłowego. Brakowało mi podłączania się bocznych obrońców. Lamey kiedy to robił to widać było jak bardzo jest to potrzebne. Z kolei Pajlić włączał się tak mało po przerwie, że zastanawiałem się czy wyszedł z szatni. Genkow także niewidoczny, ale jak gra na szpicy to piłki musi od kogoś dostawać a tego dziś brakowało. Najważniejsze, że udało się przywieźć zwycięstwo z wyjazdu. Teraz czas na analizę i poprawki.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 13 lip 2011, 22:59

Wisła średnio, bardzo średnio. Ale wynik się liczy i w sumie na tym bym poprzestał tylko mam jedno ale. Nie przemawia do mnie tłumaczenie o tym że nie są przygotowani do sezonu. To ja się pytam, kiedy się sezon zaczyna jeśli nie pierwszym meczem o punkty? Przez takie głupie kalkulacje mogło być już nie ciekawie i blisko końca pucharów. Po raz kolejny. Owszem, można gdybać jeden zawodnik słabiej jeszcze "doskoczy" z formą, czy jakaś kontuzja innego. Ale nie że 10/11 graczy gra ledwo lepiej niż tylko na równi z co tu dużo mówić słabym rywalem. Dziś realne było 1-1 po fatalnym błędzie środka obrony i w rewanżu byłaby spora nerwówka jak ten gość tego nie trafił to wie chyba tylko on sam. Tak dogodnej sytuacji jak oni na wyrównanie, to Wisła nie miała na podwyższenie wyniku.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 lip 2011, 23:00

Melikson złamał palec w ręce :shock: :? Nieciekawie to zaczyna wyglądać przed rewanżem

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 lip 2011, 23:01

z taką kontuzją powinien się wykurować

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”