Testy Gimnazjalne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Jak ci poszły testy ??

Bardzo dobrze :D
26
23%
Dobrze :)
38
34%
Pół na pół :|
26
23%
Słabo:(
5
5%
Beznadziejnie :((
16
14%
Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Testy Gimnazjalne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 25 kwie 2005, 14:23

Zakładam temat o testach..piszemy tu jak sie na nie uczyliśmy jak na poszły itp. temat nieprzyjemny ale pogadać można....
Na ankiete odpowiadamy dopiero po testach !!

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 25 kwie 2005, 14:33

hehe
Ja próbuje uciec myślami od tych testów, a tu mi każdy o tym przypomina... :lol:
Szczerze mówią to na te testy się prawie nie uczyłem... Bo jak się na coś takiego nauczyć? Większość pytań to jest hmmmm... na inteligencje? Albo nie. Większość pytan jest na rozumienie tekstu. Tylko na część matematyczno-przyrodniczą będe musiał się coś pouczyć tzn. przypomnieć sobie wzory i takie najważniejsze rzeczy. Myśle napisać ten test coś w okolicach 70-80 pkt... Ale nie wiem jak mi to wyjdzie :lol: :wink:

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 25 kwie 2005, 14:34

Hehe, powiem Wam gimnazjaliści, że ostatnią rzeczą jaką bym zrobił, to nauka do tego testu i przejmowanie się nim.Wiem, nie należe do orłów bo miałem 65 punktów, ale więcej nie potrzebowałem.Siedziałem w pierwszej ławce przed komisją, wokół samych debili, ale co nie co ściągnełem.To jest pic na wode, przynajmniej ja się do tego nie uczyłem.Jedynie kijowo, że jak popsujesz to możesz mieć problem ogólnie już z całą przyszłą karierą...no chyba, że masz znajomości :lol:

Pozdro, i życzę Wam powodzenia.Macie kijowy termin bo w kwietniu.Majówki rulez :lol:

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 25 kwie 2005, 14:42

jutro o 9 wielki dzien :D w moim i pewnie Waszym zyciu podobno maja byc 3 wersje :shock: wiec ze sciagania od kolegow nici ale na probnym co nie co sie sciagnelo ja nie uczylem sie gdybym chcial sie uczyc to bym musial zaczac od 1 klasy podstawowki bo tak naprawde nie wiadomo co bedzie zycze polamania dlugopisow

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 kwie 2005, 14:42

Ja pozwoliłem sobie odpowiedziec już teraz, bo testy mam za sobą, było nie było 8).

Testy poszły dokładnie na połowę. MEN puścił zasłonę dymną i próbne były na jakieś 70 pkt. Na finale poszły jakieś magiczne dla mnie pytania. Rozprawka o roli mody :shock:. Ale i tak wyszedłem 20 min przed czasem, bo co się będę przejmował 8).

W każdym razie uczyć naprawdę się nie warto. Albo będą pytania na które odpowiedz jest oczywista, albo poleci cos, czego nawet do głowy by wam nie przyszlo sie uczyc :twisted:.

[EDIT] Aha i sprawdzcie czy macie wszystkie kartki, chyba byłem jedynym przypadkiem w Krakowie, co w połowie musiał zaczynać od początku na nowym egzemplarzu, bo ktoś sie nie bał i mi środek testu z...ł :twisted:.

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 25 kwie 2005, 14:57

piwus pisze:[EDIT] Aha i sprawdzcie czy macie wszystkie kartki, chyba byłem jedynym przypadkiem w Krakowie, co w połowie musiał zaczynać od początku na nowym egzemplarzu, bo ktoś sie nie bał i mi środek testu z...ł .
BUehehe, dobre :D.U nas też był przypał.Piszemy już z 15-20 minut, a wpada i koleś i mówi że zaspał :lol: , ale jego mama jest pedagogiem to mu pozwolili pisać.
piwus pisze:W każdym razie uczyć naprawdę się nie warto. Albo będą pytania na które odpowiedz jest oczywista, albo poleci cos, czego nawet do głowy by wam nie przyszlo sie uczyc .
No dokładnie, nam tłumaczyli, że często odp na jedno pytanie będzie w zadaniu obok. :)

Kaczormistrz pisze:jutro o 9 wielki dzien :D w moim i pewnie Waszym zyciu podobno maja byc 3 wersje :shock: wiec ze sciagania od kolegow nici ale na probnym co nie co sie sciagnelo ja nie uczylem sie gdybym chcial sie uczyc to bym musial zaczac od 1 klasy podstawowki bo tak naprawde nie wiadomo co bedzie zycze polamania dlugopisow

Heh, pamiętam, że u nas właśnie pierwszy raz do...bali grupy :|.Ale i to mi nie przeszkodziło, odwracać się z partyzanta i pytać o odp.Ktoś mi poprostu odpowiedź mówił i wszystko jasne 8).Jak ja by chciał wrócić do gimnazjum i czasu "tych problemów".A o próbnych nie wspomnę.Rozwaliliśmy się w ostatniej ławce, robiliśmy co chcieliśmy, punktów chyba ponad 80 :).Ale testów próbnych się nie bierze na poważnie... :D

Aha i przeszedłem do historii szkoły bo jako jedyny dostałem uwagę na testach :P.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 25 kwie 2005, 15:08

No ja z próbnego miałem 65.... bez nauki wogóle, teraz tez sie nie ucze bo po co... i tak jak sie nie uczyło przez całe gimnazjum to przez kilka dni tego sie nie nauczy... taka jest prawda... Jedno powiem Życzcie powodzenia....

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 25 kwie 2005, 15:17

ja w tym roku (2 kl gimn) miałem wewnątrzszkolny próbny (nauczyciele ze szkoły układali) miało być coś na wzór normalnego i z tego miałem 74 punkty (najlepszy z klasy z części matematycznej - 43 pkt :) )

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 kwie 2005, 15:32

Ja pisałam ten test w zeszłym roku. 68 to jak na mnie był sukces ;) Zresztą więcej punktów nie potrzebowałam, żeby dostać się do najfajniejszego LO w Częstochowie.

Powiem tak - ja uczyłam się przez długi weekend [zaraz przed egzaminami], ale jedynie na część mat-przyr, bo tam trzeba mieć wiadomości [jako jedyna całą chemię zrobiłam dobrze :D:D]. Jestem urodzoną humanistką także na pierwszą część nie było się co uczyć. Zresztą wszystkie pytania w cz. humanistycznej dotyczą tekstu, także trzeba tylko umieć logicznie myśleć ;)

Najważniejsze to nie stresować się i nie zżynać [nas nie ostrzegli o wprowadzeniu grup ;)] :P

PS. Pocieszajcie się tym, że maturzyści mają gorzej :)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 25 kwie 2005, 15:36

Kaczormistrz pisze:jutro o 9 wielki dzien :D w moim i pewnie Waszym zyciu podobno maja byc 3 wersje :shock: wiec ze sciagania od kolegow nici
Dokładnie to bedą 4 różne wersje, ale jakoś trzeba ściągać :) Ja sie najbardziej obawiam testu matematyczno-przyrodniczego. Polski jakoś ujdzie ( na próbnych mialem 41 :D ) z matmy tez bedzie spoko, bo mamy super nauczycielke i wszystko umie :D Ale w tym tescie bedzie jeszcze chemia :( fizyka :( i biologia :( a tutaj to nic nie umie :cry: Z fizyki znam moze 2 wzory i to wszystko. Licze, że dużo będzie pytań z matmy to troche punktów zdobede.

Do tych testów to sie prawie nie uczyłem, bo nie wiem z czego. Dzisiaj sobie powtórze lektury, zeby wypracowanie dobrze napisac, a jutro jakies wzory i wszystko.

Jak macie jakies ciekawe opracowania na kompie to wrzućcie tutaj.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2005, 15:42 przez kama_reda, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 25 kwie 2005, 15:40

Ja sie tymi testami narazie wcale nie przejmuje. Napewno dopiero jutro bede sie bal. Narazie sie za bardzo nie uczylem na te testy. Dzisiaj musze sie wziasc w garsc i musze wkuc takie wazniejsze zeczy. Ciekawe czy beda trudne.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 kwie 2005, 15:53

kama_reda pisze:Dzisiaj sobie powtórze lektury, zeby wypracowanie dobrze napisac, a jutro jakies wzory i wszystko.
Lektury sobie odpuść - nie spytają cię o cytaty z Antygony ;) Lepiej powtórz sobie środki stylistyczne i inne badziewia do analizy wiersza - przyda się ;)

A na mat-przyr ważne są wzory. Ja zrobiłam ściągę i zostawiłam ją w domu, czego żałuję, bo siedziałam na końcu i udałoby mi się ściągnąć [no i byłoby 5 punktów więcej ;)].

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 kwie 2005, 15:58

Ja pamiętam swoje testy kompetencji dobrze :? Było to już 3 lata temu i nie poszły mi za dobrze. Miałem łącznie 54 punkty (29 - Polski, 25 - Matma). Zadania matematyczne, biologiczne i chemiczne były straszne :roll: no, a z polskiego straciłem dużo na rozprawce 8) nigdy nie umiałem tego pisać :( Ważne, że mam to już za sobą i teraz trzeba się martwić o maturke...

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 25 kwie 2005, 16:06

Ja mialem 2 lata temu,dostalem lacznie bodajze 73 punkty i cala prace z polskiego odwalila moja kolezanka bo podpowiadala mi doskonale :roll: wspaniala wspolpraca :wink: a prawo talesa bo to juz chyba przyklepane na zawsze :lol:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 25 kwie 2005, 16:20

kama_reda pisze: z matmy tez bedzie spoko, bo mamy super nauczycielke i wszystko umie :D Ale w tym tescie bedzie jeszcze chemia :( fizyka :( i biologia :( a tutaj to nic nie umie :cry: Z fizyki znam moze 2 wzory i to wszystko. Licze, że dużo będzie pytań z matmy to troche punktów zdobede.
Ja mam identycznie mam babke z maty, wymagajaca jest jak cholera ale nauczy cie jak nikt inny, wszystko przy niej umiesz i wszystko wiesz. A z fizy i z chemii katastrofa, mamy babke co nie umie porzadku w klasie utrzymac, nie umie nauczyc, totalna katastrofa. Ja tez licze ze bedzie duuuuzo zadan z maty bo jestem nawet dobry, a jak bedzie duzo z chemi i z fizy to leze i kwicze.

Jezeli ktos zna link do testow probnych zeby sobie rozwiazac to niech poda na tym forum bede wdzieczny. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”