Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 16 lip 2011, 13:24
niente
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 13:37
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2011, 13:56
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 14:23
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2011, 14:51
Piłkarze chyba nie mają wpisanego okresu wypowiedzenia co? Ale są pewnie zapisy o zerwaniu kontraktu i kwotach odszkodowaniach, w normalnej robocie jak podpisujesz podobną umowę to chyba jest podobnie co? Chcesz zerwać płać odszkodowanie i odwrotnie jak twój pracodawca zrywa kontrakt w trakcie obowiązywania to też musi Ci wypłacić odszkodowanie, wiec wszystko jest spianie jasno i wyraźnie.Zapominasz ze kontrakt to umowa o prace, jesli masz umowe na rok masz wpisany okres wypowiedznia itp wpizdu nigdzie nie ma napisane ze musisz grac dozywotnio w danym klubie.
Co to znaczy, że nie ma zapisu że musi go wypełnic do końca? Wg. Ciebie w każdej chwili może go sobie zerwać? Bez jaj. Skoro podpisał na 5 lat to przez 5 lat jest związny umową jeśli chce wcześniej odejść to MUSI uzyskać zgodę drugiej strony, bez niej może sobie fikać, jest związany papierem więc jakby np. jakiś prezes się uparł i stać by go była na to, to ma prawo się nie zgodzić na żaden transfer, jak się zawodnik chce boczyć niech sę boczy nie gra jego problem, ale ja go nie sprzedam i tyle prezes ma do tego prawo by coś takiego uczynić.Zawodnik nie ma w kontrakcie zapisu ze musi go wypelnic do konca,przeciez zawsze moze odejsc
No i bardzo dobrze tak jak prezes ma swoje prawa tak i zawodnik. Podawałem już przykład z chęcią obniżenia zarobków przez Prezesa zawodnikowi w związku ze słabą postawą, zawodnik ma prawo się nie zgodzić? Ma, podpisaliśmy kontrakt na 4 lata na 30 tys, nie wpisałeś do kontraktu że ta pensja jest uzależniona od mojej formy więc teraz płać i nie fikaj. To samo w twoim przykładzie, podpisaliśmy kontrakt na 5 lat, chcesz mnie sprzedać po czterech? trudno ja nie chcę odchodzić, mam jeszcze rok ważny kontrakt i zostaje. Ma do tego zawodnik prawo? Ma chce zostać niech zostaje, a prezes nic nie będzie mógł zrobić i będzie musiał mu jeszcze przez rok w zwiazku z umową płacić.Kamil masz dziwne podejscie do wielu spraw, wezmy pod uwage gracza z kontraktem ktory konczy sie za rok np Nasri.Moze byc taka opcja ze facet wypelni kontrakt i odejdzie za Friko, dlaczego wiec wielu prezesow na swiecie woli sprzedac na sile gracza rok przed koncem kontraktu zamiast dac mu go wypelnic?SKoro podpisywali na 5 lat to dlaczego nie dadza go do cholery wypelnic? Czujesz roznice?Teraz Berba powiedzialby SAF te zostaje na rok i nie podpisuje nowego.
Mówiłem już, że jakbym komuś dał słowo, ze go sprzedam za rok to bym go sprzedał. Więc w to w ogóle nie wchodzę. Mówię tylko o tym, że kontrakt obowiązuje dwie strony, także gdyby Fergie i Gill nie dali słowa Ronaldo, ze za rok go puszczą, tylko się uparli, ze go nie sprzedadzą to Ronaldo mógłby sobie nie trenować , strajkować, nawet niech se kończy kariere, gdyby Gill się uparł to by go nie sprzedał i miałby do tego jak największe prawo i nie ma to nic w związku z niewolnictwem, podpisał kontrakt na 5 lat chce odejśc po 3, to najpierw jak muszę się zgodzić i tyle.Z Ronaldo byla inna sprawa, facet mowil ze zostaje po czym dawal niejasne sygnaly ze chce odejsc.Po rozmowie z SAF doszli do wniosku ze odejdzie do Realu za rok bo mu jest potrzebny.Jak myslisz co by sie dzialo gdyby za rok Gill oferte z Realu wywalil do kosza?
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 15:12
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zenon » 16 lip 2011, 15:15
Zenon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lip 2011, 15:22
Myślę że się o to w ogóle Modrić'owi rozchodzi. Na początku jak powiedział że chciałby odejść do Chelsea zaznaczył od razy, że nie zamierza pisać TR z szacunku dla klubu i kibiców. Potem po spotkaniu się okazało że Luka podpisał taki długi kontrakt ze Spurs bo z Levy'm mieli "gentleman agreement" że Levy obiecał mu że jak jakiś większy klub się zgłosi po Luke to ten nie będzie robił mu problemów i pozwoli mu odejść. Widzimy ile słowa Levy'ego są wartę więc Luka doszedł do wniosku że jak on ma w dupie ich umowę to on też na to ch**a kładzie i piszę TR.Kamil232 pisze:Mówiłem już, że jakbym komuś dał słowo, ze go sprzedam za rok to bym go sprzedał.
KajoFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lip 2011, 17:11
I mamy pierwszy transferChelsea have agreed to sign highly-rated teenage goalkeeper Thibaut Courtois on a five-year deal from Genk, the Belgian champions have announced.
KajoFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 16 lip 2011, 18:16
romantyk_emil
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2011, 19:00
kto nie jest godny twoim zdaniem ?romantyk_emil pisze:. Niektórzy zawodnicy nie są godni już gry na Stamford Bridge
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 16 lip 2011, 19:33
Lukassch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 22:21
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 17 lip 2011, 0:16
Lukassch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 lip 2011, 0:37
MGiggs
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin