Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 236

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lip 2011, 1:09

MGiggs pisze:.Niech zbuduja większy stadion i niech płaca graczą wiecej.Wszystko powoli ale taki powinien być kierunek bo tak zawsze beda przegrywali z lepszymi bogatszymi klubami.
Jedno wyklucz drugie, jak zainwestują w stadion, to skąd mają mieć kasę na wyższe pensje ? Jaki jest jeden z powodów, dla którego Arsenal nie szata pieniędzmi ? Budowa Emirates.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 lip 2011, 1:18

Fieldy ja mowie o planie bo wiadomo że trudno jednoczesnie robić jedno i drugie.Emirates spłacicie i będzie wiecej kasy na transfery i tygodniówki a sam stadion będzie na siebie zarabiał(najdroższe bilety w prem).Poprostu Arsenal jako wielki klub musiał przejsc takową rzecz i tyle bo inaczej bez petrodolarów się nie da. Dlatego wielki klub buduje się powoli,muszą być pewne cykle, Levy nagle pomyslal że z WHU na 30 tys miejsc i dość małymi srodkami na wypłaty wdrapie się szybko do czuba Prem.Niestety klub bez Petrodolarow musi troszke inaczej funkcjonować. Powiedz mi jakie papiery ma Levy w rozmowie z Modricem? Nie ma kasy na świetnego napastnika 1 i 2. Wypłaty niepowalają na kolana.Modric pograł 3 lata i chce odejsc by walczyc o wielkie rzeczy.Totenham to fajny klub ale jako odskocznia i pare lat upłynie zanim stanie w szeregu z Mu Chelsea czy Arsenalem.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 17 lip 2011, 12:06

fieldy pisze:kto nie jest godny twoim zdaniem ?
Po wczorajszym sparingu z Portsmouth mam takie wrażenie, że niektórzy zawodnicy są po prostu wypaleni i nie wniosą nic nowego do gry Chelsea.Chodzi mi głównie o Nicolasa Anelke. Francuz w głupi sposób tracił piłki, każdą kontrę zwalniał oraz nie wnosił nic pozytywnego w ataku. Anelka nie jest już tym graczem co 2 lata temu, który z Drogbą tworzyli zabójczy atak...Dlatego moim zdaniem nie jest już godny gry na Stamford Bridge. Nie ma sensu trzymać zawodnika ze względu na sentyment do niego :) Jego miejsce może godnie zastąpić Daniel Sturridge, który aż pali się do gry. Kolejnym zawodnikiem, który może nie rozczarował mnie, ale utwierdził w przekonaniu, że nie wniesie nic nowego jest Salomon Kalou. Zawodnik stoi w miejscu, nie rozwija się tak jak się zapowiadał 3,4 lata temu...

Torres, Lampard, Bosingwa i Drogba swoją drogą również zagrali bardzo słabo...

Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie swoją grą Yossi Benayoun :) Tworzył sytuacje, walczył o każdą piłkę, oddawał strzały na bramkę. Na pewno okaże się bardzo pomocny w nadchodzącym sezonie :) Widać, że jest głodny gry oraz, że chce się pokazać z jak najlepszej strony :) Również dobre zawody rozegrali Yury Zhirkov, Daniel Sturridge i młodziutki Josh McEachran :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 lip 2011, 12:14

Ten Daniel Sturridge, którego w sezonie 2009/2010 kibice chcieli sprzedać, bo ponoć był za słaby na Chelsea? Rozumiem, że kibice Chelsea wymieniliby połowę składu, posprzedawać wszystkich którzy słabo spisują się w sparingach i zakupić Neymara, Lukaku, Pastore, Sancheza i inne ''gwiazdeczki'' ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 lip 2011, 14:20

No przecież wiekszość z nich kibicuje temu klubowi od czasu ery Romana więc to raczej jasne do czego są przyzwyczajeni :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 lip 2011, 14:27

Odezwali się kibice klubu, którzy kiedyś chyba nawet sprzedawali Naniego :lol: (szczerze to nie pamiętam gdzie i kiedy ktoś się chciał pozbyć Daniela)
Kamil232 pisze:No przecież wiekszość z nich kibicuje temu klubowi od czasu ery Romana więc to raczej jasne do czego są przyzwyczajeni :wink:
Sprostuję, ja od 2006 roku, a nie bezpośrednio ery Romana.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 17 lip 2011, 14:35

Arwin pisze:Ten Daniel Sturridge, którego w sezonie 2009/2010 kibice chcieli sprzedać, bo ponoć był za słaby na Chelsea? Rozumiem, że kibice Chelsea wymieniliby połowę składu, posprzedawać wszystkich którzy słabo spisują się w sparingach i zakupić Neymara, Lukaku, Pastore, Sancheza i inne ''gwiazdeczki'' ?
Czemu posprzedawać wszystkich, którzy się słabo spisują w sparingach? Wymieniłem 2 zawodników, których ja pozbyłbym się, a którzy zajmują tylko miejsce w kadrze blokując miejsce młodym ( czyt. Daniel Sturridge czy Gael Kakuta). Anelka jest już wiekowym zawodnikiem, który tylko spowalnia grę i głupio traci piłki :) nie mówię tego na podstawie sparingu, tylko na obserwacji z poprzedniego sezonu + wniosków ze sparingu z Portsmouth. Kalou natomiast przestał się rozwijać i jego miejsce może spokojnie zastąpić Daniel Sturridge.

Daniel Sturridge dużo zyskał poprzez wypożyczenie do Boltonu. Nabrał doświadczenia i pewności siebie poprzez kilka goli strzelonych w 2 cześci sezonu :) Podobna sytuacja była z Wilsherem z Arsenalu 2 sezony temu, a w poprzednim sezonie był bardzo ważnym ogniwem Kanonierów.

Na pewno Ci kibice co chcieli pozbyć się Daniela zmienili zdanie o nim :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lip 2011, 0:14

Pawel875 pisze:Odezwali się kibice klubu, którzy kiedyś chyba nawet sprzedawali Naniego :lol: (szczerze to nie pamiętam gdzie i kiedy ktoś się chciał pozbyć Daniela)
Kamil232 pisze:No przecież wiekszość z nich kibicuje temu klubowi od czasu ery Romana więc to raczej jasne do czego są przyzwyczajeni :wink:
Kto tu z nas sprzedawał Naniego? Poważnie Paweł, bo sobie nie przypominam

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 lip 2011, 0:26

Chelsea sprzedawala Daniela? Mlodziak potrzebowal gdy bo ze ma talent wiedzial kazdy,w Boltonie gral znakomicie i jesli Chelsea sprzeda Anelke czy Drogbe to Angol powinien dostac szanse bo zasluguje na nia. Nani byl sprzedawany kiedy mial swoje wielkie momenty 2 lata temu i gral beznadziejnie i sam juz stracilem cierpliwosc bo widzialem genialnego gracza ktory swoje umiejetnosci prezntuje w najgorszy sposob.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 18 lip 2011, 0:29

Cris7 pisze:
Pawel875 pisze:Odezwali się kibice klubu, którzy kiedyś chyba nawet sprzedawali Naniego :lol: (szczerze to nie pamiętam gdzie i kiedy ktoś się chciał pozbyć Daniela)
Kto tu z nas sprzedawał Naniego? Poważnie Paweł, bo sobie nie przypominam
Zaasekurowałem się wyrazem "chyba", bo akurat Nani teraz bedzie grał w MU 5. sezon, a dopiero ostatni mial swietny. Może źle sobie przypominam ale na polskich stronach niektórzy już spisywali Naniego na straty (piłkę nożną regularnie oglądam 2 sezony, nie każdy miał wiecznie szybki internet i C+ w domu), ale polskie strony w miare starałem sie czytac. Pewnie gadam głupoty, więc proszę nie jedźcie po mnie :lol: :roll:

W sumie ja tak samo nie przypominam sobie żeby ktoś sprzedawał Daniela. Wręcz przeciwnie, na portalach CFC są wylewane żale, żeby postawić w końcu na tych młodych zdolnych...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lip 2011, 0:43

Być może były takie głosy, ale nie pamiętam ich u nas na forum. Oczywiście były sezony jak jeszcze był u nas Ronaldo, że spodziewaliśmy się po Nanim trochę więcej, ale raczej zawzsze wypowiadaliśmy się w stylu "bądźmy cierpliwi, dajmy mu czas".

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2011, 1:08

Cris7 pisze:Być może były takie głosy, ale nie pamiętam ich u nas na forum. Oczywiście były sezony jak jeszcze był u nas Ronaldo, że spodziewaliśmy się po Nanim trochę więcej, ale raczej zawzsze wypowiadaliśmy się w stylu "bądźmy cierpliwi, dajmy mu czas".
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... i*#p454263
Odejście Naniego by mnie bardzo nie ruszyło(jeśli ktoś by przyszedł), a Andersona owszem, bo to naprawdę perspektywiczny gracz. Mogę się mylić z oboma piłkarzami i okaże się, że Nani wystrzeli, a Anderson zostanie w tyle. Ale na dzień dzisiejszy mam takie zdanie jak.
jak się człowiek moze pomylić :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lip 2011, 13:56

Courtois przechodzi medyczne w Chelsea wg tego co mówił to spotkał się z zawodnikami tuż przed ich odlotem do Azji. Pogadał sobie z Cech'em i kilkoma innymi. Mówił, że prawdopodobnie pójdzie na wypożyczenie do Atletico na sezon lub dwa.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 18 lip 2011, 15:28

Pierwsze słyszę o wypożyczeniu go do Atletico Madryt... :) Z tego co można było wyczytać w mediach wynikało, że zostanie wypożyczony do swojego byłego klubu na przyszły sezon. Z tego co się orientuje Atletico ma ponoć bardzo dobrego bramkarza ( czyt. Sergio Asenjo ) i chyba trudno będzie młodemu Belgowi o regularną grę w Hiszpanii...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lip 2011, 16:46

Oni tam focha na niego strzelili, więc tym transferem do CFC popalił wszystkie mosty prowadzące do Genk. Nie wiem jak tam wygląda sytuacja z Asenjo były chyba duże nadzieję co do niego, potem zaczął zawodzić i De Gea posadził go na ławce. Z tego co się orientuję był chyba gdzieś wypożyczony w poprzednim sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”