Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 97

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
martinbm
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martinbm » 16 lip 2011, 15:08

Z tego co wiem, to poważnie Gio do Santosem z Tottenhamu zainteresowana jest Sevilla. Gio dobrze spisał się w poprzednim sezonie na wypożyczeniu w Santanderze.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lip 2011, 15:38

Ostatnio czytałem że Valencia obserwuję jego sytuację również.

Dallas41
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dallas41 » 19 lip 2011, 12:16

Neymar zostaje w Santosie.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 19 lip 2011, 17:22

Podobno Malaga chce zagiąć parol na Pastore. W grę wchodzi ok 45 mln euro. Kilka klubów się zgłosiło po niego z Anglii i Hiszpanii ale Malaga jest bardzo konkretna. Wszystko powinno się wyjaśnić do końca tygodnia moim zdaniem, maksymalnie do połowy przyszłego. Fajnie byłoby zobaczyć go w Maladze, bo być może w najbliższych czasach La Liga była by ligą 3 zespołów,a nie tylko dwóch...

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 25 lip 2011, 13:29

Narazie Malaga chyba zagięła parol na Santiago Cazorle :roll:
O ile zrozumiałem to ma kosztować 25 mln ojro a transakcja to kwestia godzin
http://www.marca.com/2011/07/25/futbol/ ... 89041.html

Co ten Villareal wyprawia ?
:olaboga: :angry2:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 lip 2011, 15:28

Santi to jeden z moich ulubionych zawodników z LaLiga :D Co on tam będzie robił w tej Maladze ? Na jego miejscu bym został Villareal. Zawsze miałem cichą nadziej, może ktoś z Chelsea by poszedł po rozum do głowy i go sprowadził jako zawodnika na prawe skrzydło. Bo oglądanie Pana K. i Pana A. odpieprzających maniane na tej pozycji stało się nudno-żenujące.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 lip 2011, 15:49

Latem o Cazorle mocno zabiegalo Atletico,ale niestety nic z tego nie wyszlo. Jezeli przejdzie do Malagi to nie bede mial watpliwosci,ze Boquerones zebrali trzecia najlepsza pomoc w La Liga.

Zbroi sie Betis. Beniaminek sprowadzil juz dwoch solidnych graczy - bramkarza Fabricio oraz obronce Antonio Amaye,a dzialacze zapowiadaja kolejne transfery.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 26 lip 2011, 7:51

Betis jako beniaminek, do czego to dochodzi. Pedro Leon ponoć w Getafe, jak zawsze satelicki klub Realu wzmacnia się głównie kosztem Królewskich. Wcześniej hamburgery zakontraktowali chyba najzdolniejszego zawodnika rezerw, Sarabię.Cazorla to wisienka na torcie i chyba ostateczne wzmocnienie drużyny Pellegriniego. ciekawe co na to Isco.Nie ma wątpliwości,że Malaga powalczy o 4. Valencia,Sevilla czy Atleti muszą jeszcze popracować na transferowym rynku. Villarreal również, krążą plotki, że miejsce Santiego może zająć będą cy na wylocie z Madrytu Canales, IMO dobra opcja, problem w tym, że Mourinho nie chce zgodzić się a definitywny transfer, prędzej wypożyczenie lub potworka na kształt dealu Barcy z Romą w kwestii Bojana. Neymar jest bliższy pozostania do stycznia w Santosie, daj Boże, być może miejsce 3 napastnika Realu zajmie dobrze spisujący się w reprezentacji Morata.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 26 lip 2011, 10:12

jak zawsze satelicki klub Realu wzmacnia się głównie kosztem Królewskich
Kosztem? Na tych dealach korzystają obie strony, oni ogrywają naszych nazdolniejszych wychownkow na najwyzszym szczeblu korzystając na tym sportowo, i albo (jezeli sa na tyle dobrzy) odkupujemy ich po cenie niewiele wyższej niz sprzedalismy (Granero, De La Red), albo otrzymujemy cześć kwoty transferu do innego klubu (Soldado, nie wiem czy tez nie Parejo).
O naszym "koszcie" trudno tu w ogóle mówic.
Kwestia Canalesa najwiekszy opor rodzila po stronie wyboru ligi do ktorej mialby pojsc, a nie definitywnego transferu, gdyz o tym od poczatku raczej nie bylo mowy, choc jakis nius sie na ten temat ukazal. Kierwnictwo Realu chcialo go puscic zagranice, byly oferty z Niemiec, ale chlopak chce zostac w La Liga (IMO bardzo rozsadnie), teraz zostaje pewnie kwestia czy go wypozyczamy, czy sprzedajemy z opcja odkupu (jak w przypadku sprzedazy wychowankow do Getafe).
Tak czy inaczej mam nadzieje, ze nie bedzie definitywnego transferu, bo za rok byc moze z Kaki nie bedzie co zbierac, a Canales to IMO zdolny chlopak i rok w dobrym klubie pozwolilby mu wskoczyc na poziom by wrocic do Madrytu i byc przynajmniej zmiennikiem Ozila, to bylby scenariusz idealny, jak bedzie zobaczymy.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 26 lip 2011, 22:27

Malaga naprawdę o dziwo sięga po niewypalonych graczy, jak to miało miejsce w zimie, tylko faktycznie po gwiazdy. Może nie pierwszej świeżości-że tak powiem- ale na pewno są to piłkarze wciąż z najwyżej półki. Jeżeli Cazorla grał będzie tak jak w sezonie 09/10 to może być gigantycznym wzmocnieniem. Mówiąc szczerze, nie wierze w talent Pelegriniego ale jakby udało mu się to poskładać do kupy, to będzie z pewnością trzecia siła w Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 26 lip 2011, 22:39

Nie wydaje mi się, aby Malaga od razu doskoczyła do czołówki. Obecnie robią bardzo przyzwoite transfery, jednak na poukładanie tego wszystkiego trzeba czasu i nie mam pewności czy Pelegrini sobie z tym poradzi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2011, 23:15

Ja tam nie widzę nadal w Maladze 3 siły. Świetne transfery z Santim i Toulalanem, reszta nie licząc Monreala to emeryci bądź tacy o których powoli zaczyna się zapominać, albo jeszcze nie pokazali niczego szczególnego.
Villarreal sprzedał Cazorle, ale nadal jest dla mnie silny, szkoda Capdevili i trzeba czekać co będzie z Rossim. No i jeszcze Valencia, która robi dobre przynajmniej na papierze transfery.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lip 2011, 14:27

I bardzo mnie to cieszy. Teraz dawac Osvaldo i bedzie git.

Dla Kuna zycze wszystkiego najlepszego. Oby mu sie powiodlo w Anglii.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 27 lip 2011, 14:42

A jakby tak w 90 minucie meczu City - United był karny dla City. Strzela Aguero, broni De Gea. to za kogo trzymasz kciuki? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lip 2011, 14:49

muszeq pisze:A jakby tak w 90 minucie meczu City - United był karny dla City. Strzela Aguero, broni De Gea. to za kogo trzymasz kciuki? :mrgreen:
:lol:

Moje wymarzone scenario byloby takie <<< David broni,Kun chce dobic,ale fauluje go Vida i sedzia dyktuje druga jedenastke,ktora Sergio tym razem wykorzystuje :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”