FMy - Strona 561

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 lip 2011, 21:16

Zacząłem grać jeszcze raz 6 liga angielską, tym razem Dover'em Athletic :afro: Cały skład poszedł liste transferową i ściągnąłem piłkarzy z Polski. Wygrałem sparingi z Sunderlandem i Celtic :D
Salas11 pisze:Słoneczna Andaluzja to zresztą bez wątpienia najpiękniejszy region Hiszpanii :P
A La Crouna to nie jest czasem Galicia :?: :lol:

MazurXIII, używasz tego programu FM scout?
Załączniki
Dover - Celtic (Informacje_ Widok ogólny).png
Dover - Celtic (Informacje_ Widok ogólny).png (109.34 KiB) Przejrzano 1247 razy
Ostatnio zmieniony 16 lip 2011, 23:14 przez Slim91, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 lip 2011, 22:39

A mi się już udało ogarnąć łatkę 11.3 i powoli zaczynają się dobre wyniki... :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lip 2011, 16:00

macie jakiś sposób żeby przekonać grajką do przejścia do was chociaż nie jest zainteresowany? Śmieszne to, że ani Jones ani Rodwell nie są zainteresowani przejściem do United, a szczególnie tego pierwsze mieć muszę :P choćby ze względu takiego, że musi się zgadzać odpowiednia ilość Anglików w składzie :wink:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 18 lip 2011, 16:03

W interakcji daj, że zrobisz wszystko żeby dany grajek się u ciebie znalazł, że to wielki talent itp, itd :)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 lip 2011, 16:17

Wrzuciłby mi ktoś jakiś dobry trening?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 lip 2011, 16:19

Kamil232 pisze:macie jakiś sposób żeby przekonać grajką do przejścia do was chociaż nie jest zainteresowany? Śmieszne to, że ani Jones ani Rodwell nie są zainteresowani przejściem do United
A jak sobie radzisz z lidze i pucharach? :> To ma wpływ na atrakcyjność klubu. Sprawdź też czy przypadkiem dopiero co nie przeszli do danego klubu, wówczas będziesz musiał odczekać pół roku.
Arwin pisze:W interakcji daj, że zrobisz wszystko żeby dany grajek się u ciebie znalazł, że to wielki talent itp, itd
To nie zawsze działa tak, jak powinno. Jak zawodnik nie chce odejść do danego klubu, oleje każdą pochwałę pod jego adresem.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lip 2011, 16:49

Do Jonesa to smaże cholewki od roku co jakiś czas daje podziw zainteresowanie itd. i nic nie działa. Rodwell niby stwierdził, żebym przekuł to zainteresowanie na konkrety, no ale Everton zażądał 36 mln także podziekowałem.

Jak sobie radzę? W pierwszym sezonie zdobyłem The Treble, teraz w lidze prowadze z 14 pkt przewagi jestem w 1/8 finalu LM.
Nie wiem Blackburn ma wpisane w informacjach pozostali rywale Man Utd. czy to jest problemem, czy może jeszcze za młody? Poczekam pewnie do lata jak nie to trzeba będzie poszukać kogoś innego, bo Rio już coraz mniej daję rade.

w ogóle to się pochwale

Obrazek

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 lip 2011, 16:53

Jonesa nie kupisz póki sam nie stwierdzi, że chce przejść do lepszego klubu - wynika to z tego że kluby się nie lubią.
Jak grałem Romą to z Udinese, Napoli czy innej Sampdorii nie byłem w stanie nikogo sprowadzić mimo że wyniki miałem świetne, z tego samego powodu, nawet Ci 'mało lojalni' nie byli zainteresowani i o ile można było dogadać się z klubem (np. 25 mln. za Sancheza zaakceptowane) to zawodnik nawet nie chciał wysłuchać oferty kontraktu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lip 2011, 15:40

WIdziałem, że paru graczy tutaj miało w swoim zespole Mousse Sissoko i się chciałem zapytać jak sobie chłopak daję radę w defensywie, bo potrzebuje kogoś do pary w środku polu dla cofnietego rozgrywacza carricka/sahina, który pomoże zdominować środek pola, a Sissoko ma słabe atrybuty jak krycie 13 obiór 11, fizyczynie wygląda rewelacyjnie więc może tym załatwi sprawę, aczkolwiek nie wiem czy jego brać czy Kwado Asamoaha który ma zdecydowanie lepsze atrybuty krycie 15 odbiór 16, ale w grze do przodu jest nieco słabszy i scouci bardziej pochlebnie wypowiadają się o Moussie. I w ogóle co jest ważniejsze dla takiego środkowego pomocnika krycie czy odbiór? :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2011, 16:15

Odbiór jest ważniejszy niż krycie. Jeżeli zaznaczyć środkowego pomocnika to ci się podświetlą atrybuty, które mają największe znaczenie. Świetnie na takiego dominatora nadaje się Fellaini. Ma chyba nawet klauzulę odstępnego w wysokości 14 mln euro.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 lip 2011, 16:49

Mi Fellaini nie pasował w ogóle na tę pozycję. Dobry jest Crisetig jeśli się go dobrze wytrenuje albo Haruna. Pisałeś coś o Jonesie, on u mnie na DM wymiata i byłby najlepszą opcją.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lip 2011, 17:00

Jonesa nie da rady wyciągnąć nie chce odejść :P To nie jest pozycja dla typowego DM, gram 4-4-2 z czego jeden ze środkowych jest cofniety rozgrywajacy obrona, a drugi środkowy pomocnik wsparcie z ogórkami to jak wystawiam Andersona obok sahina/carricka to spokojnie dominuje środek pola, ale z lepszymi jest problem, a Fletcher złamał nogę :? i poszukuje takiego można rzecz box to boxa który i ogarnia defensywie i w ofensywie coś tam potrafi zrobić zagrać jakąś dobrą piłkę, Carrick tez ogarnia tą pozycję(zresztą tak jak bywało często w United jak grali Scholes z Carrickiem w środku :wink: ) ale trzeba mi kogoś jeszcze do rotacji.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 lip 2011, 18:13

Najlepszym DMFem w grze jest Arturo Vidal.Taka młodsza wersja De Rossiego.Zwróciłbym także uwagę na takie nazwiska jak M'Vila czy wspomniany tu Moussa Sissoko.Fellaini jest ok (a nawet bdb),ale te tragiczne przyspieszenie...z Anglików możesz spróbować Rodwella czy Huddlestone'a...Z rozgrywających DMFów (ale takich nie szukasz) dobry jest nawet Veloso (aczkolwiek w fm 11 mocno go przytemperowali)...

BTW - Mirek - wszelkiej maści scouty typu Genie etc. to narzędzie szatana i żaden szanujący się gracz w FMa tego nie używa...Zaglądanie w edytor w celu poznania PA też do najuczciwszych nie należy ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lip 2011, 19:45

Vidala mi Chelsea zgarneła :maruda: Zdecydowałem się na Fellainiego. Scouci mi mówią o M'Vili ze w ostateczności może występować na środku pomocy, iż to typowy DM(pamiętam, że miałem kiedyś jak grałem Newcastle Nkolou czy jak to się piszę, który również miał dobre statsty na środek pola i się prezentował kiepsko mimo trenowania nowej pozycji i obawiam się podobnej sytuacji) . Sissoko za słaby odbiór współpraca ktoś mi musi ogarniać środek pola. Rodwella bym nawet wział chociaż chcą 35 mln ale nie zainteresowany przejściem do mnie, a za Huddesltone nie będę płacił 40 mln, a Veloso tez już mam na oku ale to za parę lat jak Carrick pójdzie w odstawkę :]

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 lip 2011, 20:15

Hmmm...Anthony Annan?Taka zbiedzona wersja Mascherano (brakuje mu 1-2 punktów w niektórych pozycjach by 'świecił' praktycznie wszystkimi ważnymi atrybutami dla DMFa)...Aczkolwiek powinien być tani i na 100% nie będzie narzekał na ławę w takim klubie jak MU.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”