Copa America 2011 - Strona 43

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 18 lip 2011, 0:14

Vianuch pisze:
sigane pepe pisze:illar powtorzyl wyczyn bramkarza urusów
:shock: przecież on 1 (słownie: JEDEN) strzał obronił, reszta leciała w kosmos.
no chyba raczej powtorzyl jego wyczyn, skoro muslera obronil karnego teveza a villar karnego thiago silvy, nie?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 lip 2011, 0:17

Vianuch,od kiedy Kaka gra jako DM? Co do wniosku sie zgodze jesli Leiva to najlepszy srodkowy Brazyli to czarno widze ta ekipe. Fred :mrgreen: i jakies wynalazki jak Ganso czy Kogucik.Potencial Brazyli ja ale nie wierze ze nie ma lepszego napastnika od Freda, ze Lukas to najlepszy srodkowy, ze Ganso to najlepszy ofensywny pomocnik i nikt mi nie wmowi ze nie ma lepszych od Elano. Karne lepsze od Anderlecht-Partizan :mrgreen:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lip 2011, 0:18

Vianuch pisze:Brazylia :lol: Tak to jest jak sie gra z Lukasem Lejwą zamiast Kaki i Andre Santosem zamiast Marcelo. Do tego Fred powoływany, a Hulk sobie strzela gole w sparach FCP i sie odpada....
Co wy się tak uczepiliście tego Lucasa akurat? On akurat chyba Kaki miejsca nie zajmował na boisku. A z Marcelo kwestia też już była wyjaśniana. Selekcjoner chciał wypróbować innych ludzi co nawet mnie nie dziwi, bo po niektórych jak Marcelo wie czego może się spodziewać. Wie po prostu, że niektórzy piłkarze poniżej pewnego poziomu nie schodzą i tyle.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 18 lip 2011, 0:31

Dobrzy bramkarze to podstawa. :D Coś pięknego. :mrgreen: Jeszcze poza Paragwajem Japonki sprawiły mi radość, uwielbiam pogromy faworytów, a jak ci faowryci łącznie nietrafiają 7 rzutów karnych to już miazga. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 lip 2011, 1:12

Zdziwiłbym się gdybym jeszcze potrafił się zdziwić :lol: Chile bezradne, bezproduktywne, nie zasługujące na choćby jedną bramkę. Nie ma w zasadzie co opisywać. Bramka dla Wenezueli po stałym fragmencie gry. Dużo przewinień, szczególnie graczy Chile, którzy zdąrzyli wyłapać już trzy żółte kartki i jeśli mecz dalej nie będzie układał się po ich myśli, to kto wie? Może ktoś zdąrzy wylecieć w przypływie frustracji i bezradności.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 18 lip 2011, 1:35

Copa America zawsze kojarzyło mi się z pięknym ofensywnym futbolem, jak na razie najjaśniejszymi punktami ekip, które będą walczyć o te trofeum są bramkarze. Koniec świata ...

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 18 lip 2011, 2:17

hahahahahaha

wg logiki tego turnieju w finale powinno być Peru z Wenezuelą, a triumfatorem Wenezuela!! :D :mrgreen:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 lip 2011, 2:25

Niesamowity turniej :o Takiego pogromu faworytów jeszcze w życiu nie widziałem. Dla Wenezueli ten awans to historyczny sukces, w półfinale zmierzą się z Paragwajem. Składu finalistów nie śmiem przepowiadać. Ten turniej jest nieprzewidywalny, Urugwaj teoretycznie jest w tym momencie faworytem do triumfu, ale to nic nie znaczy. Niemniej spełnia się powoli moje ciche marzenie, by to Celestes sięgnęli po puchar. Wszystko układa się po ich myśli, najgroźniejsi rywale w walce o sukces są już za burtą.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 lip 2011, 6:09

Silva i reszta ekipy po prostu nie chciała aby Milan w meczu o superpuchar stał na straconej pozycji zwłaszcza. "Karnerinhos" Menezesa nie mają racji bytu. Ciekawe czy w Argentynie i w Brazylii wyciągną wnioski przed mistrzostwami świata na ich kontynencie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 lip 2011, 10:49

Ostatni raz 4 zmarnowane karne na tym poziomie...to chyba FC Barcelona ze Steauą w 86 :wink: Może wreszcie ceny za Neymara i Ganso zejdą do ich nominalnej wartości (max 15 mln €).
Zdecydowanie robię się za stary i obejrzałem może z 10 minut Wenezueli z Chile zanim urwał mi się film...może ktoś się orientuje o której godzinie (czasu środkowoeuropejskiego) będzie rozgrywany finał?

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 18 lip 2011, 14:13

Ja mówiąc szczerze miałbym ciężko wybrać kto zagrał lepiej-czy Muslera z Argentyna czy Villar z Brazylią. Jeżeli o genialne interwencje chodzi to Muslera z 2, a Villar ze 3-4 także chyba Villar jak na moje oko nr.1. Karnych nie liczę, bo obydwaj obronili taką samą ilość. Mój kupon poszedł do kosza po odpadnięciu Chile ale trudno ważne, że mamy świetny finał, coś czuje, że jednak finał Wenezuela-Urugwaj. Farias widać jest dobrym trenerem, jego podejście i ma taką hm klasę, życzę mu na prawdę bardzo dobrze, podoba mi się ten trener.

Jeżeli chodzi o Chile to zawiódł najbardziej Sanchez, zabrakło też Beausejoura i rozczarował mnie Bravo, który na Anoeta zagrał znakomity sezon, a tutaj zawiódł tak koszmarnie w najważniejszym momencie.

Śmiechem też były doliczone 4 minuty...3 minuty była przerwa z powodu oświetlenia, 2 minuty leżał Cichero i do tego było 6 zmian-czyli z tego wychodzi iż doliczonych powinno być 8 minut, a nie zaledwie 4 ale cóż ten futbol rządzi się swoimi prawami.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 lip 2011, 22:15

Cavani prawdopodobnie wróci po kontuzji do składu na mecz z Peru. Formą może nie porażał w dwóch pierwszych grupowych spotkaniach, ale to bez wątpienia duże wzmocnienie. Tabarez będzie miał dzięki temu szersze pole manewru. Ciekaw jestem, czy Forlan trafi choć raz na tym turnieju :roll: Lubię tego zawodnika, dzięki niemu Urugwajczycy doszli rok temu aż do półfinału Mistrzostw Świata. Niestety jego skuteczność staje się powoli cholernie irytująca.

Vamos Celestes!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lip 2011, 22:24

Ciekawe czy Tabarez wyjdzie 4-4-2 jak z Argentyna,czy jednak wroci do zelaznego systemu z Cavanim na prawym skrzydle :think: Normalnie od poczatku turnieju kibicuje Urusom,ale tym razem bede chyba trzymal kciuki za Peru. Bo slabsi,bo Vargas,bo Guerrero,bo ten piekny pas a la River... :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 lip 2011, 22:25

Dr.Football1 pisze:bo ten piekny pas a la River...
Oby nie grali jak River ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 lip 2011, 22:26

Dr.Football1 pisze:Normalnie od poczatku turnieju kibicuje Urusom,ale tym razem bede chyba trzymal kciuki za Peru. Bo slabsi,bo Vargas,bo Guerrero,bo ten piekny pas a la River... :wink:
Nie omieszkam Ci tego wypomnieć, gdy po końcowym zwycięstwie Celestes przez tydzień będę pijany w sztok :bicz:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”