Udinese Calcio (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Udinese w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5-6
0
Brak głosów
7-10
0
Brak głosów
11-13
2
100%
14
0
Brak głosów
15
0
Brak głosów
16
0
Brak głosów
17
0
Brak głosów
18-20
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Udinese

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 mar 2011, 1:01

Może przez Twoje zamiłowanie do Atletico i baskijskiej piłki automatycznie wrzuciłem Cię do szufladki z napisem La Liga :P Przynajmniej wiesz co dobre :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 maja 2011, 17:04

Udinese wygrało piekielnie ważne spotkanie z Lazio. Z Lazio, które jest mega frajerem w starciach z najmocniejszymi. Pokazali to z Napoli czy Interem pokazali i dziś. W pierwszej połowie nie mieli za wiele do gadania, bo Di Natale raz za razem był dobrze wyprowadzany i kwestią czasu było kiedy Lazio nie uda się złapać go na spalonym czy przeciąć piłki, ale w drugiej mieli choćby remis na widelcu. Czerwona kartka i karny na pół godziny przed końcem to idealny moment by zacząć odrabiać straty. Karny zmarnowany w sposób beznadziejny (balonik Zarate w środek bramki). Inna sprawa, że nawet bez tego karnego Lazio spokojnie mogło zremisować. Kozak prócz gola, miał też słupek, gdzie oczywiście w obu przypadkach strzelał głową (on umie coś prócz tego? bo każda jego bramka to główka chyba), a potem jeszcze cudna parada Handanovica czy Rocchi, który piłki nie dorwał i nieomal zabił się o słupek....
No, ale muszę przyznać, że się cieszę. Lazio to ekipa nie dość, że której gra mi się nie podoba to jeszcze zawodzą na całej linii w meczach na szczycie. Ze słabiakami potrafią ciułać, ale to nie jest drużyna do CL.

A no i Antek o krok od króla strzelców. W szczególności, że Cavani wyleciał z boiska i jeśli znów nie walnie hat-tricka JUVE (nie widziałem sytuacji ale zakładam, że będzie pauzował tylko z Interem) to Di Natale już nie wyprzedzi.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 maja 2011, 14:48

Podobno Udine odrzuciło ofertę za Sancheza która wynosiła 35 mln. Pozzo dodał, że nie wymienia nazwy klubu z powodu szacunku co może też oznaczać że po prostu stara się wytargować lepszą cenę. Jeśli Inter sprowadzi Teveza a City Aguero (podobno te dwa klubu najbardziej o niego zabiegają) to może się skończyć tak, że Alexis zostanie na dłużej w Udinese. Tak sobie pomyślałem, że to też mógłby być niezły następca Aguero w Atletico, ale znowu suma nieco może pokrzyżować wszelkie plany, no i Atletico jednak nie jest w LM w przeciwieństwie do obecnego klubu Chilijczyka.

Jak to jest z zasadami ? Jeśli Sanchez by grał w el. LM i Udine by odpadło to po zmianie klubu mógłby grać w innym zespole w tych rozgrywkach ? Coś czytałem jakiś czas temu, że mają wejść zasady w stylu możliwości zgłoszenia zawodnika o ile jego wcześniejszy klub odpadł z rozgrywek.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 maja 2011, 15:08

Sanchez albo trafi do wielkiego zespołu, albo zostanie w Udine, ciężko mi wierzyć by zdecydował się na Atletico.
Mam nadzieje, że zostanie, bo grają z nim śliczną piłkę. Wystarczy, że Inler pewnie odejdzie. Tak swoją droga Gokhan w tym sezonie był naprawdę bardzo dobry, kiedyś uważałem go za zwykłego rzemieślnika, ale w tym sezonie grał tak jak De Rossi powinien grać w Romie. Dobry w defensywie, dobry w rozegraniu, potrafił walnąć z dystansu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 maja 2011, 15:11

Tak sobie pomyślałem, że to też mógłby być niezły następca Aguero w Atletico, ale znowu suma nieco może pokrzyżować wszelkie plany, no i Atletico jednak nie jest w LM w przeciwieństwie do obecnego klubu Chilijczyka.
No byloby super,ale to raczej watpliwa sprawa. Mowi sie,ze nastepca Kuna bedzie mlody Lamela z River. Sanchez pozostaje w sferze marzen :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 maja 2011, 15:14

Lamela też jest na celowniku Romy, być może też Milanu czy Interu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 maja 2011, 15:25

Jak dla mnie Sanchez powinien jeszcze zostać w Udinese. Tak naprawdę rozegrał dopiero pierwszy wielki sezon i jest jeszcze bardzo młody. Nie chciałbym aby zmarnował sobie kariery, bo to naprawdę ciekawy zawodnik. Myślę, że jeszcze jeden rok w Udine dobrze by mu zrobił. Może nawet udałoby sie pograć w LM i nabrać doświadczenia.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 20 lip 2011, 20:44

Udinese być może nie stoi w eliminacjach ligi mistrzów na straconej pozycji. Pokonali mocnego rywala. Już strzela Doubai, niezawodny Di Natale i młodziak Vydra. Także wygląda na to, że Guidolin może to bardzo fajnie poukładać i mimo takich osłabień powalczyć w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 paź 2011, 15:53

Udine przewaza i moim zdaniem nie wypusci dzisiaj z rak zwyciestwa.

Dusan Basta :love: Gdyby nie swietna forma Lichsteinera to wlasnie Serb bylby najlepszym prawym obronca Serie A. Nie tylko z wygladu przypomina Krasica (w formie oczywiscie). Boki obrony w osobach Dusana i Armero to marzenie kazdego trenera. Nic tylko pozazdroscic Guidolinowi.

A Toto nie przestaje strzelac. Cos czuje,ze to bedzie taki wloski Frankowski :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 paź 2011, 15:58

Udinese to jakiś fenomen. ściągną za grosze graczy, płacą im mało i co rok sprzedają najlepszych graczy a i tak zawsze są w czołówce. Wszyscy chwalą scoutów Porto, ale Udinese nie ma co zazdrościć.

A Di Natale to już można nazwać włoskim Frankowskim :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 paź 2011, 16:03

Udinese to iście zjawiskowa ekipa. Doznali olbrzymich osłabień sprzedając Sancheza, Inlera i Zapatę a i tak wciąż są w czołówce ligi. Magia Friulianich czy słabość Serie A?

Di Natale jak wino, ciekawe czy da radę trzeci raz z rzędu zostać Capocannoniere :think:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 paź 2011, 16:50

Jezeli bedziecie ogladali skrot to zwroccie uwage na pilke,ktora pietka zagral Di Natale do Armero w 75 minucie. Sam miod.

A Udine to rzeczywiscie studnia bez dna. Oprocz gwiazd ''absolutnych'' takich jak Toto,Armero,Kwadwo czy Handanovic,sa przeciez jeszcze zawodnicy,ktorzy naprawde moga sporo namieszac w najblizszych latach. Na przyklad Torje,Benatia,Isla,Ekstrand,Badu...

A w Palermo podoba mi sie Izraelczyk Zahavi - ciekawy chlopak.

PS A Ilicic wchodzi dopiero w 55 minucie... Chyba ich tam pogielo w tym Palermo...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 sty 2012, 10:19

Liczę na was fani Serie A. Można prosić o charakterystykę Mauricio Isli?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 sty 2012, 10:27

emdżej pisze:Liczę na was fani Serie A. Można prosić o charakterystykę Mauricio Isli?
Oprocz tego,ze bardzo cenie jego umiejetnosci pilkarskie,bardzo podoba mi sie,ze Mauricio jest pilkarzem szalenie wszechstronnym. Co prawda w ostatnich latach najczesciej gra na prawej pomocy,ale wczesniej w Udine rzucano go po roznych pozycjach i na wszystkich spisywal sie wysmienicie. Zdecydowanie jeden z najciekawszych obecnie pilkarzy Zebr.

A co,Zaglebie wyrazilo zainteresowanie ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 sty 2012, 10:30

Nie wiem czy dałoby się go kupić nawet sprzedając stadion i nowoczesne centrum treningowe. PSG się ponoć nim interesuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”