Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 785

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lip 2011, 11:37

Nie chcę być złośliwy ale ja tego zawodnika nigdy nie lubiłem i lubić nie będe . Zawsze wydawał mi sie chamem i brutalem , milion tatuaży, głupie żarty i ciągłe prowokacje to na pewno nie powinnien być wzór . Dlatego zapytam was czy pamiętacie jego cudny strzał z Empoli :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lip 2011, 11:40

A co powiesz o Boatengu? Też ma dużo tatuaży(zresztą czepianie się do tatuażu też jest nie na miejscu), przed przyjściem do Milanu uważano go za chama, itp. a okazało się całkiem inaczej. Nie wiadomo jaki Materazzi jest naprawdę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lip 2011, 12:34

Materazzi to brutal, ale kocha dzieci.

:wink:

EDYTA:

http://www.youtube.com/watch?v=nUD4IxLI ... re=related

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lip 2011, 12:44

Ja tam Matrixa bardzo lubiłem. Mało kto potrafił wzniecić w człowieku takie emocje jak Materazzi :) Ja tam wolę takie charaktery niż bezpłciową rywalizację. Zresztą po trzydziestce zrobił się z niego fantastyczny stoper.

Edyta: Trochę pisaliście o ustawieniu i mam pomysł.

Skoro w defensywie gracie 4-3-3, a potem przechodzicie na 3-4-3 to może tym pomocnikiem przy lewej stronie niech będzie Sneijder? w schemacie obronnym by grał w środku i by mógł rzucać od razu piłki uruchamiające atak ze środka pola, lub zbiegać do lewej strony skąd znowu do środka ataku by wpadał Eto'o. Druga opcja to przejście na 4-2-3-1 i Wesley by mógł grać wtedy jako typowy OPS z Cambiasso i być może Casemiro za jego plecami.

A i pytanko o Alvarezie. On de facto będzie grał na prawym ataku tak? Ma świetną technikę, dobry strzał z dystansu, jest lewonożny. Nic chyba nie stoi na przeszkodzie.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 13:10 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2011, 13:07

Ciesz mnie, że on odchodzi z Interu, bo to był taki aktor, że głowa mała. Pamiętam jak co chwilę leżał w finale Pucharu Włoch w zeszłym roku z Romą. No nie dobrze mi się robiło...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 201

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 21 lip 2011, 13:22

Ja do Marco mialem stosunek malo pozytywny do czasu Mundialu bo Inter zbyt czesto tracil na jego zachowaniu niz zyskiwal. Chociaz faktem jest, ze czesto tez byl traktowany surowiej niz na to zaslugiwal, pamietam pierwszy mecz z Liverpoolem gdzie wylecial ewidentnie za nazwisko. Po Mundialu nie dosc, ze sportowo prezentowal sie imponujaco, posadzil Samuela na lawce i obok Maicona i Ibry byl nalepszym zawodnikiem sezonu to jeszcze wyrosl na pozaboiskowego lidera druzyny.

Za tydzien ruszaja mistrzostaw swiata U-20:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostw ... BCnej_2011
Ciekawe jak Cou zaprezentuje sie na tle swoich rowniesnikow.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lip 2011, 13:38

Hmm , cóż moge rzec , to tylko moja prywatna opinia . Matterazzi był świetnym zawodnikiem , jego dokonania na rzecz zdobycia przez włochow MS są nieocenione dzieki sprowokowaniu Zidana . Nie wiem jakim człowiekiem jest prywatnie , może jest świetnym ojcem i kolegą ale nie uważam żeby był dobrym przykładem poprzez to co pokazywał na boisku , chodzi mi tu o sposob gry vel aktorstwo , brutalne faule ,brak respektu dla rywala poprzez jakies glupie maski , wyzywanie matek żon córek od pannien lekkich obyczajów itp . Tatuaże to osobna kwestia , jedni je lubią inni nie , ja sam osobiscie chciałbym kiedys mieć płomienie na rękach i i tatuaż w formie zbroi na ramionach , to kwestia decyzji i własnego widzimisie czy przez to zostane uznany jakims zbirem :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 lip 2011, 0:56

Viviano połamał się na treningu. Mówi się o zerwaniu więzadeł krzyżowych i nawet ośmiu miesiącach przerwy w grze. Tośmy zarobili :roll:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 lip 2011, 10:38

No szkoda chlopa. Podobno powaznie interesowal sie nim Bayer, byla tez opcja wypozyczenia do Genoi.

Dzisiaj juz mocniejszy rywal - turecka Gala.

Prawdopodobny skladzik: Castellazzi; Chivu, Ranocchia, Samuel; Nagatomo, Sneijder, Stankovic, Obi; Eto'o, Castaignos, Alvarez

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 lip 2011, 18:12

Znowu Chivu ? Pytam ponieważ jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lip 2011, 18:14

Viviano wiezadła, 4 minuta w meczu z Galata Kazim Richards wpada w twarz Castellazziego, Luca polprzytomny znoszony na noszach. Oby nie skonczylo sie na jakichs powaznych zlamaniach czy wstrzasnieniu mozgu. Jeszcze sie sezon nie zaczał, a juz moze nam zaczac brakowac bramkarzy.

Chivu dogrywał do Catellazziego. Nie bylo to najlepsze zagranie, ale to nie on wpadl na bramkarza.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 lip 2011, 19:30

Nigdy wiecej sparingow z Turkami.
To jednak jakis dziki narod, a sedzia im na wszystko pozwala.

Castaignos i Alvarez ustawieni na zlych pozycjach, no ale w koncu to jest czas na eksperymenty, za to Obi po raz kolejny bardzo ladnie.

E: Z Castellazzim podobno ok.

E2: Druga polowa to chyba wiecej niz 40 minut nie trwala? :>

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 lip 2011, 20:09

Nigdy nie lubiłem Materazziego, bo to chyba największy psychol, brutal i boiskowy bandyta, jakiego dane mi było oglądać. On nie wchodził, żeby odebrać piłkę, tylko żeby uszkodzić, mniej lub bardziej, rywala. Roy Keane miał jazdy, Montero miał jazdy, ale Materac brutalnością przerósł obu panów.

Niemniej jednak jakiś sentyment do tego piłkarza mam, zwłaszcza po mundialu 2006, gdzie wzorcowo zastąpił Nestę i ...sprowokował Zidane'a. Acz oby jak najmniej takich piłkarzy.
;)

@Maciek - Bayer interesował się Viviano? Przecież mają Adlera...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lip 2011, 20:12

Tak jest, odchodzi symbol Interu. Symbol bezkarnej brutalności, śmiania się rywalom w twarz przy łamaniu przepisów.
Włoski futbol na pewno zyskał trochę dobrej reputacji dzięki jego emeryturze. (?)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 lip 2011, 20:25

Nie będę robił z Materazziego świętoszka, bo za często mnie jako kibicowi Interu podnosił ciśnienie niektórymi kompletnie nieprzemyślanymi zagraniami. Sporo ma na sumieniu jako zawodnik, nie ma co kryć. Zadziwiające jest jednak to, że wiele osób poza boiskiem uważa go za świetnego człowieka i kolegę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”