Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 238

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lip 2011, 10:28

marCHELSinio pisze:Robią co mogą żeby go utrzymać na WHL, ale tak drastycznych metod jeszcze nie widziałem.
a Cesc za co dostał opaskę, na ładne oczy ?

Też uważam, że kpiny z Anelki są nie na miejscu, koleś jednak coś dla tej Chelsea zrobił, a się go traktuje jak Denilsona w Arsenalu :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 21 lip 2011, 11:50

Nikt nie umniejsza zasług Anelki dla klubu w dodatku był najlepszym naszym strzelcem w LM w zeszłym sezonie, ale ma już swoje lata w dodatku wk***wia kibiców z tym jego spowalniem tępa gry. Gdy się robi kontrę to trzeba zapieprzać co sił w nogach a ten zawsze dobiega do połowy i koniec, zawodnicy przeciwnika wracają na swoją połowę zajmują pozycję i to jest tyle jeśli chodzi o element zaskoczenia w jego wykonaniu. Kalou jeszcze przeboleję gdy zaczyna z ławy bo w tym jest najlepszy, ale od początku jest wręcz wskazane nie dać mu pograć. Jak Wenger się zdecydował go kupić od nas to już złego słowa bym o Arsenie bym nie powiedział, nigdy :) Mamy Sturridge i trzeba mu sposobność się rozwijać a emeryci tylko blokują go :D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2011, 13:07

U was opinie o Anelce jak u nas o Berbie ;)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 21 lip 2011, 13:21

Dziś mecz Panowie ! Liczę na pogrom gwiazd Malezji, nie możemy być gorsi od M.U i L'poolu. :D

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 21 lip 2011, 15:15

fieldy pisze:Też uważam, że kpiny z Anelki są nie na miejscu, koleś jednak coś dla tej Chelsea zrobił, a się go traktuje jak Denilsona w Arsenalu :lol:
W każdym klubie jest zawodnik lub zawodnicy, którego kibice chętnie by się chętnie pozbyli z takich lub z innym powodów. Takim zawodnikiem jest np. Dimitar Berbatov w United. Bułgar strzelił koło 50 bramek w 3 sezony, a mimo to kibice United wolą Javiera Hernándeza w podstawowym składzie oglądać, a Berbatova sprzedaliby gdzie tylko by mogli.

Anelka mimo wieku jest bardzo dobrym graczem, który w wielu klubach stanowiłby o sile zespołu.Tylko moim zdaniem ( i nie tylko z tego co widzę ), Francuz jest za słaby już na grę na Stamford Bridge. Spowalnia akcje, kondycja jego nie wystarcza na bieganie przez pełne 90 min w szybkim tempie. Dodatkowo inkasuje koło 100 tys. tygodniowo oraz blokuje miejsce w składzie innym zawodnikom ( m.in Danielowi, który w mojej ocenie powinien dostać wiele szans w tym sezonie, a obawiam się, że jeżeli starzy wyjadacze zostaną to Sturridge będzie znowu musiał iść na wypożyczenie ... )

:)
Swoją drogą Ryan Bertrand pokazuje się z bardzo dobrej strony w sparingu z gwiazdami Malezji.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lip 2011, 23:07

Dalem linka w temacie Atleti,ale tam i tak nikt nie zaglada :P

http://www.atleticofans.com/8598/courto ... -tomorrow/

A wiec chyba wypozyczenie do Atletico. Ciekawe na jakich warunkach :think:

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 21 lip 2011, 23:16

Jednak Anelka pokazał się z dobrej strony w dzisiejszym meczu... Fakt, to nie rywal z Premier League, ale jednak. Podobała mi się akcja Torresa z efektowną siatką między nogami obrońcy :) Zawiódł mnie Daniel i jego samolubna gra.

Dr. Football1 - widziałem, ciekaw jestem co z Niego wyrośnie :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 lip 2011, 2:28

Dr.Football1 pisze:
A wiec chyba wypozyczenie do Atletico. Ciekawe na jakich warunkach :think:
Zapewne 100% pensji bez opcji pierwokupu ani bez kwoty wykupu. W innym wypadku byłoby to dość dziwne. Bo raczej nie po to go Chelsea sciąga, aby za chwilę sprzedać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lip 2011, 2:46

Zapewne 100% pensji bez opcji pierwokupu ani bez kwoty wykupu. W innym wypadku byłoby to dość dziwne. Bo raczej nie po to go Chelsea sciąga, aby za chwilę sprzedać.
No tak,ale ciekawe na jak dlugo zostalby wypozyczony. Wczesniej mowilo sie nawet o 3 latach.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 22 lip 2011, 10:57

Czytałem jakieś forum kibiców Atletico, nie podoba im się to że "za darmo będą wychowywać przyszłą gwiazdę Chelsea"...

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 22 lip 2011, 12:37

Nie jestem wprawdzie kibicem Atletico, ale raczej im się nie dziwię, klub będzie sobie wychowywał komuś bramkarza, który trochę sobie u nich pogra, a potem wróci do Chelsea już ograny i pewnie gotów do bycia bohaterem PL. Ruch dla mnie dziwny, bo Atletico na brak swoich utalentowanych bramkarzy raczej nie może narzekać.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 22 lip 2011, 12:58

jak kibice chelsea zapatruja sie na transfer oriola romeu z barcelony za 5 mln euro (za 2 lata barca moze go odkupic za 8-troche dziwne,ze tak duzy klub godzi sie byc moze zrobic z niego mega grajka,ograc by potem dac mozliwosc sprzedazy za grosze-ale nie wnikam w to) ?

gosciu to typ nowoczesnego defensywnego pomocnika-silny fizycznie,z dobrym odbiorem, uzdolniony technicznie,silnym strzalem z dystansu-moze tez w razie potrzeby zagrac na srodku obrony

ma szanse wygryzc mikela czy ramiresa ?
podobno mega podoba sie waszemu trenerowi co moze oznaczac duza ilosc szans na wystepy

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lip 2011, 15:00

Czytałem jakieś forum kibiców Atletico, nie podoba im się to że "za darmo będą wychowywać przyszłą gwiazdę Chelsea"...
I tak,i nie. Ja jestem ogromnym fanem talentu Thibaut,wiec ten transfer bardzo mnie cieszy jednak z drugiej strony jego przyjscie moze powaznie zahamowac rozwoj dwoch bardzo zdolnych bramkarzy Atleti - Asenjo i Joela. Zobaczymy,zreszta nikt nie powiedzial,ze Belg od razu wskoczy do podstawowego skladu. Slowa Manzano:
Courtois przychodzi dlatego, gdyż chcemy mieć dobrze obsadzoną bramkę. Potrzebujemy gwarancji na wypadek losowych wydarzeń naszych bramkarzy

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 22 lip 2011, 15:34

jordan20 pisze:jak kibice chelsea zapatruja sie na transfer oriola romeu z barcelony za 5 mln euro (za 2 lata barca moze go odkupic za 8-troche dziwne,ze tak duzy klub godzi sie byc moze zrobic z niego mega grajka,ograc by potem dac mozliwosc sprzedazy za grosze-ale nie wnikam w to) ?

gosciu to typ nowoczesnego defensywnego pomocnika-silny fizycznie,z dobrym odbiorem, uzdolniony technicznie,silnym strzalem z dystansu-moze tez w razie potrzeby zagrac na srodku obrony

ma szanse wygryzc mikela czy ramiresa ?
podobno mega podoba sie waszemu trenerowi co moze oznaczac duza ilosc szans na wystepy
Mi się to nie podoba, transfer kompletnie pozbawiony sensu, szanse na występy są iluzoryczne chociaż kto wie co siedzi w głowie Villasa-Boasa. Obecnie spodziewałbym się że Ramires zajmie miejsce Essiena w pierwszej jedenastce (chociaż ja bardzo chciałbym zobaczyć Davida Luiza na pozycji Michaela, chociaż tylko zobaczyć jak na niej będzie grał), jasne też jest że taki Mikel będzie częściej grał niż piłkarz Segunda Division. Nawet jeśli naprawde jest zdolny to co z tego skoro i tak Barcelona sobie go weźmie prawie za darmo. Chociaż z tym opisem to żeś go dobrze zareklamował :lol: Widać po sparingach że AVB pcha tą młodzież, żeby sobie pograli u niego :wink:

Jestem ciekawy co będzie z Rajkoviciem, chłopak wrócił z wypożyczenia i dostaje szanse, czego się nie spodziewałem.

Sprawa z Courtois bardzo fajna, chociaż nawet 3 lata w Atletico to może być za mało, żeby później z miejsca wskoczyć do pierwszej 11. Chelsea. :lol:

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 22 lip 2011, 16:22

AVB przyznał, że nie chce popełnić błędu sprowadzając kolejnego napastnika (czyt. Lukaku)...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”