Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lip 2011, 1:23
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 lip 2011, 22:50
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 14:21
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 lip 2011, 15:12
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 13 lip 2011, 15:19
JestemHardcorem
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 15:31
Z informacji jakie udało mi się uzyskać już po roku przysługuje jej prawo pierwokupu na poziomie 12 mln euro, zaś po dwóch latach 15 mln euro.Niby tak to ma wyglądac, Roma kupuje go teraz za 12mln z tą małą różnicą że Barcelona po dwóch latach może odkupić Bojana za 15mln.
Kłopot polega na tym, że może im się opłacać np. w celu sprzedaży lub jako dodatkową kartę przetargową tym bardziej, że w przypadku prawa pierwokupu zawodnik nie ma nic do gadania, bowiem warunki kontraktu ustala z oboma klubami przez podpisaniem umowy przenoszącej prawo do jego karty zawodniczej.t, jeśli będzie grał na poziomie Vucinicia, Borriello, itp. Dla romy może być nawet bardzo ważnym zawodnikiem, ale Barcelonie się nie przyda na tyle by go ściągać z powrotem.
Na takich zasadach, że tylko jedna strona ryzykuje druga natomiast nic, jak dla mnie istnieje duża podstawa do jej unieważnienia jako niezgodnej z zasadami współżycia społecznego. Zrozumiałbym to, gdyby kwotę pierwokupu ustalono na poziomie 20-25 mln euro lub sprzedano za mniej niż 10 mln euro, ale w sytuacji, gdy kupuje się zawodnika za ekwiwalent, a nikt chyba nie wątpi, że wyższą kwotę należałoby już rozpatrywać w kategoriach przepłacania, choćby dlatego, że Hiszpan niewiele grał ...Wygląda to jak zwykłe wypożyczenie na dziwnych zasadach.
MarcinW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 13 lip 2011, 16:03
Na wloskiej stronie Romy jest info że Bojan bedzie gracze zespolu przez 2 pierwsze sezony. W 2013 Barcelona moze go wykupic za 15mln. Nigdzie nie ma tam wspomniane o tym ze po pierwszym sezonie Barcelona moze go wykupic. Wczoraj bylo jakies zebranie i niby ten 'transfer' mial byc potwierdzony oficjalnie, ale na razie cicho. Ale nawet gdyby, to wątpie by Barca się pchała do jego wykupu po pierwszym sezonie gdy już teraz mają przepych w ofensywie, a po dojsciu Sancheza tym bardziej.MarcinW pisze:Z informacji jakie udało mi się uzyskać już po roku przysługuje jej prawo pierwokupu na poziomie 12 mln euro, zaś po dwóch latach 15 mln euro.
ja już pisałem pare stron wczesniej, mi te opcje się tez nie podobaja, ale nie oceniał bym tego transferu z góry że Roma na tym straci, nawet jesli sie sprawdzi jeden sezon, to korzyśc dla rzymian, jesli Barcelona go wykupuje za ta sama cene wtedy zostajemy na 0 z tym ze pilkarz rozegral dobry sezon i nikt tego nie zabierze. Sam Bojan mnie tez nie przekonuje, nie ukrywajmy to wychowanek Barcelony i on sam nie zapatruje się na Rome jako przyszłośc tylko bardziej w kwestii ogrania i powrotu do domu. Rzymianie robia za królika doswiadczalnego w tym wypadku. Barcelona nie bedzie sie raczej godzic na transfery swoich młodych pilkarzy bo przykładem Fabregasa widzi jak pozniej ciezko ich odzyskac.MarcinW pisze:Na takich zasadach, że tylko jedna strona ryzykuje druga natomiast nic, jak dla mnie istnieje duża podstawa do jej unieważnienia jako niezgodnej z zasadami współżycia społecznego. Zrozumiałbym to, gdyby kwotę pierwokupu ustalono na poziomie 20-25 mln euro lub sprzedano za mniej niż 10 mln euro, ale w sytuacji, gdy kupuje się zawodnika za ekwiwalent, a nikt chyba nie wątpi, że wyższą kwotę należałoby już rozpatrywać w kategoriach przepłacania, choćby dlatego, że Hiszpan niewiele grał ...
JestemHardcorem
Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 21 lip 2011, 20:29
jaca911
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 lip 2011, 20:39
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 21 lip 2011, 21:20
Jeszcze nie ma oficjalnego info. Na razie to Roma oficjalnie kupiła Jose Angela ze Sportingu Gijon więc nie ma sie czym podniecaćjaca911 pisze:Gabi Heinze w Romie, widać Enrique ściąg znane nazwiska i Roma może być bardzo mocna..
Wątpliwe by DiBene strzelał sobie na wejściu w stope. Kibice by pewnie ubili tego całego Amerykańca gdyby ten zdecydował się sprzedać DDR. Inna sprawa jest taka że w zamian za pieniądze z jego transferu kupiło by sie na pewno kogoś w lepszej formie. De Rossi to cień zawodnika sprzed paru lat. Sensim by pewnie przez myśl nie przeszła opcja sprzedawania Włocha, Amerykanom którzy nie patrza na piłkarzy sentymantalnie tylko jakościowo w sumie różne mogą pomysły przyjść. Mi ososbiscie nawet przez myśl nie przechodzi taka opcja jak DDR w innej koszulceLeague pisze:Coraz głośniej o odejściu De Rossiego do City który chce podwyżkę. Byłaby to niepowetowana strata dla Romy jak i Serie A mimo że włoch nie był ostatnio w szczytowej formie
JestemHardcorem
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 22 lip 2011, 13:26
Jaro1910

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 22 lip 2011, 17:24
JestemHardcorem
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 lip 2011, 17:31
Czytałem dziś, że Roma zwiększyła ofertę do 8-9mln euro, a taka kwota już Ajax zadowoli.JestemHardcorem pisze:Kameni i Stekelenburg, za Kameniego trzeba dać cos kolo3mln, za Holendra Ajax woła 10mln, Roma na razie daje 7.
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lip 2011, 17:34
3 miliony to kosztuje jedna reka Kameniego. Bierzcie,nawet sie nie zastanawiajcie. Espanyol za Osvaldo chce 20 baniek,a Kamerunczyka oddaja praktycznie za darmoza Kameniego trzeba dać cos kolo3mln
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 23 lip 2011, 16:48
Dzisiaj z kolei info że Romę i Ajax wciąż dzieli spora różnica zdań. Coś okolo 2-3mln różnicy, sam zawodnik już jest zdecydowany na transfer do Rzymu, a zarząd tak skąpiemdżej pisze:Czytałem dziś, że Roma zwiększyła ofertę do 8-9mln euro, a taka kwota już Ajax zadowoli.
No właśnie, ta cena jakas dziwnie niskaDr.Football1 pisze:3 miliony to kosztuje jedna reka Kameniego. Bierzcie,nawet sie nie zastanawiajcie. Espanyol za Osvaldo chce 20 baniek,a Kamerunczyka oddaja praktycznie za darmo
JestemHardcorem
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio