Pewniak dnia - Strona 241

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Pewniak dnia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 lip 2011, 13:12

#4 Argentyna wygra Copa America 2,25

Dryżyna Albiceleste gra ten turniej u siebie, do tej pory grali średnio, ale w ostatnim meczu z Kostaryką wygranym 3:0 wszystko funkcjonowało jak należy i myślę, że tak już będzie do końca turnieju. Brazylia cieniuje, Chile i Urugwaj nie gra nic specjalnego, a w Kolumbii nie wystarczy sam Falcao i Guarin. Argentyna personaliami oraz swoją grą jest faworytem, a jak dodamy, że grają u siebie to wydaje mi się, że są zdecydowanie głównym faworytem na ten moment do wygrania Copa.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 lip 2011, 13:22

#4 Śląsk Wrocław - Dundee United poniżej 2,5 gola 1,85

Śląsk ma tak naprawdę tylko dwóch solidnych napastników - Diaza i Voskampa. Ten drugi nie jest w pełni gotowy do gry i mecz zacznie na ławce. Dundee również nie jest zespołem bramkostrzelnym, zwłaszcza na wyjazdach. Myślę, że dzisiejszy mecz może rozstrzygnąć jeden gol.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 lip 2011, 15:28

#5 Łukasz Kubot - Santiago Giraldo (zwycięzca pierwszego seta) 1 1,9

Myślałem nad graniem na Kubota w całym meczu, ale Giraldo też jest w gazie, więc ciężko powiedzieć czy Kubot wygra, na pewno mecz będzie wyrównany. Jednakże wydaje mi się, że Kubota stać na to, aby wygrać pierwszego seta, on w każdym meczu atakuje od razu i stara się wygrać pierwszego seta (nie udało się aby ostatnio z Lopezem), natomiast Giraldo odwrotnie, gra na spokojnie, oszczędzając siły na kolejne sety (wyjątkiem jest tylko mecz z Melzerem grany w 1. rundzie). Ja bym widział taki scenariusz: Łukasz atakuje od razu, wygrywa pierwszego seta, a później to już zalezy od jego koncentracji, albo uda się wygrać drugiego seta, albo uwali go, ale jak przegra to dopadnie go zmęczenie i już się raczej nie wyliże.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 lip 2011, 15:38

#6 Peru nie strzeli 1,93

Ja to widzę tak, że jak jest Guerrero to i może ktoś strzelać gole dla Peru. On w meczu z Kolumbią będzie grał, ale Kolumbia ma bardzo dobrą obronę i sądzę, że sobie z nim poradzą, a jak on będzie wyłączony z gry to Peru nie powinno strzelić gola. Peru w ogóle dość fartownie awansowało, strzelili tylko 2 gole w tej edycji CA i oba są autorstwa Guerrero. Kolumbia natomiast w CA bez straty gola, przed CA nie umiał im strzelić też Meksyk, a sama Hiszpania strzeliła tylko jednego gola co świadczy jak mocną mają defensywę. Reasumując sądzę, że dobrze pokryją Guerrero przez co Peru nie powinno zagrozić poważniej bramce Kolumbijczyków w wyniku czego gola nie strzeli.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 17 lip 2011, 13:45

# 5 Stabæk - Rosenborg 2 2.31

Rosenborg znajduje się w bardzo dobrej dyspozycji w ostatnim czasie, w przeciwieństwie do swojego dzisiejszego rywala. Myślę, że po dzisiejszym spotkaniu będzie kontynuował marsz w górę ligowej tabeli.
Nie dość, że wygrywają swoje spotkania, to robią to w naprawdę dobrym stylu. Nie widzę dziś innego rozwiązania niż 3 punkty dla podopiecznych Jonssona, który dodatkowo doskonale zna rywala. Wcześniej pracował bowiem, jako szkoleniowiec Stabaek, z którym osiągał dobre rezultaty.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 17 lip 2011, 13:53

# 6 USA - Japonia Zwycięzca 2 2.30

Finał Mistrzostw Świata Kobiet. Przyznam się, że imprezy tej poza małym wyjątkiem nie oglądam i dziś też nie będę :) Postanowiłem jednak postawić na to, że tytuł mistrzowski wywalczą Japonki. Oglądałem ich mecz ze Szwedkami i ich gra wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie. Jeżeli będą w stanie zagrać na podobnym poziomie dzisiaj, to mają spore szanse na zwycięstwo.

Amerykanki po drodze pokonały między innymi Brazylijki, co pokazuję, że to także bardzo dobra drużyna, a spotkanie finałowe może stać na wysokim poziomie i być bardzo wyrównane.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 lip 2011, 14:25

#5 Japonia - USA 2 2,10

Wygląda na to, że na przekór BERGKAMPOWI. Amerykanki są najbardziej utytułowaną drużyną w historii. Zdobywały medale na wszystkich pięciu turniejach o Mistrzostwo Świata. Japonki już osiągnęły najlepszy rezultat w swoich dotychczasowych startach na mundialu i srebro jest dla nich wystarczającym sukcesem. Zdobyć tytułu nie zdołają.

P.S. Piłka kobiet jest okropna.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 lip 2011, 17:48

#7 Urugwaj wygra Copa America 1,82

Wcześniej był typ na Argentynę, ale znaleźli pogromce, więc typ teraz idzie na tych pogromców :P
W grze pozostały już tylko 4 ekipy: Urugwaj, Paragwaj, Wenezuela i Peru. Gra pozostałej trójki absolutnie do mnie nie przemawia. Peru dość szczęśliwie po dogrywce wygrało z Kolumbią, Paragwaj pokonał Brazylię ale również po sporym farcie bo to Brazylijczycy dominowali w całym meczu a potem oddali awans nie strzelając żadnego karnego :lol: Wenezuela natomiast gra średniawą piłke, udało im się pokonać szczęśliwie Chile choć to raczej Chile samo siebie pozbawiło awansu grając w meczu z Wenezuelą beznadziejną piłkę. Z tego grona najmocniejsza wydaje mi się ekipa Urugwaju czyli 4 drużyna Mundialu, która gra dobrze, ma dobrych piłkarzy i prezentuje równą formę, dlatego też sądzę, że to ona wygra CA.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 lip 2011, 22:27

#6 Paragwaj - Wenezuela X 3,20

Trzy krótkie powody takiego typu:
- w ćwierćfinałach aż trzy mecze rozstrzygały się w doliczonym czasie gry lub w rzutach karnych.
- Paragwaj zremisował wszystkie dotychczasowe spotkania na CA
- w grupowym starciu tych zespołów padł wynik 3:3

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 20 lip 2011, 23:51

#1 Paragwaj-Wenezulea 1/1 3.15

wenezuela szczesliwie zremisowala w meczu grupowym. tym razem nie powinno byc niespodzianki, paragwaj jest zdecydowanie lepszy piłkarsko. n.valdez od poczatku w zamian za kontuzjowanego santa cruza to tez zmiana na plus . mam nadzieje, ze dadza rade juz przed przerwa :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 lip 2011, 0:13

#7 Dundee United - Śląsk Wrocław poniżej 2,5 gola 1,82 (pewniak x2 = 3,64)

W pierwszym spotkaniu padł jeden gol i teraz zapewne nie będzie dużo lepiej. Śląsk pewnie będzie się starał raczej utrzymać zaliczkę z pierwszego spotkania i Szkotom trudno będzie przebić się przez te zasieki i pokonać Kelemena. Wrocławianie natomiast poza tym, że nie rzucą się do ataków to mają przecież tylko dwóch solidnych napastników - Voskampa i Diaza. W dodatku myślę, że Lenczyk nie zagra na tyle odważnie, by obu wystawić w wyjściowym zestawieniu.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 21 lip 2011, 20:41

# 7 Dundee United - Śląsk Wrocław 1 2.10
# 8 Dundee United - Śląsk Wrocław (+1) 1 3.85

Śląsk ma dobrą zaliczkę z pierwszego spotkania. Mają spore szanse na awans do kolejnej rundy. Szkoci jednak i tak moim zdaniem pozostają minimalnym faworytem. Grając u siebie przy w miarę szybko strzelonym golu, są w stanie rozstrzygnąć to spotkanie na swoją korzyść. Zagrają bardziej ofensywnie i przy dobrej skuteczności odniosą przynajmniej dwubramkowe zwycięstwo.
Śląsk trochę osłabiony może sobie nie poradzić.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 lip 2011, 16:37

#8 Chrobry Głogów - Miedź Legnica 2 2,40

Zaryzykuję taki typ, choć pierwsze kolejki zawsze są sporą niewiadomą. Jednak Chrobry to beniaminek, a Miedź jest faworytem rozpoczynającego się sezonu. Dziewięć ostatnich spotkań tych zespołów kończyło się stratą punktów przez Chrobrego. Ostatnim razem głogowianie pokonali Miedź w 2001 roku. Legniczanie wzmocnili się przed sezonem doświadczonymi piłkarzami z pierwszej ligi, a jeden z nich, Zbigniew Zakrzewski, oficjalny debiut w pucharowym meczu ze Startem Namysłów okrasił dwoma bramkami. Ograni zawodnicy są w każdej formacji Miedzi (Bledzewski w bramce, Woźniczka w obronie, Nowacki w pomocy i Zakrzewski w ataku).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2011, 17:37

#3 FC Schalke 04 - Borussia Dortmund H(1 - 0) 2 5,00

Schalke miało fatalny sezon, w dodatku odszedł bramkarz, który coby nie mówić, był jedną z gwizd zespołu. Myslę, że mistrzowie Niemiec pokazą jaka róznica dzieli oba kluby, niedawno wygrali turniej towarzyski i grali całkiem nieźle, dziś są faworytem, to i myslę, ze pewnie wygrają :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 lip 2011, 20:50

#9 Urugwaj - Paragwaj DW 1:0 5,75

Obawiam się kolejnego nudnego widowiska na zakończenie Copa America. Jednak Urugwaj jest faworytem tego finału i, jeśli turniej nie ma być zapamiętany jako pogrom wszystkich faworytów, to Forlan i spółka powinni spotkanie wygrać. Ale nie sądzę, by zrobiło to wyżej niż jedną bramką.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”