Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 593

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 lip 2011, 21:45

Wilmore pisze:Chyba nie widziałeś go nigdy w akcji, bo Melo może i jest brakującym, ale jeśli już, to ogniwem ewolucji
:D
Wilmore pisze:Znakomity grajek, moim zdaniem o wiele lepszy od swojego rodaka z Udinese.
Czyżby Ci chodziło o rodaka z Barcelony? :)
Jeśli tak to jak można porównywać takich zawodników?

No to teraz lewe skrzydło... tu nadal monstrualna czarna dziura, która w zeszłym sezonie wciągnęła całą drużynę...

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 22 lip 2011, 21:46

Wilmore, ja znam bardzo dobrze charakterystykę Arsenalu i styl Wengera, a samego Melo na tyle dobrze żeby stwierdzić jw.

Większego idioty niż Flamini na pewno nie ma we współczesnej piłce nożnej. Aż dziw bierze że UEFA czy Włoska Federacja się nim nie zajęli. Poza tym masz u siebie Gattuso czy Ibrahimovicia, więc daj sobie spokój z Melo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lip 2011, 22:10

Czyżby Ci chodziło o rodaka z Barcelony? :)
Nie, z Udinese.
Wilmore, ja znam bardzo dobrze charakterystykę Arsenalu i styl Wengera, a samego Melo na tyle dobrze żeby stwierdzić jw.
Patrząc później na to:
Większego idioty niż Flamini na pewno nie ma we współczesnej piłce nożnej. Aż dziw bierze że UEFA czy Włoska Federacja się nim nie zajęli. Poza tym masz u siebie Gattuso czy Ibrahimovicia, więc daj sobie spokój z Melo.
Mam jednak wrażenie, że Melo widziałeś co najwyżej na kompilacjach, a opinię o nim wyrobiłeś sobie po tutejszych wypowiedziach na jego temat, które nie miały absolutnie żadnego związku z rzeczywistością, a dyktowane były tylko obroną piłkarza noszącego klubowe barwy.
Melo jako piłkarza idealnie opisują dwie kwestie - mecz na MŚ z Holandią i fakt, że po jego odejściu z Fiorentiny i teraz z Juventusu kibice się cieszą.
Martwi Cię liczba czerwonych kartek, że chcesz go ściągnąć?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2455

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 lip 2011, 22:19

które nie miały absolutnie żadnego związku z rzeczywistością
kontaktu z rzeczywistością nie mają także twoje posty. Melo brutalniejszy i głupszy od Flaminiego i Gattuso? Dobre sobie. Gattuso jedynie w jego dobrch latach to lepszy zawodnik i tyle lecz pod wzgldem kartek i głupich akcji nie lepszy. 99% tutaj zgodnie twierdzi, że Melo był jednym z najlepszych zawodników Juve w sezonie nawet twoi koledzy po szalu.Obejrzyj mecz z Milanem i zobacz czy znajdziesz lepiej grającego pomocnika w swojej ekipie. Masz widzę misję atakować Melo i ją wykonujesz. Sam nie jestem i nigdy nie byłem fanem Melo ale stawianie go w takim świetle jakim go przestawiasz to zakłamanie

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 22 lip 2011, 22:22

Wilmore pisze: Mam jednak wrażenie, że Melo widziałeś co najwyżej na kompilacjach, a opinię o nim wyrobiłeś sobie po tutejszych wypowiedziach na jego temat
No to cóż ja Ci mogę powiedzieć :D Ja z Twoimi wyobrażeniami na pewno nie będę walczył za bardzo :D

Dla mnie za to nie ma cienia wątpliwości kto z nas dwu wie lepiej czy Melo sprawdziłby się w Arsenalu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczMay)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 lip 2011, 22:23

Emerald pisze:Czyżby Ci chodziło o rodaka z Barcelony? :)
Jeśli tak to jak można porównywać takich zawodników?
Wilmorowi chodziło o Islę :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6615

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lip 2011, 22:59

Wilmore jak zwykle poprawia ludziom humor, dobrze, że ten kabaret z Melo w jego wykonaniu się skończy :lol:

Znowu mam deja vu, znowu słyszę głosy, że jak przyjdzie lewe skrzydło i napastnik, to drużyna będzie kompletna i gramy o najwyższe cele. Tak było rok i dwa lata temu. Owszem, dużo się pozmieniało, trzon ekipy jest nowy, niewątpliwe jest to też w chwili obecnej drużyna lepsza od tych, które zajmowały 7 miejsce. Ale zapominacie o najważniejszym czynniku: czy Conte podoła zadaniu? Ma plusa za Vidala, ale z drugiej strony oddał naszego najlepszego DM-a, Sissoko jest też na wylocie, a przy Pirlo musi ktoś grać, kto ogarnie defensywę. Zobaczymy, czy Chilijczyk podoła. Wybór Conte na trenera mnie nie przekonuje, ale oczywiście chciałbym się przyjemnie rozczarować.

Dzisiaj gramy ze Sportingiem?

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 23 lip 2011, 23:24

Wiadomo - transfery i generalnie decyzje personalne ocenia się po sezonie, ale na razie wychodzi na to, że Conte chce nieudolnie kopiować Barcelone. To niby by pasowało - w końcu od dwóch sezonów mamy kolosalny problem z narzuceniem rywalowi własnego stylu gry, dlatego za wszelką cenę chcemy zdobyć przewagę w środku. Fajnie, tylko Pirlo sam tego nie pociągnie, nie oglądam Bundesligi widziałem Vidala tylko na Copie i dla mnie jest to lepsza wersja Marchisio. Nie wiem jak u niego z defensywą, ale jeśli nie ustawimy obok niego kogoś z umiejętnościami Melo, to mozolnie będziemy zabijać jego największy atut - rozgrywanie.

No i też nie wiadomo a jakim kierunku zmierza to mercato - 4-2-4 ? 4-3-3 ? Co jest najlepsze - nie mamy piłkarzy do żadnego z tych systemów... Parodią jest wystawianie Marchisio jako skrzydłowego, naprawdę. Nie każdemu wpoi się gry w defensywie, nawet jeśli Conte szuka bocznych z inklinacjami do schodzenia w głąb pola karnego (Vucinic ; podupadający transfer Bastosa), to wypadałoby zabezpieczyć tyły. Tymczasem z tak ofensywnie usposobionymi bocznymi obrońcami kontra jest murowana, szczególnie w takiej lidze jak Serie A. Conte chce zdobyć inicjatywę przez ultra ofensywny futbol, szkoda tylko, że zapomina o elementarnym piłkarskim zagadnieniu - proporcje między atakiem i obroną musi być zachowana, chyba że dysponuję się tak mocną ofensywą, że w praktyce schodzić z połowy rywala nie trzeba (vide Porto z tego sezonu)...

Imo zamiast skupić się na sprowadzaniu piłkarskiego 'cracka' priorytetem powinno być sprowadzenie lewego. Naprawdę chcemy oglądać tam prawonożnych graczy ? W 4-2-4 formalnie by to przeszło, ale w innych systemach...

No i gramy ze Sportingiem, o 1 00 bodaj :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lip 2011, 23:28

Dwójką pomocników środkowych nie skopiujecie Barcelony.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 23 lip 2011, 23:54

Tu nie chodzi tyle o formację, co o sposób gry. Conte hołduje ofensywnemu sposobowi gry, nawet trenując Atalante tracił horrendalną ilość goli i to wbrew predyspozycjom drużyny. Inna sprawa, że to sam Conte powołał się na Barcelone, twierdząc swego czasu, że grają pięcioma graczami, którzy bronić nie umieją - dając do zrozumienia, że Juventus też może tak grać. No i sprowadzenie już trójki graczy do środka w tym mercato mówi samo za siebie...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lip 2011, 0:01

No fajnie, tylko po pierwsze nie macie graczy, którzy zabezpieczyliby tyły jak Barcelona (co z tego, że piątka graczy nie broni, skoro ta szóstka broni tak, że klękajcie narody), a po drugie nie macie zawodników, którzy pozwoliliby Wam tak się utrzymywać przy piłce. W ogóle różnic jest więcej. Fajnie, że Conte ma ambitne plany, ale z tego, co piszesz, wynika, że dla niego gra jak Barcelona = hiperofensywa, a to we Włoszech może się skończyć katastrofą.
Tak czy owak za Juventus w tym sezonie będę trzymał kciuki.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 24 lip 2011, 0:15

ale z tego, co piszesz, wynika, że dla niego gra jak Barcelona = hiperofensywa
Na razie to czyste opieranie się na domysłach (Vucinic, poszukiwanie 'fałszywych' napastników w 4-2-4) i jednym fakcie - sprzedaży 'beznadziejnego' Melo, który w zasadzie był jedynym dm-em na poziomie. Nie wiem jak z Vidalem, jego gra w destrukcji to wciąż dla mnie zagadka - mogę opierać się na Copie, ale co innego kadra, co innego klub. No i - wiem, że mecz zupełnie niemiarodajny - w pierwszym sparingu tego sezonu momentami 6 naszych znajdowała się tuż przed szesnastką, ot taka gra w zbijaka z amatorami. Myślę, że więcej powie dzisiejszy mecz ze Sportingiem. A katastrofą już się skończyło połączenie Conte - Atalanta...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lip 2011, 0:55

Melo akurat, abstrahując od jego mierności piłkarskiej, pasował do takiego barcelońskiego zamysłu dużo bardziej od Vidala.
Albo inaczej - na pozycji Busqetsa czy Toure z Barcelony on by się spisał od Chilijczyka o wiele lepiej z różnych względów.
No ale nie mój cyrk, nie moje małpy.
Ciekawie będzie oglądać Juventus - najbardziej włoski z włoskich klubów nie tylko piłkarzami, ale i stylem gry - ustawiony tak ofensywnie.
jedynym dm-em na poziomie
Włoskiego średniaka bez europejskich pucharów chciałeś dodać.

Awatar użytkownika
Qaski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qaski » 24 lip 2011, 2:23

Juve gra tak jak rok temu. Obrona jak na razie ok,(boki) Pirlo też nieźle, reszta żenująco. Pazienza dobrze, że jest tylko rezerwowym.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 lip 2011, 13:46

Del Piero znów pięknie przymierzył w meczu ze Sportingiem. Ten gość nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”