Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 138

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 lip 2011, 0:56

Unista pisze:cały tłum robi wjazd na murawę, pilkarzy - jeńców przebierają i wszyscy jadą z bramą pilnowaną przez niemieckich żołnierzy i uwalniają ich. Super film, kibolizm w czystej, nieskażonej postaci, jaki towarzyszy tej grze od jej początku.
Tutaj chyba troszkę się zagalopowałeś...

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 26 lip 2011, 20:24

Obie obrony nie stanowią monolitu, widzę to niestety czarno w drugiej połówce, szczególnie jak w naszej bramce stoi Jovanić...ten chłop się boi piłki i w ogóle jest tak niepewny. Lamey mnie przekonuje coraz bardziej, bo widać u niego to doświadczenie więc bije się w pierś. Iliev jak tak dalej będzie fikał z tymi jaskółkami to go w Polsce szybko z tego wyleczą, bo u nas sędziowie kartkują za takie coś jak chyba nigdzie na świecie. Wiem, że taka taktyka jest ale Genkov niepotrzebnie chyba tak często wraca do defensywy, jakoś na razie nie widzę w tym wielkich atutów Wiślaków.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 lip 2011, 20:30

Panowie oglądam Wisłę tak z doskoku ale poprawcie mnie dobrze widziałem w ostatniej minucie pierwszej połowy - Iliev zagranie ręką - żółtko które wyklucza go bodajże z rewanżu + stracona bramka - przecież to już jest frajerstwo :D
Już nie wspomnę że ten wynik mógł oscylować w granicach 4-1 dla Litex-u...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 lip 2011, 20:36

ten Iliev to jest panienka nurkowa... Obrona Wisly lekko zagubiona pod nieobecnosc dyrygenta Sergieja

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 lip 2011, 21:01

czeher pisze:Iliev to jest panienka nurkowa
Dokładnie i niech się cieszy, że kartki za to nie dostał, bo po tej głupiej ręce by wyleciał z boiska już w pierwszej połowie. Mam nadzieję, że w lidze mu sędziowie ukrócą te jaskółki. Fortuna w piłce lubi się odwracać. Ze Skonto dwie bramki dla Wisły po rykoszetach, a teraz to Krakusy straciły w ten sposób gola. Wisła od zdobycia bramki chyba jest myślami przy rewanżu, a przez ostatnie minuty to już w ogóle dali się zepchnąć na swoją połowę i tylko o utrzymaniu wyniku myślą.

EDIT: I gol dla Wisły z niczego. Brawo!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 lip 2011, 21:23

Zwyciestwo :o
Alez jestem podniecony <sex>.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2011, 21:26

Ale będzie histeria i plucie :lol:.

Brawo Wisła.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 26 lip 2011, 21:26

1:2 to naprawdę dobry wynik. Co prawda Wisła jakoś specjalnie jakością gry nie zaskoczyła, ale także nie pokazali niczego tragicznego. Diaz na lewej obronie trochę zawodził, gdyż ten pomocnik Litexu strasznie jeździł. Dobrze, że większość jego wrzutek nie była dość dobra. Inna sprawa, czy tylko mi się wydawało, czy zawodnicy "Białej Gwiazdy" nie są zbyt szybcy? Chodzi mi o przyśpieszenie, zebranie sie do piłki i takie tam. Wydawało mi się przez cały mecz, że odstawali w tym aspekcie.
Kolejna rzecz, to ciut niepewny bramkarz. Jakoś nigdy nie czułem pewności, że ten golkiper uratuje Wiśle tyłki. Raczej odwrotnie, mógł wszystko zaprzepaścić. Nie wiem, może chłopak miał gorszy dzień, ale mam nadzieję, że w rewanżu zaprezentuje się lepiej.

Tak czy siak, z wyniku możemy być zadowoleni, chociaż trzeba przyznać, że szczęście Wiślakom bardzo pomogło. Dwie poprzeczki i jak dla mnie faul przy bramce mógł nie zostać podyktowany (chociaż sędzia też błędu nie popełnił, wszystko zależało od interpretacji). Z niecierpliwością trzeba wyczekiwać kolejnej potyczki z Litexem. Wisła coraz lepiej gra i mam nadzieję, że nie zawiedzie w rewanżu.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 lip 2011, 21:27

Ktoś mi wyjaśni czemu mimo doliczonych 4 minut grali prawie 7? Wyszedłem z psem i wracam a tu niespodzianka :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 lip 2011, 21:33

Arwin garguła się położył chłopaki się lekko zdenerwowały i jakoś to poszło. Wisła zagrała całkiem dobra drugą połowę i tak naprawde wychodzi doświadczenie zzawodników bo nawet 1-1 czy 2-2 to były wyniki , które premiowały wisłę
Słabo zagrał Kirim i Garguła

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lip 2011, 21:35

Co jest z Pareiko, że nie grał.
Wisła może nie grała jakoś specjalnie dobrze, ale wynik ma świetny przed rewanżem. Takie zwycięstwa muszą cieszyć, bo przybliża ich bardzo do awansu. Ludzie z takim bramkarzem to ten wynik to jest niesamowite osiągnięcie, ja się dziwię, że po rewolucji jaką Wisła przeszła ten gościu się ostał w kadrze. Naprawdę żal się pastwić nad jego brakiem umiejętności.

Wracał bodajże dzisiaj Kirm, nie było Małeckiego i Pareiki, nowe postacie w 11, oni będą grali lepiej. Dzisiaj trzeba się cieszyć, że jest taki wynik.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 26 lip 2011, 21:37

Wisła naprawdę zagrała dziś super mecz, mam wrażenie, że zrealizowali wszystko co założył Maaskant. Jednak było kilka słabych punktów, przede wszystkim Diaz-niesamowity jest regres tego zawodnika przez ten rok, kolejny to Jovanić, oby kontuzja pleców Pareiki nie była poważna oraz trochę słaby był też dziś Genkov nie za bardzo mi się podobał.
Na plus oprócz tych co zawsze, z pewnością Nunez. Z niecierpliwością czekam rewanżu i oby to była tylko formalność, a nie emocje na miarę meczu z zeszłego roku Lecha-Inter :)

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 138

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 26 lip 2011, 21:44

Fuks Wisły niesamowity w tym meczu. Ogólnie Litex grał lepiej, miał wiecej akcji, poprzeczka, nieuznana bramka. Zaliczka Wisły spora, ale w rewanżu musza lepiej zagrać, szczególnie w obronie.

Zobaczymy co będzie w czwartek, mam nadzieje że choć 1 zespół się wykaże. Śląsk ma łatwiejszego przeciwnka, oby tylko nie zagrał tak beznadziejnie w obronie jak ostatnio. Legia ma trudniejszego przeciwnika, i jescze trenera Skorżę, więc tutaj będzie cięzko.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 lip 2011, 21:53

Dobry wynik. Wisła broniła remisu, ale przy tym potrafiła wyprowadzić skuteczną kontrę. I bardzo dobrze bo ta obrona momentami była chaotyczna. Jestem jednak w stanie to zrozumieć bo wiślacy nie są raczej przyzwyczajeni do gry defensywnej, gdyż w lidze to oni zwykle tą grę prowadzą. Zaliczka przed rewanżem naprawdę przyzwoita i teraz oby tego nie spieprzyć u siebie.
Jarzinho pisze:Co jest z Pareiko, że nie grał.

Kontuzja pleców. Możliwe, że na rewanż się wykuruje.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 lip 2011, 21:56

Pareiko ma kontuzję pleców.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”