Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 598

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 lip 2011, 22:14

Widzę,że optymizm wprost wylewa się z was przed sezonem :boruta:

Juve może zdobyć scudetto po spełnieniu paru warunków i odrobinie szczęścia:

- zniżce formy faworytów (Milan etc.) a'la Inter z poprzedniego sezonu,
- drugiej młodości Pirlo,
- potwierdzeniu klasy Vidala,
- uniknięciu kontuzji (szczególnie w formacji ataku),
- wypaleniu eksperymentu z obrońcami na flankach,
- co najmniej 2 klasowych wzmocnieniach na skrzydło (Bastos?Perotti?) i do ataku (Rossi?).

Trochę za dużo tych znaków zapytania :roll: Realnie - ciężka walka z Napoli czy Udine o miejsce w eliminacjach LM...chyba,że Inter rzeczywiście mocno się posypie (czego sobie i wam życzę ;) ).

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 lip 2011, 9:45

(L)oczkerson pisze:Ja się na to patrzę inaczej. Przez dobre dwa miesiące z wyjątkiem graczy Udine jednym dobrym piłkarzem przeciwnika będzie stary Di Vaio, Cossu i... Giovinco
Z tym sie zgadzam... bedzie wiecej czasu na zgranie i nabranie pewnosci siebie. Lanie z Udine na poczatek a potem dopiero 10 Pazdziernika bedzie powazne zagro0zenie kolejnym...

Co do Rossiego, ze niby Villareal juz go nie chce sprzedac bo Cazorla odszedl do Malagi... ile czasu zajelo Maladze zgarniecie Cazorli a ile czasu sie Marotta pieprzyl z transferem Rossiego? (podobnie jak z Aguero...)

Ciekaw jestem kto w Juve odpowiada za ktore transfery, bo Vidal to majstersztyk a Rossi to kompletna klapa... jakos mi nie pasuje, zeby to byla jedna osoba!

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 28 lip 2011, 10:21

Rossi był 1 nogą w Barcie, 2 w Juventusie. Ale chyba zostanie, dobrze dla LALigi bo to jeden z lepszych jej zawodników. Villareall łatwiej zastąpi Santiego niż Pepe

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6669

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2011, 11:20

W sumie tak patrząc na ten maraton i mając w pamięci doświadczenia z przeszłości to może wcale nie tak źle, że mamy 6 meczów ciężkich. Przecież nie jest tajemnicą, że dużo lepiej radzimy sobie z mocnymi zespołami, więc teoretycznie łatwiej będzie grać taki maraton, może wpadną jakieś 3 zwycięstwa z rzędu :lol:

No i mecz z Parmą pierwszy na własnym stadionie 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2011, 11:28

Kuwa tak mi szkoda, że Rossi raczej nie trafi do JUVE. :cry:
Źle, niedobrze, bo wychodzi na to, że gwiazdy nie dostaniemy w tym oknie :x Kilku dobrych zawodników za dobrą kasę sprowadzono, jeszcze z 3 pewnie przyjdzie i za to nie sposób Marotty nie chwalić, bo Pirlo, Lichsteiner czy Vidal to świetne decyzję, ale tej drużynie też potrzebny jest gwiazdor, który będzie zdobywał punkty dla nas tak jak Eto'o, Ibra czy Zlatan dla Interu, Milanu czy Napoli
ile czasu zajelo Maladze zgarniecie Cazorli a ile czasu sie Marotta pieprzyl z transferem Rossiego?
Malaga została przejęta przez arabów, więc najprawdopodobniej nie muszą się za bardzo przejmować czy wytargowali dobrą cenę czy sporo przepłacają. Marotta popełnił błąd, że nie wyciągnął Rossiego kiedy była możliwość (choć trzeba zauważyć, że VIllareal nijak nie zszedł z ceny, a tego Beppe oczekiwał), ale nie ma co odnosić naszej polityki transferowej do Malagi. Inne sytuacje.

Swoją drogą trzeba się przyzwyczajać już chyba do Vucinicia :roll: Ja liczę tylko na to, że Mirko będzie grał na środku ataku i przez to będzie miał mniej meczy w których jest niewidoczny tak jak to bywa gdy był ustawiany bardzo szeroko i dość daleko od ataku. Bo umiejętności to on ma i to duże, tylko musi być regularniejszy, może jak będzie grał na swojej naturalnej pozycji to podskoczy poziom wyżej? :think: . Inna sprawa, że chciałem następce dla Del Piero (czas najwyższy, skoro to ostatni rok Alexa), a dostanę Vucinicia. "Vucinic" i "następca Del Piero" nie mogą pojawiać się w jednym zdaniu :roll:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 lip 2011, 11:36

(L)oczkerson pisze:choć trzeba zauważyć, że VIllareal nijak nie zszedł z ceny, a tego Beppe oczekiwał
A dlaczego Villareal mial zejsc z ceny skoro nie chcial sprzedawac Rossiego a Juve chcialo go kupic?

30 baniek za takiego zawodnika jak sie ma to sie placi a jak sie nie ma to sie nie zawraca glowy... po co bylo gadanie o wielkiej kasie skoro jak trzeba raz kase wylozyc to sie beda gryzli miesiac az ktos im kolesia zgarnie albo mozliwosc wykupienia go zniknie...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2011, 11:41

A dlaczego Villareal mial zejsc z ceny skoro nie chcial sprzedawac Rossiego a Juve chcialo go kupic?
Bo to są negocjacje. Ja uważam, że na Rossiego spokojnie można było wydać te 30 mln i dlatego szczególnie mi tego ruchu szkoda. Aguero za 45 mln i z pensją 7,5 mln mi nie szkoda, ale Rossiego za 30 już tak.

No nic może się go kupi za rok. :P

Swoją drogą była kiedyś dyskusja o tym kto miał największy indywidualny wkład w grę swojego zespołu (tak mi się skojarzyło z tą gwiazdą wygrywającą mecze jak Eto'o, Cavani czy Zlatan:
Macie statystyki:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 lip 2011, 11:43 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2011, 11:42

Wiedziałem, że Marotta nie dopnie transferu Aguero, ale w Rossiego to szczerze wierzyłem. Z drugiej strony nie ma co płakać, Matri i Quagliarella dadzą radę. Problemem jest tylko, że jak któryś się połamie (a na pewno się połamie) to zostajemy z DP (tu jeszcze przeżyjemy) i z Iaquintą ( :angry2: ) bądź Pasquato (oby nie skończył jak Lanzafame). A to już będzie kłopot.
(L)oczkerson pisze:Swoją drogą trzeba się przyzwyczajać już chyba do Vucinicia :roll: Ja liczę tylko na to, że Mirko będzie grał na środku ataku i przez to będzie miał mniej meczy w których jest niewidoczny tak jak to bywa gdy był ustawiany bardzo szeroko i dość daleko od ataku. Bo umiejętności to on ma i to duże, tylko musi być regularniejszy, może jak będzie grał na swojej naturalnej pozycji to podskoczy poziom wyżej? :think: . Inna sprawa, że chciałem następce dla Del Piero (czas najwyższy, skoro to ostatni rok Alexa), a dostanę Vucinicia. "Vucinic" i "następca Del Piero" nie mogą pojawiać się w jednym zdaniu :roll:
Chyba sam w to nie wierzysz. Nie jest przypadkiem, że Conte testuje Pasquato na lewym skrzydle. Trzeba mieć nadzieję, że jak przyjdzie Perotti to szybko posadzi Czarnogórca na ławkę.
(L)oczkerson pisze:jeszcze z 3 pewnie przyjdzie
Lugano, Vargas/ Bastos, no i jakiś napastnik (nie mam pomysłu kto). Zapewne skończy się na Silvestrim, Perottim i Vuciniciu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2011, 11:47

Nie jest przypadkiem, że Conte testuje Pasquato na lewym skrzydle
Na razie to my nie mamy nikogo na lewe skrzydło, a Marchisio trzeba testować w parze z Pirlo. Dlatego padło na Pasquato, który jest lewym napastnikiem. Czy to oznacza, że będziemy grali z napastnikiem na lewej pomocy? Ja pewności nie mam.
Lugano, Vargas/ Bastos, no i jakiś napastnik (nie mam pomysłu kto). Zapewne skończy się na Silvestrim, Perottim i Vuciniciu.
Lugano, Mata i ten cały Vucinic.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 lip 2011, 11:49

A ja juz zupelnie stracilem wiare w Marotte.

Koles dopina tylko te transfery gdzie trzeba byc idiota zeby nie dopiac bo albo sa za frajer albo klub sam wciska swojego zawodnika (jak Bayer) a jak trzeba cokolwiek podzialac to sie konczy na gadaniu...

Co do negocjacji (L)oczkerson to w negocjacjach trzeba miec jakies atuty i bazowac na doswiadczeniu.... skoro Marotta wiedzial, ze nie puuscili Rossiego do Barcy mimo ze pilkarz naciskal (ponoc) bo nie chciali zejsc z ceny, to mogl sie domyslic, ze nie zejda z ceny zeby go sprzedac do Juve skoro pilkarz nie naciska...
(L)oczkerson pisze:Lugano, Mata i ten cały Vucinic
no Lugano i Mata to by byl cud!! Tym bardziej, ze za Mate trzebaby dac wiecej niz 30 baniek...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2011, 11:54

(L)oczkerson pisze:Na razie to my nie mamy nikogo na lewe skrzydło, a Marchisio trzeba testować w parze z Pirlo. Dlatego padło na Pasquato, który jest lewym napastnikiem. Czy to oznacza, że będziemy grali z napastnikiem na lewej pomocy? Ja pewności nie mam.
Dużo na to wskazuje, że jak Vucinic przyjdzie to będzie grał na lewym skrzydle. Conte wybrzydza na Bastosa i Vargasa, więc tak to interpretuje. Pewności też nie mam, ale więcej jest "za" niż "przeciw".
(L)oczkerson pisze:Lugano, Mata i ten cały Vucinic.
Jesteśmy zainteresowani Matą? Poza tym, on ma do Arsenalu chyba iść :think: No i jeden skrzydłowy do pierwszego składu, a kto rezerwowym?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2011, 11:57

Dużo na to wskazuje, że jak Vucinic przyjdzie to będzie grał na lewym skrzydle.
Jak długo nie zobaczę Vucinicia w naszej koszulce i na lewym skrzydle tak długo nie zaakceptuje tej wizji. :lol:
Jesteśmy zainteresowani Matą?
raczej nie, ale ja tam go chce :P

albo kupić Afellay'a i używać go jako lewego pomocnika w 4-4-2 lub jako środkowego w 4-3-3

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2011, 12:11

(L)oczkerson pisze:Jak długo nie zobaczę Vucinicia w naszej koszulce i na lewym skrzydle tak długo nie zaakceptuje tej wizji. :lol:
Jak dla mnie to kwestia tylko za ile przyjdzie niż czy w ogóle przyjdzie. Jak piszesz, na środkowego napastnika to bym go zaakceptował, na lewym skrzydle to by musiał wymiatać potężnie, żebym przychylnym okiem na to spojrzał.

Ale dość gdybaniom, trzeba wierzyć w zdrowy rozsądek Conte :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2011, 16:49

Carlo Nesti powiedział, że JUVE wydał do tej pory połowę budżetu (38,5 mln na minusie z 75, wliczając 7 mln z Sissoko). Oznacza to, że mamy jeszcze 36,5 mln + to co ewentualnie zarobimy. Czyli jeśli nie uda się sprzedać Amauriego, Iaquinty, Manningera, Almirona i Martineza (tego ostatniego pewnie uda się tylko wypożyczyć) to nie ma co myśleć o Rossim za 30 mln bo wystarczyło by w zasadzie tylko na Lugano za grosze i nie mamy lewej pomocy.
Jak kupimy Vucinicia na lewą pomoc starczy bez problemu. No chyba, żeby udało się sprzedać całą tą bandę za taką kasę jakiej JUVE oczekuje (ale znajdź chętnego by wydać 7 mln za Amauriego :roll: )

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 lip 2011, 17:31

Vucinić?! Boże, zmiłuj się, daj Zarate!
:pray:

Vucinić nie nadaje się na bok pomocy do 4-4-2 (a wnioskując ze sparingów - nie ma szans na 4-3-3, inaczej Marchisio wybiegałby jako box-to-box, a na lewym skrzydle grałby Quaglia). W tym systemie jest nominalnym cofniętym napastnikiem. Owszem, jest od Q nieco bardziej kreatywny, potrafi więcej zdziałać z piłką przy nodze (za to Quaglia jest skuteczniejszy), ale na pewno nie o te 13 baniek... Poza tym - nie zdzierżę oglądania byłego Romanisty w biało-czarnych barwach. Mam nadzieję, że to wszystko jednak bujda na resorach, bo trochę inaczej wyobrażałem sobie "jaja" Conte.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”