Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 140

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 lip 2011, 19:20

Czemu Twoim zdaniem zawiódł Mila? Grał bardzo dobrze moim zdaniem. Co prawda zmarnował 100% sytuację, ale poza tym na prawdę przyjemnie patrzyło się na jego grę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6643

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2011, 19:40

Dr.Football1 pisze:Slask mogl pyknac 2-0 i pojechac na spokojnie do Bulgarii,a tak bedzie nerwowka
Ślask mógł pyknąć ze 4-0 bo obie drużyny dzieli naprawdę sporo. Miałem wrażenie, że tak jak w meczu Wisły z Litexem, dzisiaj przegra drużyna, która powinna wygrać na luzie swój mecz.

0-0 nie jest ostatecznie złym wynikiem, Śląsk stać na to, żeby wygrać na wyjeździe nawet kilkoma bramkami, ale jednak wielka szkoda, że nie ma zaliczki przed rewanżem.

Najgorzej to dzisiaj marnował Ćwielong.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lip 2011, 19:52

BarcaQzYN pisze:Czemu Twoim zdaniem zawiódł Mila? Grał bardzo dobrze moim zdaniem. Co prawda zmarnował 100% sytuację, ale poza tym na prawdę przyjemnie patrzyło się na jego grę.
Moze nie ogladam zbyt czesto Ekstraklasy,ale Mila przyzwyczail mnie do lepszych wystepow. Na pewno zagral lepiej niz Cwielong i Elsner,ale to jednak nie bylo to :wink:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 28 lip 2011, 20:23

Szkoda, że trener Lenczyk nie zdecydował się w drugiej połowie na grę dwójką napastników. Można było zdjąć Cetnarskiego, który w sumie dużo do gry Śląska nie wniósł. Bardzo pozytywnie na pewno Sobota, dobrze Mila. Jest nadzieja przed wyjazdem do Bułgarii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lip 2011, 20:24

Jak zawsze najsłabszy Ćwielong. To jest tak marny grajek, cud że jeszcze gra w tej ekstraklasie.
Teraz Legia walczy o przetrwanie, tak jak Bułgarzy we Wrocławiu :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 lip 2011, 20:31

Olimpi Rustawi, które wyeliminowało słynny już Itrysz Pawłodar, przegrywa u siebie z Rennes 2:5. Może to i lepiej, że Jaga odpadła :lol:

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 28 lip 2011, 20:33

No niestety Legia na razie słabo, przed chwilą Skaba wyciągnął ładną piłkę po strzale Wagnera. Co do Śląska to wynik nie jest zły, bramkowy remis na wyjeździe i również przechodzą. Na minus Ćwieląg i trochę Elsner. Podobała mi się za to gra Spahićia, duże serce do walki, niestety dużo strat.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 lip 2011, 21:19

Niesamowite. Polskie zespoly w tym sezonie chca dociagnc w europejskich pucharach do wrzesnia. Wisla moze nawet do listopada!

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 28 lip 2011, 21:43

Tak, aczkolwiek krew mnie zalewa, bo mi się tnie jak sk******n.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lip 2011, 21:47

Puzon93 pisze:Tak, aczkolwiek krew mnie zalewa, bo mi się tnie jak sk******n.
A u mnie na sopcaście śmiga elegancko, zainwestuj w lepszy internet :P Nie spodziewałem się zwycięstwa Legii, a jest bardzo blisko.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 28 lip 2011, 21:53

To co ja przeszedłem z TP i Orange w kwestii zmiany internetu to była masakra, więc na razie nic nie zmieniam, bo tylko pewnie pogorszyło by to sytuację.

No i mamy zwycięstwo Legii, powiem szczerze, że sam się tego nie spodziewałem, dlatego cieszy mnie to jeszcze bardziej. Radović udowodnił, że to on będzie jednym z zawodników, którzy mogą pociągnąć grę Legii.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6643

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2011, 21:59

Legia wygrywa z tureckim zespołem w Turcji :shock:

Mecz Legii można porównać do meczu Wisły. Turcy prowadzili grę, ale stworzyli sobie może ze dwie sytuacje. Dobrze to wyglądało, chociaż momentami za nerwowo u niektórych zawodników. Kto grał na prawej obronie w Legii, bo często tam Manu widziałem?

Generalnie gdyby nie niemoc strzelecka Śląska to bylibyśmy w świetnych nastrojach po tych pierwszych meczach. Jak sięgam pamięcią to nie było od dawna sytuacji, żeby przed rewanżami wszystkie trzy drużyny miały awans w swoich rękach (Śląsk co prawda nie ma, ale jest lepszą ekipą od Bułgarów + nie stracił gola u siebie). A teraz pomyślcie, jaki szał by był, gdyby zamiast Jagi w pucharach grał Lech :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 lip 2011, 22:01

A teraz pomyślcie, jaki szał by był, gdyby zamiast Jagi w pucharach grał Lech
Większy kabaret po prostu byłby. Jaga jako mały klub zaliczyła wpadkę i żyjemy dalej. Z Lecha byśmy się śmiali co najmniej kilka miesięcy :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 lip 2011, 22:02

Bardzo miłą niespodziankę sprawiła mi Legia, choć jak ich znam teraz przerżną z Lubinem w niedzielę. Zaliczka przed rewanżem znakomita. Wystarczy teraz przy Łazienkowskiej zagrać rozsądnie i witaj czwarta rundo! Szczerze mówiąc spodziewałem się, że to Śląsk wypracuje sobie lepszy wynik niż Legia.

Boromir - na prawej obronie Legii grał Rzeźniczak.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 138

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 28 lip 2011, 22:02

No i prosze, Legia wygrała mecz w jaskini lwa :). A początek meczu był straszny, wydawało sie, ze będzie łomot. Generalnie rywal dominował, miał wiecej akcji, a mimo to Legia wygrała. Podobnie torchę jak Wisła, chyba nasze zespoły zyskaly nową umiejetność skutecznej gry.

Szkoda, ze Śląsk nie strzelił żadenj bramki, ale nie jest w złej sytuacji, bo w końcu żadnej bramki nie stracili. Teraz rywal będzie musiał strzelić więcej bramek od Sląska, aby awansować.

Ale generalnie pierwsze mecze III rundy zakończyły się pozytywnie (po porównaniu do 2 poprzednich lat). Może wreszcie nastąpi jakiś przełom w pucharach ? Bo cała trójka ma duże szanse na IV rundę, jakby 2 zespoły trafiły do fazy grupowej (LM/LE) to już bylby duży postęp.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”