AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1141

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 lip 2011, 8:50

No to pan X zidentyfikowany :haha:
Jeśli Łysy da za rencistę więcej niż 10-15 mln € i pensję na poziomie Ibry to chrzanię to i bojkotuję mecze Milanu w tym sezonie.Szkoda nerwów na 0-5 od Barcelony czy MU w dwumeczu LM.A Serie A to i z obecnym składem powinniśmy wygrać (Inter stary i bez kasy na wzmocnienia,Napoli będzie grało na 3 frontach + psychicznie to oni silni nigdy nie byli - więcej realnych zagrożeń nie widzę) :roll:

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 29 lip 2011, 9:53

Ciekawe ile razy trzeba napisac, i ile rozsadnych powodow podac byście w koncu przestali majaczyc o przejsciu Kaki gdziekolwiek w tym okienku?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2879

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 lip 2011, 10:14

Jak się ma działaczy jakich ma to nie można być pewnym niczego. Dla mnie to jak zły sen i niech się snem skończy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2011, 10:35

Ciekawe ile razy trzeba napisac, i ile rozsadnych powodow podac byście w koncu przestali majaczyc o przejsciu Kaki gdziekolwiek w tym okienku?
Ibrahimovic też rok temu z wielu powodów nie miał do nas trafić. Sytuację się trochę różnią, ale jest też wiele podobieństw. Tak jak Rezus napisał znając naszych działączy to wszystko jest możliwe. Wczoraj z jego ojcem raczej się nie spotkali by zjeść razem kolację. Jedyny interes jaki nas może z nim teraz łączyć to właśnie Kakę. A to już nie jest pierwsze spotkanie w to mercato. Osoba Bronzettiego też wiele mówi.

Galliani dziś powiedział, że "Pax X" (już mnie cholernie nudzi ta cała zabawa. O ile na początku mi się podobała, zwłaszcza te żarty na temat wzrostu, itp. to teraz już tylko i wyłącznie denerwuje) przybędzie 29 sierpnia. Teraz sobie należy zadać pytanie jaki klub sprzeda nam swojego czołowego gracza na takim etapie tynku transferowego.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 29 lip 2011, 10:47

a co jedli na tej kolacji ?:P Nie ma co się podniecać, tym że Galliani jadł posiłek w knajpie z ojcem Kaki, przecież Braida jadł niedawno z agentem Pastore, czyli idąc tokiem rozumowania poniektórych to w pomocy będziemy mieć ich obu :)

Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 29 lip 2011, 10:54

chłopaki nie straszcie tym Kaką :boje się: ...jeśli on przyjdzie,to i pewnie znowu jego brat Digao :boruta: a na poważnie,po naszych można się wszystkiego spodziewać :lol:

ucichł temat z Nasrim - dobry znak :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 lip 2011, 11:22

Na Kakę i Pastore jednocześnie nie ma szans - grają na tej samej pozycji.

Niestety za bardzo ten Brazylijczyk tutaj śmierdzi - jeśli transfer ma mieć miejsce pod koniec sierpnia to odpadają Cesc i Nasri - Arsenal gra eliminacje LM.Temat Hmasika przycichł,to samo z Pastore (Milan nie da za nich 40-50 mln €,a szejkowie tak...).Ganso chce grać finał KMŚ z Barcą - podobnie jak Neymar...pozostaje Ricky - pasuje do 'wielkiej gwiazdy' w rozumieniu Berlusconiego,Real go z chęcią puści przy odpowiedniej ofercie (pensja Kaki to duże obciążenie nawet dla takich krezusów jak RM) a sam pastor pewnie wróci na stare śmieci mając w perspektywie ławę i ogony w Realu (jest teraz zawodnikiem o klasę gorszym od Oezila).Taki transfer to niestety właśnie Milan style,a ostatnio parę z gęby chyba puścił Rino (takie transfery na 100% są konsultowane ze starszyzną drużyny),gdzie wystrzelił jak Filip z Konopii,że panem X jest Kaka'...

Berlu ogłosi sukces,bo mimo ogromnych strat (0,5 mld €) ściągnął 'wielkiego miszcza',a Kaka zaliczy parę trafień z ogórkami (jak Ronie swego czasu) i wszyscy będą klaskać uszami z zachwytu.Tylko przyjdzie takie MU w LM i z Milanu zostaną strzępy...W ogóle wydaje mi się,że cała szopka z tym Panem X + prezentem od Berlu to była zasłona dymna obliczona na zyskanie popularności...tacy ludzie jak Berlusconi na 100% z wyprzedzeniem wiedzą o wyrokach tego kalibru,a teraz nawet nie musi się tłumaczyć - 0,5 mld € to nie w kij dmuchał - nawet taki fanatyk jak ja rozumie,że w obliczu takich obciążeń (finanse Fininvestu = finanse Milanu niestety) trzeba zaciskać pasa...

Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 29 lip 2011, 11:48

osobiśćie,to nie moge patrzeć na Kake - przejadł mi się,jak cholera.Pewne jest,że nie osiągnie już formy z 2007 - to było apogeum i życiówka,która już się nie powtórzy - wiek i zdrowie.Nie powiem,bo to dalej dobry gracz,który w Milanie mógł by zrobić rożnice,ale on przez 2 sezony rozegrał kilkanaśćie meczów i nigdy nie stał się w Realu tym kim miał być.

ten transfer powoli może stać się realny,bo Milan nie liczy się na rynku transferowym od lat z wielu powodów,liczymy tylko na free zawodników i promocje właśnie tego typu - odpad,cena w zasięgu i Łysy zaciera ręce i liczy,że każdy taki zakup będzie trafiony na przykładzie Boatenga,to troche ślepy zaułek - szcześćie bywa jak fortuna - a nasi na tym bazują i oby ich CHytrość nie straciła dwa razy w myśl przysłowia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2011, 12:04

Łysy po prostu ma ręce związane. Od może dokonać wiele, ale bez pieniędzy, którymi zarządza na razie Marina nic nie poradzi. Mamy jeszcze miesiąc i ja ufam, że Galliani jeszcze wszystkich zaskoczy.

Najbardziej bym już chciał, żeby dziś był 27 sierpień. Właśnie oczekiwałbym na mecz z Cagliari i miałbym w nosie wszystkie plotki transferowe.

Dzisiaj Allegri powiedział, że Pato zaskoczy wszystkich w tym sezonie, ale dodał również, że pojawi się w ciągu 6-7 miesięcy ktoś kto również to zrobi. Zapewne chodzi mu o któregoś z naszych juniorów: El Shaarawy, Valoti i Calvano. Wszyscy są cenieni we Włoszech. Ciekawe czy któryś wypali.

http://acmilan.pl/news.php

Tu znajdziecie ostatnią wypowiedź Łysego na temat "Pana X"/ Widzę, że się nadal świetnie z Allegrim bawią :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 lip 2011, 14:05

Żeby tylko Pan X był odpowiedni do atmosfery jakiej wokół niego się tworzy. Mam nadzieję że jak tak już nakręcają jakiś Lassan Diarra z worka nie wyskoczy.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 29 lip 2011, 14:08

Oj już dajcie spokój z Kaką jeżeli przyjdzie to na pewno będzie to wypożyczenie, innej opcji nie ma :P Ja jestem optymistą jeżeli chodzi o transfery. Czekam na Montolivo i jeszcze jednego pomocnika. A w definitywny transfer Kaki do nas to szczerze, ale to bardzo szczerze wątpię.

A nawet jeżeli przyszedłby Kaka to nie było by źle. Mimo wszystko darzę Kakę dużą sympatią i myślę, że przy odrobinie pracy w Milanello chłopak znów by świecił i lśnił.

Ale pożyjemy zobaczymy, jedno jest pewne, transfer Pana X i tak okaże się dla nas wielką niespodzianką.

Ciekawi mnie jeszcze jakie były ustalenia między Finvestem a Ac Milan po tej każe jaką muszą zapłacić. Niby Galliani zapewnia, że to nie ma znaczenia dla funduszy transferowych Milanu, ale ja w to nie wierze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2011, 15:06

Oj już dajcie spokój z Kaką jeżeli przyjdzie to na pewno będzie to wypożyczenie, innej opcji nie ma :P Ja jestem optymistą jeżeli chodzi o transfery. Czekam na Montolivo i jeszcze jednego pomocnika. A w definitywny transfer Kaki do nas to szczerze, ale to bardzo szczerze wątpię.
Jeżeli Kaka przyjdzie to napewno nie będzie to wypożyczenie. Real na to nie pójdzie. Galliani niedawno powiedział, że wypożyczenie nie wchodzi w grę, bo w przypadku powrotu Kaki do Hiszpanii podatek na jego pensje by wzrósł bodaj dwukrotnie co by się raczej Perezowi nie spodobało. Perez nie jest idiotą, żeby robić nam prezenty zwłaszcza, że Kaka napewno nie będzie robił problemów gdyby miał zostać w Realu.

A nawet jeżeli przyszedłby Kaka to nie było by źle. Mimo wszystko darzę Kakę dużą sympatią i myślę, że przy odrobinie pracy w Milanello chłopak znów by świecił i lśnił.
Możesz podać choć jeden racjonalny powód dlaczego nagle po 4 latach Kaka miałby wrócić do formy? Czy w Milanie pracują ludzie, którzy są o niebo lepsi niż w Madrycie? Może Jezus wskrzesi jego formę niczym Łazarza, bo w końcu Kaka należy do Niego? A może zatrudniliśmy opiekę medyczną z Hogwartu, która magicznym ruchem różdżki przywróci starego, dobrego Kakę?

1. Kaka bazuje na szybkości. Miał liczne kontuzje dotego dochodzi do takiego wieku, w którym traci swój największy atut.
2. Najwięksi Brazylijczycy ostatnich lat kończyli swoje wielkie kariery właśnie w takim wieku lub podobnym jak teraz jest Kaka - Dinho, Ronaldo, Rivaldo. Co lepsze to wszyscy właśnie w podobnym wieku trafili do nas! I ani jeden nie pokazał choćby połowę tego co w innych klubach. No może Dinho ale on oprócz szybkości bazował również na genialnych podaniach a Kaka w tym aspekcie jest o wiele od niego gorszy.
3. Przerabialiśmy już powroty Donadoniego, Gullita czy Szewczenki. Ani klub ani gracze na tym dobrze nie wyszli.
4. U Allegriego każdy piłkarz musi pracować w defensywie a Kaka przez całą karierę u nas był całkowicie zwolniony z zadań defensywnych.

Również darzę Kakę sympatią, ale w futbolu na najwyższym poziomie nie ma miejsca na sentymenty. Wolę go zapamiętać z pięknych meczów z lat 2003-2009 i na tym zakończyć.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 lip 2011, 15:18

Pastore za 42 miliony euro w PSG :?: Wszystko zaczyna się składać w jedną całość odnośnie Kaki i tego dlaczego Pastore nie będzie nosił koszulki Milanu. Taka kwota za tego piłkarza psuje rynek. Szkoda że doczekaliśmy się takich czasów że City, Real czy inny wynalazek takimi wyjebanymi kwotami za piłkarzy psują całe Mercato.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 29 lip 2011, 15:19

Przykład : Ronaldo :)

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 29 lip 2011, 15:21

Pomysł Pastore od razu był skazany na porażkę.

Po pierwsze cena - ponad 40 mln euro
Po drugie - Prezes Palermo i jego wielka miłość do Berlu i Milanu

Być może jednak Ganso do nas powędruje. Bo na Fabregasa nie ma raczej co liczyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”