FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1401

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lip 2011, 17:34

Ja też odniosłem wrażenie, że BarcaQzYN przesadził :lol: Niech Thiago będzie tak dobry (nie w sensie podobieństwa stylu lecz poziomu gry) jak Iniesta i wystarczy :lol: :wink:

Te 'połączenia' biorą się stąd, że trudno się zdecydować na porównanie go do jednego, konkretnego grajka. Ma natomiast cechy kilku wymienianych. Póki co jednak nie ma się co za bardzo podpalać. Jeszcze nie :P
Kamil232 pisze:Jezus?
Dmytro? Niespecjalnie podobny :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 lip 2011, 17:35

mysle ze tiago jest slaby bo kamil go wysmieje

lepszy jest evans z MU. wielki talent. pilkarz lepszy niz marquez i pique w jednym

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2011, 17:37

hihihi typowe :mrgreen:

Wskaż łaskawie paluszkiem w którym miejscu napisałem, że jest słaby? :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 lip 2011, 17:38

A nie lepiej w ogóle go nie porównywać do nikogo tylko napisać, że ma swój styl :?: Wiem, że od kilka dobrych już lat panuje moda na nowe kupy yyy tzn Kaki, Messich, oszołom Pele co chwilę udziela wywiadów mówiąc o kolejnym swoim następcy a tak naprawdę to ci najlepsi mają swoje unikatowe style i to właśnie ich cechuje i odróżnia od reszty kalek a co za tym idzie średniaków. Dziękuję. :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 lip 2011, 17:41

Ale jak ktoś jest młody, zdolny i ma papiery na bycie świetnym piłkarzem, to się go porównuje do innych, będących najlepszymi. Jeśli ktoś by scharakteryzował go słowami: "gra jak Thiago", to ci, którzy go w akcji nie widzieli, mieliby pojęcie w jaki sposób on gra? Po prostu porównuje się, żeby jakoś opisać piłkarza, którego mogło jeszcze wiele osób w akcji nie widzieć :wink:

Jak już będzie tak dobry, jak oczekuje się tego, to porównania się skończą :P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 30 lip 2011, 0:16

Fieldy z wiadomych względów na pewno nie widziałeś Thiago w aż tak wielu meczach, ale dziwie się, że Mentor i tym razem nie przyznał mi racji. Myślę, że każdy kto widział kilkanaście meczów Thiago bez trudu odróżni jego grę, sposób prowadzenia piłki od każdego innego piłkarza i o tym mówiłem już dość dawno temu. Poza tym ma wszystko, aby za parę lat być absolutnym crackiem. Za 2-3 czy 4 lata przyznacie mi rację, bo Thiago na bank będzie wielki.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 30 lip 2011, 0:41

On ma naprawdę papiery na zastąpienie kiedyś nawet Xaviego, porusza się zgrabnie na boisku, ma niesamowitą technikę, świetnie prowadzi piłkę przy nodze ( co niestety naszym kopaczom sprawia wiele trudności ). Mam nadzieję, że w tym sezonie dostanie trochę więcej szans na grę od Pepa, a raczej tak będzie patrząc po przedsezonowych sparingach i ilości meczów, jakie Barca rozegra w nadchodzącym sezonie. Warto podkreślić, że zawodnik ma ciekawą przeszłość, grał jako młodzik na zmianę w Hiszpanii i Flamengo a od 2004 roku w Barcelonie, zaliczył wszystkie szczeble reprezentacji młodzieżówki Hiszpańskiej :D

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 lip 2011, 10:01

Thiago będzie kozakiem, niech tylko omijają go kontuzje no i jeśli forma Barcy by drastycznie spadła, to również mogłoby przystopować go w rozwoju. Bardzo ważne wzmocnienia w tym roku z rezerw. Fontas i Thiago jak na moje oko b. dobrze sobie radzą w tej pretemporadzie, do tego gdyby Pep na serio chciał powiększyć kadrę w tym sezonie to jeszcze całkiem nieźle wygląda Dos Santos no i w obwodzie Bartra. Wiadomo, że to jeszcze nie są gracze na dajmy na to 1/2 finału LM, ale jeśli nie będzie jakiegoś kataklizmu kontuzji to nie będą musieli się na razie takimi meczami przejmować specjalnie. A z takich oczywistych oczywistości to http://www.blaugrana.pl/news/7534/cesc_ ... _inny.html . Przy sprowadzeniu Katalończyka w ogóle nie potrafię ogarnąć potencjału w pomocy :d Xavi, Iniesta, Sergio, Mascherano, Cesc, Thiago, Keita :shock: ciężko byłoby skompletować ławkę rezerwowych, bo każdy gracz fajny :D I ciekawi mnie jeszcze sprawa Jeffrena, imo powinien odejść. W ostatnim sezonie szczerze się przyznam, że nie pamiętam żeby zagrał dobrze. Strzelił na 5:0, ale tylko za to to nie wiem czy powinno sie go zostawiać na ławce. Jedyne co mi zapada w pamięć to że rozbujał obrońców w 1/2 finału KMŚ w 2009 roku. Może za mało bilobilu jem i dlatego nie pamiętam, ale jednak w jego i klubu interesie leży jego transfer dalej. Co prawda wtedy mamy wakat w napadzie (M.V.P. + Alexis i Ibisz + ?), który możnaby łatać Iniestą bądź... Thiago, ale wiadomo, że jak Andres to koło Xaviego najlepiej. No nic, zobaczymy jak to zarząd rozwiąże, oby szybko choć w tempo wątpię, ale trzeba mieć nadzieję :d

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lip 2011, 10:47

BarcaQzYN pisze:Fieldy z wiadomych względów na pewno nie widziałeś Thiago w aż tak wielu meczach, ale dziwie się, że Mentor i tym razem nie przyznał mi racji. Myślę, że każdy kto widział kilkanaście meczów Thiago bez trudu odróżni jego grę, sposób prowadzenia piłki od każdego innego piłkarza i o tym mówiłem już dość dawno temu. Poza tym ma wszystko, aby za parę lat być absolutnym crackiem. Za 2-3 czy 4 lata przyznacie mi rację, bo Thiago na bank będzie wielki.
nikt nie zanegował tego, że Thiago ma papiery na granie i że prawdopodobnie będzie w przyszłości genialnym piłkarzem. Chodzi (pewnie nie tylko mi, ale np. Mentorowi, skoro się tak dziwisz, że cię nie poparł) głównie o to jak o nim piszesz. Jakby był, co już tu ktoś wcześniej zauważył, nadczłowiekiem. Unikalny sposób poruszania się (...) unikalny sposób dryblingu (...) będzie punktem odniesienia (...) młodzi adepci będą go próbowali kopiować, etc. etc.
Thaigo jest bardzo utalentowany i pewnie bedzie znakomitym zawodnikiem, ale odniosłem wrażenie, że chcesz z niego zrobić jakiegoś Boga/geniusza/kogoś kto wyprzedza innych o lata świetlne już teraz. I chyba nie tylko ja takie wrażenie odniosłem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2011, 11:29

Thiago ma swój styl i ogromny talent. Oby go pokazywała coraz więcej i w ważniejszych spotkaniach. Mnie to czy jest w nim trochę ze stylu Iniesty czy Xaviego bardziej interesuje przy kim(Xavi-Iniesta) będzie lepiej grał i potrafił wykorzystać swoje umiejętności, bo mi osobiście bliżej mu pozycji Iniesty niż funkcji Xaviego. Być może za sezon, może 2 jak już będzie naprawdę ogarniety i zbierze potrzebne doświadczenie. Świetnie, że Barcelona ma alternatywę być może dla obu, transfer ewentualnie Cesca dołoży jeszcze uniwersalności. Jeśli wszyscy będą zdrowi to Pep będzie miał ogrom wariantów jeśli chodzi o pomoc i atak. Tego właśnie było potrzeba.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 30 lip 2011, 12:37

Nie no tego nie powiedziałem. Ale chyba każdy bez trudu zauważy, że Thiago prezentuje swój własny, unikalny, charakterystyczny styl gry.
Druga sprawa. Nie wiem jak u Was, ale tam gdzie ja grałem za dzieciaka, w latach 90-tych po boisku biegali młodzi: Ronaldo, Figo, Zidane, Mendieta, Pires, Rivaldo, Romario, Baggio, Solskjaer, Scholes itd. Obecnie dzieciaki identyfikują się z: Messim, Ronaldo, Eto'o, Sneijderem itd. Za 2-3 lata do tej grupy na bank dołączy Thiago :)

Nic więcej nie napisałem, jestem wielkim fanem talentu Thiago i może dlatego piszę o nim zbyt entuzjastycznie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 lip 2011, 2:44

Jak ten Thiago będzie takie bramki strzelal to Cesc sobie murawy nie powącha :smile2: Facet ma coś z Ronaldinho, to co strzelil MU..klekajcie narody.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 lip 2011, 3:06

Zgadza się kapitalny strzał, świetnie ułożona stopa. Jeśli do kogoś miałbym go właśnie porównywać to do Ronaldinho, dla mnie pod niego podchodzi jego unikalny styl prowadzenia piłki :P Rośnie kolejna gwiazda Barcie, tym bardziej nie rozumiem tego ciśnienia na Cesca.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 31 lip 2011, 17:44

Obrazek

Co tam Cesc :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 lip 2011, 19:50

Thiago talent ma nieprzeciętny i wiadome to było nie od dzisiaj ale po mistrzostwach jakby się rozkręcił. To co prawda tylko pre-season ale wiedząc jak świetnie talenty są wprowadzane w Barcelonie wygląda na to, że rośnie kolejna gwiazda światowej piłki.

Bramka palce lizać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”