Ekstraklasa w sezonie 2011/2012 - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zdobędzie Mistrzostwo Polski w sezonie 2011/2012?

Wisła Kraków
25
33%
Śląsk Wrocław
8
11%
Legia Warszawa
15
20%
Jagiellonia Białystok
1
1%
Lech Poznań
15
20%
Górnik Zabrze
2
3%
Polonia Warszawa
3
4%
Lechia Gdańsk
0
Brak głosów
Widzew Łódź
4
5%
GKS Bełchatów
3
4%
Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 01 sie 2011, 17:19

Faktycznie bez r, ale bez Van Der napisałem calowo, bo on sam ma na koszulce tylko v.d.
Tak, też oglądałem Lige+Extra i co do tego obserwowania to różnie bywa, bo ja myślę, że jednak to Śląsk zadecydował kto gdzie trafi, zgarniając Voskampa. On miał i lepsze statystki i po prostu to już widać-jest lepszym piłkarzem, choć jak napisałem obaj mają duże problemy techniczne.
Co prawda Voskampa widziałem w 4 spotkaniach, a Biezena w jednym ale myślę, że można wysnuć już taki wniosek.

Pyrdoł zwolniony, jakoś mi się nie chce wierzyć, żeby to po jednym meczu i przychylam się do argumentu o problemach rodzinnych, bo po pierwszej kolejce nawet po 0:5 chora byłaby zmiana trenera z tego powodu, z tym zastrzeżeniem, że jednak to jest Polska liga.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 sie 2011, 17:42

jaca911 pisze:Pyrdoł zwolniony, jakoś mi się nie chce wierzyć, żeby to po jednym meczu i przychylam się do argumentu o problemach rodzinnych,
->
Informujemy, że w dniu 01.08.2011 roku, Zarząd ŁKS SA wspólnie z Departamentem Sportu podjęły decyzję o zmianach w sztabie szkoleniowym pierwszej drużyny piłkarskiej.

W związku z tym, że nadal mamy pełne zaufanie do sztabu szkoleniowego, z którym współpracujemy od ponad roku, decydujemy się na pewne roszady, ale nie rezygnujemy z usług żadnego z dotychczasowych trenerów.

Po niedzielnych rozmowach z trenerem Andrzejem Pyrdołem zdecydowano wspólnie, że z powodów osobistych, rodzinnych i zdrowotnych nie będzie on w stanie angażowaćsię w dalsze prowadzenie drużyny w stopniu takim, jakim wymaga tego udział zespołu w rozgrywkach T-Mobile Ekstraklasy.

Od dziś pierwszym trenerem zostaje Dariusz Bratkowski. Asystentem trenera pozostaje Krzysztof Adamowicz, a trenerem bramkarzy będzie nadal Grzegorz Kurdziel.

Andrzej Pyrdoł pozostaje w klubie na stanowisku trenera koordynatora drużyn ŁKS grających w T-Mobile Ekstraklasie oraz w Młodej Ekstraklasie i w miarę swoich możliwości będzie służył tym zespołom swoim bogatym doświadczeniem, wiedzą i pracą.

Na zakończenie podkreślamy jeszcze raz, że zaproponowane przez nas zmiany nie oznaczają zwolnienia trenera Andrzeja Pyrdoła i prosimy aby w przekazach medialnych nie używać tego określenia. Informujemy też, że nie szukamy nowego trenera i wierzymy, że zaproponowane przez nas rozwiązania będą trafne i długofalowe.
http://www.lkslodz.pl/pilka,klub,news,476

Takie coś zostało podane jako oficjalne info. Dużo dziwnych pomysłów można znaleźć w polskiej piłce, więc i takie rozwiązanie nie powinno nikogo szokować :p

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 sie 2011, 18:36

Już kur*a sędziowie drukują. Sędzia 1 TSP 0 :cry:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 sie 2011, 19:15

Fuck. Szkoda błędu bramkarza... No nic, dalej kibicuję TSP, bo widać, że chłopaki chcą coś ugrać. Jaga trochę bezbarwna. Kupisz seryjnie pieprzy dośrodkowania, a w ataku zero koncepcji. Walenie głową w mur. Mam nadzieję, że w drugiej połowie będzie lepiej ;)

Może to głupie, ale jak tak patrzę na gospodarzy, to mi się kojarzy z Blackpool. Oczywiście bez naciąganych porównań :lol:

A Jaga gra tak, że jakby trafiła dobrze dysponowaną ekipę z Ekstraklasy, to byłoby już po meczu...

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 01 sie 2011, 19:22

Mówiąc szczerze, z racji tego, że mieszkam 20 minut od Bielska, byłem na paru meczach Podbeskidzia i Zajac mnie niemal zachwycał, a dziś 2 klopsy, co prawda drugi można usprawiedliwić warunkami ale jednak trzeba go zapisać na jego konto.
Nie zmienia to faktu, że TSP gra zupełnie bez pomysłu, jedynie długa piłka od obrońców albo Meteleki na dobieg i tyle, tzw. "bij, a leć". Na razie moim zdaniem wielki zawód.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 sie 2011, 19:27

jaca911 pisze:Zajac mnie niemal zachwycał
Zajac w poprzednim sezonie był postrzegany za jednego z głownych autorów awansu. Teraz (już przed pierwszą kolejką) była mowa o tym, że nie ma pewnego miejsca w składzie, bo nieźle spisuje się również nowy drugi bramkarz Bąk.

W Bielsku leje dramatycznie, nie wiem jak musiało lać w Wawie, że tam mecz odwołano a tu nie.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 01 sie 2011, 20:31

Jednak ten zespół ma wielki charakter. Fatalne warunki, debiut w ekstraklasie i w ogóle nic im nie sprzyjało, a tu jednak remis, a mogła być nawet wygrana. Wielkie emocje i w pierwszej połówce niezły mecz, w drugiej przez warunki niestety marne widowisko.
Mecz identyczny jak z Wisłą w Pucharze Polski.
Co do Zajaca to z pewnością jest to- można powiedzieć gwiazda drużyny, a grałby pewnie Bąk, tylko Kasperczyk chciał nagrodzić piłkarzy, którzy zrobili awans i im dać szanse gry, temu też nie było Sourka.

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 01 sie 2011, 20:37

Pierwsza połowa dobra aż zaskoczył mnie poziom meczu, druga oprócz końcówki zdecydowanie gorsza.
Tak naprawdę nic po pierwszy meczu o obu drużynach nie można powiedzieć, gra w takich warunkach to parodia szkoda że musieli to oglądać ludzie z zagranicy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 sie 2011, 21:26

Bardzo dobry mecz, naprawdę przyjemny dla oka dla postronnego kibica. Podbeskidzie potwierdziło, że ma charakter wyciągając z 0:2 na 2:2 i jeszcze będąc blisko wygranej. Na minus z pewnością występ Zajaca, bo jednak obie bramki swojemu zespołowi zawalił. Generalnie dla mnie jednak TSP pokazało się z lepszej strony niż Jaga, która dość szczęśliwa zdobyła dwa gole i już chyba myślami była w autokarze.
Vianuch pisze:W Bielsku leje dramatycznie, nie wiem jak musiało lać w Wawie, że tam mecz odwołano a tu nie.
Różnica jest taka, że w Bielsku ulewa zerwała się już w trakcie meczu, a w Warszawie lało cały dzień.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 sie 2011, 21:45

emdżej pisze:a w Warszawie lało cały dzień
Nie cały, ale tak dwie godziny przed meczem zaczęło się. Wystarczy zobaczyć jakie warunki były przy karnym dla Jagi. Idealne. Wtedy pewnie nikt się nie spodziewał, że w drugiej połowie będzie trzeba grać na wodzie.

Zgilotynowany
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zgilotynowany » 01 sie 2011, 21:55

Ciekawy mecz w Bielsku, emocje były bez dwóch zdań. Tak jak ktoś tu napisał, szkoda błędu Zajaca, dobrze, że koledzy uratowali remis. Warunki masakryczne, błoto na twarzy Frankowskiego po jednej akcji mówiło samo za siebie. Mądre słowa Kasperczyka na temat pierwszej połowy
Jeśli chodzi o pierwszą połowę, czysto piłkarskie spojrzenie - mamy wiele do nauki. Jaga w niektórych fragmentach gry pokazała co to ekstraklasa, co to jest strata piłki w środku pola albo w własnej strefie obrony.
Co pokaże Podbeskidzie w tym sezonie to wielka niewiadoma, charakteru i waleczności od pierwszego meczu trzeba im pogratulować. W sobotę wyjazd do Bełchatowa, chciałbym kolejnej miłej niespodzianki dla Podbeskidzia :)

stokrotek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stokrotek » 02 sie 2011, 12:24

Zgadza się - warunki były koszmarne, ale mecz przez to ciekawy:). Piłka stawała w miejscu ale zamiast kopanki można bylo zobaczyć kilka fajnych akcji. Brawo dla "górali" za charakter. Kwestia na jak długo im wystarczy ambicji.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 05 sie 2011, 22:30

Czyli liga wciąż jest zacięta.
Mecz Górnik-Widzew średnie widowisko, zaskoczył niezłą grą Okachi, widać nie jest wcale takim kelnerem tylko coś tam potrafi.
Co do Lecha- to dobry mecz, wydaje mi się, że Stilic odejdzie jeszcze w tym okienku. Widać, on znów ma ten luz i łatwość jaką miał w pierwszym swoim sezonie. Dzisiaj chyba piłkarz meczu i na prawdę drugi jego mecz bardzo dobry w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 sie 2011, 22:35

Fajny mecz w Lubinie. W ogole bardzo polubilem Zaglebie - super stadion,swietny doping,niezla ekipka. Bramka Pawlowskiego stadiony swiata,a i Henriquez ladnie wsadzil.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sie 2011, 22:41

Mecz Lecha pokazał, że dzisiejszy Kolejorz niczym się nie różni od tego, który nie zakwalifikował się do europejskich pucharów. Grając słabo, może nieźle potrafią zapakować 5 mając może 6 sytuacji. Dzisiaj mając 7 bardzo dobrych może nawet bramkowych okazji marnują je niemiłosiernie, Rudnev mógł podwoić swój dorobek bramkowy. Powodzenia z takim frajerstwem.

Zablokowany

Wróć do „Polska”