Polscy kibice - Strona 161

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 17 lip 2011, 20:33

W Polsce już by wojewoda zacierał ręce :D

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 17 lip 2011, 21:39

niema co :D szacuneczek :shock: :P
chyba dawno w Angli takiego czegoś nie było ;p a przynajmniej nie na takim szczeblu

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 lip 2011, 14:07

Kibice Legii prowadzą zapisy na...samolot do Gaziantep. Cena: 999zł + koszt wizy. Ciekawe ilu znajdzie się chętnych.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1564
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 lip 2011, 9:16

Na wtorkowym spotkaniu szefów klubów ma zapaść decyzja korzystna dla kibiców. Fani przyjezdnych drużyn wrócą na trybuny, bo polski rząd już się nie upiera, by zamykać dla nich ekstraklasę.
8)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 26 lip 2011, 11:38

NoName1989 pisze:
Na wtorkowym spotkaniu szefów klubów ma zapaść decyzja korzystna dla kibiców. Fani przyjezdnych drużyn wrócą na trybuny, bo polski rząd już się nie upiera, by zamykać dla nich ekstraklasę.
8)
Tylko że wasz klub i miasto robią wszystko żeby ABG nie wpuścić na mecz w Łdz. :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 lip 2011, 13:44

Kibice Miedzi w Głogowie odczuli, jak teraz policja będzie podchodzić to wyjazdów. Nie zostaje wpuszczona około 50 osobowa grupa której nie było na liście, pomimo chęci zakupu przez nich biletów policja jest nieubłagana. W efekcie Miedź opuszcza klatkę i dopinguje cały mecz pod stadionem, przez co derby straciły trochę otoczki. My robiliśmy swoje na stadionie, oni swoje przed.

Obrazek
Obrazek

Galeria z meczu:
http://www.chrobry.glogow.pl/index.php? ... obry-miedz

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2011, 14:01

Czy Carlsberg Polska SA, producent piwa Piast, świadomie ugruntowuje faszyzm pośród kiboli miejscowego Śląska? Czy też jego reklama, nawiązująca do słynnego hasła nazistów: "Jeden naród, jedno państwo, jeden wódz", to przypadek?

Mam taką przypadłość, że nie widzę reklam w gazetach. Mój wzrok od razu wyławia spośród gąszczu ogłoszeń tekst dziennikarski. Prawdopodobnie mózg nie chce być zalewany niepotrzebnymi informacjami i dlatego stosuje ten ekonomiczny zabieg selekcji. Ale tym razem przekaz był tak mocny, że nie sposób było go ominąć. Reklama wrocławskiego piwa Piast po meczu Śląska Wrocław ze szkockim Dundee, mimo że gabarytowo niewielka, wprost wali po świadomości. Jej tekst zaczyna się niewinnie: "Piast dziękuje za wielkie sportowe emocje", ale kończy frazą, którą skądś dobrze znamy: "Jedno miasto. Jeden Klub. Jeden Piast".

Przed dziesięcioleciami pewien znany całemu światu niewielki facet ze śmiesznym wąsikiem wykrzykiwał z furią szaleńca swoje słynne: "Ein Volk, ein Reich, ein Führer". Adresował te słowa do swojego wspaniałego narodu, który był ponad wszystkimi, do swojej wspólnoty plemiennej, której zadaniem było wymordowanie lub całkowite zniewolenie plemion obcych i rasowo gorszych. Czy nie na tej samej plemiennej, wspólnotowej nucie gra hasło: "Jedno miasto. Jeden Klub. Jeden Piast"?

Przez moment, zanim usiadłem do napisania tego tekstu, pomyślałem, że może się czepiam, że przecież od wojny minęło tyle lat, że młode pokolenia kompletnie nie kojarzą pochodzenia tego cytatu, że być może szukam spisku w miejscu, gdzie chodzi tylko o żart. Przecież gazety bez zastrzeżeń zamieszczają takie treści, między innymi moja, co świadczy o tym, iż ludzie przyjmujący tę reklamę nie widzą w niej nic niewłaściwego.

Ale zadałem sobie kolejne pytania: czy autorzy tej reklamy nie wiedzą, jakie poglądy reprezentuje część wrocławskiego kibolstwa? Ta część, której mentorem jest Roman Zieliński, były dziennikarz, autor książki "Jak pokochałem Adolfa Hitlera"? Czy nie wiedzą, że kibole maszerują w zwartym szyku wraz z wrocławskim Narodowym Odrodzeniem Polski, organizacją, która słynie z tworzenia skrajnie prawicowych manifestacji w Rynku i pod pomnikiem Bolesława Chrobrego? To na tych wiecach zdrowa i rasowo czysta polska młodzież odsyła czarnuchów do dżungli albo na asfalt. Jeśli nie wiedzą, to znaczy, że są beznadziejnie niezorientowani w rzeczywistości, tak samo zresztą jak publikujący te ogłoszenia.

Ale jeśli wiedzą, to już znaczy, że porozumiewawczo mrugają okiem do kibolstwa - jesteśmy z wami. Mogliby równie dobrze napisać: "Piast tylko dla Polaków", też bardzo patriotycznie i od razu wiadomo, o co chodzi.

Nie trzeba dowodzić, jak niebezpieczne są takie poglądy. Co z nich wynika, pokazał już wspomniany gość ze śmiesznym wąsikiem, który zasłynął nie z kabaretowych wystąpień, lecz robienia rzeczy przeraźliwych. To, że nie jest to zamierzchła historia, pokazał Anders Behring Breivik, skrajnie prawicowy Norweg, nad którego czynem świat dzisiaj zastygł w przerażeniu. Jest się czego bać.

Kiedy narodowe ekstremizmy funkcjonujące gdzieś na obrzeżach demokracji we wszystkich krajach europejskich wchodzą w oficjalny, legalny obieg, to robi się naprawdę niebezpiecznie. NOP na tyle się politycznie otrzaskał, że teraz na swoich manifestacjach nie daje się złapać na głoszeniu zakazanych prawem treści. Władze nie mają żadnego powodu, by odmówić mu publicznego występu, więc regularnie w majestacie prawa maszeruje ulicami miasta, dumnie głosząc swoje radykalne poglądy.

Jeszcze gorzej się dzieje, gdy takie ruchy otrzymują wsparcie społeczne od znanych instytucji, firm, ludzi czy marek. We Wrocławiu z czymś takim mamy właśnie do czynienia. Mocno z miastem utożsamiane piwo wspiera wrocławski patriotyzm kibolski. Tylko czekać, jak nasi dzielni chłopcy spuszczą łomot poznaniakom za to, że śmieli moczyć usta w napoju przeznaczonym tylko dla swoich. W kolejnej odsłonie Carlsberg może wypuścić reklamę o treści: "Piast mit uns" Będzie konsekwentnie.

Ten sam koncern, Carlsberg Polska SA, pokazuje, że można promować markę, nie grając na prymitywnych instynktach. "Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha i chce, żebyśmy byli szczęśliwi" - cytuje Benjamina Franklina browar Okocim. W dziejach sławni ludzie mówili różne rzeczy. Jest z czego wybierać.

Źródło: Gazeta Wyborcza Wrocław

:lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lip 2011, 14:08

Zacząłem czytać i zastanawiać się czy to Twój post piwus. Dopiero na dole dojrzałem źródło i wszystko stało się jasne ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2288
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 lip 2011, 14:13

Hahah dokładnie o tym samym pomyślałem.Zacząłem się zastanawiać kto snuje takie durne analogie, ale jak zobaczyłem źródło to moje zdziwienie szybko minęło.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 sie 2011, 19:11

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2011, 19:26

Bienias
Cokolwiek wiadomo na temat przyczyn zatrzymania?
Komendant Policji, który zlecił tę akcję, jest chyba głupszy niż ustawa przewiduje. Wiadomo, że materiał, który wysłałeś, ma zerową wiarygodność, ale kurde, po co policjantom takie niepotrzebne podsycanie nastrojów.
Natomiast te nastoletnie dzieciaki najgłośniej krzyczące w pierwszym rzędzie i pierwsze uciekające, gdy mundurowi zaczęli ich odsuwać, wprawiły mnie w doskonały humor do końca dnia. HWDP na całego. :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2011, 19:50

Policja nie chce na razie zdradzić z jakiego dokładnie powodu Piotr S. został zatrzymany. Mundurowi mówią jedynie, że ma to związek z przestępstwem o charakterze kryminalnym, które miał kilka godzin wcześniej popełnić w inne części miasta. Jako sprawcę wskazała go ofiara przestępstwa.
Tako rzecze GW.
Wilmore pisze:Wiadomo, że materiał, który wysłałeś, ma zerową wiarygodność, ale kurde, po co policjantom takie niepotrzebne podsycanie nastrojów.
Dlaczego zerową wiarygodność? Z miejsca zdarzenia, rozmowa z Panem policjantem, wszystko na tacy niczym w Express Reporterów.
Wilmore pisze:Natomiast te nastoletnie dzieciaki najgłośniej krzyczące w pierwszym rzędzie i pierwsze uciekające, gdy mundurowi zaczęli ich odsuwać, wprawiły mnie w doskonały humor do końca dnia. HWDP na całego. :lol:
Przecież gazem dostali to jak mieli nie spieprzać.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2011, 20:13

Dlaczego zerową wiarygodność?
Bo nie wiadomo, jakie rzeczy wycięto w trakcie montażu. Przy Gazecie Polskiej i innych mediach "Niezależnej" prawdopodobieństwo takich zdarzeń jest dużo wyższe.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 02 sie 2011, 21:14

Za to na pewno Gówno Wyborcze pokaże całą prawdę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2011, 21:24

Pewnie nie, ale w jej przypadku istnieje duże prawdopodobieństwo, że napiszą bzdurę na temat kiboli. W przypadku Gazety Polskiej wiadomo, że pokażą lub napiszą to, co jest dobre dla kiboli. Nie zdziwiłbym się, gdyby na tym materiale znalazł się powód zatrzymania Starucha, choć data i sposób zostały wybrane idiotycznie, ale zostało to wycięte, bo tak wygląda lepiej propaganda. Po filmie "Kibol" nie sposób uwierzyć w żadne działanie GP w tym temacie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”