FMy - Strona 568

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sie 2011, 15:51

A skończył się już tego uczyć, dostałeś newsa, że już nie podaje do najbliższego?
ta :wink: I to właśnie już parę tyg. temu i znowu nie wiem ile będę musiał czekać na to, aż będzie go można czegoś nauczyć :roll:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 sie 2011, 17:09

Neymar przychodzi po sezonie za 105mln zł(~26mln euro). Na wydatek sobie mogłem pozwolić, ponieważ za rok będę grał w LM, na stadion przychodzi po 80 tys kibiców, i do tego jestem w finale Pucharu Niemiec(całkiem dobra kasa za to jest).

edit: Piatti wrócił i można powiedzieć, że hat-tricka walnął. Przypomina gość stylem gry Messiego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sie 2011, 21:27

Mam jeszcze dwa pytania. Mam paru obiecujących zawodników i tak z grywalnych lig mam włączoną tylko Angielską bo jakby było więcej to by mi muliło i wypożyczyłem jednego gośćia do Chevio i nie gra tam meczów bo oni w ogóle nie grają, więc czy jest sens wypożyczasz gości do lig spoza Anglii oni coś na tym skorzystają rozwiną się?

I drugie pytanie wypożyczyłem gości i jak patrzę teraz na status wychowanka to wydłużył się termin czekania na owy status czy to oznacza, że okres wypożyczenia nie jest wliczany w okres bycia w moim klubie i przez to poźniej goście staną się moimi wychowankami? :?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 sie 2011, 22:24

Odpowiem na pierwsze pytanie :wink: To jest dziwne z tymi zespołami z niegrywalnych lig. Kiedyś, na starym kompie bywało różnie - jeden gracz był gwiazdą w takim klubie (np. w Marsylii mój Saivet w wersji '08), a niekiedy w ogóle nie grają. Z tym to w ogóle dziwna sprawa, bo w tych klubach często największe gwiazdy nie grają, chyba że to puchary w Europie, tam wystawiają najlepszych. Można więc różnie trafić - albo dobrze i rozwinąć grajka w ciekawym klubie - albo źle i spowodować zastopowanie talentu, szczególnie, jeśli klub ów nie ma zajebistej bazy treningowej :roll:

Oczywiście opieram się na danych z wersji 2008, od 2009 (czyli od kupna nowego kompa) gram na 40 ligach z 17 krajów i chodzi lepiej niż kiedyś przy jednym grywalnym kraju :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 sie 2011, 22:40

Osobiście zaznaczam ligi z 7 państw. A tobie Kamil bym nie radził wypozyczać do Chievo tylko do ligi angielskiej.

A ja robię kolejny świetny interes - 17 mln zł za Jovetica :D

Ogólnie z ciekawych deal'ów:
Jovetic - 17 mln zł
Piatti - 25 mln zł
Pastore - 60 mln zł
I po sezonie Dzeko powiedział że odchodzi więc przy dobrych wiatrach kolejny złoty interes

Odeszli
Lewandowski - 37mln zł
Kagawa - 40mln zł

Ogólnie w Borussii już mam po 2. sezonie: Babacara, Neymara, Kadleca, Jovetica, Pastore i Piattiego, a z gwiad sprzedałem tylko Barriosa, który był niesamowitą kaleką.

Ważne pytanie. Chciałbym kupić Ganso, tylko czy warto :?: Gram 4-4-2 i Pastore gra na P PŚ jako wysunięty rozgrywający i jakbym dał Ganso koło niego np środkowy pomocnik to Ci dwaj piłkarze ze sobą by się zgrali :?: Nie chcę miec powtorki z "rzeczywistej" rep. Anglii(Lampard i Gerrard).

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 sie 2011, 3:15

Dobry interes z Joveticiem, widze ze kupiony za bezcen a naprawde da ci duzo radochy.

Ja juz z Neymarem nie moge wytrzymac i przyrzeklem sobie ze go nigdy nie kupie, patolog straszny, dobre sezony przeplata z tragicznymi a wszystko to przez jego trudny charakter.

Mam Ganso i jest calkiem calkiem, dosc kontuzjogenny podobnie jak Neymar, ale skoro masz Pastore to nie widze go u ciebie kompletnie, ewentualnie gdybys gral dwoma ofensywnymi pomocnikami i jednym snajperem to moze, ale ogolnie sa to strasznie podobni pomocnicy wiec nie probuj tego.
Kup lepiej Mousse Sissoko do rozbijania atakow badz Vidala i z taka pomoca mozesz zwojowac szybko.

Ja dotarlem do momentu w ktorym moi pilkarze juz osiagaja wiek 30 lat, szkoda mi sie z nimi rozstawac, takie swietne sezony z nimi juz przeszedlem :jupi:

No ale nic, Asamoah, Ganso, Jovetic, Coentrao,Cech niestety juz niedlugo beda musieli zejsc na psy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 sie 2011, 13:10

THEMANIEK pisze:Kup lepiej Mousse Sissoko do rozbijania atakow badz Vidala i z taka pomoca mozesz zwojowac szybko.
Obaj są w City. Na razie koło Pastore gra Sahin. Celem numer 1 jest obecnie Edin Dzeko, który jest do wyciągnięcia za darmo z Wolfsburga.

Mam jeszcze jedną opcje. Sprzedać Schmelzera i za niego kupić Coentrao.Warto :?: Potrzebuje jak najszybciej prawego obrońce. De Silvestri, Lichesteiner za drodzy, a Aurier poszedł do Man Utd. Więc kogo można by polecić :?:

PS THEMANIEK Chcę kupić Ljajica na prawą pomoc. Warto :?:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 sie 2011, 14:26

Mirek15 pisze:Na razie koło Pastore gra Sahin.
Przydałby Ci się ktoś lepszy w defensywie, do rozbijania ataków rywali. Sahin może nie charakteryzuje się indolencją w defensywie, ale np. Fellaini lub Fernando (z Porto) to świetne wybory. Grając Porto miałem ich dwóch, rywalizowali o pozycję DMFa i koniec końców nie przegrałem żadnego meczu w lidze (straciłem 5 goli, ponad 90 zaaplikowanych, a jest 30 spotkań w Portugalii). Naprawdę taki świetny DMF to ogromna pomoc dla zespołu :wink:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 05 sie 2011, 14:37

Mirek15 widze ze grasz na innej wersji gry nic 11.3 bo Dzeko jest w Wolfsburgu. Wtedy jeszcze byl niezly wiec bierz go od razu. Balotelliego od radzam od razu, u mnie zawsze pozniej szlaja sie po Aachen i Torino itp. Wiec mozesz sobie tylko zobaczyc jak jego kariera spada po rownej pochylej.

Ljajic jest swietny, do tego uniwersalny, najlepiej jakbys ustawil go troche wyzej niz prawego pomocniak, jako prawy ofensywny jest najlepszy. Ogolnie to jest to moj najlepszy skrzydlowy i nie raz wygral mi mecz.

De Silvestri to takze bardzo dobry rzemieslnik, szkoda ze go nie mozesz wyrwac. Widze ze nie wymieniles Vrsaljko i Corchia, sprawdz ich obu maja ogromny potencjal( jesli nikt ich jeszcze nie zmarnowal)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 sie 2011, 16:07

Vrsaljko mam ale On mnie do siebie nie przekonywuje. O właśnie Corchia, to ten francuz wypadł mi z głowy. A co do Balo jak grałem Bostonem to dużo strzelał.
Na Fellainiego są nikłe szanse, a Fernando zobaczę. Jeszcze kolonia z Brazylii przyjdzie gdy dorosną.

PS
Co za realizm :roll: 3 napastników w meczu z VFB zostało kontuzjowanych :|

edit: Kamili232, ile dawałeś za Phila Jones'a :?: Ja go kupiłem za 25 mln zł. Hummels odszedł na wolnym transferze :cry:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 07 sie 2011, 12:22

Skończyłem pierwszy sezon Fiorentiną ,sezon w miare udany bo na koniec 3 miejsce i to przez głupią porażke w ostatnim meczu bo jeśli udało by się przynajmniej zremisować miałbym drugie miejsce ale cóż taka jest piłka z ciekawszych transferów to w styczniu przyszedł Moussa Sissoko za 17 mln Euro.

Obrazek

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 sie 2011, 1:06

Gram sobie w "cudownego" FMa. Ostatnia kolejka, muszę wygrać i kur... porażka z Wieśniakami 0:1. Po prostu masakra :roll:

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 08 sie 2011, 8:31

Ja 3 sezon Napoli...pierwszy był średnio udany- 3 miejsce, w drugim gruntowna przebudowa, pozbycie się szrotu- 5 miejse(przed ostatnią kolejką było 3), zaś w 3 sezonie w końcu Scudetto!
Moim najczęściej granym ustawieniem było 4-2-3-1 z szeroko grającymi skrzydłami.
Screeny wrzucę jak wrócę do domu bo póki co w robocie jestem ;P, ale ofensywa opiera się na mega-trójkącie Cavani- Hazard- Lavezzi. Cavani z Lavezzim przekroczyli 20 goli i 10 asyst, zaś Hazard ponad 10 bramek i 25 czy 26 asyst. Ubezpieczali ich Moussa Sissoko, Nuri Sahin, Hamsik, na skrzydłach szalał Buananotte, Wijnaldum i dogorywający powoli w moim składzie Maggio.
W środku pola nie sprawdził się Vidal- grał zbyt agresywnie, poszedł do City za duże pieniądze :)
Obrona to rutyniarz Cannavaro, świetnie grający głową Hoewedes(34 mecze/12 bramek), młody niedoceniany Fazio, oraz zawodnik który był świetnym uzupełnieniem składu- Martin Skrtel. Przed nowym sezonem muszę wzmocnić boki obrony- Marco Motta, wypożyczony z Lille Emerson oraz młody Serb Tomović. Na bramce zaczął De Sanctis, ale skończył Fabiański ;)

Po sezonie przychodzi Witsel, a na bramkę Romero.
Potrzebuję skrajnych obrońców, wydam chyba na nich dużą kasę, chyba że wkomponuje w drużynę Pastore :P.

-------------------------------Fabiański(De Sanctis)-------------------------------
Tomović-------Hoewedes(Skrtel)---Cannavaro(Fazio)---Motta(Emerson)
----------------------Sahin------------------Hamsik(Sissoko)---------------------
Cavani----------------------------Buananotte------------------------Wijnaldum
---------------------------------------Lavezzi----------------------------------------

W nowym sezonie Romero pewnie wskoczy na bramkę, kogoś za Tomovicia/Mottę, Buananotte na lewe skrzydło a Pastore do środka i drużyna jest idealna :P

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 sie 2011, 10:09

Mawik, grasz w FM 2011? Mogę polecić Ci do środka obrony Otamendiego, geniusz po prostu. Może koncentracja na poziomie 10 na starcie nie powala (później rośnie do 12-13 spokojnie), ale pozostałe atrybuty ma świetne. Szczególnie do lig mniej siłowych (właśnie Włochy, Hiszpania) wydaje się być idealny. Poza tym Versaljko, Corchia, na bok obrony może przyjść także dobry w tej grze Ziegler. A Pastore to geniusz. Miałem go w Palermo, 18 bramek i 18 asyst w lidze w pierwszym sezonie. Geniusz.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 08 sie 2011, 10:14

Tak, w 2011. Pastore w zeszłym sezonie w Palermo liga+puchary miał 50 meczy 30 bramek i 30 asyst :). Na pewno będę szukał graczy młodych, max 23/4 lata. Do środka nie trzeba bo Hoewedes, Cannavaro, Skrtel jeszcze z sezon/dwa pociągną, a później Canne trzeba zmienić, myślałem o Evansie ;-)
Teraz czas na sukces w Europie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”