FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1405

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 sie 2011, 14:53

Messi, Villa, Pedro, Alexis + Afellay w ataku - mało potrzebujemy napastnika, brak urodzaju
Xavi, Iniesta, Thiago, Keita = urodzaj ?
Jakoś to do mnie nie przemawia (Busiego i Masche nie liczę celowo, bo oni wyżej niż na pivocie rzadko bedą grali)
5 zawodnikow na 3 pozycje vs 4 zawodnikow na 2 pozycje - wiekszy urodzaj :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sie 2011, 15:40

zapominacie ze po Ibiszu bedzie jeszcze ktos z Barcy B. Przymiarki byly do Soriano ale kontuzja moze zweryfikowac plany trenera.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 06 sie 2011, 18:36

Sanchez zrezygnował z gry dla Chile w meczu przeciwko Francji by zacząć treningi z Barceloną. Ogólnie podoba mi się postawa Alexisa, ciekawe czy ta "miłość" do Blaugrany to pozerstwo, czy coś w tym jest. W końcu już jeden taki był :roll: Szkoda, że Pep odesłał go na wakacje wbrew jego woli, tak mógłby już pograć w USA i zobaczylibyśmy na co go stać.

Co do Fabregasa to nic na siłę. Przydałby się jeszcze jeden transfer ale tutaj sprawa dzieli się po równo między pomoc a obronę.
Atak: Messi, Villa, Pedro, Sanchez, Affelay - ewentualnie zawsze można powołać kogoś z B, np. Soriano, Kiko
Pomoc: Xavi, Iniesta, Keita, Thiago, Sergio, Mascherano - Cesc wydaje się zbędny.
Obrona: Puyol, Pique, Alves, Abidal, Adriano, Maxwell, Fontas - Fontas zrobił na mnie duże wrażenie podczas Audi Cup. Myślę, że jest wzmocnieniem w porównaniu do Milito. Nie wiem jak z formą Maxwella, tutaj pokusiłbym się o sprowadzenie "następcy". Zresztą Pep mówił, że nie wyklucza transferu obrońcy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2011, 20:23

Professor Chaos pisze:Zresztą Pep mówił, że nie wyklucza transferu obrońcy.
:roll:

Powiedział coś zupełnie przeciwnego i to całkiem niedawno - przy okazji odejścia Milito.

Sanchez :ok: Dobra wiadomość choć w sumie wiele to nie zmienia.

Fabregasa nie będzie. Rozbieżności są zbyt wielkie a żadna ze stron nie zmieni diametralnie swojego stanowiska. Wcale mnie to nie martwi, ale perspektywa nowego sezonu telenoweli za rok jest beznadziejna [']

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2011, 20:32

Mentor pisze: Fabregasa nie będzie. Rozbieżności są zbyt wielkie a żadna ze stron nie zmieni diametralnie swojego stanowiska. Wcale mnie to nie martwi, ale perspektywa nowego sezonu telenoweli za rok jest beznadziejna [']
Nie jestem taki przekonany, czy go nie będzie. Z ekipą Cesc nie pojechał, sam nic nie mówi, kibice są coraz bardziej poirytowani by nie powiedzieć mocniej. Nawet co co do tej pory mocno za nim stali. Wenger przyznał, że możliwe jest jego odejście, choć wczesniej mówił, ze nie ma w ogóle tematu. Na moje oko odejście Ceska jeszcze nigdy nie było tak blisko jak teraz.
Jeśli prawdą jest ostatnia oferta, to Barca ma jeszcze czas 3 tygodnie by złożyć kolejna ofertę. Arsenal troche zejdzie z ceny, Barca troche podniesie i się spotkają gdzieś po środku. Wiele wskazuje na to, że Cesc tym razem jest mocno zdeterminowany by odejśc.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2011, 20:36

Zgadzam się z tym, że nigdy nie było tak bliskie jak teraz, ale nie oznacza to, że jest naprawdę bliskie :P Jeżeli rozbieżności są tak duże jak się mówi to ja nie widzę szans na porozumienie. Ze strony Barcelony możecie liczyć jedynie na więcej zmiennych a nie tego oczekujecie. Jestem niemal przekonany, że Sandro nie pozwoli na zwiększenie kwoty wyjściowej, że tak się wyrażę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sie 2011, 23:31

Przyszedlem na druga polowe i zastanawiam sie czy ten wyjazd do Usa mial jakis sens..... gramy bo musimy?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2011, 0:11

To trochę niefortunnie przyszedłeś Bienias bo pierwsza połowa była całkiem dobra w naszym wykonaniu. Początek co prawda chaotyczny, ale szybko się ogarnęliśmy i mieliśmy naprawdę dużo okazji. Zawiodła skuteczność (Villi) i przez to było tylko 1:0 do przerwy. Inna sprawa, że kondycyjnie stoimy najwyraźniej bardzo średnio, część zawodników ma ciężkie nogi co szczególnie widać bo po niecelnych podaniach czy nawet problemach z przyjmowaniem piłki nawet u takiego Iniesty. Druga połowa zgodnie z przewidywaniami dużo słabsza i aż dziwne, że nie straciliśmy bramki. Na koniec ładnie pokazał się Deulofeu i Keita podwyższył na 2:0, ale to najmniej ważne w sumie.

Sens wyjazdu jest oczywisty. Takie mecze są potrzebne, to integralna część przygotowań choć można mieć zastrzeżenia co do lokalizacji bo nie dość, że daleko to jeszcze upały takie, że nawet treningów nie przeprowadzono dokładnie tak jak zamierzano a i na postawę podczas spotkań na pewno miały wpływ. Niemniej jasne jest, że latamy do USA po hajs. Takie realia.

Jeśli chodzi o pozytywy to mimo nieskuteczności należy pochwalić Villę, który z meczu na mecz wygląda coraz lepiej i dzisiaj pierwsza połowa w jego wykonaniu naprawdę dobra. Thiago znowu dobrze choć miał jedno tak fatalne zagranie, że aż przecierałem oczy ze zdumienia kiedy to wyłożył rywalowi piłkę na setkę :roll: Nie mam pojęcia co mu strzeliło do głowy bo nie tylko wykonanie było złe, ale i sam zamysł. Niemniej jednak wciąż potrafi robić przewagę jednym zagraniem, potrafi dobrze podać, przytrzymać piłkę, minąć rywala i generalnie jest zajebisty :P Pedro na chwilę obecną ma chyba do zaoferowania jedynie świetny jak zawsze pressing, ale i tak było trochę lepiej niż ostatnio. Nawet Adriano można pochwalić :]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 sie 2011, 0:13

Mentor pisze:Zgadzam się z tym, że nigdy nie było tak bliskie jak teraz, ale nie oznacza to, że jest naprawdę bliskie :P Jeżeli rozbieżności są tak duże jak się mówi to ja nie widzę szans na porozumienie. Ze strony Barcelony możecie liczyć jedynie na więcej zmiennych a nie tego oczekujecie. Jestem niemal przekonany, że Sandro nie pozwoli na zwiększenie kwoty wyjściowej, że tak się wyrażę.
Ja powiem tyle. CChcialem bardzo zeby zostal, ale to lato zmienilo moje zdanie. Nie chce juz takiego kapitana. Jakby byla opcja zatrzymania zawodnika jakim byl w sezonie 09-10 + zabranie mu opaski z zachowaniem takiej gry to bym bral w ciemno. Ale zaszly sprawy za daleko, musi odejsc, niestety.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2011, 12:01

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=37668

Pep bez owijania w bawełnę przekazał co myśli o takim tournee :] Oczywiście podobne odczucia ma pewnie większość cules.
Pep Guardiola wyraził ubolewanie, że interesy gospodarcze i promowanie klubu utrudniają zespołowi przygotowania do sezonu.
Trzeba zauważyć, że wcześniej mieliśmy presezon, teraz mamy tournée i musimy do tego przywyknąć. Tutaj nie mogliśmy zrobić dosłownie niczego, dusiliśmy się. Rok temu byliśmy na innym wybrzeżu i temperatura była o 10 stopni niższa. To zmieniło wiele rzeczy".

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 sie 2011, 12:21

Ale zaszly sprawy za daleko, musi odejsc, niestety.
Jak Arsenal nie zejdzie z ceny to Barca go nie kupi. Jestem przekonany ze to byla ostatnia najwyzsza cena zaproponowana przez Sandrusco. W innym wypadku wyjdzie na hipokryte,

To wszystko nie wyglada najlepiej na tydzien przed meczem z Realem. Ciezko w nogach, nieprzepracowany okres przygotowawczy w stopniu umozliwiajacym dobry start w sezonie no i jakies rozluznienie. Bo zle przyjmowanie pilki nie wynika ze zmeczenia. NIe ma optymizmu przed meczami z RM i Porto.

Jako ze jutro wyjezdzam i nie bede mial dostepu do neta pozwole sobie zaczac dyskusje o GD. Real co widac po treningach i przygotowaniu druzyny spina sie na mecz z Barca. Oni zagraja o ten puchar na 100% swoich mozliwosci. W sumie sie nie dziwie bo puchary pocieszenia to tez puchary. Inna kwestia jest szpaler. Ktos wie czy wykaza sie honorowa i ustawia sie bijac brawa dla zwyciezcow LM?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2011, 12:52

Bienias pisze:no i jakies rozluznienie. Bo zle przyjmowanie pilki nie wynika ze zmeczenia.
???

Sorry Bienias, ale kompletnie się nie zgadzam. Przecież zawsze to tak wygląda kiedy piłkarze maja nogi z ołowiu. Stąd się biorą takie proste błędy właśnie. Rozluźnienie? :lol: Iniesta na początku presezonu wyglądał bardzo dobrze, ale z meczu na mecz jakby słabiej - zmęczenie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 sie 2011, 14:18

Nogi z olowiu maja wiecej przyczyn niz zmecznie np takie rozluznienie. Nie bede pisal faktow bo nie ma jeszcze nocy a na forum sa dzieci ;)

Juz tak na serio to nie wierze ze proste bledy techniczne chlopaka z La Masii biora sie z przemeczenia. zeby nie bylo jego znizke formy poprzez brak swiezosci rozumiem w sensie ogolnym.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 sie 2011, 10:12

Hiszpańskie media dużo pisały o tym że Cesc w ciągu kilku dni zostanie piłkarzem Barcy tymczasem mamy 10 sierpień a konkretów chyba nadal brak a Cesca jak nie było w Barcie tak nie ma. I mam pytanie czy jest jakaś nowa oferta ze strony Barcelony :?: Bo co raz bardziej mam przekonanie że zawodnik nie odejdzie z Arsenalu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sie 2011, 10:17

Nowe oferta pewnie była, ale jest więcej niż pewne, że niewiele się różni od poprzedniej. Teraz niektóre media piszą, że to już nie jest kwestia dni a godzin :lol:

Poza tym jak to nie odejdzie? :o Przecież Mazur mówi, że idzie do Was więc jak to jest? :lol:

Ja na większość doniesień przestałem zwracać uwagę. Jak przyjdzie to zauważę i tak :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”