Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 246

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 04 sie 2011, 20:22

Chelsea ma się starać na uzyskanie pozwolenia o pracę dla Slobodana Rajkovica :) Wiec jeżeli je otrzyma będzie można mówić o wzmocnieniu.

Rosyjskie media informują, że Yuri Zhirkov podpisał kontrakt z Anży Machaczkała i wkrótce ma przejść badana lekarskie... Również Salomon Kalou jest bliski opuszczenia Chelsea :) W końcu coś zaczyna się dziać w Chelsea.

Pato na pewno nie opuści Milanu. Barbara Berlusconi go nie puści :P Zresztą wydaje mi się, że jest to tylko plotka wyssana z palca.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2011, 20:25

romantyk_emil pisze:Rosyjskie media informują, że Yuri Zhirkov podpisał kontrakt z Anży Machaczkała i wkrótce ma przejść badana lekarskie...
wybacz, że się tak czepiam, ale badania to się raczej przed podpisaniem kontraktu przechodzi.

Rajkovic to stoper tak ? Gdzie on niby miałby grać ? tzn. zamiast kogo, bo jest Ivanovic, Terry, Luiz i Alex. Czy Alex odchodzi ?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 04 sie 2011, 20:39

Rajkovic to stoper. W sparingach przed sezonowych sprawdzał się świetnie. Dlatego pewnie pojawiają się takie informacje na jego temat. Jeżeli Serb dostanie pozwolenie na pracę to chyba będzie jednoznaczne ze sprzedażą Alexa. Zresztą media łączą Alexa z innymi klubami już od początku okienka, a wiadomo że w każdej plotce jest ziarnko prawdy.
fieldy pisze:wybacz, że się tak czepiam, ale badania to się raczej przed podpisaniem kontraktu przechodzi.
Mój błąd. Chodziło mi, że uzgodnił warunki indywidualnego kontraktu.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 06 sie 2011, 16:22

Wypuszczenie Rajkovicia byłoby złym posunięciem... Alex już wystarczająco zrobił dla The Blues.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 sie 2011, 17:09

Rajkovic to jest dobra opcja, ale na jednego z ostatnich stoperów naszej kadry. W sparingach może i prezentował się dobrze, ale nie zapominajmy, że nie wliczając AV i Portsmouth to graliśmy z ogórami. Mowa o piłkarzu, który niczym się w Holandii nie wyróżnił. Póki nie ma pozwolenia na prace, to Alexa trzeba trzymać (zresztą ja w żadnym wypadku nie chcę żeby nam uciekał). 5 stoperów w kadrze to odpowiednia liczba biorąc pod uwagę fakt, że bardzo wąska kadra była jednym z czynników powodującym brak mistrzostwa w poprzednim sezonie. Dziś po tym śladu nie widać nie wliczając środku pola, bo trzeba zaznaczyć że gramy tam 3 zawodnikami, a do dyspozycji mamy: Romeu, Ramiresa, Mikela, Josha i Lampsa (i Essiena), czyli tylko 5 piłkarzy. Tu transfer musi być. Ostatnio mówi się, że Anżi Machaczkała ma zapłacić 13 mln funtów za Zhirkova, co ma pokryć częściowo kupno Modricia ( :pray: )

Może trochę prościej :mrgreen: . W obronie jest szerokie pole manewru:
RB: Ivanovic, Bosingwa, Ferreira - wszystko jest ok, Bronek powinien się szykować do biegania do przodu i wracania przez cały sezon. Patrząc na Bosingwę, widze w nim pomocnika a nie bocznego obrońcę, tyle, że próżno szukać u nas w taktyce prawej pomocy, w ataku też chętnie bym go zobaczył :lol:. Ferreira solidny, nie płacze, że chce odejść, nie robi fochów, jest przeciwieństwiem Jose. Niech zostanie, nie ma nic złego w szerokiej kadrze :)

CB: Terry, Luiz, Alex, Rajkovic[?], (Ivanovic) - mamy 4 (5 jeśli Slobodan dostanie pozwolenie) obrońców. Czyli dobrze jest

LB: Cole, van Aanholt, Bertrand - Cole już przestał być najlepszym LB na świecie, pewnie przez najbliższe lata Marcelo będzie uchodził za takowego. Ashley też w podeszłym wieku (31), forma jak już wspomniałem lekko spada, Ryan i Patrick powinni zacierać ręce i zapierdalać na treningach, IMO Patrick ma większy potencjał niż Bertrand, ale zobaczymy jak to będzie w przyszłości

W obronie nic nie trzeba zmieniać. Teraz pomoc, oczywiście po jednej małej zmianie: :mrgreen:

DMF: Ramires, Romeu - Ramires już zna Premier League, nie ma mowy, może być tylko lepiej o ile utrzyma formę z poprzedniego sezonu. Nie ma Essiena więc raczej będzie robił za DMa. Romeu to dla mnie niewiadoma, mimo to chętnie obejrzę go w akcji w naszych barwach

CMF: Lampard, Mikel, McEachran, (Modrić?) - z Modriciem to nie ma co, było by fajnie. Została by uzupełniona luka w kadrze. Mikel jest graczem który jakoś nigdy nie potrafił mnie do siebie przekonać, chętniej pooglądam Josha zamiast niego. Lamps teraz będzie musiał udowodnić po poprzednim sezonie że wcale się nie starzeje :lol:

No i atak:

RWF: Benayoun, Sturridge, Anelka, Kalou - masakra. Ostatnia dwójka niepotrzebna, i tyle w temacie, a Yossi i Daniel niech walczą o miejsce w pierwszym składzie

LWF: Malouda, Kakuta - Kakuty dawno nie widziałem, ma doskonałą okazję żeby potwierdzić nieprzeciętny talent. Zhirkova już nie liczyłem, bo jest duże prawdopodobieństwo że go nie będzie

CF: Drogba, Torres - Nando po okresie przygotowawczym z drużyną, teraz wręcz musi pokazać na co go stać.

Tak oglądam ten atak i jeszcze bardziej żałuję, że Hulk jest aż tak drogi. Miło było by rozpocząć sezon w takim składzie*

Obrazek

*Yossi też może na lewej biegać :)

Ale się rozpisałem, mam nadzieję, że po drodze nie zrobiłem jakichś błędów :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 sie 2011, 18:33

Stało się:

Dodatkowo znowu musiało mi się pojebać, myślałem że to jutro mecz :roll:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 06 sie 2011, 19:42

Chelsea udowodniła z Rangersami, że wyniki poprzednich meczów nie były przypadkami. Z bardzo dobrej strony pokazał się Daniel Sturridge, który strzelił dwie bramki. Mimo, że zawalił przy bramce, która wpadła dla Szkotów to był najlepszym zawodnikiem Chelsea. Również Torres pokazuje swoją grą, że po mału wraca do formy. Dobrze rozumiał się ze Sturridgem. Prawdopodobnie ta para napastników zagra w meczu ze Stoke.
Salomon Kalou znowu najgorszym zawodnikiem na boisku. Bardzo dużo strat i niedokładnych podań. Miał szanse na strzelenie gola to oddał strzał taki jak zawsze i gol nie padł :P

Oficjalna strona Anży Machaczkała poinformowała, iż zostało osiągnięte porozumienie z Chelsea oraz samym Yurim Zhirkovem dotyczące transferu do tej rosyjskiej drużyny. Piłkarz pomyślnie przeszedł medyczne testy i został już przedstawiony kibicom jako nowy gracz zespołu.
Szkoda, że Rosjanin opuśił Chelsea. Na miejscu zarządu pozbyłbym się przy pierwszej lepszej okazji Anelki i Kalou, którzy nie wnoszą nic do gry Chelsea. Było to widać w sparinach przed sezonem oraz w poprzednim sezonie…

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 06 sie 2011, 19:45

Anderlecht i Chelsea właśnie przed chwilą doszli do porozumienia w sprawie transferu Romelu Lukaku, młody zawodnik będzie musiał tylko przejść testy medyczne i zostanie graczem Chelsea. :D :D :D :D :D :D Mam nadzieje, że przyjście Belga oznacza sprzedaż Kalou i Anelki :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 sie 2011, 20:00

Kocham sposób w jaki "wzmacniamy" nasz skład.
Essien kontuzjowany a my ściągamy jakiegoś młodziaka z Barcelony, który ma syndrom Cesca czyli Lessie come home. Mikel w dodatku złapał jakąś kontuzję coś z kostką koleś który z nim rozmawiał napisał na twitterze, że nie wygląda to zbyt dobrze i skan zrobią jutro w Londynie. Zhirkov odszedł :/ strona klubu nawet nie pofatygowała się (jeszcze) wstawić news'a o tym. Szkoda go chciałem żeby został z nami jeszcze i dostał odpowiednią ilość szans pod wodzą AVB, ale no cóż live goes on.
Chyba jedyne pocieszenie to słowa Lukaku :)
Obrazek

Tylko jedno pytanko... czemu dopiero teraz ? To nie była żadna tajemnica, że chce do nas dołączyć a my, że chcemy go pozyskać. Nawet prezes Anderlechtu mówił, że Lukaku prawdopodobnie dołączy do nas. Czemu nie kupiliśmy go wcześniej, żeby miał czas na zaaklimatyzowanie się w drużynie i przywyknięcie do nowego stylu gry... coś mi się zdaję, że lubimy marnować czas podczas tego okienka transferowego.

Co do meczu to jestem zadowolony z naszej gry i Daniela :) coraz bardziej pokazuję swój talent. Może wkońcu znaleźliśmy zawodnika na prawą stronę :) Torres też się z dobrej strony pokazał w tym meczu.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 06 sie 2011, 20:35

Chelsea niestety ma w zwyczaju, że czeka z transferami na ostatnią chwilę... zamiast zaklepać transfery na początku okienka to czeka i czeka. Nie zdziwię się jak znowu zakontraktujemy kogoś 31 sierpnia :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2011, 20:39

dziś mnie rozwaliło jak pojawił się news o Sneijderze w Man City, że niektórzy kibice Chelsea zaczęli pisać jego nazwisko W€$l€y $n€ijd€r (czy coś w ten deseń). Czy można znaleźć lepszy przykład hipokryzji ? :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 sie 2011, 20:43

Cole już przestał być najlepszym LB na świecie, pewnie przez najbliższe lata Marcelo będzie uchodził za takowego
Patrice Evra.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 sie 2011, 20:57

Kamil232 pisze:
Cole już przestał być najlepszym LB na świecie, pewnie przez najbliższe lata Marcelo będzie uchodził za takowego
Patrice Evra.
No tak, jeszcze Evra. Dla mnie bardzo podobny poziom co Cole, ale na przestrzeni ostatnich dwóch sezonów nie powiedziałbym, że Evra jest lepszy od Ashleya. Ostatni sezon obaj mieli słaby (nie wiem co za barany wybrali Asha do 11. sezonu), 2009/10 jak dla mnie na korzyść Cole'a.

Zresztą po co tu się kłócić, w Anglii na obecną chwilę najlepszy na tej pozycji jest Baines i nawet nie ma co nad tym dyskutować :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 sie 2011, 11:27

Ciesze się, że zakupujemy zawodnika który jest fanem klubu i ma dobre nastawienie :)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 07 sie 2011, 18:26

A ja mam nadzieję że na sprzedaż pójdą Anelka i Kalou. Nie widzę ich jakoś w przyszłości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”